|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Mamy termin i w tym dnu rodzi sie dziecko...a nie 2 tyg w przód w tył i tak ześwirować można... Wiem, ze się tak nie da..ale o ile byłoby prościej.....i mniej stresu dla nas!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Musze pochwalic mego Tza.Zrobił wczoraj wieczorem ciasto bez pieczenia
![]() ![]() ![]()
#1443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Domciatko ,Mała Czarna
![]() ![]() ![]() No i me dziecko tez pochwale ,ale troszke coby nie zapeszac: grzeczna dzis jest ,tylko je i spi ![]() ![]() A teraz teksty ubiegłego tygodnia: babcia: ,,a nie trzeba dziecku rączek czymś krępowac zeby sie nie drapało,bo przeciez paznokci sie do 2 lat nie obcina "........... ![]() Tesc: ,,ja jeszcze nie widziałem zeby te dziecko normalnie spało jak dziecko" ja: ,,tzn. jak?" tesc: ,,na plecach" ja:,,no bo jak ja mam na rekach po jedzeniu i sie jej nie chce odbic to wiadomo ze lezy na boczku w razie jakby sie jej ulało...." noo ale jego mina i tak zdradzała co mysli ![]() Laura zasneła na naszym łózku...Nie chciałam jej juz budzic i przenosic bo wczesniej marudziła wiec nakryłam ją kocykiem i kimała. Tesc:,,bozeee...te dziecko lezy tu rzucone jak snopek siana" ja: ,,nieee,spi sobie poprostu wyluzowana w lozku mamy i taty" Tesc to super gosc ale musiał swoje komentarze rzucic.Oczywiscie powiedział ze niestabilnie z Tzem glowke jej podtrzymujemy jak nosimy ja na rekach,pouczał ze to co ja zjem to zje tez dziecko..nowosc ![]() ![]()
#1445 |
Zakorzenienie
|
nieźli
![]() ![]() i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
Moj snopek siana dzis tez zasnął na łóżku ale mama przeniosła do lozeczka.Obyło sie bez prostestu ,ufff
![]()
#1447 |
Zakorzenienie
|
Rocky Nasz też ciągle na boczku
![]() Nie budźcie Marzeń gdy śpią... Po ciężkiej nocy ![]()
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
Rockyyy
![]() Snopek siana mnie rozwalil ![]() Moj snopek leży i jeczy coś tam pod nosem w cieniu.. Niech śpi i da się matce ładnie opalic ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę na drzemkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Nooo rośnie chłopisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ktore już urodziły - jakie ciuszki dla Maluszka najlepiej sprawdzają się do szpitala???? bo nie wiem co zapakować. Jedni piszą body, inni kaftaniki i półśpiochy i już głupieje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
magolina ja bym zapakowala body i pajacyki. U nas akurat wszystko dla małego dawali, ale te zwiniete kaftaniki były po prostu jak dla mnie straszne ..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Klubówki wpadnijcie na debatę trzeba wreszcie cosik ustalić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
piszę jedną ręką bo mój ssaczek znów na piersi wisi, dziś ma dzień, że wymaga karmienia co godzinę, ja już ledwie zipię od 6 rano na nogach, spac nie chce, pośpi maksymalnie godiznkę i znów krzyk o karmienie lub trzymanie na rękach ![]() Cytat:
- 20 tygodni urlopu macierzyńskiego poczwszy od dnia urodzenia dziecka, dostajemy z automatu bez skladnia wniosku, wystarczy powiadomić pracodawcę o urodzeniu dziecka i ewentualnie przesłać akt urodzenia, - następnie 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego przyznawanego po złożeniu u pracodawcy wniosku o jego przyznanie (2 tygodnie wcześniej składamy u ten wniosek) - następnie 26 tygodni urlopu rodzicielskiego, przyznawane również po złożeniu wniosku o jego udzielenie. aby przez cały okres urlopowania mieć wynagrodzenie 80% trzeba do 2tygodni po porodzie złożyć te wnioski o urlopy i zadeklarować chęć skorzystania z urlopu rodzicielskiego po wykorzystaniu macierzyńskiego. Po tych wszystkich urlopach można dodatkowo wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy za 2013 i 2014 rok. ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41916785]Ja po cc czuje się super, generalnie mogę stwierdzić ze spodziewałem się masakry a było naprawdę laitowo i dotyczy to cięcia, potem bólu ( prawie mnie nie bolało) jak i pom gojenia się rany. Cieżko było pierwszy raz wstac ale był to bardziej opór psychiczny niz ból. Bolało nie powiem ale spodziewałem się ze będzie gorzej. Bardziej odczuwalne bóle przy obkurczaniu się macicy niż te po cc ![]() Karmie piersią, po odstawieniu na 4 dni małego od piersi i odciaganiu laktatorem, brodawki się zagoily i teraz karmie bez problemu, obiema naraz ![]() Polecam maścią purelan medeli na brodawki, rzeczywiście jest super. Aaa i zostało mi 3 kg po ciąży ![]() Laski po cc. Tez macie takie zgrubienie w miejscu cięcia?[/QUOTE] Ja też mocniej odczułam obkurczanie macicy niż szwy czy dyskomfort po cc i tez spodziwałam się ze będzie gorzej a jest całkiem dobrze. ![]() Ja mam takie dziwne zgrubienie twarde pod skórą powyżej lini cięcia. ja daję bo Tymuś ma tak mocną potrzebę ssania że gdyby nie smoczek to on by chyba wisiał na piersi 24 godziny na dobę. My robimy gimnastykę nóżki do brzuszka i podczas przewijania uciskamy wacikiem lekko odbyt. Położna nam tak zaleciła i pokazała jak była u nas na wizycie. My nie budzimy, nikt nam nigdy nie kazał, cały czas karmimy na rządanie, czyli jak się Tymuś obudzi to przewijamy i karmimy. A dziś przechodzi sam siebie, od rana dopomina się karmienia średnio co godzinę.am si Cytat:
![]() Był poruszony temat wizyt połoznych, do nas przyszła bez zapowiedzi dni po wyjsciu ze szpitala, wszystko wyjaśnila, zostawiła nr telefonu i powiedziała ze wiecej nie bedzie nas nachodzić i jeśli będizemy mieli pytania to żeby do niej dzwonić. Mój ssaczek wreszcie skończył jeść, ale niespokojny, będę musiała go nosić znów na rękach... Dziś mam kryzys i padam z sił, ręce mi mdleją od rana. ![]()
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-07-23 o 15:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() Cytat:
hanka tez sie krztusi jak ja karmie inaczej niz na lezaco... A to pismo mam w domu ale teraz jestem na dzialce Cytat:
Tak w ogole to chyba niedlugo przejde na mm...moje cycki nie daja rady produkowac co 1,5-2h a widze ze malej nie starcza,bo po 15min na obu sie rzuca i krzyczy.. Ide czytac dalej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Nasz samochód tż rozłożył i wymienia część zawieszenia. A, że robi to po pracy to długo schodzi. Mieliśmy awaryjnie w razie W (czyt. porodu) samochód teścia, ale popsuł się
![]() Gdyby się teraz zaczęło to nie mam czym jechać do szpitala ![]() ![]() No jesli w najbliższym czasie się nie zacznie to będzie oznaczało, że szczescie do mnie wróciło. Bo normalnie to jak już nie mam czym jechać to powinnam zacząć rodzić, a najlepiej to w nocy po północy, żeby śmieszniej było ![]() Sorry, że się nie odnoszę do postów waszych, ale ganiam cały czas z dwójeczkami ![]() ![]() ![]() Piję duzo wody, żeby się nie odwodnić ... nie wiem co robić, czuje jak mi po kichach jeździ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale CIę czyści, mnie nawet po czereśniach średnio ruszyło ![]() ![]() Ale zaraz zjem knedle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ![]() mam rozwarcie 1-2cm szyjka miekka i rozciągliwa położna mówi, że włożyła jeden palec i jeszcze troszke luzu było. miałam ten masaż szyjki macicy, udało się zrobić, było w miarę ok, nawet nie bolało tak bardzo. nie było super przyjemnie, ale spoko. także czekam żeby coś szybciej ruszyło teraz. jestem też zapisana na indukcje porodu na 27 lipca. w razie gdybym jednak nie urodziła do tego czasu choć położna mówi, że chyba raczej na dniach zacznę! także chyba Dobrze co nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Domcia super wieści ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-23 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1461 | |||||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Cytat:
Ja tez dzis kisne na sloncu,ale dziecko moje ma focha na matke chyba o to Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak mi dziecko pozwoli po powrocie do domu to wrzuce cos :p Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja prawdopodobnie pojadę taxi. Można przewozić sobie walizkę, więc spokojnie. Jak Ci wody odejdą wcześniej to weź jakiś worek, albo podkład, żeby go uspokoić, że mu nie zabrudzisz siedzenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |||
Zadomowienie
|
SUPER
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A dla spokoju ducha ewentualnie iść prywatnie na KTG jeśli masz taką możliwość. Wiadomo, że lepiej w domu czekać aż samo ruszy ale widzę, że Ciebie ta sprawa strasznie męczy. A tak sytuacja będzie jasna. Może sami Ci powiedzą, żebyś przychodziła tylko na ktg na izbę np. co dwa dni. U nas tak też praktykują w jednym szpitalu. Nasz starszak ![]() Cytat:
![]() Rocky ale Laura salwę Ci zaserwowała ![]() ![]() Cynamonku pech z tą licytacją. Ale może akurat ten właśnie leżaczek był trefny, a na Adaśka czeka inny superancki ![]() Rany, Wy się wkurzacie, że dzieci nie wychodzą, a ja jakoś luuuzik ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | ||
Wtajemniczenie
|
En dzięki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
no sama jestem ciekawa ile od tego 1cm zajmie czasu do czegoś większego.
ile muszę mieć rozwarcia??? 5cm?? ile to średnio zajmuje bez skurczy?:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja tez mam czuja, że normalnie to są Twoje..godziny na wizazu.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
Irmith (Ewelina, 30l.) - 16.07.2013 Szymon (3720g, 53cm), tp 19.07.2013, cc
Paulinka777 (Paulina, 24l.) - 17.07.2013 Amelka (3270g, 53cm), tp 09.07.2013, sn Kathe (22l.) - 17.07.2013 Michał, tp 08.07.2013, cc Skylie (Sylwia, 32l.) - 20.07.2013 Aleksandra (3960g, 56cm), tp 12.07.2013, sn Adriana07 (Adriana, 26l.) -20.07.2013 Kacper (3800g, 55cm), tp 19.07.2013, sn Marionette18 (Marta 26l.) - 20.07.2013 Franek (3940g, 56cm), tp 24.07. 2013, sn Neni1984 (Ania 29l.) - 21.07.2013 Jakub (3800g, 58cm), tp 19.07.2013, sn lachryma (Ola, 26l.) - 22.07.2013 Oliwia (3440g, 53cm), tp 19.07.2013, sn Jaaaaaa, ile dzieciatkow nowych odkad odzywalam sie ostatni raz!!! ![]() Dziewczyny kochane, GRATULACJE!!! Wpadam sie tylko pochwalic, ze moja Lilo w 1 miesiacu zycia, karmiona tylko piersia (nie liczac tych dni w szpitalu - celem szybkiego wyjscia) PRZYBRALA NA WADZE 940 G!!! Postaram sie wkrotce odezwac obszerniej, tymczasem mam nadal na glowie tesciowa, maz obecnie na urlopie, odchwaszczamy Rodos, a do tego net szwankowal troche (gluuuupi dialog ![]() Maluszki cudne, kciuki za te sposrod nas, ktore oczekuja na dniach - zeby sie ladnie rozkrecalo i szybko-lekko poszlo. Pozdrawiam, czytam i kibicuje ![]() ![]() ![]()
#1469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba się powtarzam, ale mam przeczucie że dziś w nocy urodzisz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Hej witamy sie z Kacperkiem w wersji rozpakowanej ![]() Dziś już jesteśmy w domku ![]() Jak będę mieć chwile to wysmaruje wam mój opisik porodu rodzinnego z teściową ![]() Położna się śmiała że takiego porodu rodzinnego jeszcze nie miała ![]() Na razie próbuje opanować nawał mleczny ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.