|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
[QUOTE=[B]katekatee[/B];41920802]Beta 4 167. Więc póki co przyrasta mój wynik sprzed 10 dni to 377. Któras miała robioną betę w 5 tygodniu z hakiem
![]() Nie martw sie przyrasta i to jest najwazniejsze!!!Zobacz normy!masz piekny wynik ![]()
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- xhankax i mmhym za wizyte ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-23 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wg OM skończyłam 5 tydzień. USG miałam w zeszłym tygodniu i nic nie było widać. Pani doktor powiedziała mi przez tel że wynik 1820 jest dobry i nie mam powodu do paniki. Bo mówię jej: naczytałam się w internecie głupot i wie pani, pani doktor A ona na to: no jak chcesz się leczyć u dr google to proszę bardzo ![]() W sumie to mnie uspokoiło. Nie panikuj. Wynik jest dobry. Każda kobieta ma inaczej. Ja myślę, że ja miałam późno owu i zaszłam niedawno i dlatego nic nie było widać i beta taka mi wyszła. Wczesna ciąża ot co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Dość nieśmiało . . . termin porodu na 1.04.2014 ![]() ![]()
#844 |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam pierwsza kwietniowa Mamusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
![]() Dzisiaj powinnam dostać miesiączke,nie wytrzymałam i zrobiłam test. ![]() Mam już rocznego synka , szybka druga ciąża podyktowana jest względami zdrowotnymi .
#846 |
Wtajemniczenie
|
witaj ![]() gratulacje ![]()
#847 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() Ale tutaj u Was cisza na wątku ![]()
#848 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyszła mi III grupa cytologi,liczne nieprawidłowe komórki . Miałam usuwaną nadżerkę ,która po miesiącu się odnowiła jeszcze większa . Proponowano mi konizacje szyjk macicy itd. Ale zdecydowałam się ,że zajdę w ciąże teraz a po porodzie podejme leczenie . Jeśli trzeba będzie,to usunę wszystko co się da.
![]() |
#850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Rowniez zycze wszystkiego dobrego.
A o tej godzinie to cisza, pewnie sie wszystkie objadamy po pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem,że odważna . Wiele nocy nad nią myślałam/myśleliśmy z mężem . Ja jestem jedynaczką,nie chciałam aby mój synek był sam bez rodzeństwa. Jeśli robiłabym teraz diagnostyke i zdecydowała się na konizacje szyjki to zawsze jest jakieś ryzyko . Więc zrezygnowałam z tego. Podobno może być tak,że po ciąży mój problem zniknie ,po cichu liczę na to ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- A tak ogólnie to : Mam na imie Asia,mam synka Patryka ur. 06.07.2012 (poród trwał 1,5 h od przyjazdu do szpitala,równo o terminie),od 2011 r. jestem szczęśliwą żoną . Mieszkamy sobie w bloku , w małej miejscowości na mazurach ![]()
![]() |
#853 |
Zadomowienie
|
To i ja się w końcu przywitam
![]() Czytam wątek od samego początku ale nie chciałam się wpisywać, żeby nie zapeszyć. Poprzednią ciążę straciłam w 10 tygodniu ale tym razem mam dobre przeczucia więc zaryzykuję ![]() Jestem obecnie w 9 tygodniu (8t1d) mam już trzyletnią córeczkę ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale się dałam zrobić w konia ![]() Gratulujemy, Twoje odpowiedzi wskazują na to, że spodziewasz się dziecka, jednakże płeć maleństwa trudno w tym momencie określić. Nie możesz być pewna czy będzie to chłopiec czy dziewczynka, dopóki nie odwiedzisz swojego lekarza ginekologa. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-23 o 21:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#857 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już po wizycie - krótka, ale treściwa. Widziałam pikające serduszko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie masz co porównywać z innymi dziewczynami, bo każda ma inne cykle i w innym dniu mogła być owulacja. Ja np. dzisiaj zrobiłam jeszcze bęte (6t 4d) i mam 46921. Także póki co nie panikuj, powtórz za 2 dni i na pewno przyrośnie.
![]() |
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Asiu, miło Cię widzieć
![]() ![]() Dobrze, że cisza. Ja i tak wieczorami za dużo czasu spedzam na nadrabianiu wizażu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Już po wizycie.
Wg om to już 7 tc, a serduszka nie było ![]() Był pęcherzyk, który wyglądał na jakiś 5 tc, bardzo mały. Nie założyła mi karty ciąży, bo stwierdziła że to dużo za wcześnie. Kolejna wizyta 20 sierpnia, zwariuję przez ten miesiąc. Nie wiem co mam robić, może ponownie bete i jak będzie przyrost to się trochę uspokoję? Gin powiedziała, że może się zdarzyć późniejsze zapłodnienie, czy zagnieżdzenie, nie wiem już. Ale strasznie mi smutno ![]()
#861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Mam do was pytanie, czy wam też tak szybko piersi rosną?? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#863 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy." Czyli nawet jeśli bym powtórzyła wynik za dwa dni to przy taki stężeniu (powyżej 1200) przyrost może być wolniejszy i tak nic nie będe wiedzieć;/ Sama nie wiem ale chyba jednak zrobię bo oszaleje do tego przyszłego tygodnia.......... Cytat:
![]() ![]() I dziwi mnie że Ci nie kazała wcześniej przyjść, za jakieś dwa tygodnie. Do sierpnia przecież osiwiejesz.... Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-23 o 20:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OM 3.06 bete robiłam 5 lipca i wyszło mi 1549 mIU/ml Powiedziała dokładnie tak: "widzę zarys płodu, ale zmierzyłam pęcherzyk i nie jest to więcej jak 5tc" No i teraz ten miesiąc czekania!
![]() |
#866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jeszcze mi napisz który masz teraz dzien cyklu żebym miała porównanie tak w razie czego.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Staraj się myśleć pozytywnie ![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz choć zarys płodu, ja nie miałam nic tylko za mały pęcherzyk. No ale mi gin kazała przyjśc za dwa tygodnie a ja ją ubłagałam żeby powtórzyć z 10 dni. Będzie to dokładnie 7tc. I też mam obawy czy zobaczę serduszko czy zaś będę musiała przychodzi za parę dni.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to jeszcze raz: 28dc - 173 31dc - 537 46dc - 46921 Na pewno będzie dobrze..
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam wielkości pęcherzyka. Pójdę na betę jeszcze raz. Zobaczę chociaż czy jest przyrost, to będę spokojniejsza. Mąż namawia mnie na prywatne usg, np. za tydzień lub dwa. Ale nie miesiąc! Bo się wykończymy. Na dodatek za dwa tygodnie wyjeżdżamy. I co ja będę miała z tego urlopu?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.