|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Hej Kochane Kobitki!! Melduje sie w nowym wateczku!! Chcecie mnie jeszcze tutaaaj??
niestety nie nadrobie Was ;(Pewnie problemy z netem i sprzetem nie sa dobrym wytlumaczeniem, ale i tak w zyciu bywa Co u nas?? Od jakis 3 tygodni RACZKUJEMY!!! zabkow jeszcze nie mamy niestety. Postaram sie jakos wkrecic, chociaz pewnie bd sie powtarzala z tematami bo nie wiem co dobrego mnie ominelo
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Psina, tj. Azor
, jest dochodzący... tzn dokarmia go pół wsi i w zasadzie nie ma stałego domu, u nas dalej ma budkę, miskę z wodą i jedzenie, ale tylko "bywa" a nie "jest". Przychodzi regularnie na głaskanie, zje coś, jak pada to chowa się do budki, ale poza tym to się szlaja po okolicy. Już jest grubiutki, wygląda sto razy lepiej niż na początku. Do domu, tak jak pisałam, nie mogę go wziąć bo mam kota, teraz już dwa. Kot z kotem się dogaduje, ale mój starszy kocur z psami niebardzo, zmienia się w szczotę i prycha. Poza tym kotów nie trzeba wyprowadzać, a my często znikamy na cały dzień/całe dnie i o ile kota, a tym bardziej jeśli jest więcej niż jeden, można zostawić na 3 dni powiedzmy to psa nie ma opcji. Ale jak idę na spacer to Azor krok w krok za mną
|
|
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
oto nowa bryka córki
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej że dzika nas teraz nadzoruje i mamy mocno przetrzebione szeregi ![]() za raczkowanieCytat:
![]() A jak się koty razem aklimatyzują? Moje podejście do wprowadzenia drugiego kotka zakończyło się fiaskiem. Starsza omijała małą łukiem i ogólnie niefajnie się razem zachowywały Musiałam jej znaleźć drugi dom. Młodszej znaczy się ![]() Tyle że ja dwie kocie kobitki miałam, jak koty dwojga płci, to może inaczej się zachowują ![]() wygląda fajnie ![]() Ula robi mi koncert na pierdy ![]()
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I fakt, super się złożyło, że nie jest tylko "naszym" przybłędą, ale takim ogólnym i sąsiedzi też o niego dbają, co pozwala mi znikać z czystym sumieniem ![]() Koty się dopiero poznają, nasz starszy to kocur, kastrat w zasadzie. Mała to kotka. Nie wiem czy to ma wpływ na ich relację, zobaczymy dopiero. Teraz Perszing (ten starszy) jest na nas lekko obrażony że śmiemy głaskać innego kota... ale mu przejdzie na małą czasem zafuczy, ale poza tym to ją ignoruje. A maleńka biega za nim krok w krok Albo za nami, różnie. Jest przytulaśna, nakolankowa i pogodna. Ale to jeszcze maluch, zobaczymy co z niej wyrośnie i jak się dogadają
|
|
|
|
|
#366 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jest w takiej samej sytuacji jak ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas tez ma tak minimalnie otwarte często |
|||
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale on nie ma źle z teściową
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Jak któraś waha się czy kupić doidy cup to ja polecam - rewelacja.
Może i jest drogi, ale wart swojej ceny. Iza od razu wiedziała o co chodzi - nie było kilku dni nauki jak przy niekapku. Bardzo podoba jej się picie z niego. Minus tylko taki, że jest cała mokra po takim piciu. Także jak podejrzewałam na wyjścia póki co to się nie nadaje, chyba że na plażę Narazie jeszcze również jej go trzymam, bo sama to tak nie bardzo tym operuje, ale dawałam jej też żeby sobie sama zobaczyła. Wszystko z czasem
|
|
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Franek zakumał w momencie jak się z niego pije, podobnie jak Iza jest po takiej akcji totalnie zalany, ale co z tego Jak go stawiam przed nim na stole to piszczy ze szczęścia ![]() A czy jest drogi? Ja za niego dałam 26 zł, niekapki w Smyku kosztują podobnie, kupiliśmy ostatnio na podróże jeden, bodajże NUK, i chyba 29 kosztował A wcale nie szukałam pozłacanego tylko żeby nie był z melaminy, nie miał BPA, miał atesty i wyglądał jakoś estetycznie.--- W załączniku mój nowy kot
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-07-23 o 18:37 |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie doidy to ja się obawiałam, że jeszcze jest za mała i nie zrozumie jak się z niego pije, a tu proszę - nie doceniłam ![]() --- Niestety kota nie widzę ![]() Już widzę kota - piękny ![]() --- W sumie masz rację - niekapki podobnie kosztują
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-07-23 o 18:45 |
|
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli nadchodząca noc będzie taka jak dzisiejszy dzień, to już sobie współczuję
Cały dzień buczał, nic mu nie pasowało. Ja nie wiem, co mu jest ostatnio.A na koniec dnia jeszcze mi się zrzygał mlekiem :/ Dałam mu na spróbowanie saszetkę Bebilonu i chyba mu nie służy. Albo po prostu się przejadł. Ale chyba raczej to pierwsze, bo do tej pory pił tyle samo Nan i nic mu nie było.
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cudny Cytat:
|
||
|
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
A długo tak się męczył Adaś?
![]() Ciekawe, co trzeba w życiu robić, żeby "dostać" dziecko bez kolek, przesypiające noce i bezobjawowo ząbkujące I niebuntujące się później ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Dzika! Chciałam zauważyć, że judka tak się miała odzywać od teściowej, a tu ciiiiisza ![]() I T'ai gdzieś zaginęła
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2013-07-23 o 21:07 |
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ale ja tam nie narzekam, zawsze mogło być gorzej też zauważyłam brak Tai i Judki nieładnie oj nieladnie już nie wspominając o "nowych" ![]() no ale Dzika - prezeska, też nie lepsza, chyba dziś jeszcze Jej nie było i zdjęcia miała wrzucić
Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2013-07-23 o 21:24 |
|
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A o Tai też miałam pytać, bo już dawno się nie odzywała. |
||
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zrobiłam dziś absolutnie NIC a jestem strasznie zje butana
Nawet obiadek dla Uli był z zamrażarki nie no sorry, byłyśmy rano w gościach. Ale mimo wszystko, jestem sobą rozczarowana
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
w ogóle puchy jakieś. niepotrzebnie walczyłam jak lwica o komputer, bo mało do czytania jest. Będzie miała dzika radochę jak znów tu czystki zrobi. A że się dziś prawie nie udziela to będzie musiała od siebie zacząć.
Mój nie załapał niekapka, ale też niespecjalnie miałam cierpliwość, żeby mu to dawać, tyle części do mycia, no nie chciało mi się. na wyjścia pije z butelki, w ogóle najczęściej z butelki, a czasem normalnie mu daję ze szklanki, tyle że se sam nie potrzyma. Ale mamy też kubek treningowy lovi po 6 miesiącu, tyle że też z niego więcej ląduje na ubraniu niż w buzi. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- cudny ja dokoptowałam wykastrowanego kocura mojej wysterylizowanej kotce. Oba miały około roku. Co ja przeżyłam przez pierwszy miesiąc to moje. Już myślałam że się nie dogadają, ale ostatecznie łaskawie się zaakceptowały jak im zakupiłam kocie feromony za 8 dych |
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
okropnie dzis pusto tu jest potwierdzam
![]() Dziś chyba jakiś ciężki dzień jest. Może ciśnienie, może coś w powietrzu. A w ogóle to nie wiem czy mi się @ nie zbliża bo mnie brzuch nawalał cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() nie wpadłam na to Tyle że u mnie były dwie kotki, więc co najwyżej jakiś kocio-lesbijski związek by wyszedł ![]() Ogłaszam co nastepuje odnośnie naszego nadmorskiego zlotu. M ma wolne DO 10 sierpnia. Maksymalnie do 8 moglibyśmy się urlopować nad morzem
|
|
#379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie też to zauważyłam, nie pisała, że gdzieś wyjeżdża albo cuś?
Cytat:
takie dni tez są czasem potrzebne co by się nie przemęczać![]() Cytat:
Monie kotka śliczna ale nie wiem czemu - źle przeczytałam czy co - spodziewałam się małej kuleczki ![]() kurczę w ogóle to moja mała ma na łokciach takie małe suche placki jak Pokrzywkowy Adaś - i nie mam pojęcia od czego dość długo juz to ma, smaruję różnościami i nic.... w czwartek idziemy do lekarza na kontrolę wagi to zapytam od czego to może być
|
||
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie ruch tu jak w łikend
![]() Ide spać A i nie powiem , że na fb wre jak w ulu, a tu cisza I nie powiem też kto się tam udzielał dziś, a tu nie zajrzał wieczorem
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale OD kiedy urlopujecie i gdzie ![]() Cytat:
Dzika
|
|||
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
o!
Cytat:
![]() tego jeszcze nie ustaliliśmy zapewne 2-3-4 sierpień byśmy pojechali, do Chłapowa tez zapewne. Czekam na mojego Pana i Władcę, aż wróci z wojaży, i się określi. Przeraża mnie tylko te 720km do przebycia ![]() a nie, chodziło mi o Solę, ale w sumie się tu tez udzieliła, więc rozgrzeszam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- hmmm.. czy ja nie miałam pójść spać? ![]() do jutra
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Noc z jękami Pogoda nas przywitała beznadziejna - ciemno, pochmurno, zimno Ale za to jedziemy dzisiaj do moich koleżanek z pracy. Mam nadzieję, że zmiana otoczenia dobrze nam zrobi
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
pospaliśmy do 7:30
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
to zazdroszczę mój sobie upodobał wstawanie o 5.30 :ściana: w ogóle dziś się budził strasznie w nocy i nie mam pojęcia dlaczego |
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I teraz już padł Nie mógłby tak dłużej pospać i późniejszą drzemkę mieć ![]() Witaj w klubie z budzeniem się
|
|
#388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
budził się kilka razy, o 3 bawić się chciał |
||||
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Jezdem!
Na tarczy wracam... Masakra jakaś. Przedwczorajsza noc - ryk. Wczorajszy ranek - ryk. Wczorajszy dzień - jak cie mogę. Wczorajszy wieczór - hiper ryk. Aaaaaaaaaaa koszmar Pomógł dopiero czopek przeciwbólowy w zadek i było spanie od 23 do 3:30, potem do 5, potem do 7 a potem do 9 ![]() Póki co ryku nie ma ale któż to może wiedzieć co to będzie za chwilę... Nie wiem co to. Na dziąsłach nic, gorączki niet, biegunki niet, ślinienia się niet. Ponadrabiam jak Ewka da. |
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim!
![]() Widze, ze nie tylko moj dziec budzi sie nocami ![]() U nas pomoglo przepajanie woda. Burza usidlila nas w domu, oszalejemy. Wczoraj mielismy normalnie dzien swira! Maly zaliczyl tyle upadkow!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

niestety nie nadrobie Was ;(
zabkow jeszcze nie mamy niestety. 

, jest dochodzący... tzn dokarmia go pół wsi i w zasadzie nie ma stałego domu, u nas dalej ma budkę, miskę z wodą i jedzenie, ale tylko "bywa" a nie "jest". Przychodzi regularnie na głaskanie, zje coś, jak pada to chowa się do budki, ale poza tym to się szlaja po okolicy. Już jest grubiutki, wygląda sto razy lepiej niż na początku. Do domu, tak jak pisałam, nie mogę go wziąć bo mam kota, teraz już dwa. Kot z kotem się dogaduje, ale mój starszy kocur z psami niebardzo, zmienia się w szczotę i prycha. Poza tym kotów nie trzeba wyprowadzać, a my często znikamy na cały dzień/całe dnie i o ile kota, a tym bardziej jeśli jest więcej niż jeden, można zostawić na 3 dni powiedzmy to psa nie ma opcji. Ale jak idę na spacer to Azor krok w krok za mną

za raczkowanie
No ale póki co nie chcę zostawiać małego z nikim obcym, więc wyjścia nie ma. Tak myślę, że za jakieś pół roku - max rok będę w stanie go zostawić z obcą opiekunką 

Cały dzień buczał, nic mu nie pasowało. Ja nie wiem, co mu jest ostatnio.
już nie wspominając o "nowych"
Nawet obiadek dla Uli był z zamrażarki 
pospaliśmy do 7:30
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

I teraz już padł
Nie mógłby tak dłużej pospać i późniejszą drzemkę mieć