|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ja byłam najlepsza dzisiaj w nocy
Tż mnie obudził jak się przewracał na drugi bok, a ja go odpycham... ten sie pyta o co mi chodzi a ja mówię, żeby Małego nie zgniótł... A on taki wystraszony "To Młody śpi z nami?" aja mówię, że nie i poszłam dalej spać
|
#1292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Dotkaa ja juz tylko na leżąco karmie,tak nam najlepiej i codziennie obiecuje sobie ze bedziemy na siedząco ale...... nie lubie,Laura świruje,trzeba sie pomeczyc a na leżaka elegancko je a ja odpoczywam przeklinam swoje lenistwo :/Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pierwszą noc po wypisie przepłakałam bo tez od 19-3 w nocy była jazda z jedzeniem ....
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli jednak to długa kość udowa
Stwierdziliśmy, że jak główka będzie pusta, to z takimi nogami będzie biegał i zrzucał brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
mój Młody obwód główki i brzuszka miał dokładnie taki sam- 34 cm
wymiarowy chłopak ![]() Margosia- a no i Elaine- za 2 tyg Igorka!Aremalgos- lepszy humorek już? chociaż trochę?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1295 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Szlaaaaaaaaaaaaaaaaaag Młody usnął na tapczanie, to mi koszą trawę pod oknem, oczywiście już chyba 3. godzinę, bo sobie robią godzinne przerwy :/:/:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1296 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej
Sorki nie dam rady nadrobić tak piszecie ![]() My od piątku w domu, przez dwa dńi odgruzowywalam chalupke, bo choć mąż sprawdził się super to jednak mój poziom czystości został mocno zaburzony po przekroczeniu progu No i próbowaliśmy się przystosować z Leoskiem do nowych warunków.. Co trochę stresu jego i mnie kosztowało... Ale powoli powoli i wyszliśmy na prosta ![]() Mały ładnie je i dosyć dobrze śpi, ma juz okresy czuwania, wczoraj dawał trochę czadu ale było tak dusznomna dworze ze mu się w sumie nie dziwie więc pospalismy sobie z dwie godzinki w sypialni Nocki spokojne i senne, lubi się przytulac więc najchętniej spalby u nas na rękach co mu od czasu do czasu umożliwiamy. ![]() Tata zajmuje się straszakiem, wczoraj byli w kinie a tak to starszak żajmuje się sobą tzn biega z dziećmi z osiedla i się odstrzeliwuja nawzajem ![]() Trochę dziwnie momentami się zachowuje, nie słucha co się do ńiego mówi, więc musimy m na spokojńie tłumaczyć nowa sytuacje ale ogólnie jest super starszym bratem. ![]() Ja po cc czuje się super, generalnie mogę stwierdzić ze spodziewałem się masakry a było naprawdę laitowo i dotyczy to cięcia, potem bólu ( prawie mnie nie bolało) jak i pom gojenia się rany. Cieżko było pierwszy raz wstac ale był to bardziej opór psychiczny niz ból. Bolało nie powiem ale spodziewałem się ze będzie gorzej. Bardziej odczuwalne bóle przy obkurczaniu się macicy niż te po cc Karmie piersią, po odstawieniu na 4 dni małego od piersi i odciaganiu laktatorem, brodawki się zagoily i teraz karmie bez problemu, obiema naraz ![]() Polecam maścią purelan medeli na brodawki, rzeczywiście jest super. Pozdrawiam was gorąco, gratuluje nowym mamusiom Buziaki Aaa i zostało mi 3 kg po ciąży Laski po cc. Tez macie takie zgrubienie w miejscu cięcia? Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-07-23 o 12:32 |
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
rocky jak dobrze to czytac ze nie tylko ja mam ten probl myslalam ze tylko mi nie wygodnie na siedzaco..
margos dzieki.. ja tez z mala na rekach bo niewiem co jej sie stalo i jak odkladam ja do lozeczka to placze a na rekach spi eh..:P dajecie malucha smoczki? |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41916785]Hej hej
Sorki nie dam rady nadrobić tak piszecie ![]() My od piątku w domu, przez dwa dńi odgruzowywalam chalupke, bo choć mąż sprawdził się super to jednak mój poziom czystości został mocno zaburzony po przekroczeniu progu No i próbowaliśmy się przystosować z Leoskiem do nowych warunków.. Co trochę stresu jego i mnie kosztowało... Ale powoli powoli i wyszliśmy na prosta ![]() Mały ładnie je i dosyć dobrze śpi, ma juz okresy czuwania, wczoraj dawał trochę czadu ale było tak dusznomna dworze ze mu się w sumie nie dziwie więc pospalismy sobie z dwie godzinki w sypialni Nocki spokojne i senne, lubi się przytulac więc najchętniej spalby u nas na rękach co mu od czasu do czasu umożliwiamy. ![]() Tata zajmuje się straszakiem, wczoraj byli w kinie a tak to starszak żajmuje się sobą tzn biega z dziećmi z osiedla i się odstrzeliwuja nawzajem ![]() Trochę dziwnie momentami się zachowuje, nie słucha co się do ńiego mówi, więc musimy m na spokojńie tłumaczyć nowa sytuacje ale ogólnie jest super starszym bratem. ![]() Ja po cc czuje się super, generalnie mogę stwierdzić ze spodziewałem się masakry a było naprawdę laitowo i dotyczy to cięcia, potem bólu ( prawie mnie nie bolało) jak i pom gojenia się rany. Cieżko było pierwszy raz wstac ale był to bardziej opór psychiczny niz ból. Bolało nie powiem ale spodziewałem się ze będzie gorzej. Bardziej odczuwalne bóle przy obkurczaniu się macicy niż te po cc Karmie piersią, po odstawieniu na 4 dni małego od piersi i odciaganiu laktatorem, brodawki się zagoily i teraz karmie bez problemu, obiema naraz ![]() Polecam maścią purelan medeli na brodawki, rzeczywiście jest super. Pozdrawiam was gorąco, gratuluje nowym mamusiom Buziaki[/QUOTE] witaj w domu ![]() Wyobraziłam sobie to pogrubione |
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Sorki nie dam rady nadrobić tak piszecie ![]() My od piątku w domu, przez dwa dńi odgruzowywalam chalupke, bo choć mąż sprawdził się super to jednak mój poziom czystości został mocno zaburzony po przekroczeniu progu No i próbowaliśmy się przystosować z Leoskiem do nowych warunków.. Co trochę stresu jego i mnie kosztowało... Ale powoli powoli i wyszliśmy na prosta ![]() Mały ładnie je i dosyć dobrze śpi, ma juz okresy czuwania, wczoraj dawał trochę czadu ale było tak dusznomna dworze ze mu się w sumie nie dziwie więc pospalismy sobie z dwie godzinki w sypialni Nocki spokojne i senne, lubi się przytulac więc najchętniej spalby u nas na rękach co mu od czasu do czasu umożliwiamy. ![]() Tata zajmuje się straszakiem, wczoraj byli w kinie a tak to starszak żajmuje się sobą tzn biega z dziećmi z osiedla i się odstrzeliwuja nawzajem ![]() Trochę dziwnie momentami się zachowuje, nie słucha co się do ńiego mówi, więc musimy m na spokojńie tłumaczyć nowa sytuacje ale ogólnie jest super starszym bratem. ![]() Ja po cc czuje się super, generalnie mogę stwierdzić ze spodziewałem się masakry a było naprawdę laitowo i dotyczy to cięcia, potem bólu ( prawie mnie nie bolało) jak i pom gojenia się rany. Cieżko było pierwszy raz wstac ale był to bardziej opór psychiczny niz ból. Bolało nie powiem ale spodziewałem się ze będzie gorzej. Bardziej odczuwalne bóle przy obkurczaniu się macicy niż te po cc Karmie piersią, po odstawieniu na 4 dni małego od piersi i odciaganiu laktatorem, brodawki się zagoily i teraz karmie bez problemu, obiema naraz ![]() Polecam maścią purelan medeli na brodawki, rzeczywiście jest super. Pozdrawiam was gorąco, gratuluje nowym mamusiom Buziaki[/QUOTE] Super, że tak ładnie się odnajdujesz w tej sytuacji i starszy brat jest grzeczny ![]() No i fajnie, że nie odczuwasz już cc, dobrze to czytać ![]() Cytat:
kręgosłup mi siądzie wtedy![]() Mój dostaje smoczka, bo się wtedy od razu uspokaja
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od księgowej i zgłupiałam. Zdecydowałam się na pół roku macierzyńskiego (100%) i rodzicielskiego już nie biorę. I teraz tak jak mamy ten macierzyński tj. 20 tygodni i przysługuje nam 4 tygodnie dodatkowego czy 6 tygodni?
Księgowa zaczęła mi mówić, że te 6 tygodni to tylko wtedy będę mogła mieć kiedy w 2014 roku będę jeszcze na tym macierzyński. A mnie się wydawało, że te 6 tygodni przysługuje już od wejścia ten nowej ustawy z urlopem rodzicielskim. Więc może któraś z Was wie jak to właściwie jest? |
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan Piotr ma dziś w poważaniu spanie
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
|
po prostu wkur.ia mnie już to siedzenie w domu !!!!!!!
mam dość duzego brzucha i ogólnie jest do dupy. Na spacer nie pójde bo tocze się jak kula, poza tym nie chce mi sie chodzić wokół bloku, jak mam iść gdzieś dalej jak zaraz siku mi sie chce |
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoka dostaje, choć nie bardzo za nim przepada i częściej go wypluwa. Mamy 3 rodzaje i jak na razie jednego jako tako toleruje. |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w zusie mi powiedzieli, że jest ok
|
|
#1305 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znaczy zasugerowałam Tż wiele imion, ale on do każdego zawsze znalazł jakiś głupi rym, albo kogoś z tym imieniem znał i ten ktos był głupi, dziwny itp. więc w końcu udało mi się znaleźć chyba ze 3 imiona, do których nie mógł się doczepić i spośród nich wybrałam Adasia nie bylo łatwo w każdym bądź razie![]() Cytat:
Cytat:
za udany spacer i dwa tygodnie Igorka.Cytat:
|
||||
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki nie dam rady nadrobić tak piszecie ![]() My od piątku w domu, przez dwa dńi odgruzowywalam chalupke, bo choć mąż sprawdził się super to jednak mój poziom czystości został mocno zaburzony po przekroczeniu progu No i próbowaliśmy się przystosować z Leoskiem do nowych warunków.. Co trochę stresu jego i mnie kosztowało... Ale powoli powoli i wyszliśmy na prosta ![]() Mały ładnie je i dosyć dobrze śpi, ma juz okresy czuwania, wczoraj dawał trochę czadu ale było tak dusznomna dworze ze mu się w sumie nie dziwie więc pospalismy sobie z dwie godzinki w sypialni Nocki spokojne i senne, lubi się przytulac więc najchętniej spalby u nas na rękach co mu od czasu do czasu umożliwiamy. ![]() Tata zajmuje się straszakiem, wczoraj byli w kinie a tak to starszak żajmuje się sobą tzn biega z dziećmi z osiedla i się odstrzeliwuja nawzajem ![]() Trochę dziwnie momentami się zachowuje, nie słucha co się do ńiego mówi, więc musimy m na spokojńie tłumaczyć nowa sytuacje ale ogólnie jest super starszym bratem. ![]() Ja po cc czuje się super, generalnie mogę stwierdzić ze spodziewałem się masakry a było naprawdę laitowo i dotyczy to cięcia, potem bólu ( prawie mnie nie bolało) jak i pom gojenia się rany. Cieżko było pierwszy raz wstac ale był to bardziej opór psychiczny niz ból. Bolało nie powiem ale spodziewałem się ze będzie gorzej. Bardziej odczuwalne bóle przy obkurczaniu się macicy niż te po cc Karmie piersią, po odstawieniu na 4 dni małego od piersi i odciaganiu laktatorem, brodawki się zagoily i teraz karmie bez problemu, obiema naraz ![]() Polecam maścią purelan medeli na brodawki, rzeczywiście jest super. Pozdrawiam was gorąco, gratuluje nowym mamusiom Buziaki[/QUOTE] Widać że ładnie sobie radzicie |
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie miałam rozwarcia i nie dało rady. |
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze ani razu nie usypiałam Gluta na rękach
Chyba nie umiem tego zrobić
|
#1309 |
|
Konto usunięte
|
Kejt - no rzeczywiście fajnie napisałam he he... Aż chciałabym to zobaczyć he he
|
|
|
|
#1310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Teso
super ze sie układa,gratki za kp ![]() Elaine dla Igorka za 2 tyg. i brak krzyków na spacerze '![]() Cytat:
Na zasadzie eliminacji ![]() Nie słuchaj ,,dobrych rad" tylko rób to co Ty uwazasz za słuszne i najlpsze rozwiązanie dla swojego dziecka. Cytat:
3maj sie i wracajcie szybko z Kubusiem ![]() Cytat:
Cytat:
Moze dzis spróbuje na siedząco,zobacze W niedziele musiałam Laure a aucie na siedzaka karmic bo nie dojechałaby do ciotki taki głod ją na spacerku chwycił,wiec nie dyskutowała tylko jadła ![]() My dajemy smoka w extremalnych sytuacjach np. jak Laura nie chciała cyca pierwszej nocy i krzyczała to smok ja wyciszył i dał jej sie kimnąć i w niedziele na odpuscie zaczeła krzyczec i zeby dojsc do auta i ją wyciszyc tez dostała smoka ale tak zwyczajnie jak jej podam to wypluwa i nie chce.
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie znowu 6 tygodni? ale mi mącicie w głowie :P o rzesz w morde .. 13 prawie a ja nawet nie wykompana tylko o sniadaniu SUPER!
))myslalam ze to 6 tyg to dopiero dla tych co rodza w 2014 roku..? Eh |
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ze kontroluje sie żółtaczkę, położna przychodzi do domu po kolejnych 12 godzinach pierwszy raz i tak co jakis czas. i teraz tak, to zalezy od stanu kazdego dziecka i od danego lekarza. z tego co pytałam to niektóre dzieci mzostawiali z lekkimi żółtaczkami w domu, samo schodziło, niektóre były brane pod lampy do szpitala. |
|
|
|
|
#1313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrób coś dla siebie, nałóż maseczkę na twarz, pomaluj sobie paznokcie (u rąk, bo u nóg to wiem, że to masakra ), nałóż odżywkę na włosy. Jeszcze dosłownie chwila i będziesz tuliła malutkiego w ramionach, a wszystkie te dolegliwości miną jak ręką odjął, gwarantuję! ![]() Cytat:
Też mam taką cichą nadzieję ![]() a mój królewicz śpi, tylko coś zaczął stękać i okazało się, że jedna skarpetka mu nie pasuje, więc śpi dalej, ale w jednej bo sobie ściągnął przebierając kopytkami
|
|||
|
|
|
#1314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() En czas szybko zleci,wrocisz do pracy i sie odkujecie i pojdziecie ,,na swoje".Nie ma to jak samemu u siebie....cos o tym wiem. Ja w niedziele się odstrzeliłam hahahah w sukienke,włoski łądnie uczesałam,makijażyk i sie za☠☠☠iście czułam jeszcze pytałam Tza przed wyjsciem czy nie wyglądam jak umęczona matka karmiąca
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-07-23 o 12:41 |
|||
|
|
|
#1315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
§ 1. Bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego pracownik ma prawo do dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze:
§ 3. Dodatkowego urlopu macierzyńskiego udziela się na pisemny wniosek pracownika, składany w terminie nie krótszym niż 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika. § 4. We wniosku o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego określa się termin zakończenia urlopu macierzyńskiego, a w przypadku gdy wniosek dotyczy drugiej części dodatkowego urlopu macierzyńskiego – termin zakończenia pierwszej części tego urlopu oraz okres dotychczas wykorzystanego urlopu. 6 tyg w przypadku urodzenia 1 dziecka |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli księgowa próbuje mnie zrobić w bambuko
![]() Cytat:
już napisałam zapytanie do ZUS ciekawe co odpiszą i czy odpiszą
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak juz nauczysz na rekach to pozniej juz ciezko bedzie inaczej. a glutek rośnie rośnie i coraz ciężej by było. |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam takie cos:
ILE URLOPU MACIERZYŃSKIEGO DOSTANIESZ? Rodzicom dzieci urodzonych w 2013 r. przysługuje 20 tygodni urlopu macierzyńskiego (w tym 14 zarezerwowanych tylko dla matki), sześć tygodni urlopu dodatkowego i 26 tygodni urlopu rodzicielskiego. wiec pisac o 6 czy o 4? jak to jest z ubezpieczeniem dziecka .. to w pracy mam zglosic i oni ja ubezpiecza czy jak? boze zamiast ulatwiac ludzia wszystko to utrudniaja eh .. |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle powinnam sie ruszyc bo: mam fureee prasowania ciuszkow Laury,kurze i podłogi do opanowania....jak mi sie nie chce ale musze.Jutro polozna nas odwiedzi...
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Tż mnie obudził jak się przewracał na drugi bok, a ja go odpycham... ten sie pyta o co mi chodzi a ja mówię, żeby Małego nie zgniótł... A on taki wystraszony "To Młody śpi z nami?" aja mówię, że nie i poszłam dalej spać 

przeklinam swoje lenistwo :/

za 2 tyg Igorka!

kręgosłup mi siądzie wtedy