Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 21:44   #481
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Bylismy na basenie dzisiaj, mlody tak idealnie sie zachowywal ze w pewnym momencie jakas dziewczyna ktora z dwojka dzieci obok lezala na powaznie do mnie "On tak zawsze sam soba sie zajmuje? Zazdroszcze, jakby Pani dziecka nie miala "
Faktycznie. tylko za bardzo sie nie pomoczylam w wodzie bo jak kolezance zostawialam, to Borys od razu plakal za mna

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

wypralam bluzke w proszku do pieczenia i wydaje mi sie ze jest bielsza! nastawilam jeszcze pranie z innymi bialymi ciuchami

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,

melduje,że ledwo żyję
wczoraj Samuel dostał od nas prezent- zabawa w laserowy paintball
matka z karabinem pierwsza latała na froncie, niestety miałam wypadek, przypieprzyłam łbem w siostrę TZ, myślałam,że czaska mi pękła i nos złamałam, farba poleciała
dziś mam reksia pod okiem i wyglądam jak by mi mąż przylutował- obraz jak Adamek po walce, dziewczyny, mowię Wam kino
jadę na przeciwbólowych bo bym chyba umarła z bólu, dobrze że w sumie nos cały i głowa też hehehe- ale zabawa była przednia a mój syn bardzo szcześliwy

nie martw się, mój Gaguś starszy i też nie gaworzy, czasem powie Bam-bam, me-me a tak to nadal piski i pianie

Deli sto lat kochanie, żebyście szybciutko domek wybudowali i dużo bunga bunga i rodzeństewa dla Twojej córci

dla dzieciaczkow za skończone miesiące
masakra z tym nosem
ale Sami chyba zachwycony prezentem
Stary 2013-07-23, 21:45   #482
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

My nadal nie spimy, lalalallaaaaa
A tyyyle planowalam zrobic jak Kuba zasnie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:47   #483
Ifwka
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny, wieki mnie tu nie było, oczywiście wszystko przez Tż, miał urlop więc brak czasu dla mnie na kompa i wizaż, dodatkowo wymienialiśmny dach na stodole (ogólnie stodoła przechodzi gruntowny remont i według Tż nie jest już stodołą tylkowielkim garażem ) , tzn Tż robił to sam i trzeba było mu wszelkiej mojej pomocy.
Poza tym Oliwia jest maega zajmująca
Gratuluje wszystkich półroczków i innych miesięcznic.
Black GRATULACJE
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:55   #484
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
jak zrobić kaszkę jaglaną na wodzie? jakie proporcje? też na oko? i co, do wrzątku wsypać ją? do tego chcę dodać trochę słoiczkowego deserku i spróbować dać do jedzenia młodej.

na opakowaniu jest napisane jak ja zrobic rowniez na samej wodzie ale zalecaja zeby dodac do tego jeszcze jakis ?(olej? z holle?)

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

dziewczyny, co to za poidelko? mozecie podac linka?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane, nie było mnie wczoraj i dzis- zaraz Wam napisze czemu, najpierw musze sie pokajac-nie mam szans na nadrobienie, jest chetna na streszczenie? najwazniejsze rzeczy, plissss bo umre

otóż- jak pisałam- w niedziele wreszcie chrzcimy Bartusia tzn, jest tylko msza, bez żadnej posiadówy pozniej bo tak wyszło, zresztą w takiej atmosferze jaka jest w zyciu bym nie siedziała za stówe od osoby.... napisane w k.

poza tym, Bartulo niemiłosiernie lękowy sie zrobił, z pola widzenia mu zniknąc nie moge bo płacz, chyba ze jest na rękach u mamy mojej to wtedy ok- moge sie nawet wykąpac
u mnie to samo, zaczelo sie ze bylam w pokoju matki i dziecka - nie poraz ierwszy z reszta, wiec znal t miejsce, po umyciu rak wlaczam suszarke a on podkowa i taki dziwny lacz lekowy ze w tkim stanie nigdy go nie widzialam, az mi sie go zal zrobilo i szybko z wozka musialam wyciagnac, i jescze dliugo mial lezki w oczkach.
a dzisiaj bylam na basenie z kolezanka, i ccialam tylko na chwilke do wdoy wskoczyc a za chwile widze ze on jej placze na rekach, wiec wychodze a jego nic nie uspokajalo, dopiero jak mnie zobaczyl.
chyba za duzo czasu spedza tylko ze mna?
Stary 2013-07-23, 21:57   #485
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Matko kochana...3 pralki prania do prasowania aaaaaaaaaaaaaaaaaa a jutro musze zelazko oddac tesciowej
dlatego ja nie prasuje

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

heh wiem coś o tym... Dawid śpi w poprzek łóżeczka. Swoją drogą od pierwszej nocy tu śpi w łózeczku bez szemrania, a na tamtym mieszkaniu za cholerę nie chciał

Lady zdrówka dla Pietraszka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:57   #486
blogerka
Wtajemniczenie

deli - 100 lat kochana! buziaki
ps gdzies mi na fb minelo zdjecie z cudownymi rzesiskami Amelki <3
Stary 2013-07-23, 22:01   #487
Debrah
Zakorzenienie

Lady : ojej, biedny Pietraszko. Oby szybciutko przeszło!

Pstryczku kochany! Dziewczyny już wszystko napisały - będzie wszystko dobrze z Bartusiem, zobaczysz! Skoro żaden lekarz wcześniej uwagi na zwrócił to to musi być w niedużym stopniu. Wyćwiczy się i wszystko będzie w porządku!

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
chyba za duzo czasu spedza tylko ze mna?
Co do kaszki : dzięki, poradziłam sobie, tylko szkoda, ze Mała nie zjadła.
A co do cytatu: nie chodzi o to, że spędza za dużo czasu z tobą - to tylko tzw lęk separacyjny, normalne w stadium rozwoju dziecka. Nie masz na to wpływu.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:04   #488
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
black, no lipa z kasa straszliwa, ja pierdziu, 2 lata temu zarabialismy naprawde dobre pieniadze myslelismy o kredycie na dom, jak to sie wszystko zmienia, masakra

kuzwa, jaka ja tepa jestem!!!!! Pietraszko dzisiaj caly dzien marudny, cos tam pokaslywal sobie, teraz go polozylismy spac budzi sie z przerazliwym krzykiem to go wzielam do cyca, odkladam do lozeczka, 3min pozniej wrzask jakiego nigdy nie slyszelismy, lecimy jak poparzeni a on cala buziulke zasmarkana ma i placze placze placze..... no co strasznego teraz udalo mi sie go uspac przy cycu, spi na boczku w lozeczku ale martwie sie okrutnie o niego, straszny to byl widok goraczki na razie nie ma, ale rozpalony jest okrutnie, kuzwa a ja glupia nie wiem co myslalam, ze gorszy dzien ma, a moje biedactwo chore jest jutro lece do lekarza z samego rana, takze kciuki poprosimy.....
Biedny Pietraszko, dużo zdrówka dla niego i spokojniej nocy dla całej Waszej trójeczki

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane, nie było mnie wczoraj i dzis- zaraz Wam napisze czemu, najpierw musze sie pokajac-nie mam szans na nadrobienie, jest chetna na streszczenie? najwazniejsze rzeczy, plissss bo umre

otóż- jak pisałam- w niedziele wreszcie chrzcimy Bartusia tzn, jest tylko msza, bez żadnej posiadówy pozniej bo tak wyszło, zresztą w takiej atmosferze jaka jest w zyciu bym nie siedziała za stówe od osoby.... napisane w k.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla polroczniaczkow - ale to zlecialo i dla Naszej Deli rowniez

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczy sory ale nie jestem w stanie cytować, mały dzisiaj znowu marudny a zasypianie na noc to juz w ogole masakra.

Byliśmy dzisiaj na kontroli w sprawie uszka bo jakoś mi się podejrzany wydawał i miałam racje znowu muszę mu dawać kropelki do uszu ( jest to trauma i dla mnie i dla młodego ) nie ma w uszku żadnej infekcji wirusowej ani bakteryjnej ale ma podrażnione najprawdopodobniej od ulewania.

Lady

Od kiedy podajecie mm 2 ? Na opakowaniu niby pisze że po 6 m-cu a teraz patrze na recepte i przepisała nam 3 opakowania 1 i 3 opakowania 2, a my dopiero w piatek kończymy 5 m-cy, nie za wcześnie ta dwójka?
Biedny Malutki

Cytat:
Bylismy na basenie dzisiaj, mlody tak idealnie sie zachowywal ze w pewnym momencie jakas dziewczyna ktora z dwojka dzieci obok lezala na powaznie do mnie "On tak zawsze sam soba sie zajmuje? Zazdroszcze, jakby Pani dziecka nie miala "
Faktycznie. tylko za bardzo sie nie pomoczylam w wodzie bo jak kolezance zostawialam, to Borys od razu plakal za mna

Super, że Borysek był grzeczny i dał się trochę mamie zrelaksować

Cytat:

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:05   #489
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dlatego ja nie prasuje

ja to nie lubie chodzic w pomiętych ubraniach;p

ale tetrowki odpuszcze dzis;pp

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:06   #490
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

Pstryczku kochany! Dziewczyny już wszystko napisały - będzie wszystko dobrze z Bartusiem, zobaczysz! Skoro żaden lekarz wcześniej uwagi na zwrócił to to musi być w niedużym stopniu. Wyćwiczy się i wszystko będzie w porządku!

Co do kaszki : dzięki, poradziłam sobie, tylko szkoda, ze Mała nie zjadła.
A co do cytatu: nie chodzi o to, że spędza za dużo czasu z tobą - to tylko tzw lęk separacyjny, normalne w stadium rozwoju dziecka. Nie masz na to wpływu.

Dzieki, myslalam ze moze ma na to wplyw fakt, ze wiekszosc czasu sedzamy we dwojke sam na sam
a co do kaszki i u nas na poczatku tez szalu nie bylo, wiec moze jeszcze probuj, tyle ze na mleki - wiem ty kp jestes, wiec to pewnie bardziej skomplikowane
no i owoce rozne albo marchewka? u nas najlepszy jest banan albo brzoskwinia, zjada nawet do 250 ml a to niejadek jest straszny
Stary 2013-07-23, 22:07   #491
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

hola, jam nie gnieciuch

Po prostu wieszam rzeczy w ten sposób, że zdejmuję nie pomięte prawie a jak jest coś zmięte, to zwykle TZ mi przeprasuje bo uwielbia

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:07   #492
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Oj coś z tymi Bartusiami dzisiaj Ja przed chwilą prawie napisałam do blogerki, że cieszę się , że Bartuś grzeczny w ostatniej chwili się zorientowałam, że to nie to imię

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-07-23 o 22:08
Stary 2013-07-23, 22:09   #493
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez, a nie jestem jakas pedantka, wrecz przeciwnie
Boryskowi probowalam nie prasowac, ale ... tez mi jakos dziwnie wygladal taki wymietolony, wiec nie prasuje mu tylko bodziakow na noc, albo po domu a te "wyjsciowe" juz tak

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Oj coś z tymi Bartusiami dzisiaj Ja przed chwilo prawie napisałam do blogerki, że cieszę się , że Bartuś grzeczny w ostatniej chwili się zorientowałam, że to nie to imię

haha, a co do Borysa mial ewidentnie swoj dzien, nawet mama go nie interesowala - o ile byla w zasiegu wzroku, a oczy to mu wokol glowy lataly, nawet nie reagowal na moje zaczeki tylko inne dzieci tak go fascynowaly a jak corka mojej kolezanki - 5 lat skakala kolo niego i sie wyglupiala to byl w niebowziety
Stary 2013-07-23, 22:15   #494
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Bokeh nie strachaj się, Maja już z 1,5 m-ca tak robi a że miesiąc starsza od Hani to dlatego wcześniej, a Hania to silna dziewczynka i pokazuje mamie na co ją stać
Cytat:

Pioterk też tak robi i powiem Ci, że masakra z tym jest nie ma szans, żeby poleżał sobie nawet przez chwilę na mnie w pozycji pół leżącej nawet o posiedzeniu nie mogę marzyć on musi stać i koniec A jak na rękach go noszę to też już niema samowolki , Piotrek wskazuje kierunek i mam musi tam iść

A Marsi, Sami ma dziś urodziny, tak? Wszystkiego dobrego dla niego niech rośnie duży,mądry i grzeczny
oo to nic nie pisałyście, albo ja nie doczytałam z moim po łebkach czytaniem

No ale co powalać jej na to stanie? nie zrobi sobie krzywdy??
Stary 2013-07-23, 22:19   #495
insolito
Zadomowienie

Cytat:
j

haha, a co do Borysa mial ewidentnie swoj dzien, nawet mama go nie interesowala - o ile byla w zasiegu wzroku, a oczy to mu wokol glowy lataly, nawet nie reagowal na moje zaczeki tylko inne dzieci tak go fascynowaly a jak corka mojej kolezanki - 5 lat skakala kolo niego i sie wyglupiala to byl w niebowziety
Oj Piotrek też lubi dzieci. Swojego dwuletniego brata ciotecznego wręcz uwielbia, rechocze się juk głupi jak ten przed nim cuduje A wczoraj w CH podeszła do nas dziewczynka, miała 3,5 roczku, genialna była wygadana i strasznie śmiała, mój syn oczywiście gdakał jak szalony jak ona coś do niego mówiła

Stary 2013-07-23, 22:19   #496
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dziękuje za życzenia!! KOCHAM WAS!! )

laski, jaki miałam sen, sniło mi się ze jestem w ciązy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa normalnie mase bocianów widziałam oprócz tego

a dzis, skoro sobie świętuje, to zaraz idę robić ciasto z przepisu Ill )

Amelka dzis na szczepieniu plakala bardzo no i musialam ja bardzooooooooo mocno tulić, moja bidulinka malusieńka. Z lepszych wiadomości, waży 7550, 75cm. Znowu waży więcej niż powinna ufff przybiera, to najważniejsze !

zdj. w k.

acha, mam jeszcze pytanie odnosnie NOSIDEŁEK. Kupiłam takie --------> http://www.smyk.com/womar-nosidelko-...t-niemowlaka-p czyli to jest wisiadło?? nie mozna przodem do swiata?! ne wiem juz sama? HELP Szaja HELP
za wagę i wzrost
jak tam ciasto?
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Pstryczku, przytulam Cię mocno ale nie martw się na zapas, bo to nic nie da, a jeszcze się okaże że na podejrzeniach się skończy
No.... Deli, na moje oko wisiadło...

Wróciliśmy od lekarza. I tak, spytał czy Afloderm pomagał (na sterydzie) to mówię że tak ale smarowałam pysia na zmianę z emolium kremem specjalnym. No i jak przestałam to już placuszek suchy na policzku. To mówi, że jak się zaogni to Alfoderm, a tak to nam właśnie to co evel Cepathil kazał kupić. Ja oprócz tego sb korę dębu kupiłam do kąpieli.
No i generalnie mów że na AZS mu to nie wygląda bo się 'pimpek' nie drapie, zmiany są podobne, ale nie sądzi, aczkolwiek gdyby nie pomagało to wtedy przyjść i będziemy o alergologu/dermatologu dyskutować. A tym balsamem to 2 tygodnie co najmniej się mamy maziać 2x dziennie

A przyjął nas jeszcze zanim zaczął pracę i w amoku zapomniałam o buzię, ale mój tatulo (niedoszły lekarz, syn obojga lekarzy )mu świecił w pyszczku i mówi że na policzku są zmiany to mu kupiłam desaftan (?) używa któraś??
oby to nie było azs... i aby jak najszybciej zeszło
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ratunku! Jęczydło x1000 już mi głowa odpada.

Cytat:
black, no lipa z kasa straszliwa, ja pierdziu, 2 lata temu zarabialismy naprawde dobre pieniadze myslelismy o kredycie na dom, jak to sie wszystko zmienia, masakra

kuzwa, jaka ja tepa jestem!!!!! Pietraszko dzisiaj caly dzien marudny, cos tam pokaslywal sobie, teraz go polozylismy spac budzi sie z przerazliwym krzykiem to go wzielam do cyca, odkladam do lozeczka, 3min pozniej wrzask jakiego nigdy nie slyszelismy, lecimy jak poparzeni a on cala buziulke zasmarkana ma i placze placze placze..... no co strasznego teraz udalo mi sie go uspac przy cycu, spi na boczku w lozeczku ale martwie sie okrutnie o niego, straszny to byl widok goraczki na razie nie ma, ale rozpalony jest okrutnie, kuzwa a ja glupia nie wiem co myslalam, ze gorszy dzien ma, a moje biedactwo chore jest jutro lece do lekarza z samego rana, takze kciuki poprosimy.....
kciuki za wizytę, oby szybko Pietraszek wyzdrowiał

u nas Kubuń już śpi, zasnął ok 20:30, przebudził się o 22 ale z zamkniętymi oczkami i tylko dostawiłam do piersi, chwilę pojadł i usnął. Teraz śpi zobaczymy jak długo. U nas też dziś znowu jęczydło, cały czas coś nie pasuje, wszystko źle, już nie mam siły .
Zapakowałam go w nosidło i coś mi nie pasuje... jakiś taki krzywy i poskręcany w tym nosidle, jedną nóżkę ma wyżej drugą niżej do tego cały się jakoś tak przekrzywia, nie wiem czemu do tego martwią mnie te jego stópki, tak strasznie paluszki ściska
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:21   #497
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
oo to nic nie pisałyście, albo ja nie doczytałam z moim po łebkach czytaniem

No ale co powalać jej na to stanie? nie zrobi sobie krzywdy??
Ja pisałam i też pytała czy może tak stać. Marsi odp., że może tylko trzeba trzymać pod paszkami a nie za ręce, ale ja i tak się boje bo wydaję mi się , że może sobie nogi pokoślawić

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3750

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-07-23 o 22:24
Stary 2013-07-23, 22:23   #498
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj Piotrek też lubi dzieci. Swojego dwuletniego brata ciotecznego wręcz uwielbia, rechocze się juk głupi jak ten przed nim cuduje A wczoraj w CH podeszła do nas dziewczynka, miała 3,5 roczku, genialna była wygadana i strasznie śmiała, mój syn oczywiście gdakał jak szalony jak ona coś do niego mówiła

czesto mamy takie sytuacje i reakcja jest ta sama
Stary 2013-07-23, 22:24   #499
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
za wagę i wzrost
jak tam ciasto?

Super! kurde zapomnialam troche o nim i teraz mi sie zachcialo;p ale pojde lepiej spac... aprasowania mi polowe zostało :P to jutro moze dokoncze ;p
Jutro Amelke podrzuce tesciowej, to sobie ogarne samochód i dywany i dokoncze prasowanie.. ;p

dziekuje jeszcze raz za zyczenia! ;* buziaki kochane ide w kime

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:37   #500
nafiyqa
Zakorzenienie

Nasz debiut na yt
Wiem, nic takiego, ale urzeka mnie to straszzzzznie
Kuba i lustro (wybaczcie flachy za szklem )

http://www.youtube.com/watch?v=cI6h5nO0dgs

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-07-23 o 22:39
Stary 2013-07-23, 22:41   #501
blogerka
Wtajemniczenie

nawijka - hahahah, boski jest
ja mam filmik jak Borys nauczyl sie stope do buzi wkladac i to wygladalo tak ze wkladal stope po czym smial sie z tego na glos i tak kilkanascie razy pod rzad
Stary 2013-07-23, 22:42   #502
elllmi
Zakorzenienie

Filip mi dopiero niedawno zasnął w sumie nie ma się co dziwić, jak spał od 16:30 do 19:30, tak go te zęby po południu wymęczyły

w niedzielę byliśmy na chrzcinach i w tamtym tyg we wtorek zamówiłam na all taki album dla maluszka i dzisiaj dopiero dostałam maila, że koleś go wysyła dobrze, że Filip na swój chrzest dostał taki sam, to daliśmy ten, a ten co przyjdzie, to zostanie; ale porażka normalnie, zapłąciłam za priorytet, żeby szybciej było

Cytat:
a moje biedactwo chore jest jutro lece do lekarza z samego rana, takze kciuki poprosimy.....

Cytat:
Matko kochana...3 pralki prania do prasowania aaaaaaaaaaaaaaaaaa a jutro musze zelazko oddac tesciowej
włóż ciuchy pod materac w łóżku na noc i styknie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:45   #503
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz debiut na yt

boski jest i jak się super śmieje
ten filmik trzyma w napięciu, jak wziął smoka do ręki to tylko myślałam, czy sobie go wsadzi do buzi

a co do tego drugiego filmiku to jaki wygadany
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:46   #504
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz debiut na yt

hehe, i pewnie sobie myśli, co to za przystojniak i jak fajnie odwraca głowę i patrzy znowu, bo może zniknął
i drugi filmik tez fajny - gaduła mała

Stary 2013-07-23, 22:49   #505
hje
Zakorzenienie

Pola właśnie ładnie zasnęła z uśmiechem na ustach, więc i ja szykuję ekwipunek na rano i idę spać (po drodze ). Dobrej nocy wszystkim mamom.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:54   #506
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Zapakowałam go w nosidło i coś mi nie pasuje... jakiś taki krzywy i poskręcany w tym nosidle, jedną nóżkę ma wyżej drugą niżej do tego cały się jakoś tak przekrzywia, nie wiem czemu do tego martwią mnie te jego stópki, tak strasznie paluszki ściska
Nancy, a ile mały waży? Ja dlatego nie brałam Tuli, i manduci, bo na forum chusty dziewczyny pisały, że zle podtrzymuje niesiedzące dzieci, mają za duże 'luzy', babka ze sklepu też radziła mi bondolino, pisząc że tamte jednak dla starszych dzieci. Co prawda dziewczyny tutaj tego nie potwierdzały, no ale też mają większe dzieciaczki niż moja Ola A kupiłaś tulę z wkładka?

często jak dziecko marudne to piszecie, że na/przez zęby, a skąd wiecie??

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Nasz debiut na yt

słodki

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

dobranoc
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:57   #507
hje
Zakorzenienie

Treselleo, ząbki, bo: bierze wszystko do buzi, złoszcząc się przy tym, wręcz z agresją, bardzo mocno zaciska dziąsłami, albo trze nimi o rzecz; bije się po główce zabawkami, trze oczka, jest rozpalona, ma czerwoną skórę wokół oczu, jeździ czółkiem po moim, kiedy robimy "puc", kiedy leży na brzuszku, trze główką o łóżko, kiedy je z butli, zaciska smoczek dziąsłami i wyciąga wtedy butelkę z buzi, i wiele innych...
Stary 2013-07-23, 23:04   #508
elllmi
Zakorzenienie

a jeszcze jedno miałam pisać: Filip zaczął się ciągnąć za włosy jest tu jeszcze taki przypadek?

Stary 2013-07-23, 23:04   #509
hje
Zakorzenienie

Ellmi, jest.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Idę.
Stary 2013-07-23, 23:08   #510
nafiyqa
Zakorzenienie

Co myslicie o:
http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tom...414275982.html
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...391277950.html

Jest sens kupowac oba???

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Bardzo dziekujemy za mile slowa, kochane jestescie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości