Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 14:44   #1441
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Domcia, mi przy Tobie aż głupio, bo wyobrażam się, że u Ciebie jeszcze podlej... pocieszający jest fakt, że nie czekamy na darmo i na pewno urodzimy. Najgorsze to czekanie, ja zawsze lubię sobie wszystko zaplanować i nie znoszę niespodzianek.
Bo wiecie co....to powinno być tak...
Mamy termin i w tym dnu rodzi sie dziecko...a nie 2 tyg w przód w tył i tak ześwirować można...

Wiem, ze się tak nie da..ale o ile byłoby prościej.....i mniej stresu dla nas!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:45   #1442
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Musze pochwalic mego Tza.Zrobił wczoraj wieczorem ciasto bez pieczenia wział przepis od sąsiadki-wiecie-galaretka-ubita smietana 30% z galaretką,biszkopt i owoce.Kupił galaretke agrestową i dał banany zebym mogła zjesc Dobreee mu to wyszło
Stary 2013-07-23, 14:47   #1443
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Bo wiecie co....to powinno być tak...
Mamy termin i w tym dnu rodzi sie dziecko...a nie 2 tyg w przód w tył i tak ześwirować można...

Wiem, ze się tak nie da..ale o ile byłoby prościej.....i mniej stresu dla nas!!!
było by idealnie jakby tak byłocale maleństwa mają swoje plany

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Musze pochwalic mego Tza.Zrobił wczoraj wieczorem ciasto bez pieczenia wział przepis od sąsiadki-wiecie-galaretka-ubita smietana 30% z galaretką,biszkopt i owoce.Kupił galaretke agrestową i dał banany zebym mogła zjesc Dobreee mu to wyszło
brawo dla męża

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:52   #1444
Rockyyy
Zakorzenienie

Domciatko ,Mała Czarna

No i me dziecko tez pochwale ,ale troszke coby nie zapeszac: grzeczna dzis jest ,tylko je i spi i dała mamie chate na błysk posprzątac

A teraz teksty ubiegłego tygodnia:
babcia: ,,a nie trzeba dziecku rączek czymś krępowac zeby sie nie drapało,bo przeciez paznokci sie do 2 lat nie obcina "...........

Tesc:
,,ja jeszcze nie widziałem zeby te dziecko normalnie spało jak dziecko"
ja: ,,tzn. jak?"
tesc: ,,na plecach"
ja:,,no bo jak ja mam na rekach po jedzeniu i sie jej nie chce odbic to wiadomo ze lezy na boczku w razie jakby sie jej ulało...."

noo ale jego mina i tak zdradzała co mysli

Laura zasneła na naszym łózku...Nie chciałam jej juz budzic i przenosic bo wczesniej marudziła wiec nakryłam ją kocykiem i kimała.
Tesc:,,bozeee...te dziecko lezy tu rzucone jak snopek siana"
ja: ,,nieee,spi sobie poprostu wyluzowana w lozku mamy i taty"

Tesc to super gosc ale musiał swoje komentarze rzucic.Oczywiscie powiedział ze niestabilnie z Tzem glowke jej podtrzymujemy jak nosimy ja na rekach,pouczał ze to co ja zjem to zje tez dziecko..nowosc itp. no ale przemilczałam pewne momenty i było potem ok
Stary 2013-07-23, 14:55   #1445
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

nieźli dobrze, że przemilczałaś sprawę
i dla TŻ za ciasto

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:59   #1446
Rockyyy
Zakorzenienie

Moj snopek siana dzis tez zasnął na łóżku ale mama przeniosła do lozeczka.Obyło sie bez prostestu ,ufff
Stary 2013-07-23, 15:01   #1447
Margosia__
Zakorzenienie

Rocky Nasz też ciągle na boczku

Nie budźcie Marzeń gdy śpią... Po ciężkiej nocy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:03   #1448
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Rocky Nasz też ciągle na boczku

Nie budźcie Marzeń gdy śpią... Po ciężkiej nocy
to u Was w rodzinie tez spaniowe anomalia pozycjowe
Stary 2013-07-23, 15:04   #1449
enlevee
Zakorzenienie

Rockyyy dla męża!
Snopek siana mnie rozwalil

Moj snopek leży i jeczy coś tam pod nosem w cieniu.. Niech śpi i da się matce ładnie opalic
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:09   #1450
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
przeważnie za darmo, u mnie kosztuje 30 zł ja jutro jadę na ktg. Ale chyba jak powiesz, ze ruchy słabsze to zrobią za darmo, tylko czy nie będą chcieli Cię na oddział przyjąć na obserwację?
no właśnie Tego się trochę obawiam ..

