|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
jednak tam się wszystkie informacje tracą.. |
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
A bo się wszystkie rzuciłyśmy na fejsa, ale minie nam pewnie szybko ta fascynacja i zaczniemy znów produkować tutaj
|
|
#1833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podnoszenie główkitorcik mniam mniam Smacznego smakosz z TorresaCytat:
Kinia no i dołączam się do życzeń Cytat:
No i Kate urodziła syna!!! ciekawe jak jej poszło ![]() No właśnie przyłączam się i ja do tego apelu tam tylko luźne ploteczki a tu tematy związane z dziećmi i inne ważniejsze sprawy...
|
|||
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz pisalam powazne tematy i te tez ogolne powinnysmy tutaj prowadzic, FB mial byc tylko dadatkiem.
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, pamiętacie mnie jeszcze?;p Miałam problemy z netem i wiecej go nie było niz był, a juz zeupełnie się wyłączał jak wchodziłam na wizaz;D teraz juz jest w miare ok, więc mam nadzieje, ze uda mi sie nadrobic chociaz ze 2 ostatnie strony;p JAk ktos miał do mnie jakies sprawy, pytania, skargi luz zażalenia to pisac jeszcze raz, bo ni huhu nie dam rady nadrobic wszystkiego
Z aktualności w czwartek mamy szczepienia...dzis z ciekawosci zważyłam Kacpra i waga pokazała 10kg w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....Nic to ide nadrobic chociaz kilka stron
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
na bank się nie męczyła
tak bardzo
|
|
#1837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do drugiego, to Tobie też łypnę ![]() Cytat:
No brawo ![]() Ciekawe z tym nawałem... a może rzadziej je, albo mniej (chwilowo na przykład) i piersi Ci się jeszcze nie przestawiły? Tak zgaduję ![]() Kurczę, od wyjścia ze szpitala nikt nie zmierzył Krzysia i ja nie wiem tak naprawdę, ile On ma wzrostu :/ Niby sama próbowałam, to mi wychodziło ok. 62 cm, ale nie wiem, czy dobrze mierzę (przecież nie rozprostuję Mu nóżek na siłę...).
|
|
|
#1838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coooooooooooooooo nie no jak nic sie naleza ![]() Cytat:
Cytat:
no ale ze ja ''uzaleznioa'' od tego i tego - mi to tam roznicy nie robi ![]() gdzie sobie bede pisala wazne bym sobie pisala Cytat:
nieeee nio Kacpero fiuu fiuu - taki pulpecik kochaniutki, ale pewnie 500gr to w samej pieluszce bylo - wiec na pewno jeszcze 10 nie przekroczyl no i witamy dobra IDEM spac milej nocy |
||||
|
|
|
|
#1839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie złóte rady ostatnio spotkanej sąsiadki-farmaceutki: nie dawac czesciej niz co 3 godzIny jeść (nawet jak wrzeszczy...ja jej mowie,ze czasami to sie napije tylko przez 2 minuty, to normlane, ze za poltotrej godziny chce mu sie jesc-nic nie pomogly tlumaczenia, nie czesciej niz co 3 godz. i koniec!. rada nr 2: po 3 miesiacu dzieciom sie jesc w nocy nie daje! trzeba oszukiwac wodą jak sie budza... Próbowałam....pomogło na 10minut, przysnął i obudził sie za kwadrans ze zdwojona siłą- na głoda nie zadziała żadna metoda (oprocz (.)(.)) Ale rady jak każdej sąsiadki/tesciowej/cici złote spadam dobrej nocki!!
|
|||
|
|
|
|
#1840 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się!
Dawno się nie odzywałam, szczerze po moich 2 tygodniowych wakacjach w domu jest taki sajgon, że szok. Prania mam w cholerę, nie wspominając o prasowaniu Dopiero dziś rozpakowałam 3 wielkie torby.Do tego mały jest już dosyć zajmujący, nie lubi leżeć sam, trzeba się nim interesować A najlepiej nosić na rękach, żeby świat widział - babcie nauczyły jak byłam w domu :/ Dziś poszliśmy na II szczepienia, wzięlismy 5w1 tylko na razie. Niestety tak jak myślałam, mały ma problemy z podnoszeniem główki i dostaliśmy skierowanie do Poradni Rehabilitacji... ![]() Tzn. główkę podniesie, ale ręce układa w dół zamiast na boki, jednocześnie podnosząc nogi i robi "kołyskę" no i oczywiście się złości, nie poleży dłuzej niz 2 minuty. A z pozytywów to ważymy już 6215g i mamy 62 cm Co do FB to rzeczywiście cięzko jest nadrobić coś, ale jestem za tym, żeby pisać głównie tutaj - wtedy uda mi się Was podczytać na tel. Ale fajnie tak Was zobaczyć i widzieć z kim piszę na forum ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ObserwujeCie za wyprawę!Nyaa wszystkiego najlepszego! Pani, mały jest uroczy |
||||
|
|
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
I ja też jestem za forum
Jakoś tu ładniej i przejrzyściej. A tam laseczki przez jeden dzień napisały prawie 1000 wiadomości hehe. Przeżyłam dentystkę i nawet namówiła mnie na borowanie bez znieczulenia Ja cykor jestem straszny więc jestem z siebie bardzo dumna Dentystka też była bo powiedziała, że należy mi się naklejka Dzielny pacjent ![]() Dziś Mikołajek kończy 3 miesiące. W zeszłym tygodniu miał szczepienia i miał 5700 i 63 cm choć wydaje mi się, że jest jakieś 2 cm dłuższy. Czyli dziś mu podaje ostatnią dawkę witaminy KiD tak? Brawa dla wszystkich solenizantów i solenizantek. Dorodne wagowo te Wasze dzieciaczki Uwielbiam te dołeczki i fałdki Jak w końcu zrzucę z tel fotki to i ja pokaże Wam swoje dziecię. A tymczasem będę starała się jeszcze usnąć więc dobranoc
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
bo tam duzym plusem jest rozmowa "na żywo" - fantastyczne to jest
![]() ja wolę tu, bo mam szanse zacytowac, wrocic, odniesc sie, a przede wszystkim nadrobic ![]() w tylek dostaniesz za takie retoryczne pytania. Klementyna otwieraj lakto-biznes. podobno w banku mleka za 100 ml 40 zł ![]() Cytat:
Moj je iedy chce i nie tyje, tylko Ty masz smietane a ja chude mleko (po moim żarciu powinno miec 30% tluszczu)...![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak, odstawiasz wit. K
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Mlody sie obok mnie tak miota ze co chwile mi przelacza strone na tablecie
![]() Oczywiscie obudzil sie o 5 lezac poziomo w lozeczku z nogami wystajacymi przez dranki, bo wiadomo inaczej by sie nie zmiescil, dobrze ze mamy ochraniacze... ale smiesznie jak te nozki wystaja I tak nimi macha ![]() O 1 chyba sie zakrztusil slina bo kaszlal, ja czekalam czy przestanie a jak Tz uslyszal to tak sie zerwal I wzial malego poklepac ze az sama sie przestraszylam. Przepraszal ze tak mocno zareagowal ale powiedzialam ze jest super tata, ze taki wyczulony na kaszel malego jest ![]() A wczoraj przed 18 zaczal tak krzyczec u mojej mamy ze pomyslalam "no w koncu czuje ze mam dziecko" I do kapieli tak krzyczal, albo sie nie wyspal, albo zeby, albo brzuch bo odstawiamy sab. Rzadko tak grzyczy z niewiadomego powodu Bmma tak o te czarno brazowe brudy mi chodzilo ![]() Klementynka ja tez sie staram teraz dawac co 3h, I wydaje mi sie ze maly je mniej ale czy to mozliwe ![]() A sasiadka itp powiedz zeby same nic nie pily przez 3h na taki upal... Byou masz racje, ja myslalam ze fb to bedzie glownie po to zeby szybciej I latwiej pokazac zdjcia, skomentowac I tyle. Malemu nic nie jest po bitej smietanie, dzis sprobuje zjesc jogurt... |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja teściowa ostatnio do mnie: "i żeby, jak wrócicie do domu, Wam krzyczał tak, żebyś czuła, że masz dziecko". (czyli ona nie poczuła, że miała dzieci, bo jej wszak NIGDY nie płakały) No i wykrakała. Z drugiej strony, kochana, nie?! W sumie nie powinnam narzekać... bo on wykrzyczy się w dzień (w upalne dni, a uściślając - w wózku; no i ryczy z oczywistych powodów: gorąco lub jeść), ale noce są OK. Oczywiście, że bym chciała, żeby spał do 10ej (:p) ale ładnie zasypia, budzi się tylko na karmienie (koło drugiej, drugi raz - 5ta, czasem jeszcze dośpi), w ogóle nie płakał... Lunka, jak bita śmietana nie zaszkodizła - to hulaj dusza
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-07-23 o 06:50 Powód: sklerotyczna nerwoza |
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz moze bolow porodowych jakis kosmicznych nie miala ale daj spokoj baba nawet pierdnac spokojnie nie moze... bo od razu media sa.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
hej
prosimy o głosy jestem na 57 stronie w czytaniu jeszcze troszke i bede mogła udzielać sie na bieżąco
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo wyprowadzam się ![]() Ale patrzcie, Kate pojechała o 6:00 rano a urodziła przed 17:00 także trochę się pomęczyła
|
|
|
|
#1848 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miska zawsze kończy obiad z zupą w nosie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam w jej męczarnię nie wierzę, jeszcze jak Książe przy niej był
|
|
#1850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hiehie serio powinnas biznes laktacyjny rozkręcic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1851 |
|
MBZ♥
|
Pani, Sliczny Wyciapanek
![]() Klementynko za wagę co do złotych rad toLuna, czyszczę wacikiem, delikatnie ![]() bmma ![]() Nyaa ![]() Tasia, super takie spanko ![]() Demeter za rehab ![]() Achna za miesiące, wagę i wzrost![]() U nas coś się chyba zaczyna dziać w dziąsełkach bo Roszpunka z wściekłością wkłada wszystko do buzi, ślini się na potęgę dzisiejsza nocka już ok
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Miałam dziś o jedną pobudkę więcej, bo Róża krzyknęła. Poszłam do niej, a ona śpi dalej. A już wszystko do karmienia przygotowałam. Wracać tu z tego fb!!!!
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wierze w bezbolesny porod
tak jak w bezbolesna depilacje ![]() Cytat:
![]() zaczynam myslec o takiej "apaszce" dla Wacpana http://www.bibabu.pl/dribble-bib-niebieski.html
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko napisać, że jakby któraś szukała tych kosmitów tó są u mnie. Moje dziecko jeszcze spi
Codziennie wstajemy o 5.30 a dziś niespodzianka.
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
sa jeszcze mutanty :P (bez obrazy )
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mniej więcej jak Twój, krzyczy jak jesteśmy za długo na spacerze i jest bardzo glodny, bo w domu mu daje jak już pojękuje, krzyczy w wózku i chyba tyle. O 5 rano chrząka i sie wierci, jak go ubieram to jękoli ale żeby płakać to rzadko. A jak już to zawsze wiem dlaczego Dziś dodałam kapkę mleka do kawy, się zobaczy ![]() Cytat:
![]() dziewczyny a co z tym kleikiem? Z tego co czytałam w sklepie to ma mąke ryżową i witamine B, to źle? Cukier ukryty? https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk.../kleik-ryzowy/ https://www.e-piotripawel.pl/zakupyw...obovita/244665
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-07-23 o 09:29 |
||
|
|
|
|
#1857 |
|
MBZ♥
|
Maria, popieram:WRACAĆ
![]() Pani, ślinienie u nas to od dawna ale teraz doszło złoszczenie i nie nadążam z wycieraniem fajny ten śliniak, nie wiem czy Roszpunka dałaby sobie założyć![]() Luna wyczaszkowało link :/ ale ryż to zapychacz straszny
|
|
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
U nas czuć ząbki jak palcem przejeżdżam, i mały się złości ciągle. Jak się przebudzi to wypycha smoka, wkłada łapy i ględzi. Jak mu dobrze łapki czy zabawki gryźć to super, ale jak sobie źle ugryzie, albo nie wejdą do buzi to wrzask
|
||
|
|
|
|
#1859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------
|
|
|
#1860 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale colą nigdy nie pogardzę ![]() Cytat:
no ciekawa jestem która z naszego grona pierwsza tam powędruje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za wymiaryCytat:
![]() ![]() Cytat:
nadrobiłam ide jeść sniadanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

a temat rozszerzania diety będzie na czasie

za podnoszenie główki

tam tylko luźne ploteczki a tu tematy związane z dziećmi i inne ważniejsze sprawy...

w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....

Pewnie jednorazowo, ale fajnie

takiego mam aparata 

05.07.2008
kl aski:
za rehab