|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Nie, ze znow tu jestem - ja JESZCZE nie zasnelam...
Jak bede pisac krotko i bez cytowania to chyba cos z tego bedzie, choc na zaskok kazdej litery czekam... wiec trwa i trwa to! |
|
|
|
#1172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Surka: a ile bralas przed i w ciąży? I teraz jak ci zalecił?
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Roxi- trzymaj sie nam dzielnie :thumbup:
![]() Balonik- u mnie Młody "łaskawy" i od 20.30 mamy dopiero druga pobudke na jedzenie ale też zmęczona jestem- dzisiaj wyjątkowo. Taki nasz laktacyjno- defekacyjny los matczyny Dobra- zameldowalam sie, mam dowód, ze nie glodze Potomka , idziemy zmienić pieluche i liczę, że Młodzież mi sie nie wybudzi za bardzo i pójdzie dalej spać :pDobranoc albo dzień dobry- sama nie wiem co lepsze... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A u mnie burza. taka ogromna. Walą pioruny tak głośno, ze sie obudzilam. Jasno co chwilę od błyskawic. No i chłodek przyszedł, świeże powietrze. Da sie oddychać w końcu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej! ją też nie śpię bo tak mnie krzyż nawala.... Każda pozycja jest zła. Chyba pójdę na piłkę:-(
Roxi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
Może chcesz być moja para? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo
Cytat:
co do pary to Idzi nie mogę zdradzić, ale Arememalgos jest z nami, więc zapraszam do czworokata ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamus
Cytat:
Ja sie tylko reklamuje, że ode mnie z pary zawsze wszyscy szybko rodza. Także przemysl. A co do dretwien, to ja mam cały czas odretwiale dłonie. Najgorzej prawa dłoń i palec serdeczny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
wstałam w wyrka, ruszyłam dupę,
jem banana, zrobiłam sobie herbatkę z liści malin, Paula do pracy odprawiam. |
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Mnie ch strzela 2h bez sensu spedzilam i tesciowej. Moj Tz jeszcze prawie mnie na muke wpisal zeby ona przylazla jutro tzn.dzis do mnie pierogi lepic. Mowie Wam zrobie mu cos bez kitu. Calymi dniami siedzi i nic nie pomoze. Dzis caly dzien nie pozmywal, a wczoraj mi zabral gabke ze sam pozmywa z rana za nim ja wstane. Efekt ja wstalam pierwsza gary jak byly brudne tak sa. Pojechalismy do Ikea to zrzedzil jak stara ciota , ze o matko po co on tu chodzi. Ze ja nie moge tyle chodzic bo sie mecze, ale w markecie to moglam chodzic Nie daje juz rady do tego stopnia ze se mysle czasem ze po co mi ta ciaza byla i to wszystko Najlatwiej sie gada komus kto rodzic nie bedzie lub kto nigdy takiego brzucha nie mial. Tez se moge pogadac. I najgorsze jest to ze ja jestem wsciekla jak papryczka czili a on chodzi usmiechniety i mnie glaszcze przytula i caluje. No poprostu niech juz ten dzieciak wylazi i mi nie gmera i pecherzu czy szyjce czy co to jest co mnie zgina w pol I jeszcze zgaga mnie pali bardzo
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta no widzę, że hormony buzują!
trzymaj się no i podziel się pierogami! |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chlodnika nie chcesz? Bo ja nienawidze takich rzeczy. No ale wez zjedz bo taki dobry. Ale nie lubie dziekuje. No wez zjedz!!!
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie jem ani mleka, ani śmietany ani nic mlecznego, bleee wczoraj włąśnie rozmawiałysmy o tym "poganianiu" porodów i pytach kiedy kiedy kiedy! eh chyba nie ma na to rady |
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
O i jeszcze znow latala z aparatem i pstrykala foty i zeby jeszcze jakies ladne byly, a to potem mamy glowy uciete czy akurat jak se w zebie dlubie czy w tym stylu bo ona ma taki gowniany aparat i do tego jest slepa jak kret
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
Gratuluje kolejnym mamusią, na razie jestem w połowie nadrabiania bo sporo naskrobałyście :P Wczoraj pół dnia spędziłam z tż w szpitalu ale załatwiliśmy co trzeba, znowu robili ktg i nic nie wychodzi na nim. Termin cc mam na 29 lipca, czyli następny poniedziałek. Mam się zgłosić 7.15 nad czczo pod izbę przyjęć, większość papierologi mam już za sobą, potem pojechaliśmy do fajnego sklepu co znalazłam z all i dokupiliśmy rzeczy do szpitala i parę innych, więc większość wyprawki też z głowy ^^ Ja wracam do nadrabiania ![]() A jakby Igor miał zamiar wyjść przed poniedziałkiem (na co się nie zapowiada) to mam też skierowanko
Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-07-23 o 07:08 |
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
she
no to chociaz masz date i wiesz, mniej więcej kiedy )będzie dobrze zobaczysz! |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Wy wstajecie tak rano, a ją z chęcią jeszcze bym pospała, ale czekam, aż mleko się zagrzeje, muszę małego głoda nakarmić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Samanta
ale mi się śmiać chce z tej teściowej, normalnie fenomen! ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
![]() ale dziś jesteśmy po drugiej strony barykady! |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
czytam blogi i patrzcie: http://swiatgabi.blogspot.co.uk/ dziewczyna urodziła córeczkę kilka dni temu. mała ma alergie na coś. niewiadomo na co ((( wykluczyli pokarmykazali jej odstawić kosmetyki, makijaż, proszki itp. poczytajcie sobie biedna ta maleńka!!!! dlatego jestem PRZECIWNA makijażowi do porodu!!! bo nigdy NIE WIESZ co może uczulać!!! ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
![]() tak samo jak dotka mnie zostawiła (
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1193 |
|
Rozeznanie
|
A najbardziej podobała mi się mina pani ginekolog jak mnie badała. Zrobiła wielkie oczy i pytanie "gdzie ślad po cc?!" To jej pokazuje a Ona aż nie dowierzała
To było booskie, wszyscy zachwalają robotę chirurga. Teraz jak pytałam mają ciąć na tej ranie, jestem ciekawa czy zszyją równie ładnie jak teraz mam.
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
![]() moze po tym cos sie ruszy!! nawet moj tz bardzo zniecierpliwiony juz czekaniem, az niemozliwe |
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
She - fajnie ze juz wiesz kiedy rodzisz. Gratulacje
![]() Domi- ja tez nie lubie mleka za bardzo i ogolnie od mlecznych produktow mam reflux czesto. A moja tesciowa to taki typ co uwaza ze omg jak ja moge nie chciec lubic czegos np.jak moge nie jesc watroby w ciazy jak trzeba przeciez A ja poprostu nie wiem nie mysle nad tym ile spozywam tych protein etc.wyniki mam dobre i zyje i jestem jak inne ciezarowki. Fakt biore witaminy muti i kwas DHA i zelazo, ale to taki standard w USA kazda ciezarowka bierze. Ja sobie jem wlasnie ostre mexykanskie warzywa marynowane i licze na cos bo Tz nie chce sie dziabac. Gada ze nie i juz bo on chce zeby maly sie urodzil 1/08 czemu , nie wiem. Chyba sie sama dziabne wezme
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
witamy na porannym karmieniu ![]() Moj maly niestety slabo lapie ta chora piers(9od poczatku byl z nia problem) i chyba przyjdzie mi z niej sciagac pokarm.. she: nO to znasz juz termin,super! Będzie Igor w moje imieniny ![]() Domciatko: wburze podobno sporo dzieci się rodzi Kejt: mozemasz krzyżowe te bole? Surka,cynamonkowa: smacznego dla maluszków! Samanta: teściowej naprawdę wspolczuje,a tata to trzeba do roboty zagonić,bo jak będzie maluch to zostawi ci go na głowie..
|
#1197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko jako małe dziecko piłam mleko z butli, ale w dorosłym życiu nie jadam mleka itp. ale nigdy nie mialam problemow z tego wzgledu, wyniki w ciazy tez mam dobre. takze luzik! ))---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
))ładna data 1 sierpień mi sie podoba, latwo zapamietac---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- no juz po burzy, teraz nawet nie kropi, tylko wszystko paruje i parno ... ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
no ale pewnie tez ladnie zroslo bo pewnie masz mloda skóre i tendencje do dobrej, sprężystej skóry. młoda jesteś, pewnie to też ma znaczenie. fajnie |
|||
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Sammi
za wizytę. A tam średniaczek, przecież nie musi ważyć 5kg .Marionette jak sobie słodko śpi Baloniku no to za powrót do wagi.Samantha a to łobuz z Tżta . Dzidzia wynagrodzi Ci wszystkie smutkiWitajcie Dzisiaj mam wizytę, więc bardzo proszę o kciuki. Opuchlizna z nóg po nocy nie zeszła całkowicie, a ciśnienie 141/89 . I się martwię. Bardzo Was proszę o magiczne kciuki. Moja ostatnia wizyta przed szpitalem, chciałabym żeby wszystko było dobrze.
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja z rana z szalejącym w brzuchu Kluskiem... moje dziecko serio ma chyba adhd
![]() Cytat:
![]() ![]() Komarów ogromnie nie zazdroszczę, bo jak już kiedyś pisałam mam na tym punkcie fisia i już wolałabym w saunie spać niż z tym ich dziwacznych dźwiękiem brzęczącym nad uchem całą noc... sama nie wiem, co gorsze. Może chociaż w dzień się troszkę prześpisz? Samanta sorry kochana, bo wiem, że nie takie emocje miał budzić Twój tekst, ale pękam za każdym razem, kiedy piszesz coś o teściowej czy tżcie ![]() Matki karmiące easy girls Za niedługo każda z nas będzie latała jak zombie w środku nocy Co z tego, że możemy się jeszcze wyspać, skoro przed nami cała zabawa - poród i początki z maluchem?![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
trzymamy mocno kciuki ![]() Ja też spróbuję umówić się dzisiaj na wizytę, ale do mojej ginki to ciężka sprawa. Powiem, że jestem praktycznie w 37tc i boli mnie poważnie całe spojenie, to może mnie hycnie, nawet kłamać nie będę musiała
|
|
#1200 |
|
Konto usunięte
|
Elaine jakie masz wytyczne odnośnie euthyroxu??
Bo ja nie zdążyłam iść do endo, potem szpital i na razie biorę tak, jak w ciąży...... A co do piersi - nie masz jej za twardej, żeby Mały złapał? Może odciągnij trochę na początku, a potem go przystaw? U nas pół nocy masakra. Młody wstał o 1, zjadł i zaczął koncert. Woziliśmy go w wózku o 2, bo ja musiałam ściągać... Dałam potem trochę piersi i jakoś się uspokoił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

. 

. Dzidzia wynagrodzi Ci wszystkie smutki
. I się martwię. Bardzo Was proszę o magiczne kciuki. Moja ostatnia wizyta przed szpitalem, chciałabym żeby wszystko było dobrze.
trzymamy mocno kciuki