![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej! Melduję, że żyjemy i powoli oboje wychodzimy z choroby (2 tygodnie trwało), M. ma antybiotyk do piątku ja do soboty. W nocy jeszcze nie oddycha dobrze, dziś mieliśmy 2 godziny ryków i noszenia
![]() W czwartek będziemy mieć gości na nocleg z synkiem miesiąc młodszym od M, ciekawe jak to będzie, bo na 20 idziemy na koncert DM na Narodowym, a z maluchami będzie opiekunka ![]() Blue- nie martw się u nas podobna sytuacja jest, M często zaczyna marudzić dopiero ze mną,z innymi sie bawi, lub odwrotnie, jak dawał mi ostro w kość gdy byliśmy sami a wróci mąż M zapomina o marudzeniu i zaczyna się bawić ![]() Cistuś- super, że wyniki R. się poprawiają ![]() Sol- bardzo fajne zakupy ![]() Kalpana- poczekaj na następną kupę, jakby nie robił dłużej niż dobę to może wtedy do lekarza, a jak robi (nawet jak wacika nie znalazłaś) to wg mnie jest ok Mój wczoraj rozgryzł taką saszetkę z kuleczkami silica co wkładają do torebek czy butów jako pochłaniacz wilgoci- też się zestresowałam, zaczęłąm mu pod kranem wypłukiwać te kuleczki z buzi, wydaje mi się że usunęłam wszystkie ![]() Co do prania- to jestem największym leniem z Was ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Jakoś mało ostatnio piszę. Młoda pospała do 10 ![]() ![]() Mamuśka, super kubek! ![]() Kochane, widzę, że nie tylko u nas sytuacja z marudzeniem przy mamie. Zastanawiam się z czego to wynika. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Malwina_a, ja bym pewnie wyszła. |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej! ja dzis w kiepski humorze:/ byłam dziś ze straszakiem u lekarza(sportowego), WSZYSCY małego brali za dziewczynkę, może przez żółte spodnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej. Byliśmy na spotkaniu z jedną z blogerek
![]() ![]() I siedzę na dworze na trawie, bo F od 2 godzin śpi... Karolina co to za chusteczki?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Rozeznanie
|
jednak sobie darujemy spacer, małej ewidentnie coś jest. Dopiero co wstała a po 30 min zasnela na mnie. W miedzyczasie próbowałam jej dać syrop nurofen, za 3 próbą coś tam połkneła a zaraz potem zwymiotywała. POtem jej czopka chciałam założyć, jak się skapneła co chce zrobić to była masakra, z 20 min jej próbowałam wsadzić
![]() Dziewczyny jaki kupić porządny termometr?Ja mam z lidla i badziew straszny, mała ma temp ewidentnie, a on pokazuje 36,2-do 36,7. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Moja córcia ostatnio wystąpiła w granatowych getrach z kokardą i body białym z szarym misiem i co? Każdy mi mówi ale śliczny chłopczyk ![]() A starszak ile ma lat?fajnie się musiał czuć Dzwoniłam do mamy, że mała ma gorączkę i co usłyszałam?ze to przez to, że ją za lekko ubieram(u nas tep 24-28 w ciągu dnia) no i przez to że mała w domu lata boso a nie w kapciach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tato ma odwrotnie, zawsze mówi że się przegrzewam a często chodzę ubrana lżej niż on ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Sol chusteczki Domol z Rossmanna http://www.rossnet.pl/Produkt/Domol-...bowaniu,106065 ale sa tez inne drozsze a czy lepsze to nie wiem - u mnie domol sie sprawdza. Mamcia fajny kubek ![]() ![]() Karolina zdroweczka dla Was i niech w koncu te chorobska sie od Was odczepia! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zadomowienie
|
Sol- aktualnie mam rossmanowskie marki Domol i są średnie, trzeba włożyć tak 2-3 na pranie, ponoć dobre są Dr.Beckmann (dostępne w stoiskach/sklepach z chemią z Niemiec) Miałam też z Lidla, bodajże Formil się nazywały i były lepsze niż te rossmanowe, jedna wystarczała, ew. 2 jak było więcej kolorowych rzeczy, ale niestety dostępne były tylko na akcji tematycznej
Malwina- przykro mi, że małą bierze choróbsko, mam nadzieję, że to nie ten wirus co u nas bo masakra była. Moja mama też, choć ewidentnie zaraziła małego, usiłowała mi wmówić, że ja zawiniłam, bo otwierałam nocą okno i nie miałam czapeczki zakrywającej uszy dla M ![]() Karmeelek- dziekuję ![]()
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-07-23 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Moich dziewczyn na szczęście nie mylą z chłopcami, ale notorycznie dostaję pytanie "czy to bliźniaczki"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się umierająca, dostałam @, ale to dobrze, bo bałam się, że mnie zaleje w sobotę, akurat na wyjazd... Karolina zdrówka życzę, mam nadzieję, że będzie już ok ![]() Ja kiedyś usłyszałam pytanie od sąsiadki, która stała za samochodem i widziała tylko głowę Lu: "chłopczyk czy dziewczynka, bo nie widzę ubranka" ![]()
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez często pytają o płeć, mimo ze strój ewidentne wskazuje na chłopca
![]() Karolina zdrowka ![]() Malwina to jak w taki gorac powinno sie ubiera dzieci??
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
no własnie nie raz mnie zastanawia po co dzieciom w taki gorąc czapeczka zakrywająca uszy - koniecznie zawiązana, i to nawet 1,5 roczniaki w takich czapkach widuje
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() ![]() U nas nie ma szans na chodzenie w skarpetkach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
U nas wiele razy padło "chłopczyk". Również, jak była cała na różowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Raczkowanie
|
Karolina możesz mi powiedziec co to za chusteczki wyłapujące kolor?? bo ja już kilka rzeczy dla M. zafarbowałam niechcący;p Ja prałam w jelpie, ale raz wyprałam w loveli i w końcu Lenki skarpetki porządnie sie wyprały
![]() Wanillka te spodnie to nic! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny co myślicie o profilowanych bucikach ze sklepu Bartek?? moja Lenka źle stawia te nóżki i planuje jej jakieś takie kupic Moja Lenka jak jest ubrana cała na różowo to i tak ludzie potrafią pytac czy chłopczyk czy dziewczynka ![]() Malwina moja też lata boso po płytkach, parkiecie i panelach. jest ok (odpukac), a moja mama siostry syna tak pilnuje że on nie ma prawa 3 min w skarpetkacvh na plytce stac i ciągle choruje
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dzisiaj przez część dnia byłyśmy bez prądu i bez neta. Prąd jak prąd, ale internet... Normalnie jak bez ręki. Dziewczyny jakiego stresu się dzisiaj najadłam. Moja kochana córunia dzisiaj zaliczyła upadek ![]() ![]() ![]() Co do prania... Ja nie piorę, pierze mój małżonek ![]() ![]() Blue moja swego czasu też była taka męcząca. Jak byłam z nią to ona cały czas do mnie, sama się nie bawiła, bez mamusi nie umiała niczego zrobić, nie mogłam zejść jej z oczu ani na chwilkę. Po całym dniu spędzonym z małą miałam dość. Małż jak z nią siedział to miał super - on na kanapie, a ona w zabawkach ![]() Jednak od jakiegoś czasu to się zmieniło, nie wiem od kiedy. Teraz potrafi bawić się sama, nawet jak jestem w innym pokoju. Inna sprawa, że trzeba na nią uważać, bo przecież włazi wszędzie. Wszystkie meble, kanapy, stoły, stołki są jej. Malwina co tam nakupiłaś dla małej? Na obiad mieliśmy dzisiaj to: http://jemcoumiem.pl/przepis-na-supe...-i-kurczakiem/ Pycha ![]() Coś jeszcze miałam pisać. Pewnie zaraz sobie przypomnę ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
O butach z firmy Bartek nic nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() My nadal w górach, pogoda piękna. TZ z małą na spacerze a ja sobie odpoczywam, poleżałam w jacuzzi, mam czas dla siebie ![]() ![]() Podczytuję Was ale czytanie na raty sprawia, że nie pamiętam co czytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zadomowienie
|
Mandi to się strachu najadlas i mala rowniez. Ale nic powaznego sie nie stalo? Mala jest wesola? Sa jakies slady? Poza tym... chyba wiem co jutro zjem na obiadek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis trochę zmodyfikowałam, bo małż nie lubi brokułów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o bucikach nic nie wiem ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() Mandi współczuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle to mnie dziś z teściowem wnerwili ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1377 |
Zakorzenienie
|
Malwina, mała u nas też cały czas boso i po kaflach i nic się nie dzieje.
Mandi, współczuję przeżyć ![]() Wanilka, ja zakładam małej zawsze sznurowaną czapkę, inną zdejmuje. Linka, to fajnie. Odpoczywaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Ja zakładam młodemu czapkę lub chustke na głowę tylko aby obronić ja przed słońcem. Uszka sa odkryte.
Nela tesciowie do zabicia ![]()
#1379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1380 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.