Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 11:24   #1351
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hej! Melduję, że żyjemy i powoli oboje wychodzimy z choroby (2 tygodnie trwało), M. ma antybiotyk do piątku ja do soboty. W nocy jeszcze nie oddycha dobrze, dziś mieliśmy 2 godziny ryków i noszenia
W czwartek będziemy mieć gości na nocleg z synkiem miesiąc młodszym od M, ciekawe jak to będzie, bo na 20 idziemy na koncert DM na Narodowym, a z maluchami będzie opiekunka

Blue- nie martw się u nas podobna sytuacja jest, M często zaczyna marudzić dopiero ze mną,z innymi sie bawi, lub odwrotnie, jak dawał mi ostro w kość gdy byliśmy sami a wróci mąż M zapomina o marudzeniu i zaczyna się bawić

Cistuś- super, że wyniki R. się poprawiają

Sol- bardzo fajne zakupy

Kalpana- poczekaj na następną kupę, jakby nie robił dłużej niż dobę to może wtedy do lekarza, a jak robi (nawet jak wacika nie znalazłaś) to wg mnie jest ok
Mój wczoraj rozgryzł taką saszetkę z kuleczkami silica co wkładają do torebek czy butów jako pochłaniacz wilgoci- też się zestresowałam, zaczęłąm mu pod kranem wypłukiwać te kuleczki z buzi, wydaje mi się że usunęłam wszystkie

Co do prania- to jestem największym leniem z Was Chyba po tym jak prałam małemu w rękach w płatkach mydlanych teraz biorę odwet Piorę oddzielnie kolory+ciemne i oddzielnie białe+jasne. Rzeczy małego razem z naszymi, wszystko w Jelpie. A czasem jak mam kilka sztuk kolorów i nie uzbiera mi sie na wsad to wrzucam z jasnymi + dodaję 2-3 chusteczki wyłapujące kolor i gitara
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:27   #1352
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Jakoś mało ostatnio piszę. Młoda pospała do 10 Także wstałam przed nią, co bardzo lubię, bo mam czas, żeby na spokojnie się ogarnąć. Pobawiłyśmy się trochę, potem rowerkiem na plac zabaw i teraz zasypia. Jutro wieczorem przyjedzie do mnie koleżanka na jeden dzień - bardzo się cieszę. Będzie z kim pogadać

Mamuśka, super kubek!

Kochane, widzę, że nie tylko u nas sytuacja z marudzeniem przy mamie. Zastanawiam się z czego to wynika.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Malwina_a, ja bym pewnie wyszła.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:53   #1353
wanilllka82
Wtajemniczenie

Hej! ja dzis w kiepski humorze:/ byłam dziś ze straszakiem u lekarza(sportowego), WSZYSCY małego brali za dziewczynkę, może przez żółte spodnie nie znają się na modzie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello, melduję się po dłuższej przerwie
W Jeleniej podczytywałam was regularnie, ale na pisanie już mi jakoś czasu nie starczało - co miałam wolną chwilę (a tych było niewiele), to się okazywało, że komp zajmuje mój ojciec i karmi jakieś zoo
moi rodzice mają znajomego który ma to samo "hobby"
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Pierwsza? Szok

Witam sie o poranku a to ode mnie na pobudke!

Ps. Taki kubeczek dostalam od tz na Amelki urodziny
śliczny
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wcinam do Was, ale potrzebuję rady.
Wczoraj mój synek prawdopodobnie połknął płatek kosmetyczny. Chwila nieuwagi i nie wiem skąd to wziął. Wyjęłam mu jeden z buzi, a po sprawdzeniu, czy coś jeszcze nie zostało, w gardełku było coś takiego jak właśnie wacik. Próbowałam mu go wyciągnąć, ale zaczął płakać i chyba go połknął. Nie jestem pewna, może to po prostu część gardełka była, a byłam w takim szoku, że teraz nie wiem co się wtedy działo.... No i teraz się bardzo martwię, czy coś mu się nie stanie. Zrobił teraz kupkę, ale nic w niej nie było. Nie wiem, może jeszcze to cholerstwo nie przeszło przez jelita, albo faktycznie tylko mi się wydawało, że to wacik. Strasznie się boję, że to może zostać w brzuszku
jaki duży jest synek? szczerze mówiąc to nie wydaje mi się że byłby w stanie połknąć wacik, że jakaś watka się oderwała to prędzej, dziecko nawet mniejszymi kawałkami się krztusi a co dopiero taki wielki wacik! nie martw się, mój nie takie rzeczy miał w buzi(uwielbia papier i pewnie coś udało mu się zjeść:/) ostatnio nawet oblizał trochę kremu, a jaki był płacz jak mu zabrałam bo takie było pyszne
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:57   #1354
Soleilka
Zakorzenienie

Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hej. Byliśmy na spotkaniu z jedną z blogerek super było

I siedzę na dworze na trawie, bo F od 2 godzin śpi...

Karolina co to za chusteczki??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:11   #1355
Malwina_a
Rozeznanie

jednak sobie darujemy spacer, małej ewidentnie coś jest. Dopiero co wstała a po 30 min zasnela na mnie. W miedzyczasie próbowałam jej dać syrop nurofen, za 3 próbą coś tam połkneła a zaraz potem zwymiotywała. POtem jej czopka chciałam założyć, jak się skapneła co chce zrobić to była masakra, z 20 min jej próbowałam wsadzić

Dziewczyny jaki kupić porządny termometr?Ja mam z lidla i badziew straszny, mała ma temp ewidentnie, a on pokazuje 36,2-do 36,7.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Hej! ja dzis w kiepski humorze:/ byłam dziś ze straszakiem u lekarza(sportowego), WSZYSCY małego brali za dziewczynkę, może przez żółte spodnie nie znają się na modzie

Moja córcia ostatnio wystąpiła w granatowych getrach z kokardą i body białym z szarym misiem i co? Każdy mi mówi ale śliczny chłopczykNiewiem czy dziewczynki muszą chodzić w różu żeby być dziewczynką?

A starszak ile ma lat?fajnie się musiał czuć

Dzwoniłam do mamy, że mała ma gorączkę i co usłyszałam?ze to przez to, że ją za lekko ubieram(u nas tep 24-28 w ciągu dnia) no i przez to że mała w domu lata boso a nie w kapciach.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:32   #1356
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Moja córcia ostatnio wystąpiła w granatowych getrach z kokardą i body białym z szarym misiem i co? Każdy mi mówi ale śliczny chłopczykNiewiem czy dziewczynki muszą chodzić w różu żeby być dziewczynką?

A starszak ile ma lat?fajnie się musiał czuć

Dzwoniłam do mamy, że mała ma gorączkę i co usłyszałam?ze to przez to, że ją za lekko ubieram(u nas tep 24-28 w ciągu dnia) no i przez to że mała w domu lata boso a nie w kapciach.
starszak 13 ale to młodszego brali za dziewczynkę, mój nawet jak jest ubrany jak 100% chłopak to i tak pada pytanie "dziewczynka?"

mój tato ma odwrotnie, zawsze mówi że się przegrzewam a często chodzę ubrana lżej niż on
Stary 2013-07-23, 13:58   #1357
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie Podczytuje Was jak moge ale brak czasu na pisanie. Teraz mala spi wiec mam chwilke. U nas mala szaleje, mamy juz 7 zebow bo ostatnio wyszly nam gorne dwojki ale cos wisi w powietrzu bo mala pcha paluchy i sie slini az milo.
Sol chusteczki Domol z Rossmanna http://www.rossnet.pl/Produkt/Domol-...bowaniu,106065 ale sa tez inne drozsze a czy lepsze to nie wiem - u mnie domol sie sprawdza.
Mamcia fajny kubek A fotka jaka fajna!
Karolina zdroweczka dla Was i niech w koncu te chorobska sie od Was odczepia! Poza tym milego relaksu na koncercie
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 14:05   #1358
KarolinaPW
Zadomowienie

Sol- aktualnie mam rossmanowskie marki Domol i są średnie, trzeba włożyć tak 2-3 na pranie, ponoć dobre są Dr.Beckmann (dostępne w stoiskach/sklepach z chemią z Niemiec) Miałam też z Lidla, bodajże Formil się nazywały i były lepsze niż te rossmanowe, jedna wystarczała, ew. 2 jak było więcej kolorowych rzeczy, ale niestety dostępne były tylko na akcji tematycznej

Malwina- przykro mi, że małą bierze choróbsko, mam nadzieję, że to nie ten wirus co u nas bo masakra była. Moja mama też, choć ewidentnie zaraziła małego, usiłowała mi wmówić, że ja zawiniłam, bo otwierałam nocą okno i nie miałam czapeczki zakrywającej uszy dla M

Karmeelek- dziekuję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2013-07-23 o 14:06
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:43   #1359
nadalka
Zakorzenienie

Heh u nas nawet jak na różowo była ubrana to pytali czy to chłopczyk czy dziewczynka...
Stary 2013-07-23, 14:47   #1360
hanjah
Zakorzenienie

Moich dziewczyn na szczęście nie mylą z chłopcami, ale notorycznie dostaję pytanie "czy to bliźniaczki" Chyba podwójny wózek tak na ludzi działa Teraz to trochę bardziej zrozumiałe, bo Marysia jest większa, ale te pytania pojawiały się nawet jak była malutka i jeszcze nie siedziała
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:02   #1361
agunia82
Zakorzenienie

Hej

Witam się umierająca, dostałam @, ale to dobrze, bo bałam się, że mnie zaleje w sobotę, akurat na wyjazd...

Karolina zdrówka życzę, mam nadzieję, że będzie już ok

Ja kiedyś usłyszałam pytanie od sąsiadki, która stała za samochodem i widziała tylko głowę Lu: "chłopczyk czy dziewczynka, bo nie widzę ubranka"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:25   #1362
ewka5891
Zakorzenienie

Mnie tez często pytają o płeć, mimo ze strój ewidentne wskazuje na chłopca

Karolina zdrowka
Malwina to jak w taki gorac powinno sie ubiera dzieci??

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:29   #1363
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Karolina zdrowka
Malwina to jak w taki gorac powinno sie ubiera dzieci??
no jak to, nie wiesz? co najmniej rajstopki, długi rękaw (co by słońce nie złapało...), jakieś spodnie/sukienka i bawełniana czapeczka szczelnie kryjąca uszka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:43   #1364
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no jak to, nie wiesz? co najmniej rajstopki, długi rękaw (co by słońce nie złapało...), jakieś spodnie/sukienka i bawełniana czapeczka szczelnie kryjąca uszka
no własnie nie raz mnie zastanawia po co dzieciom w taki gorąc czapeczka zakrywająca uszy - koniecznie zawiązana, i to nawet 1,5 roczniaki w takich czapkach widuje
Stary 2013-07-23, 15:52   #1365
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Heej robie obiad i Was podczytuje . U nas tez czesto padalo pytanie czy tp chlopczyk :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 15:59   #1366
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej robie obiad i Was podczytuje . U nas tez czesto padalo pytanie czy tp chlopczyk :P
Przecież Ami ma takie długie włosy! W życiu bym nie przypuszczała, że o niej można pomyśleć jak o chłopcu

U nas nie ma szans na chodzenie w skarpetkach Marysia ściąga jedną kiedy ja jej drugą zakładam Rajstopy też zdejmuje
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:03   #1367
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

U nas wiele razy padło "chłopczyk". Również, jak była cała na różowo.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:12   #1368
aga 398
Raczkowanie

Karolina możesz mi powiedziec co to za chusteczki wyłapujące kolor?? bo ja już kilka rzeczy dla M. zafarbowałam niechcący;p Ja prałam w jelpie, ale raz wyprałam w loveli i w końcu Lenki skarpetki porządnie sie wyprały

Wanillka te spodnie to nic! ja ostatnio w biedronce widziałam rodziców z synkiem na oko 5-7 lat wszysto na ciemno ubrany, ciemne sandałki i że sie brzydko wyraże takie oczo☠☠☠..ne różowe skarpetki!pytam sie M. jak mogli mu to zrobi? to stwierdził "toż on jeszcze nie rozumie"

Dziewczyny co myślicie o profilowanych bucikach ze sklepu Bartek?? moja Lenka źle stawia te nóżki i planuje jej jakieś takie kupic

Moja Lenka jak jest ubrana cała na różowo to i tak ludzie potrafią pytac czy chłopczyk czy dziewczynka

Malwina moja też lata boso po płytkach, parkiecie i panelach. jest ok (odpukac), a moja mama siostry syna tak pilnuje że on nie ma prawa 3 min w skarpetkacvh na plytce stac i ciągle choruje

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:17   #1369
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Haniu no mozna pamietam że raz padlo takie pytanie jak byla przykryta rozowym kocykiem :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 16:28   #1370
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo

Dzisiaj przez część dnia byłyśmy bez prądu i bez neta. Prąd jak prąd, ale internet... Normalnie jak bez ręki.

Dziewczyny jakiego stresu się dzisiaj najadłam. Moja kochana córunia dzisiaj zaliczyła upadek . Nie pierwszy i nie ostatni ale ten był straszny. Szalała po pokoju, wygłupiała się i w pewnym momencie potknęła się o zabawkę, nie zdążyła zareagować - wyciągnąć rączek i wyrżnęła twarzą o panele. Był ogromny płacz i sporo krwi. No, masakra.

Co do prania... Ja nie piorę, pierze mój małżonek Na pewno nie mamy takiego skomplikowanego podziału jak Phdwao. Ciuchy nasze i małej są prane razem w normalnym proszku. Nie wnikam jak dzieli, ale pranie jest wyprane. No czasami zapodzieje się coś jasnego w ciemnych rzeczach, ale nie jest to na tyle wkurzające, aby przejąć obowiązek prania

Blue moja swego czasu też była taka męcząca. Jak byłam z nią to ona cały czas do mnie, sama się nie bawiła, bez mamusi nie umiała niczego zrobić, nie mogłam zejść jej z oczu ani na chwilkę. Po całym dniu spędzonym z małą miałam dość. Małż jak z nią siedział to miał super - on na kanapie, a ona w zabawkach
Jednak od jakiegoś czasu to się zmieniło, nie wiem od kiedy. Teraz potrafi bawić się sama, nawet jak jestem w innym pokoju. Inna sprawa, że trzeba na nią uważać, bo przecież włazi wszędzie. Wszystkie meble, kanapy, stoły, stołki są jej.

Malwina co tam nakupiłaś dla małej?

Na obiad mieliśmy dzisiaj to:
http://jemcoumiem.pl/przepis-na-supe...-i-kurczakiem/
Pycha

Coś jeszcze miałam pisać. Pewnie zaraz sobie przypomnę

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Karolina możesz mi powiedziec co to za chusteczki wyłapujące kolor?? bo ja już kilka rzeczy dla M. zafarbowałam niechcący;p Ja prałam w jelpie, ale raz wyprałam w loveli i w końcu Lenki skarpetki porządnie sie wyprały
Kilka postów wcześniej dziewczyny pisały jakie to chusteczki (KarolinaPW i Malwina)
O butach z firmy Bartek nic nie wiem.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:37   #1371
Linka25
Zakorzenienie

hej
My nadal w górach, pogoda piękna. TZ z małą na spacerze a ja sobie odpoczywam, poleżałam w jacuzzi, mam czas dla siebie O ile wypad nad morze był udany tak ten jest po prostu cudowny
Podczytuję Was ale czytanie na raty sprawia, że nie pamiętam co czytałam
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:39   #1372
karmeelek
Zadomowienie

Mandi to się strachu najadlas i mala rowniez. Ale nic powaznego sie nie stalo? Mala jest wesola? Sa jakies slady? Poza tym... chyba wiem co jutro zjem na obiadek Dzieki za przepis!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:46   #1373
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Mandi to się strachu najadlas i mala rowniez. Ale nic powaznego sie nie stalo? Mala jest wesola? Sa jakies slady? Poza tym... chyba wiem co jutro zjem na obiadek Dzieki za przepis!
Strachu rzeczywiście się najadłam. Okropne przeżycie. Mała ma napuchniętą górną wargę, ale jakoś nie tak bardzo. Myślę, że nic jej się nie stało, bo właśnie humor jej super dopisuje.

Przepis trochę zmodyfikowałam, bo małż nie lubi brokułów Ale i tak było super Poza tym potrawa bardzo fajnie wygląda. Dziewczyna ma jeszcze na blogu kilka ciekawych przepisów

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:51   #1374
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość

Wanillka te spodnie to nic! ja ostatnio w biedronce widziałam rodziców z synkiem na oko 5-7 lat wszysto na ciemno ubrany, ciemne sandałki i że sie brzydko wyraże takie oczo☠☠☠..ne różowe skarpetki!pytam sie M. jak mogli mu to zrobi? to stwierdził "toż on jeszcze nie rozumie"

Dziewczyny co myślicie o profilowanych bucikach ze sklepu Bartek?? moja Lenka źle stawia te nóżki i planuje jej jakieś takie kupic
ej no to sa chłopięce spodenki!!

o bucikach nic nie wiem

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej
My nadal w górach, pogoda piękna. TZ z małą na spacerze a ja sobie odpoczywam, poleżałam w jacuzzi, mam czas dla siebie O ile wypad nad morze był udany tak ten jest po prostu cudowny
Podczytuję Was ale czytanie na raty sprawia, że nie pamiętam co czytałam
mam to samo do kiedy jesteście w górach? bo wiesz to stosunkowo niedaleko od nas a i tak się wybieramy tylko najwcześniej w przyszłym tygodniu

Mandi
współczuje skąd ta krew, z noska? biedna Mała
Stary 2013-07-23, 17:02   #1375
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie nie raz mnie zastanawia po co dzieciom w taki gorąc czapeczka zakrywająca uszy - koniecznie zawiązana, i to nawet 1,5 roczniaki w takich czapkach widuje
U starszych ludzi cały czas jest przekonanie, ze bez czapy uszka zostana przewiane.

Synek

Stary 2013-07-23, 17:06   #1376
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
dziś dostałam parę rzeczy dla Emila od teściowej i między innymi chustkę na głowę (pomijam jej wygląd) i jak mu zakładała to tekst że koniecznie na uszka
a w ogóle to mnie dziś z teściowem wnerwili przeszedł u nich cały pokój sam, oczywiście zachwyt był ale i tekst że teraz to trochę schudnie ja pier. kur. moje dziecko nie jest grube to że dwoje wnuków mają chudych nie znaczy że każde nieco cięższe jest grube!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:25   #1377
nadalka
Zakorzenienie

Malwina, mała u nas też cały czas boso i po kaflach i nic się nie dzieje.

Mandi, współczuję przeżyć

Wanilka, ja zakładam małej zawsze sznurowaną czapkę, inną zdejmuje.

Linka, to fajnie. Odpoczywaj.
Stary 2013-07-23, 18:34   #1378
ewka5891
Zakorzenienie

Ja zakładam młodemu czapkę lub chustke na głowę tylko aby obronić ja przed słońcem. Uszka sa odkryte.

Nela tesciowie do zabicia

Synek

Stary 2013-07-23, 19:17   #1379
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja zakładam młodemu czapkę lub chustke na głowę tylko aby obronić ja przed słońcem. Uszka sa odkryte.

Nela tesciowie do zabicia
no daj spokój niedawno nazwali siostrzeńców szwagra grubymi chociaż są normalnej postury....dziś powiedziałam dobitnie że Emil gruby nie jest. Zaległa cisza ja to mam cięty język

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:35   #1380
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wanilka, ja zakładam małej zawsze sznurowaną czapkę, inną zdejmuje.
ale można założyć wiązaną czapkę bez czapki na uszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości