|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() A ja jestem raczej z tych, których wszędzie pełno i nie usiedzę na miejscu a do roboty się rwę ![]() Może to zabrzmi dziwnie, ale tam obok siostry jest sklep "Lush" i strasznie chciałabym się tam załapać uwielbiam takie sklepy.Sąsiadka tak zrobiła, ciekawa jestem jak to się skończy. Bo narazie nie pracuje ok. 2-3 miesiące. A działalność otworzyła w okolicach kwietnia bodajże. Cytat:
. Nie wiem skad przeświadczenie, że takie osobniczki wiażą się z budowlańcami, którzy są patologiczni. Dziwne stereotypy u nas panują i przykre są dla mnie.Kolejna sąsiadka obok mnie paliła całą ciążę, aż przykro było patrzeć. Chłopiec urodził się 2,5 kg. nie wiem czy to miało jakiś wpływ na jego wagę. SunShineDoll: najlepszego i obyś zobaczyła synka lub córeczkę
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-23 o 14:51 |
||
|
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Mnie tylko fascynuje to, jak to możliwe, ze u mnie w pracy (laboratorium, wiec wcale nie siedzenie przy biurku 8 godzin) na 6 dziewczyn, które były w ostatnim czasie w ciąży tylko jedna wzięła zwolnienie już w 5 miesiącu, a cała reszta pracowała do terminu porodu. A jednak statystyki ogólne sa zdecydowanie w druga stronę...
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() nie jestem akurat wielką fanką wina, ale myślę niektórym może przypaść do gustu to http://winabezalkoholowe.pl/ koleżanki mówiły, że ciężko wyczuć różnicę pomiędzy tym a zwykłym winem z % kciuki za wizytę! oby nóżki rozłożyło
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh, kiedyś to się marzyło: o domku dla lalek, potem nowej sukience, potem pieniądzach na nową sukienkę, a teraz- marzeniem na urodziny zobaczenie krocza Czasyi ludzie się zmieniają!Odnośnie przejmowania się drobnostkami: ja kilka tygodni temu bylam na koncercie; i tak sie stresowalam tym, ze wszystkie moje wnętrzności rezonuja, ze pomimo ceny 140 zlotych, wyszlam z koncertu wcześniej. a tz pocieszal mnie zaplakana, ze przecież nigdzie nie ma napisane, że koncerty sa przeciwwskazane. uspokoilam się dopiero po trzech dniach jak zadnego plamienia itd nie bylo
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech lokator zaprezentuje się w pełnej krasie mamusi
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A jak mąż jest to tylko tvn cnbc bo on tylko w giełdzie siedzi....już mi się nie chce tych nudnych cyferek oglądać i słuchać...ale jest w domu tylko w weekendy a czasmi nawet nie więc już nie marudzę ![]() Robiłam naleśniki z jabłkami do zupy pomidorowej i zamiast naleśniki to chyba z kg jabłek zjadłam....tak mnie ostatnio na jabłka wzięło że szok
|
|
#2619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama paliłam, wiem że ciągnie wiem...STOOO LAT!! Cytat:
Ale skoro twój TŻ pracuje na budowie, to pewnie widział wiele "chłopów z budowy", którzy w trakcie roboty kombinują jak tu iść i napić się piwska, połowe wynagrodzenia przechleją, przegrają,za każdą Panną gwiżdżą i rzucają tekstami, że mózg staje. Nieważne, że w domu dzieci i żona. Codziennie pod oknem widzę takich typów i nawet mój tż jest tym oburzony, CODZIENNIE wracają z pracy i CODZIENNIE chleją, koszmarny widok.... Więc skądś to się wzięło, niestety. Cytat:
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
SunShine wszystkiego najlepszego
Może maluch zrobi mamie prezent![]() Ja też weszłam w 16 tydzień dzisiaj. Do lekarki idę w piątek ale nie liczę na poznanie płci - za kiepski sprzęt ma moja lekarka. P.S. Kto to jest "Pukacz co skacze po jajniku"? Strasznie mnie zaintrygował ten tytuł wątku.
|
|
#2622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mezaga dziękuję, a ten wątek to może dziecko puka od strony brzucha ![]() ![]() ?
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-23 o 15:13 |
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
co do L4 to dwie kluczowe dla mnie sprawy są tu:
Cytat:
gdzieś tu padło, że 8h przy komputerze jest ok. tylko praca przy komputerze jedna drugiej nierówna. moja wygląda tak, że mam wieczny stres, deadline'y nie do dotrzymania, fuckupy do rozwiązania bo stażystów nie jesteśmy w stanie pilnować na tyle, na ile powinniśmy. mój klient jeszcze jest w miarę miły ale bywają też tacy, którzy traktują nas jak śmieci. to samo z zespołami - mój obecny jest w porządku, ale poprzednia szefowa była hitlerbabą i mam teorię, że to przez stres jaki we mnie powodowała nie mogłam zajść w ciążę tyle czasu. jakoś zmieniłam zespół i w 2 miesiącu już zaszłam. zbieg okoliczności? być może, ale tylko ja wiem ile mnie kosztowało, że ktoś jeździ po mnie jak po łysej kobyle. dodatkowo moje dojazdy do pracy to 1h 40min. powrót dłużej, jak wychodzę o 17 to w domu jestem ok 19.10. najczęściej wracając w autobusie nie ma jak usiąść. i uwierzcie, że jak wchodzę do domu to a jeszcze powinnam mieć czas na to, żeby sobie zdrowo ugotować i pójść na basen czy jechać na masaż.po prostu nie daję rady żyć w takim tempie Cytat:
i co roku jak rozliczam pita szlag mnie trafia i k**wię na nfz
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#2625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą te rymowane tytuły zaczynają być coraz bardziej przekombinowaneCytat:
![]() Wszystkiego najlepszego
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle u nas w Polsce panuje mentalność, że pracownik fizyczny jest kimś gorszym. A tak na prawdę wielu jest którzy sumiennie zapier... po 10 h dziennie w słońcu, deszczu, mrozie itp. I czasami jak patrzę na mojego TŻ który ledwie żyje, ma popuchnięte dłonie, porozcinane ręce, nogi, jest obolały to serce mi się kraja. może dlatego tak zareagowałam na Twoja wypowiedź. Ale prawda taka, że o dobrego fachowca, który zna się na wielu aspektach budowlanych jest ciężko. |
|
|
|
|
#2627 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuję za życzenia
![]() Co do tego tańca to nawet byłoby realne, TŻ ma druga zmianę, w sumie mam dorodnego sąsiada, który jest homoseksualistą i przeszło mi przez myśl, że może by dla mnie zatańczył natarty oliwką ![]() Stereotypy zawsze będą niestety TŻ pracował na budowie ok 5 lat, co my latem przeżywaliśmy to wie każda luba budowlańca wracał do domu a ja okłady na ramiona, niezliczone litry wody itp. No i w tygodniu nie było mowy o tym, żeby gdzieś wyjść był nie do życia fizycznie. Ale są też takie ochlejusy jak pisze koleżanka wyżej ale to w każdej sferze zawodowej są takie głupie stereotypy. Ale jak przychodzi w domu zrobić gładzie czy podwieszany sufit to nie wiem jak wy dale ja jestem tak zapatrzona w TŻa jakby był geniuszem .
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-23 o 15:23 |
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie wydaje, że oni tylko zaczeli o tym gadac i tak to zostało, bo przecież macierzyńskim sie zajmowali, potem matkami I kwartału i nie mieli czasu. Wydaje mi sie, że żadna ustawa nie weszła, bo by zaraz zaczęli o tym trąbic. |
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o palenie to ja paliłam do 15 kwietnia a 27 zrobiłam test
I sama wiem jak ciężko jest rzucać palenie zwłaszcza jeżeli tak jak je paliło się bo się lubiło - ale jednak mam jakieś priorytety. Ciągnie mnie raz bardziej raz mniej ale nie palę i póki co nie mam zamiaru ale dobrze wiem że kiedyś do palenia wrócę.Co do budowlańców to akurat wśród moich znajomych jest przekonanie że jest to praca ciężka a często nie wdzięczna ale nie panuje wyżej opisany stereotyp. Druga sprawa że większość moich znajomych pracuje fizycznie (często pomimo wykształcenia innego) i wiem że nie jest to praca lekka.
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak mam, nikomu nie dałabym nic zrobić w domu. Bo uważam, że TŻ umie wszystko najlepiej |
|
|
|
|
#2633 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O,to ja nie słyszałam. Ale jak to,na jakiej zasadzie to działa? Cytat:
Niestety na bycie rodzicem nie przeprowadza się żadnych testów,nie daje się certyfikatu,że masz potrzebne uprawnienia,ze jesteś odpowiednią osobą na to stanowisko. A szkoda... Cytat:
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
SunShineDoll, wszystkiego najlepszego
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, oby dzieciątka okazały się rosnące zdrowo i chętne do prezentacji krocza . Nie mam siły pisać, bo czuję się koszmarnie. Ledwo żyję, mam mdłości i pęka mi głowa. Dodatkowo czuję podejrzane pieczenie podczas siku . Podjadam żurawinę. Rano byłam w labie i dałam mocz do badania.
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie nic sie nie stanie, bo wszystko jest legalne. Sprawdzą pewnie tylko okresy składkowania i tyle. I bedzie dostawała przez rok jakieś 5,500zł co miesiąc, albo jak zadeklaruje inaczej to przez pół roku 100%(jakieś 6,400), a potem 60%. W zależności od podstawy wymiaru od których płaciła składki. Cytat:
|
||
|
|
|
#2637 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
myślałam, ze lekarz wysyłałby Cię co jakiś czas do szpitala, żeby zwolnienie było bardziej wiarygodne i ZUS nie kontrolował a jak trafisz do szpitala to będą chcieli zatrzymać 3 doby co by im się zwróciło za pobyt..Mój bąbelek w 14tc
|
||
|
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-23 o 15:42 |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spotkałam się z tym, że ludzie doceniają pracę tż, i często mówią, że takich fachowców ciężko znaleźć, którzy przyjdą wykonają swoją pracę, nie uchleją się przy tym i nie zepsują powierzonej pracy. Owszem to bardzo ciężka praca, ale satysfakcjonująca dla Tż, przychodzi czasem jak wrak, ale jest szczęśliwy. . I oby więcej takich naszych tż, to za parędziesiąt lat stereotyp umrze
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A firma nie musi przynosić zysków, wiadomo na początku zawsze jest cieżko z rozkręceniem działalności. Poza tym przedsiębiorca ma możliwośc wybrania sobie kwoty składki jaką chce opłacac, bez wzgledu na swoje dochody z firmy. Może miec non stop strate, a podstawe składek 9200zł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

. Nie wiem skad przeświadczenie, że takie osobniczki wiażą się z budowlańcami, którzy są patologiczni. Dziwne stereotypy u nas panują i przykre są dla mnie.

sama paliłam, wiem że ciągnie wiem...
a jeszcze powinnam mieć czas na to, żeby sobie zdrowo ugotować i pójść na basen czy jechać na masaż.
. Podjadam żurawinę. Rano byłam w labie i dałam mocz do badania.
myślałam, ze lekarz wysyłałby Cię co jakiś czas do szpitala, żeby zwolnienie było bardziej wiarygodne i ZUS nie kontrolował