Cytat:

Idę na drzemkę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:12   #1451
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Idziemy do domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do położnej z tego wszystkiego.. o poradę.. nie miała za bardzo czasu i tak na szybkiego streszczałam.. że miałam się zgłosić wczoraj do szpitala, ale postanowiłam poczekać jeszcze ten tydzień i czy powinnam skontrolować poprzez ktg dziecko..co w ogóle robić.. W sumie dowiedziałam się tylko, że tydzień po terminie porodu powinnam się zgłosić sama do szpitala.. czyli wypadałoby, że w sobotę ten I TP mija.. no i mogę do szpitala na ktg podejść i zrobią.. tylko nie wiem czy już powinnam i jak to wygląda w ogóle, że tak z ulicy... Aj, czuję niedosyt informacji...i nadal przygnębiona jestem i mnie ściska w piersi Dobrze, że Lol się rusza i choć wiem, że ma się dobrze
Najlepiej zadzwoń na IP do swojego szpitala i dowiedz sie o ktg ja tak zrobiłam i dowiedziałam się, że bez skierowania nie robią nawet za kasę a jak mnie coś niepokoi to biorą na oddział

Cytat:

Taaaki jestem wielki
Nooo rośnie chłopisko

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale mam nerwa... Przegrałam aukcję z huśtawko- bujaczkiem dla Adasia- niech to... :banghead:
Zwalam na hormony ta złość ale...- żeby tego co wygrał posralo teraz tak porządnie
Miłego popołudnia- przesyłam chcącym rodzic moje gromy- mam nadzieje, ze zaraz złapią Was skurcze Tymczasem!

no i ktos teraz ma sraczkę

Cytat:
dla Tz

Cytat:

babcia: ,,a nie trzeba dziecku rączek czymś krępowac zeby sie nie drapało,bo przeciez paznokci sie do 2 lat nie obcina "...........
Teksty dobre ale ten najlepszy według mnie

Dziewczyny ktore już urodziły - jakie ciuszki dla Maluszka najlepiej sprawdzają się do szpitala???? bo nie wiem co zapakować. Jedni piszą body, inni kaftaniki i półśpiochy i już głupieje
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 15:15   #1452
enlevee
Zakorzenienie

magolina ja bym zapakowala body i pajacyki. U nas akurat wszystko dla małego dawali, ale te zwiniete kaftaniki były po prostu jak dla mnie straszne ..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:20   #1453
madi82
Zakorzenienie

Klubówki wpadnijcie na debatę trzeba wreszcie cosik ustalić

28.07.2013r.
Stary 2013-07-23, 15:21   #1454
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!

piszę jedną ręką bo mój ssaczek znów na piersi wisi, dziś ma dzień, że wymaga karmienia co godzinę, ja już ledwie zipię od 6 rano na nogach, spac nie chce, pośpi maksymalnie godiznkę i znów krzyk o karmienie lub trzymanie na rękach

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

czy to moze byc ze chce blabla bla o roczny urlop macierzynski czy ze najpierw te 24 tyg mac a pzniej rodzicielski bodajrze?
ja czytałam informacje na specjalnej stronie internetowej www.rodzicielski.gov,pl i tam umieszczono informacje ze wg nowych przepisów przysługuje nam:
- 20 tygodni urlopu macierzyńskiego poczwszy od dnia urodzenia dziecka, dostajemy z automatu bez skladnia wniosku, wystarczy powiadomić pracodawcę o urodzeniu dziecka i ewentualnie przesłać akt urodzenia,
- następnie 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego przyznawanego po złożeniu u pracodawcy wniosku o jego przyznanie (2 tygodnie wcześniej składamy u ten wniosek)
- następnie 26 tygodni urlopu rodzicielskiego, przyznawane również po złożeniu wniosku o jego udzielenie.

aby przez cały okres urlopowania mieć wynagrodzenie 80% trzeba do 2tygodni po porodzie złożyć te wnioski o urlopy i zadeklarować chęć skorzystania z urlopu rodzicielskiego po wykorzystaniu macierzyńskiego.

Po tych wszystkich urlopach można dodatkowo wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy za 2013 i 2014 rok.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41916785]Ja po cc czuje się super, generalnie mogę stwierdzić ze spodziewałem się masakry a było naprawdę laitowo i dotyczy to cięcia, potem bólu ( prawie mnie nie bolało) jak i pom gojenia się rany. Cieżko było pierwszy raz wstac ale był to bardziej opór psychiczny niz ból. Bolało nie powiem ale spodziewałem się ze będzie gorzej.
Bardziej odczuwalne bóle przy obkurczaniu się macicy niż te po cc

Karmie piersią, po odstawieniu na 4 dni małego od piersi i odciaganiu laktatorem, brodawki się zagoily i teraz karmie bez problemu, obiema naraz
Polecam maścią purelan medeli na brodawki, rzeczywiście jest super.

Aaa i zostało mi 3 kg po ciąży choć brzuszek jeszcze jest..
Laski po cc. Tez macie takie zgrubienie w miejscu cięcia?[/QUOTE]

Ja też mocniej odczułam obkurczanie macicy niż szwy czy dyskomfort po cc i tez spodziwałam się ze będzie gorzej a jest całkiem dobrze.
za świetną wagę, moja waga się waha i mam pomiedzy 3a 4,5 kg na plusie. Karmię i dużo jem bo mam ciągłe ssanie.

Ja mam takie dziwne zgrubienie twarde pod skórą powyżej lini cięcia.

Cytat:
dajecie malucha smoczki?
ja daję bo Tymuś ma tak mocną potrzebę ssania że gdyby nie smoczek to on by chyba wisiał na piersi 24 godziny na dobę.

Cytat:
Jak się odgazowujecie? Poważnie pytam
My robimy gimnastykę nóżki do brzuszka i podczas przewijania uciskamy wacikiem lekko odbyt. Położna nam tak zaleciła i pokazała jak była u nas na wizycie.

Cytat:
a i jeszcze chcialam zapytac.. wybudzacie maluchy w nocy do jedzenia?
My nie budzimy, nikt nam nigdy nie kazał, cały czas karmimy na rządanie, czyli jak się Tymuś obudzi to przewijamy i karmimy. A dziś przechodzi sam siebie, od rana dopomina się karmienia średnio co godzinę.am si

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
dziewczyny karmiace, jak wasza dieta??????
przepraszam za zasypuje pyt ale sie ucze....
Ja staram się jeść lekko i wg zaleceń położnej, przyzwyczailam się i teraz już mnie nic nie nęci, choć nie powiem czereśnie i bób bym zjadła

Był poruszony temat wizyt połoznych, do nas przyszła bez zapowiedzi dni po wyjsciu ze szpitala, wszystko wyjaśnila, zostawiła nr telefonu i powiedziała ze wiecej nie bedzie nas nachodzić i jeśli będizemy mieli pytania to żeby do niej dzwonić.

Mój ssaczek wreszcie skończył jeść, ale niespokojny, będę musiała go nosić znów na rękach... Dziś mam kryzys i padam z sił, ręce mi mdleją od rana.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl

Edytowane przez Ewusia709
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:28
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:38   #1455
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
AAA.. no i KAROLAJN!! śniło mi się, że podrzuciłaś mi Hanię na noc jak płakała i potem Cię szukałam po całym mieście z dwoma wózkami i ze łzami w oczach

moge tak zrobic w sumie,bo wczoraj w nocy Hanka zapomniala chyba jak sie spi. O 5 musialam ja sprzedac tz bo mnie juz slabo z niewyspania

Cytat:
czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...

a tak to ogarniam sie z nowa sytuacja czuje sie troche jak w jakims amoku.. :P

mam mały problem z kp .. mam mleka w cholere ale mala chyba przyzwyczaila sie do kp na lezaco... i na siedzaco sie krztusi co jakis czas bo je za lapczywie a ja strach.. w nocy myslalam ze bede odciagac i dawac jej z butli ale narazie walcze musimy sie zgrac... oglnie ogarnianie itp ale jakos daje rade bedzie mnie wiecej jak wprowadzw jakis rytm.tesknie za wami bardzo !! wieczorami moze mi sie uda cos podczytac... pozniej wam wkleje zdjecie mojej mordki bo tz wziol moj tel i nie mam z czego zgrac..

hanka tez sie krztusi jak ja karmie inaczej niz na lezaco...
A to pismo mam w domu ale teraz jestem na dzialce

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
i nas jest podobnie- brodawki raczej plaskie, 2 pary rak sa do tego potrzebne. nie pomagaja mi tez miny tych poloznych :/

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

ze poniekad wina brodawek ( dlatego dzis startuje z kapturkami), a dwa Oliwia tez srednio ma ochote wspolpracowac :/ szybko sie wscieka i wtedy nici z karmienia. a raczki to nocy swoje wlasne prawie zjadla :banghead:

Ja tez mam plaskie,ale robie taki rulonik z brodawki i jej wciskam

Tak w ogole to chyba niedlugo przejde na mm...moje cycki nie daja rady produkowac co 1,5-2h a widze ze malej nie starcza,bo po 15min na obu sie rzuca i krzyczy..

Ide czytac dalej...

Stary 2013-07-23, 15:39   #1456
idzia111
Zakorzenienie

Nasz samochód tż rozłożył i wymienia część zawieszenia. A, że robi to po pracy to długo schodzi. Mieliśmy awaryjnie w razie W (czyt. porodu) samochód teścia, ale popsuł się D... zimna ... jak na złość wysztsko...

Gdyby się teraz zaczęło to nie mam czym jechać do szpitala Zostaje taxi, ale nie mogę się jakby co przyznać, że to do porodu bo nie przyjmą zlecenia

No jesli w najbliższym czasie się nie zacznie to będzie oznaczało, że szczescie do mnie wróciło. Bo normalnie to jak już nie mam czym jechać to powinnam zacząć rodzić, a najlepiej to w nocy po północy, żeby śmieszniej było

Sorry, że się nie odnoszę do postów waszych, ale ganiam cały czas z dwójeczkami Wczoraj myslałam, że to od śliwek, poza tym wczoraj było tylko troche, a dzis caly dzien No nie wiem czy to tak wygląda oczyszczanie się przed porodem czy co

Piję duzo wody, żeby się nie odwodnić ... nie wiem co robić, czuje jak mi po kichach jeździ
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:46   #1457
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Nasz samochód tż rozłożył i wymienia część zawieszenia. A, że robi to po pracy to długo schodzi. Mieliśmy awaryjnie w razie W (czyt. porodu) samochód teścia, ale popsuł się D... zimna ... jak na złość wysztsko...

Gdyby się teraz zaczęło to nie mam czym jechać do szpitala Zostaje taxi, ale nie mogę się jakby co przyznać, że to do porodu bo nie przyjmą zlecenia

No jesli w najbliższym czasie się nie zacznie to będzie oznaczało, że szczescie do mnie wróciło. Bo normalnie to jak już nie mam czym jechać to powinnam zacząć rodzić, a najlepiej to w nocy po północy, żeby śmieszniej było

Sorry, że się nie odnoszę do postów waszych, ale ganiam cały czas z dwójeczkami Wczoraj myslałam, że to od śliwek, poza tym wczoraj było tylko troche, a dzis caly dzien No nie wiem czy to tak wygląda oczyszczanie się przed porodem czy co

Piję duzo wody, żeby się nie odwodnić ... nie wiem co robić, czuje jak mi po kichach jeździ
uuu współczuję, na szczęście w dyspozytorni taxi nie pytają o klientów :P
Ale CIę czyści, mnie nawet po czereśniach średnio ruszyło będę s**ć na łóżko jak nic
Ale zaraz zjem knedle w koncu dorwałam w sklepie knedle ze śliwkami, bo do tej pory były tylko z truskawkami. co za pomysł

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 15:47   #1458
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm
szyjka miekka i rozciągliwa

położna mówi, że włożyła jeden palec i jeszcze troszke luzu było.
miałam ten masaż szyjki macicy, udało się zrobić, było w miarę ok, nawet nie bolało tak bardzo.
nie było super przyjemnie, ale spoko.
także czekam żeby coś szybciej ruszyło teraz.

jestem też zapisana na indukcje porodu na 27 lipca.
w razie gdybym jednak nie urodziła do tego czasu
choć położna mówi, że chyba raczej na dniach zacznę!

także chyba Dobrze co nie?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:49   #1459
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
uuu współczuję, na szczęście w dyspozytorni taxi nie pytają o klientów :P
Ale CIę czyści, mnie nawet po czereśniach średnio ruszyło będę s**ć na łóżko jak nic
Ale zaraz zjem knedle w koncu dorwałam w sklepie knedle ze śliwkami, bo do tej pory były tylko z truskawkami. co za pomysł
No wiem, że nie pytają, ale jak mnie zobaczy kierowca z torbą Trzeba ściemniać, że jedzie się bo cos innego sie dzieje, a nie że się rodzi. Moja koleżankę tak taksówkarz załatwił, że jej nie wziął, kazał wysiadać. Ona go na zwyzywała i życzyła, żeby myszy oblazły skoro ciężarnej odmawia .

Domcia super wieści

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:52
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:52   #1460
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm

miałam ten masaż szyjki macicy, udało się zrobić, było w miarę ok, nawet nie bolało tak bardzo.

super będzie porodzik

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:52   #1461
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Brawa dla tz!

Cytat:
Ej opalilam się, ale jajca to takie dziwne mieć na sobie inny kolor niż biały

Ja tez dzis kisne na sloncu,ale dziecko moje ma focha na matke chyba o to

Cytat:
Haniu Karolajn, ciotka en całuje z okazji 1msc ukonczonego może dlatego mi się dzisiaj śnilas !

no dzis pelny miesiac ja sobie licze co niedziele za to tygodnie

Cytat:
Ooo na pewno ja czesto chodziłam na solarke a latem na słonku sie wylegiwałam a teraz -córka młynarza

Dziewczyny czy karmiąc piersią mozna sie opalac?
Ja sie opalam i czuje jak mi przez to cieplo mleko w cyckach sie produkuje chyba nie skisnie co?

Cytat:
dla Haneczki Zdjęcia by się przydały

Jak mi dziecko pozwoli po powrocie do domu to wrzuce cos :p

Cytat:
Ale mam nerwa... Przegrałam aukcję z huśtawko- bujaczkiem dla Adasia- niech to... :banghead:
Zwalam na hormony ta złość ale...- żeby tego co wygrał posralo teraz tak porządnie
Miłego popołudnia- przesyłam chcącym rodzic moje gromy- mam nadzieje, ze zaraz złapią Was skurcze Tymczasem!

Niech go posra!

Stary 2013-07-23, 15:55   #1462
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm

No super!!! Oby Cię ruszyło po tym masażu. Pamiętaj, miałam sen...

Cytat:
No wiem, że nie pytają, ale jak mnie zobaczy kierowca z torbą Trzeba ściemniać, że jedzie się bo cos innego sie dzieje, a nie że się rodzi. Moja koleżankę tak taksówkarz załatwił, że jej nie wziął, kazał wysiadać. Ona go na zwyzywała i życzyła, żeby myszy oblazły skoro ciężarnej odmawia .

Domcia super wieści
Z koleżanką przegięcie.
Ja prawdopodobnie pojadę taxi. Można przewozić sobie walizkę, więc spokojnie. Jak Ci wody odejdą wcześniej to weź jakiś worek, albo podkład, żeby go uspokoić, że mu nie zabrudzisz siedzenia.

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 15:55   #1463
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Idziemy do domu .
SUPER

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Wiecie co...w związku z tymi natrętnymi smsami/telefonami mam nowy tytuł wątku!!!

"LEW jeszcze nie ryczy" !!!!!!!!!!!
dobre

Cytat:
Zadzwoniłam do położnej z tego wszystkiego.. o poradę.. nie miała za bardzo czasu i tak na szybkiego streszczałam.. że miałam się zgłosić wczoraj do szpitala, ale postanowiłam poczekać jeszcze ten tydzień i czy powinnam skontrolować poprzez ktg dziecko..co w ogóle robić.. W sumie dowiedziałam się tylko, że tydzień po terminie porodu powinnam się zgłosić sama do szpitala.. czyli wypadałoby, że w sobotę ten I TP mija.. no i mogę do szpitala na ktg podejść i zrobią.. tylko nie wiem czy już powinnam i jak to wygląda w ogóle, że tak z ulicy... Aj, czuję niedosyt informacji...i nadal przygnębiona jestem i mnie ściska w piersi Dobrze, że Lol się rusza i choć wiem, że ma się dobrze
Dzoan, ja na Twoim miejscu (jesli teraz nic Cię nie niepokoi u Lola, ładnie się rusza itp) poszłabym w sobotę na IP, powiedziała, że dzis mija termin porodu i zgodnie ze wskazaniem się stawiasz. I tak nie dałaś się położyć wcześniej więc nawet gdy od tej soboty zostaniesz to to bedzie miało chociaż większy sens.
A dla spokoju ducha ewentualnie iść prywatnie na KTG jeśli masz taką możliwość. Wiadomo, że lepiej w domu czekać aż samo ruszy ale widzę, że Ciebie ta sprawa strasznie męczy. A tak sytuacja będzie jasna. Może sami Ci powiedzą, żebyś przychodziła tylko na ktg na izbę np. co dwa dni. U nas tak też praktykują w jednym szpitalu.

Cytat:
Taaaki jestem wielki
Nasz starszak

Cytat:
Ja podjadłam chipsy mężowi.. ale już schowałam, bo przecież w każdej chwili mógłby wejść.. mam nadzieję, że nie dopatrzy się w ilości
Te chipsy to w odwecie za wczorajszego banana, który miał byc na placuszki

Rocky ale Laura salwę Ci zaserwowała no i brawa dla Tżta za ciacho

Cynamonku pech z tą licytacją. Ale może akurat ten właśnie leżaczek był trefny, a na Adaśka czeka inny superancki

Rany, Wy się wkurzacie, że dzieci nie wychodzą, a ja jakoś luuuzik dzisiaj wręcz wmawiałam położnej, że jestem w 38 tc, a nie, jak ona twierdzi w 39
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:02   #1464
magolina
Wtajemniczenie

En dzięki za odpowiedź w sumie body mam najwięcej więc mi to pasuje pajaców tez mam trochę a najmniej półśpiochów i kaftaników

Cytat:

Współczuje, choć może i faktycznie tak Ci sie organizm przygotowuje do porodu i się oczyszcza. Oby

Cytat:
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm

No i super, że udało się zrobic masaż i jest rozwarcie teraz niech tylko ruszy porządnie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:03   #1465
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm

super, to Cię troszkę pocieszyła!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-23, 16:06   #1466
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

no sama jestem ciekawa ile od tego 1cm zajmie czasu do czegoś większego.
ile muszę mieć rozwarcia??? 5cm??
ile to średnio zajmuje bez skurczy?:P

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:08   #1467
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
no sama jestem ciekawa ile od tego 1cm zajmie czasu do czegoś większego.
ile muszę mieć rozwarcia??? 5cm??
ile to średnio zajmuje bez skurczy?:P
ja mam ok 4 cm i cisza.... ale u mnie to wiesz po pessarze tak sie zastopowało
A ja tez mam czuja, że normalnie to są Twoje..godziny na wizazu.. bez Sary

28.07.2013r.
Stary 2013-07-23, 16:15   #1468
Oliath
Zakorzenienie

Irmith (Ewelina, 30l.) - 16.07.2013 Szymon (3720g, 53cm), tp 19.07.2013, cc
Paulinka777 (Paulina, 24l.) - 17.07.2013 Amelka (3270g, 53cm), tp 09.07.2013, sn
Kathe (22l.) - 17.07.2013 Michał, tp 08.07.2013, cc
Skylie (Sylwia, 32l.) - 20.07.2013 Aleksandra (3960g, 56cm), tp 12.07.2013, sn
Adriana07 (Adriana, 26l.) -20.07.2013 Kacper (3800g, 55cm), tp 19.07.2013, sn
Marionette18 (Marta 26l.) - 20.07.2013 Franek (3940g, 56cm), tp 24.07. 2013, sn
Neni1984 (Ania 29l.) - 21.07.2013 Jakub (3800g, 58cm), tp 19.07.2013, sn
lachryma (Ola, 26l.) - 22.07.2013 Oliwia (3440g, 53cm), tp 19.07.2013, sn

Jaaaaaa, ile dzieciatkow nowych odkad odzywalam sie ostatni raz!!!
Dziewczyny kochane, GRATULACJE!!!

Wpadam sie tylko pochwalic, ze moja Lilo w 1 miesiacu zycia, karmiona tylko piersia (nie liczac tych dni w szpitalu - celem szybkiego wyjscia) PRZYBRALA NA WADZE 940 G!!!

Postaram sie wkrotce odezwac obszerniej, tymczasem mam nadal na glowie tesciowa, maz obecnie na urlopie, odchwaszczamy Rodos, a do tego net szwankowal troche (gluuuupi dialog ).

Maluszki cudne, kciuki za te sposrod nas, ktore oczekuja na dniach - zeby sie ladnie rozkrecalo i szybko-lekko poszlo.

Pozdrawiam, czytam i kibicuje
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:20   #1469
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm

chyba się powtarzam, ale mam przeczucie że dziś w nocy urodzisz
Stary 2013-07-23, 16:22   #1470
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Hej witamy sie z Kacperkiem w wersji rozpakowanej
Dziś już jesteśmy w domku
Jak będę mieć chwile to wysmaruje wam mój opisik porodu rodzinnego z teściową
Położna się śmiała że takiego porodu rodzinnego jeszcze nie miała
Na razie próbuje opanować nawał mleczny

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości