Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 21:57   #1831
jolanT
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Ja mam apel do Fejsbukowiczek żeby wrócił tu z pogaduchami bo tam nie nadrobię i nie wbiję się w zyciu na rozmowę a temat rozszerzania diety będzie na czasie
ehh już dawno o to apelowałam..
jednak tam się wszystkie informacje tracą..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 22:05   #1832
corka_rosy
Wtajemniczenie

A bo się wszystkie rzuciłyśmy na fejsa, ale minie nam pewnie szybko ta fascynacja i zaczniemy znów produkować tutaj

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 22:06   #1833
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hej, zanim nadrobię, to napiszę, bo potem zapomnę. Miałyście rację co do podnoszenia główki. Wczoraj położyłam małego jak zwykle na brzuszku i pięknie podniósł główkę.
Plus zdjęcie tortu. Pyszny wyszedł

Miałam dodać zdjecie w klubie, ale ta z rozpędu wrzuciłam tutaj
za podnoszenie główki
torcik mniam mniam

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

A ja się pochwalę moim wyciapanym Szczęściem
Smacznego smakosz z Torresa

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Komu Coli??
Dzisiaj kończymy 5 m-cy

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Sto lat dla Leonka -z za 4 m-ce,
oraz dla Tomka - 3 m-ce
Kinia
no i dołączam się do życzeń

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
w temacie domofonu

Chłopak odprowadza swoją dziewczynę do domu po imprezie.
Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny:
- Kochanie, a gdybyś mi tak zrobiła laseczkę.
- Tutaj? Jesteś nienormalny.
- No, tak szybciutko, nic się nie stanie.
- Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna.
- Ale to tylko laska, nic więcej, kobieto.
- Nie, a jak ktoś będzie wychodził.
- No dawaj nie bądź taka.
- Powiedziałam Ci, że nie i koniec!
- No weź, tu się schylisz i nikt Cię nie zobaczy, głupia.
- Nie!
W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi:
- Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdzie i mu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano!

No i Kate urodziła syna!!!
ciekawe jak jej poszło

No właśnie przyłączam się i ja do tego apelu tam tylko luźne ploteczki a tu tematy związane z dziećmi i inne ważniejsze sprawy...
Stary 2013-07-22, 22:13   #1834
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
No właśnie, ja się nie zapisuję do tamtego klubu bo ciężko mi nawet tu nadrabiać
bo idea grupy na FB bylo zlaczenie nas, pisanie o tym czego nadrabiac nie trzeba - tam mozna poplotkowac bardziej prywatnie.
Jak juz pisalam powazne tematy i te tez ogolne powinnysmy tutaj prowadzic, FB mial byc tylko dadatkiem.
Stary 2013-07-22, 22:17   #1835
klementyna1
Zakorzenienie

Hej, pamiętacie mnie jeszcze?;p Miałam problemy z netem i wiecej go nie było niz był, a juz zeupełnie się wyłączał jak wchodziłam na wizaz;D teraz juz jest w miare ok, więc mam nadzieje, ze uda mi sie nadrobic chociaz ze 2 ostatnie strony;p JAk ktos miał do mnie jakies sprawy, pytania, skargi luz zażalenia to pisac jeszcze raz, bo ni huhu nie dam rady nadrobic wszystkiego Z aktualności w czwartek mamy szczepienia...dzis z ciekawosci zważyłam Kacpra i waga pokazała 10kg w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....
Nic to ide nadrobic chociaz kilka stron
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 22:27   #1836
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

No i Kate urodziła syna!!!
ciekawe jak jej poszło
na bank się nie męczyła tak bardzo
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 22:28   #1837
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A dowiedziałaś się, czy na tej Rokosowskiej są miejsca?

Poczekalnia!!!!
Wysłałam mail i czekam na odpowiedź
A co do drugiego, to Tobie też łypnę

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej, pamiętacie mnie jeszcze?;p Miałam problemy z netem i wiecej go nie było niz był, a juz zeupełnie się wyłączał jak wchodziłam na wizaz;D teraz juz jest w miare ok, więc mam nadzieje, ze uda mi sie nadrobic chociaz ze 2 ostatnie strony;p JAk ktos miał do mnie jakies sprawy, pytania, skargi luz zażalenia to pisac jeszcze raz, bo ni huhu nie dam rady nadrobic wszystkiego Z aktualności w czwartek mamy szczepienia...dzis z ciekawosci zważyłam Kacpra i waga pokazała 10kg w ubraniu i pieluszce....cm ile mamy nie wiem, ale ubranka mamy na 74-80cm w czwartek poznam aktualne wymiary i az się boję...poza tym nie wiem czy to mozliwe w 5 miesiacu, ale znow mam nawał pokarmowy i w nocy po 3 razy sie musze przebierać....;/ a cyce jak kamienie....
Łał No brawo
Ciekawe z tym nawałem... a może rzadziej je, albo mniej (chwilowo na przykład) i piersi Ci się jeszcze nie przestawiły? Tak zgaduję

Kurczę, od wyjścia ze szpitala nikt nie zmierzył Krzysia i ja nie wiem tak naprawdę, ile On ma wzrostu :/ Niby sama próbowałam, to mi wychodziło ok. 62 cm, ale nie wiem, czy dobrze mierzę (przecież nie rozprostuję Mu nóżek na siłę...).
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 22:48   #1838
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A dziś pobił w nocy rekord - 10,5 h CIĄGIEM! Pewnie jednorazowo, ale fajnie
coooooooooooooooo
nie no jak nic sie naleza

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Facebook mial tylko nas polaczyc i nadac ton luznym pogaduszkom. Powazne tematy powinny nadal byc tu na forum poruszane
Cytat:
A bo się wszystkie rzuciłyśmy na fejsa, ale minie nam pewnie szybko ta fascynacja i zaczniemy znów produkować tutaj
tez myslem ze czesciej powinno sie zagladac tutaj :P
no ale ze ja ''uzaleznioa'' od tego i tego - mi to tam roznicy nie robi
gdzie sobie bede pisala
wazne bym sobie pisala

Cytat:
nieeee nio Kacpero fiuu fiuu - taki pulpecik kochaniutki, ale pewnie 500gr to w samej pieluszce bylo - wiec na pewno jeszcze 10 nie przekroczyl
no i witamy

dobra IDEM spac

milej nocy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 00:09   #1839
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny myjecie pepki? Bo dzis zauwazylam za maly w tych szparkach ma brudno a nie wiem czy moge tam pchac waciki do uszu?
ostatnio zauwazylam, ze jakis brudnawy i mylam patyczkiem do uszu, ale nic nie wyszlo-chyba ma taki kolor,albo taki głeboki,ze az ciemno mtam;p ale tak myjemy-polozna kazala jeszcze jak bylo swiezo po odpadnieciu czyscic patyczkiem
Cytat:
Ja mam apel do Fejsbukowiczek żeby wrócił tu z pogaduchami bo tam nie nadrobię i nie wbiję się w zyciu na rozmowę a temat rozszerzania diety będzie na czasie
popieram!
Cytat:
Wysłałam mail i czekam na odpowiedź
A co do drugiego, to Tobie też łypnę

Łał No brawo
Ciekawe z tym nawałem... a może rzadziej je, albo mniej (chwilowo na przykład) i piersi Ci się jeszcze nie przestawiły? Tak zgaduję

Kurczę, od wyjścia ze szpitala nikt nie zmierzył Krzysia i ja nie wiem tak naprawdę, ile On ma wzrostu :/ Niby sama próbowałam, to mi wychodziło ok. 62 cm, ale nie wiem, czy dobrze mierzę (przecież nie rozprostuję Mu nóżek na siłę...).
przerażona wagą i tempem przyrostu Kacpra staram sie mu dawac jesc co 3 godziny w dzien i o ile nie wrzeszczy bardzo to nawet mi się udaje (wczesniej dawalam na najmniejsze kazde zawolanie) więc to może to...
Oczywiscie złóte rady ostatnio spotkanej sąsiadki-farmaceutki: nie dawac czesciej niz co 3 godzIny jeść (nawet jak wrzeszczy...ja jej mowie,ze czasami to sie napije tylko przez 2 minuty, to normlane, ze za poltotrej godziny chce mu sie jesc-nic nie pomogly tlumaczenia, nie czesciej niz co 3 godz. i koniec!. rada nr 2: po 3 miesiacu dzieciom sie jesc w nocy nie daje! trzeba oszukiwac wodą jak sie budza... Próbowałam....pomogło na 10minut, przysnął i obudził sie za kwadrans ze zdwojona siłą- na głoda nie zadziała żadna metoda (oprocz (.)(.)) Ale rady jak każdej sąsiadki/tesciowej/cici złote spadam dobrej nocki!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 03:11   #1840
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam się!

Dawno się nie odzywałam, szczerze po moich 2 tygodniowych wakacjach w domu jest taki sajgon, że szok. Prania mam w cholerę, nie wspominając o prasowaniu Dopiero dziś rozpakowałam 3 wielkie torby.
Do tego mały jest już dosyć zajmujący, nie lubi leżeć sam, trzeba się nim interesować A najlepiej nosić na rękach, żeby świat widział - babcie nauczyły jak byłam w domu :/

Dziś poszliśmy na II szczepienia, wzięlismy 5w1 tylko na razie. Niestety tak jak myślałam, mały ma problemy z podnoszeniem główki i dostaliśmy skierowanie do Poradni Rehabilitacji...
Tzn. główkę podniesie, ale ręce układa w dół zamiast na boki, jednocześnie podnosząc nogi i robi "kołyskę" no i oczywiście się złości, nie poleży dłuzej niz 2 minuty.
A z pozytywów to ważymy już 6215g i mamy 62 cm a w sobotę kończymy 3 miesiące

Co do FB to rzeczywiście cięzko jest nadrobić coś, ale jestem za tym, żeby pisać głównie tutaj - wtedy uda mi się Was podczytać na tel. Ale fajnie tak Was zobaczyć i widzieć z kim piszę na forum

Cytat:
O to to!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry ale pięknie za oknem
Jak by któraś była do południa w Smyku to zerknijcie czy sa już te wyprzedaże i dajcie znać.
Byłam dziś i dalej te same ceny...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc witam sie nad owsianką ,wstałam dopiero ....mój plan wstania o 5 wypalił - wstałam ,poszłam siku i .....spowrotem sie połozyłam
Ha ha to tak jak u mnie! Często z planowania wczesnego wstawania/wyjścia nic nie wychodzi

Cytat:
a wczoraj mój Kogucik dobry mi żarcik zrobił
Przed kąpielą byl bardzo głody, więc TŻ mu dal 80ml mojego mleka i mialam nadzieje że wystarczy a reszte dostanie po kąpieli-naiwna. Więc go rozebrałam a tu taki wrzask że masakra! No to stwierdziłam że nie będe mu już pampersa na 5 minut zakładac i założyłam mu pieluche tetrową i wzięlam do karmienia. Po karmieniu zwymiotował na mnie więc wycierałam się tą pieluchą z między nóg a wtedy oczywiście się na mnie zlał takiego mam aparata

ObserwujeCie za wyprawę!
Nyaa wszystkiego najlepszego!
Pani, mały jest uroczy
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 04:57   #1841
achna79
Rozeznanie

I ja też jestem za forum Jakoś tu ładniej i przejrzyściej. A tam laseczki przez jeden dzień napisały prawie 1000 wiadomości hehe.

Przeżyłam dentystkę i nawet namówiła mnie na borowanie bez znieczulenia Ja cykor jestem straszny więc jestem z siebie bardzo dumna Dentystka też była bo powiedziała, że należy mi się naklejka Dzielny pacjent

Dziś Mikołajek kończy 3 miesiące. W zeszłym tygodniu miał szczepienia i miał 5700 i 63 cm choć wydaje mi się, że jest jakieś 2 cm dłuższy.

Czyli dziś mu podaje ostatnią dawkę witaminy KiD tak?

Brawa dla wszystkich solenizantów i solenizantek. Dorodne wagowo te Wasze dzieciaczki Uwielbiam te dołeczki i fałdki

Jak w końcu zrzucę z tel fotki to i ja pokaże Wam swoje dziecię.

A tymczasem będę starała się jeszcze usnąć więc dobranoc
Stary 2013-07-23, 05:57   #1842
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
- tam mozna poplotkowac bardziej prywatnie.
bo tam duzym plusem jest rozmowa "na żywo" - fantastyczne to jest
ja wolę tu, bo mam szanse zacytowac, wrocic, odniesc sie, a przede wszystkim nadrobic

Cytat:
Hej, pamiętacie mnie jeszcze?
w tylek dostaniesz za takie retoryczne pytania.
Klementyna otwieraj lakto-biznes. podobno w banku mleka za 100 ml 40 zł

Cytat:
Oczywiscie złóte rady ostatnio spotkanej sąsiadki-farmaceutki: nie dawac czesciej niz co 3 godzIny jeść
to slyszalam na poczatku... tylko jak to sie ma do karmienia 'na żadanie"?
Moj je iedy chce i nie tyje, tylko Ty masz smietane a ja chude mleko (po moim żarciu powinno miec 30% tluszczu)...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
W ważymy już 6215g i mamy 62 cm

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
miał 5700 i 63 cm (...)

tak, odstawiasz wit. K

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 06:01   #1843
Luna0
Zakorzenienie

Mlody sie obok mnie tak miota ze co chwile mi przelacza strone na tablecie
Oczywiscie obudzil sie o 5 lezac poziomo w lozeczku z nogami wystajacymi przez dranki, bo wiadomo inaczej by sie nie zmiescil, dobrze ze mamy ochraniacze... ale smiesznie jak te nozki wystaja I tak nimi macha
O 1 chyba sie zakrztusil slina bo kaszlal, ja czekalam czy przestanie a jak Tz uslyszal to tak sie zerwal I wzial malego poklepac ze az sama sie przestraszylam. Przepraszal ze tak mocno zareagowal ale powiedzialam ze jest super tata, ze taki wyczulony na kaszel malego jest

A wczoraj przed 18 zaczal tak krzyczec u mojej mamy ze pomyslalam "no w koncu czuje ze mam dziecko" I do kapieli tak krzyczal, albo sie nie wyspal, albo zeby, albo brzuch bo odstawiamy sab. Rzadko tak grzyczy z niewiadomego powodu

Bmma tak o te czarno brazowe brudy mi chodzilo

Klementynka ja tez sie staram teraz dawac co 3h, I wydaje mi sie ze maly je mniej ale czy to mozliwe
A sasiadka itp powiedz zeby same nic nie pily przez 3h na taki upal...

Byou masz racje, ja myslalam ze fb to bedzie glownie po to zeby szybciej I latwiej pokazac zdjcia, skomentowac I tyle.

Malemu nic nie jest po bitej smietanie, dzis sprobuje zjesc jogurt...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 06:49   #1844
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A wczoraj przed 18 zaczal tak krzyczec u mojej mamy ze pomyslalam "no w koncu czuje ze mam dziecko"
hehe
moja teściowa ostatnio do mnie: "i żeby, jak wrócicie do domu, Wam krzyczał tak, żebyś czuła, że masz dziecko". (czyli ona nie poczuła, że miała dzieci, bo jej wszak NIGDY nie płakały)
No i wykrakała. Z drugiej strony, kochana, nie?!

W sumie nie powinnam narzekać... bo on wykrzyczy się w dzień (w upalne dni, a uściślając - w wózku; no i ryczy z oczywistych powodów: gorąco lub jeść), ale noce są OK. Oczywiście, że bym chciała, żeby spał do 10ej (:p) ale ładnie zasypia, budzi się tylko na karmienie (koło drugiej, drugi raz - 5ta, czasem jeszcze dośpi), w ogóle nie płakał...

Lunka, jak bita śmietana nie zaszkodizła - to hulaj dusza

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-07-23 o 06:50 Powód: sklerotyczna nerwoza
Stary 2013-07-23, 07:03   #1845
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
na bank się nie męczyła tak bardzo
wiesz moze bolow porodowych jakis kosmicznych nie miala ale daj spokoj baba nawet pierdnac spokojnie nie moze... bo od razu media sa.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 07:25   #1846
Malpka
Zakorzenienie

hej
prosimy o głosy

jestem na 57 stronie w czytaniu jeszcze troszke i bede mogła udzielać sie na bieżąco
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 08:08   #1847
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a tak btw - strippi
powinna mieszkac w DUBAJU - i bylaby ''bogata''

http://www.xn--fpi-spa3g.pl/post/201...za-odchudzanie

ooooo
wyprowadzam się

Ale patrzcie, Kate pojechała o 6:00 rano a urodziła przed 17:00 także trochę się pomęczyła
Stary 2013-07-23, 08:24   #1848
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
pięknie podnosi!!!!!kl aski:

Sto lat Kochana!!!:ro za:

A ja się pochwalę moim wyciapanym Szczęściem
ale fajnie wygląda Miska zawsze kończy obiad z zupą w nosie

Cytat:
P

Co poza tym... Krzyś zaczyna chwytać zabawki i przyciągać do siebie, kłaść na twarzy, miętolić itp. Zaczął podsypiać w dzień, choć do tej pory jakoś nie był do tego chętny A dziś pobił w nocy rekord - 10,5 h CIĄGIEM! Pewnie jednorazowo, ale fajnie
teraz to serio się stąd wypisuje!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Dziewczyny myjecie pepki? Bo dzis zauwazylam za maly w tych szparkach ma brudno a nie wiem czy moge tam pchac waciki do uszu?
ja czyszczę wacikami delikatnie.

Cytat:
w temacie domofonu

Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny:
- Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna.
- Nie!
W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi:
- Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdzie i mu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano!
hehehe dobre!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ahahahahahaah
TO SAMO POMYSLALAM

a tak btw - strippi
powinna mieszkac w DUBAJU - i bylaby ''bogata''

http://www.xn--fpi-spa3g.pl/post/201...za-odchudzanie
ale pomysł
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 08:30   #1849
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ooooo
wyprowadzam się

Ale patrzcie, Kate pojechała o 6:00 rano a urodziła przed 17:00 także trochę się pomęczyła
ja tam w jej męczarnię nie wierzę, jeszcze jak Książe przy niej był
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 08:36   #1850
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka waga hiehie

serio powinnas biznes laktacyjny rozkręcic

Cytat:

przerażona wagą i tempem przyrostu Kacpra staram sie mu dawac jesc co 3 godziny w dzien i o ile nie wrzeszczy bardzo to nawet mi się udaje (wczesniej dawalam na najmniejsze kazde zawolanie) więc to może to...
Oczywiscie złóte rady ostatnio spotkanej sąsiadki-farmaceutki: nie dawac czesciej niz co 3 godzIny jeść (nawet jak wrzeszczy...ja jej mowie,ze czasami to sie napije tylko przez 2 minuty, to normlane, ze za poltotrej godziny chce mu sie jesc-nic nie pomogly tlumaczenia, nie czesciej niz co 3 godz. i koniec!. rada nr 2: po 3 miesiacu dzieciom sie jesc w nocy nie daje! trzeba oszukiwac wodą jak sie budza... Próbowałam....pomogło na 10minut, przysnął i obudził sie za kwadrans ze zdwojona siłą- na głoda nie zadziała żadna metoda (oprocz (.)(.)) Ale rady jak każdej sąsiadki/tesciowej/cici złote spadam dobrej nocki!!
taaaaaaa woda oszukiwać żeby to się dało hehe

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiesz moze bolow porodowych jakis kosmicznych nie miala ale daj spokoj baba nawet pierdnac spokojnie nie moze... bo od razu media sa.
hahaha dokladnie"D

Cytat:
ooooo
wyprowadzam się

No wiesz...pewnie nie czekała w domu na skurcze co 3 minuty
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:07   #1851
BYou
MBZ♥

Pani, Sliczny Wyciapanek

Klementynko za wagę co do złotych rad to

Luna, czyszczę wacikiem, delikatnie

bmma

Nyaa

Tasia, super takie spanko

Demeter za rehab

Achna za miesiące, wagę i wzrost

U nas coś się chyba zaczyna dziać w dziąsełkach bo Roszpunka z wściekłością wkłada wszystko do buzi, ślini się na potęgę dzisiejsza nocka już ok

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:18   #1852
maria28
Kniaginia

Witam

Miałam dziś o jedną pobudkę więcej, bo Róża krzyknęła. Poszłam do niej, a ona śpi dalej. A już wszystko do karmienia przygotowałam.

Wracać tu z tego fb!!!!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:22   #1853
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja tam w jej męczarnię nie wierzę, jeszcze jak Książe przy niej był
a ja nie wierze w bezbolesny porod tak jak w bezbolesna depilacje

Cytat:
U nas coś się chyba zaczyna dziać w dziąsełkach bo Roszpunka z wściekłością wkłada wszystko do buzi, ślini się na potęgę
hm... to mojemu od ponad miesiaca powinno cos isc
zaczynam myslec o takiej "apaszce" dla Wacpana http://www.bibabu.pl/dribble-bib-niebieski.html

Stary 2013-07-23, 09:22   #1854
OtTakaJa
Zakorzenienie

Chciałam tylko napisać, że jakby któraś szukała tych kosmitów tó są u mnie. Moje dziecko jeszcze spi Codziennie wstajemy o 5.30 a dziś niespodzianka.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:24   #1855
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

sa jeszcze mutanty :P (bez obrazy )
Stary 2013-07-23, 09:25   #1856
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
hehe
moja teściowa ostatnio do mnie: "i żeby, jak wrócicie do domu, Wam krzyczał tak, żebyś czuła, że masz dziecko". (czyli ona nie poczuła, że miała dzieci, bo jej wszak NIGDY nie płakały)
No i wykrakała. Z drugiej strony, kochana, nie?!

W sumie nie powinnam narzekać... bo on wykrzyczy się w dzień (w upalne dni, a uściślając - w wózku; no i ryczy z oczywistych powodów: gorąco lub jeść), ale noce są OK. Oczywiście, że bym chciała, żeby spał do 10ej (:p) ale ładnie zasypia, budzi się tylko na karmienie (koło drugiej, drugi raz - 5ta, czasem jeszcze dośpi), w ogóle nie płakał...

Lunka, jak bita śmietana nie zaszkodizła - to hulaj dusza
teściowa zaj**ista
mój mniej więcej jak Twój, krzyczy jak jesteśmy za długo na spacerze i jest bardzo glodny, bo w domu mu daje jak już pojękuje, krzyczy w wózku i chyba tyle. O 5 rano chrząka i sie wierci, jak go ubieram to jękoli ale żeby płakać to rzadko. A jak już to zawsze wiem dlaczego
Dziś dodałam kapkę mleka do kawy, się zobaczy

Cytat:

Pewnie na znieczuleniach od każdej możliwej strony

dziewczyny a co z tym kleikiem? Z tego co czytałam w sklepie to ma mąke ryżową i witamine B, to źle? Cukier ukryty?
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk.../kleik-ryzowy/

https://www.e-piotripawel.pl/zakupyw...obovita/244665

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-07-23 o 09:29
Stary 2013-07-23, 09:30   #1857
BYou
MBZ♥

Maria, popieram:WRACAĆ

Pani, ślinienie u nas to od dawna ale teraz doszło złoszczenie i nie nadążam z wycieraniem fajny ten śliniak, nie wiem czy Roszpunka dałaby sobie założyć

Luna wyczaszkowało link :/ ale ryż to zapychacz straszny

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:32   #1858
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

hm... to mojemu od ponad miesiaca powinno cos isc
zaczynam myslec o takiej "apaszce" dla Wacpana http://www.bibabu.pl/dribble-bib-niebieski.html
Chciałam kiedyś kupić chrześnicy, chyba fajna sprawa

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Maria, popieram:WRACAĆ

Pani, ślinienie u nas to od dawna ale teraz doszło złoszczenie i nie nadążam z wycieraniem fajny ten śliniak, nie wiem czy Roszpunka dałaby sobie założyć

Luna wyczaszkowało link :/ ale ryż to zapychacz straszny
dodałam drugi, zapychacz czyli że przytyje?

U nas czuć ząbki jak palcem przejeżdżam, i mały się złości ciągle. Jak się przebudzi to wypycha smoka, wkłada łapy i ględzi. Jak mu dobrze łapki czy zabawki gryźć to super, ale jak sobie źle ugryzie, albo nie wejdą do buzi to wrzask

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-07-23, 09:50   #1859
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Przeżyłam dentystkę i nawet namówiła mnie na borowanie bez znieczulenia Ja cykor jestem straszny więc jestem z siebie bardzo dumna Dentystka też była bo powiedziała, że należy mi się naklejka Dzielny pacjent
w życiu by mnie nie namówiła

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no dokładnie - nie ma jej co zazdrościć

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
U nas coś się chyba zaczyna dziać w dziąsełkach bo Roszpunka z wściekłością wkłada wszystko do buzi, ślini się na potęgę
u nas was jest to samo ale pytałam pediatrę i powiedziała że tak może być nawet przez pół roku bez pojawienia się ząbka

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 09:51   #1860
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
w temacie domofonu

- Nie!

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

cola dla wszystkich... jest szansa, że jak się opijecie tą colą, to nie będę najgrubsza na wątku
o ty ale colą nigdy nie pogardzę

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Teściowa choć stricte pediatrą nie jest, ale lekarzem dziecięcym, też nie widzi problemu. Ta baba (neurolog) np. kazała mi kłaść na brzuchu dziecko jak najczęściej. Babka od rehabilitacji natomiast - jak najrzadziej, na rzecz noszenia w tej "kołysce". Pediatra kazała odstawić wit. D, a ta twierdzi, że zbyt pochopnie, więc krew zbadam i pod tym kątem.
eh każdy co innego

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
to co poczekalnia

no ciekawa jestem która z naszego grona pierwsza tam powędruje

Cytat:
o wow
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziś poszliśmy na II szczepienia, wzięlismy 5w1 tylko na razie. Niestety tak jak myślałam, mały ma problemy z podnoszeniem główki i dostaliśmy skierowanie do Poradni Rehabilitacji...
Tzn. główkę podniesie, ale ręce układa w dół zamiast na boki, jednocześnie podnosząc nogi i robi "kołyskę" no i oczywiście się złości, nie poleży dłuzej niz 2 minuty.
A z pozytywów to ważymy już 6215g i mamy 62 cm a w sobotę kończymy 3 miesiące
i za wymiary

Cytat:

Dziś Mikołajek kończy 3 miesiące. W zeszłym tygodniu miał szczepienia i miał 5700 i 63 cm choć wydaje mi się, że jest jakieś 2 cm dłuższy.

Cytat:
dziewczyny a co z tym kleikiem? Z tego co czytałam w sklepie to ma mąke ryżową i witamine B, to źle? Cukier ukryty?
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk.../kleik-ryzowy/

https://www.e-piotripawel.pl/zakupyw...obovita/244665
to chyba nie ma sensu dawać bo jakim celem żadnych dobrych skladnikow.

nadrobiłam
ide jeść sniadanie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości