|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Powinna urosnac teoretycznie co najmniej 66% co 48 godzin. Czyli 3,68 raza na 11 dni. Czyli powinna być najmarniej koło 1300. Ale po takim czasie to trochę wrozenie z fusów, powinnas powtórzyć po 48 godzinach od dzisiejszego pobrania.
|
#3932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
ja w 1 ciążę zaszłam jak odpuściłam jeden miesiąc i nie zależało mi aż tak wtedy robiliśmy badania męża i mieliśmy się starać od następnego miesiąca![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Ale na razie nic mi od tamtej pory nie jest, ale jak masz wątpliwości to umów się do gina.
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Właśnie zakładam konto na OvuFriend - nie chcę już dłużej być wyalienowana ze wspólnego przeżywania swoich wykresów
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
wykresy to fajna sprawa, zobaczysz no i zawsze możesz wydrukować i pokazać ginowi i on Ci powie więcej
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
głowa mnie boli. psychicznie jestem zmęczona tymi staraniami, już by się dzidzia mogła zagnieździć ...
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi moja mama opowiadała to miała tak samo, starała się wiedziała kiedy ma owu bo już była po jednym dziecku ale tak właśnie psychika działa... odpuściła i już ciąża.
|
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to Ty![]() A teraz koniec odpoczynku wracam do wałkowania ciasta i lepienia pierogów
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-07-23 o 15:26 |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Swoją drogą miałam zadzwonić do gina i mu przekazać, że wynik mam już dobry i do tej pory tego nie zrobiłam. W sumie nie mam po co iść teraz do niego bo nic mi nie dolega i pewnie nawet nie kazałby mi przychodzić :P
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego ciężej mi się oddycha..
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a jak chciałam pokazać ginowi, to sobie drukowałam pusty wykres i przepisywałam Tak więc wiem, że to fajna sprawa Ale jeśli z OvuFriend da się wydrukować, to ułatwi to sprawę ![]() Kamel, zaakceptowałam ![]() Teraz uzupełniam wykres - chcę wprowadzić wszystkie dane od marca
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To prawie tak męczące jak czekanie na @
|
||
|
|
|
#3942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że następny cykl będzie mój! ![]() na pewno Cytat:
Cytat:
i na więcej nadrabiania nie mam czasu.............
|
|||
|
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I znalazłam coś takiego: "W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy." Czyli nawet jeśli bym powtórzyła wynik za dwa dni to przy taki stężeniu (powyżej 1200) przyrost może być wolniejszy i tak nic nie będe wiedzieć;/ Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-23 o 15:52 |
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak ostatnio byłam u gina i podczas wizyty zadzwoniła do niego jakaś kobieta i właśnie rozmawiali na temat wczesnej ciąży-ona tak strasznie panikowała a on nie wiedział już jak jej wytłumaczyć, że teraz najważniejszy jest spokój i nic nie można więcej zrobić.
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
ale co to znaczy odpuścić? naprawdę mnie to irytuję
bo co to znaczy odpuścić, jak chce się mieć dziecko? albo się chce albo nie chce. to wtedy albo sie człowiek stara i robi co może żeby było, albo nie. nie umiem znaleźć złotego środka. uprzedzając teksty żeby cieszyć się sobą, to od razu mówię, że z tż na życie łóżkowe nie mozemy narzekać, wrecz przeciwnie. i to nie tylko gdy pojawiają się oznaki dni płodnych ... Cytat:
![]() ![]() Nie znam sie na tym, ale skoro norma to ok 3955 a Ty masz 4 167 to chyba wszystko powinno być dobrze? |
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Ja nawet jak bym powiedziała głośno, że odpuszczam to i tak bym o tym codziennie myślała i miała w głowie więc to nic nie da. Po prostu trzeba być zdecydowanym i nie oszukiwać siebie. |
||
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, skończyłam uzupełniać wykresy na OvuFriend
Wprowadziłam wszystkie pomiary od marca ![]() Zaprosiłam do przyjaciółek: Zubi, GodOfWar, Fantastkę, Leine i Maxwelkę Zgłaszać się, kto jeszcze prowadzi obserwacje na OvuFriend ![]() Dajcie znać czy widać moje wykresy, bo nie wiem czy dobrze ustawiłam
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz bardzo długie cykle, może w tym tkwi problem? Musisz jak najszybciej skonsultować się z ginekologiem. Wiem, że ja trochę odetchnęłam bo to nakręcanie się tym wszystkim ma bardzo duży wpływ.
|
|
|
#3949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no owszem, może i odetchnęłaś, ale przecież się nie staracie, bo czekacie na wizy i wyjazd do Stanów i narazie odsunęliście starania w czasie. a my już mamy zabezpieczenie finansowe i chcemy dziecko, wiec nic dziwnego że jestem cała wyluzowana, jak nie wychodzi. |
||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz takie cykle jakie masz, nie widział tego ginekolog a może w tym tkwi problem? Wiem, że czekasz na przyjazd do Polski - tylko mówię co może być przyczyną. Pół roku to jeszcze nie jest tragedia, przecież lekarze i tak nie chcą za bardzo nic robić jeśli do roku nie uda się zajść w ciąże. Owszem, starałam się tylko jeden cykl ale ile musiałam czekać aby ten jeden cykl się móc starać? Tego już nikt nie zauważa... wbrew pozorom trochę już przeszłam. Badania, leczenie... i tak w kółko. I co z tego, że chciałam jak nie mogłam? A teraz znowu coś stoi na przeszkodzie. Chociaż wyjazd nie jest jeszcze pewny, nie zabezpieczamy się przecież nadal. Uwierz mi, że ja bardziej się martwiłam jak przez ponad półtora roku współżyjąc bez zabezpieczenia nie zachodziłam w ciąże - mimo, że się nie staraliśmy bałam się, że coś jest nie tak. Niby to przez TSH ale tak do końca nie wiem czy coś jeszcze nie stoi na przeszkodzie. Moja siostra starała się też jakiś czas i nic nie wychodziło bo jak się okazało trafiała nie w te dni co trzeba, a była przekonana że w dobrym czasie się stara. Z opowiadań koleżanek też wiem, że jak się starały to nic nie wychodziło a jak w jednym miesiącu odpuściła liczenie i mierzenie to się udało. Wiem, że łatwo powiedzieć ale jak będziesz tak się zamartwiać tym wszystkim to to nie pomoże. Czytałam dużo opowieści dziewczyn z innego wątku, jak tylko wyjechały na wakacje, wyluzowały się nie myślały o tym wszystkim to się im udało. Może wy też powinniście o tym pomyśleć? I jeszcze jedno-ja nie piszę tego złośliwie, wręcz przeciwnie mam nadzieje, że każdej z was wkrótce się uda no i mi przecież też musi, prędzej czy później.Tak jak Leine bodajże starała się o córę aż rok ale udało się. Widocznie tak musi być, że jedne się starają krócej inne dłużej ale każda z nas będzie mamą Trzeba być dobrej myśli.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-07-23 o 17:41 |
|
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
God co do wakacji, to nasze starania zaczęliśmy podczas podróży poślubnej. bylo intensywnie, bez presji i bez ciśnienia i nie wyszło. u mnie na wątku pm2012 dziewczyny juz o tym rozmawiały, ze niby te wyjazdy pomagają, ale w ich przypadku się nie sprawdza. moim zdaniem to takie 50/50. wyjazd nam sie nie szykuje przynajmniej do końca września taki wakacyjny, wiec to odpada.
jeśli bym odpuściła mierzenie i obserwacje, to bym się stresowała, czy to już jestem w ciązy czy nie, bo nie wiedziałabym czy owu była czy nie, czy tempka sie utrzymuje czy nie. jak widzisz, wcale to nie jest takie oczywiste. gratuluje Tobie chłodnego podejscia do sprawy. przepraszam jeśli teraz się mylę i Cię urażę bo nie o to mi chodzi, ale stsraliście się pół roku z myślą co będzie to będzie, a później szybko porzyciliście starania, jak tylko pojawiła sie opcja wyjazdu. wiec skoro nie byliscie w 100% nastawieni na dziecko, to wiedzieliście, ze to jeszcze nie ten moment w Waszym życiu? my już jesteśmy poukładani. mamy pracę, oszczędności i jedyne czego nam do szczęscia potrzeba do dziecka. nie mamy żadnych rozpraszaczy typu wyjazd w celach zarobkowych itp wiec moze dlatego jestesmy tak skupieniu na spłodzeniu potomka. |
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy pewni, że chcemy ale widzisz to jest takie rozdarcie pomiędzy dzieckiem a zarobieniem na własne mieszkanie. Tak naprawdę to nie wiadomo, kiedy nam się uda zarobić i czy w ogóle się uda. Wy jesteście w sytuacji bardzo komfortowej, my nie mamy takiego szczęścia. Na pewno wam się uda
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
|
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeść lachony
Tęskniłyście? I co to ma być że żadna się nie pyta gdzie ja się podziewam?! ![]() Tempka faktycznie spadła o 0,2, ale pooglądałam sporo ciążowych wykresów i się tym nie przejmuję, bo widzę, że naprawdę różnie bywa Cytat:
![]() A no widzisz. A co dopiero, jak co poniektóre, jak się staramy o pierwsze ![]() ![]() Cytat:
Czekam umiarkowanie cierpliwie ![]() Nie ma maxwelki, nie ma imprezy ![]() Cytat:
Edytowane przez maxwelka Czas edycji: 2013-07-23 o 19:20 |
|||
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to się pomyliłam, miało być do Lea_ny Edytowane przez marszalka Czas edycji: 2013-07-23 o 19:31 |
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o mnie tez sie nigdy nikt nie pyta
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
mi tak smutno, bo dopiero 3dc a nikt mi komcia na ovu nie dał
![]() to se ponarzekałam....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

ja w 1 ciążę zaszłam jak odpuściłam jeden miesiąc i nie zależało mi aż tak

zresztą, moja ginekolog mówiła, że taki juz mój urok i nie oznacza to żadnej anomalii.. 

To prawie tak męczące jak czekanie na @