|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Bang Bang Bang
|
A ja tak zerkam na zapowiedzi zapachów na 2014 i... Orange Splash, Citrus Tango
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1864 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy ktoras z Was moglaby napisac cos na temat zapachow z tej wodnej edycji limitowanej, a w szczegolnosci Lotus Water i Spring Water? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spring Water smierdzi, nie polecam. Wiercący w nosie dusiciel. -------- Nie potrafie sie przekonac do kwiatowych zapachów. Takie są ładne, tak bym chciala zeby mieszkanie pachniało kwiatami, a moj nos mowi NIE ![]() ![]() Jeden wyjatek to jaśmin i bez. choc bez po zapaleniu tez zaczyna mnie troche denerwowac. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Postanowiłam za to dac szanse Bunny Cake i sciagnełam go z wymianki. Moze mi sie spodoba, kto wie, choc czytałam ze kokos czuc, a ja sie z kokosem niezbyt lubie.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2013-07-23 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokładnie.Ale jeszcze sa.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłoby super, bo bardzo mnie ciekawi. Ja czekam z niecierpliwością na kuriera, który do 16:00 ma zapukać do mych drzwi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Z Cool Poops mam tylko Melon&Lime, ale pachnie mi tak że cała szafa świeczkowa jest tym aromatem wypełniona, a w ogóle go jeszcze nie paliłam
![]() U mnie dziś Beautiful Day - słoik. Pierwszy raz odpaliłam słoik i prawie już wypalił się do ścianek, a pali się godzinę i 15 minut ![]() Zapach cudny. Mnie bardzo odpowiada, lekki, zielony, a przy tym pachnie kobieco, kremowo, ciepło. Słoneczny dzień w ogrodzie pełnym kwiatów i zieloności wszelakiej.
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak to są moje wrazenia na sucho, bo nie paliłam go jeszcze.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Wtajemniczenie
|
Dziś przyszły świece Pure Radiance. Właśnie testuję Denim. Na sucho świeżak, niekoniecznie w moim guście, ale po odpaleniu dużo lepiej. Nie świdruje w nosie, jest lekko słodkawo. Niestety, zapach bardzo delikatny. Nawet po wsadzeniu nosa w świecę zapach jest słabiutki. Po wyjściu i ponownym wejściu do pomieszczenia aromat czuć po ok 1,5 godz. od zapalenia (ok.20 m kwadrat.). Być może to z moim nosem coś nie tak, bo jak na razie jedynie woski czuję odpowiednio intensywnie. Paliłam kilka samplerów i ŻADNEGO praktycznie nie czułam.
Świeca w 0,5 godziny roztopiła się do brzegów, po 3 godz. zgasiłam. Teraz czekam, aż zastygnie i ponownie ją zapalę. Knota nie przycinałam |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Z bibelotów
![]() ![]() ![]()
#1873 |
Zakorzenienie
|
Lasencje doszło mi wszystko co dzisiaj miało dojść więc chwalę się
![]() Duży słój Willow Breeze- COŚ NIESAMOWITEGO! Zapach totalnie w moim stylu, świeży, przestrzenny, orzeźwiający. Wielki błękit ![]() Duża świeca Bath & Body Works Flower Shop - sama nie wiem jak dobrać słowa, żeby dobrze oddać ten aromat. Jest w nim nuta kwiaciarni, ale delikatna, wyważona, lekka. Pachnie kobieco, elegancko, z klasą. Piwonie!!! O tak, na sucho czuję je bardzo wyraźnie, mimo że nie ma ich w nutach zapachowych świecy. Duża świeca Bath & Body Works Spring - kosz pełen zielonych, polskich papierówek ułożony w pękach żonkili ![]() Wszystkie świece w ciemno i jestem zachwycona ![]() ![]()
#1874 |
BAN stały
|
Przyszedł Pan Kurier
![]() Oto moje wrażenia na sucho : Midsummer's Night - jak tylko powąchałam na ustach miałam jedno słowo - 'Tata!'. Szalenie męski zapach, bardzo podobny do perfum, których używa mój Ojciec Hugo Boss - Energizer. Dla mnie nieco zbyt przytłaczający i zbyt perfumowany, z całych zakupów to on podoba mi się najmniej. Sun&Sand - piękny zapach piasku i plaży, wyczuwam w nim też na sucho lilie? Jedyną jego wadą jest moc zapachu - na sucho pachnie bardzo słabo, mam nadzieję, że po rozpaleniu zapach się nieco zintensyfikuje. Bahama Breeze - po tylu zachwytach spodziewałam się chyba czegoś innego. Za dużo w tym zapachu ananasa - o wiele bardziej lubię Beach Flowers. Nie zrozumcie mnie źle - zapach jest ładny, ale nie kupiłabym drugiego słoika, więc nie żal mi też jego wycofania. Sparkling Lemon - największe zaskoczenie i największy zachwyt. Uwielbiam cytryny, obawiałam się jednak, że zapach będzie podobny do cytrynowych kostek toaletowych, na szczęście nic z tych rzeczy. Pachnie soczystą, dojrzałą cytryną oraz brązowych cukrem - po prostu orzeźwiające cudo ![]() Teraz biorę się do zdzierania naklejek z tart i przemieszczania ich na woreczki strunowe. Jak obwącham tarty napiszę☠jakie są☠moje wrażenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sprobuje go umyc w zmywarce i wywietrzyc ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() podobny do niego jest S&S ![]() Cytat:
![]() WB bylo tutaj wychwalane swojego czasu...musze na wosk zapolowac ![]() ile kosztuje przesylka na Bibelotach? i czy jest zalezna od wagi? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() mialam nie kupowac swiec w najblizszym czasie, ale czytajac ten watek normalnie sie nie da ![]()
![]() |
#1876 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Rozpakowałam woski i tak: Beach Wood - takie zapachy właśnie lubię. Dla mnie podobna linia zapachowa co w Sun&Sand, delikaty, nie narzucający się zapach drewna i jaśminu, nawet nie pytajcie skąd ten jaśmin mi się wziął. Na pewno kupię duży słoik. Fireside Treats - był na mojej liście, ale po powąchaniu na sucho mówię mu stanowczo nie. Nie czuję w nim pianek tylko spaleniznę ogniska, które zostało na koniec polane lukrem. Okropność! Czekam grzecznie na Merry Marshmallow a temu Panu dziękuję. Vanilla Chai - kolejny niewypał, czuję grzane wino, ogromną ilość goździków oraz pierniki. Dla mnie istny zapachowy horror. Również skreślony z listy. Lake Sunset - wreszcie jakaś odmiana po powyższych koszmarkach. Delikatny jak Sun&Sand, kojący i elegancki zapach. Wyczuwam w nim nuty kwiatowe, na pewno kupię duży słoik. November Rain - kojarzy mi się z powietrzem po ulewie i burzy, jedyny minus to dziwna mydlana nuta? Czy tylko ja ją czuję? Przypomina mi nieco odświeżacz do toalet.. Kupię go, bo zapach jest piękny i odświeżający, mam nadzieję, że świeczka będzie miała trochę mniej mydła. Salted Caramel - bardzo oryginalny zapach, za każdym razem jak go wącham czuję najpierw sól, a dopiero potem na końcu wyłania się z tego zapach toffi. Kupię pełen wymiar. Dzisiejsze zakupy nauczyły mnie jednego - nie kupuję dużych świec dopóki nie przetestuję tarty. Faworytem miał być Salted Caramel, jest nim Sunset Lake. Z dużych świec miałam pokochać Bahamy, a pokochałam Sun&Sand. Vanilla Chai okazała się kompletnym niewypałem, czuję go nadal mimo, że już dawno umieściłam w woreczku strunowym - istny koszmar... Oczywiście powyższa deklaracja nie tyczy się Brązowych Paczek, bo ja po prostu wiem, że je pokocham ![]() Edytowane przez JoanHalloway Czas edycji: 2013-07-23 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na dalsze wrażenia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Cool Pops to również polecam Melon&Lime! Chyba się od niego uzależniam, bo czuję konieczność palenia codziennie, dlatego niestety szybko go ubywa. Zapach jest świeży, intensywny, dobrze się roznosi po pomieszczeniach, idealny na letnie dni.
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
BAN stały
|
Oddam tarty Vanilla Chai oraz Fireside Treats - nie mogę znieść tych koszmarów, a może ktoś lubi/chce przetestować. Całkowicie za darmo, byle pozbyć się tego z mojego domu
![]() ![]() Edytowane przez JoanHalloway Czas edycji: 2013-07-23 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpaliłam Denim po raz drugi. Pali się dużo słabiej (mam nadzieję, że nie zgaśnie!), ale wosk rozpuścił się ładnie, do ścianek. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Oddam zniżkę 20zł przy zakupach powyżej 120zł, do 01,08,13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i że Vanilla Chai straszny jest? Brakuje mu odrobiny słodyczy. A co do Papieru, to też się wahałałam i nawet pytałam tu o radę. Kupiłam i doradzam z pełna odpowiedzialnością: BRAĆ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Biorę w takim razie dwa Papiery ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kwestia raczej konkretnych zapachów. Cytat:
Ja nie wiem czy jest sens kupować w ciemno od razu dwie świece. Nie wolisz poznać więcej zapachów? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak ![]() Naprawdę ja jestem tym zapachem zachwycona, jest totalnie mój ![]() Joan Halloway - a Warm Wollen Mittens znasz? ![]() ![]()
![]() |
#1889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i kruca przez Was mam teraz ochotę na Brown Paper Packages!!! Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-07-23 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zadomowienie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Ja tez tam zamawialam w tym roku za większa sumę i było ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.