|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
dla TzAh te świetne rady i komentarze ![]() Az strach tesciowa zostać. Nie wiem czy to mozg sie blazuje jakoś wtedy czy co ![]() No,ale babcia to przebila wszystko. Chyba chciałaby zeby jej prawnuczka jakims wampirem została ![]() Cytat:
Cytat:
Wow to musiał byc porod juz mam dreszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nio duzy bobo i kolejny Elfik Cytat:
![]() A wlasnie dziewczyny jak wasze sierscie zareagowały na nowego domownika? Moja o dziwo zawsze atakuje od razu wszystkie nowe koce,kocyki, poduszki, koldre zaraz musi sie tam wyłożyć i zasiersciuchowac, a o dziwo do małego do lozeczka nie pchala sie w ogóle. Jedynie to pod łóżeczko wlazila na chwile obczaic nowy kat pod ktory mozna zwiac w razie W. Nie wiecie co ja tu jeszcze robię w pizamie ? Czas cos zrobic w końcu bo będziemy sie papierem wycierac ![]() Jeśli cos pominelam to wybaczcie mi Ah No i sorki, ze z rana zarazilam Was w.rwem
|
|
|
#1562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Idę spac dziewczyny. Miałam przygotować kape na jutrzejsza wizytę u gina ale nie mam sił na taaaaka gimnastyke. Jutro od rana bede z nią walczyć na raty
![]() W ogóle to sie zastanawiam czy to będzie moja ostatnia wizyta. Bo za 2 tyg on idzie na urlop a obiecał ze urodze do tego czasu zeby jakby co mógł być w szpitalu. Jutro sie dowiem.... Jejku w ogóle nie czuje sie gotowa na poród, te 2 tyg to dla mnie za wcześnie ![]() Dobranoc
|
|
#1563 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczor
![]() Magdalenne gratuluje synusia ![]() Dziewczynki oczekujące trzymam kciuki za skurcze i szybkie porody A ja jutro do W-wy. I nie wiem czy mnie odesla czy już zostawia. Synka musiałam przygotować na ewentualny brak mamusi i mimo tego ze widze jak się cieszy to i placze jednocześnie, az się serce kraje.... A i pochwale się ze 24 lipiec to dzień moich urodzin i imienin Dobranoc.
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() My po karmieniu,tz poszedl bekac z Hania :p Rodzicie???????????? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Katerine- życzę Ci więc w dniu Twojego podwójnego święta wszystkiego naj, spełnienia marzeń i szybkiego, bezbolesnego porodu!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
U mnie cisza...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas cos ciezko z zasypianiem po karmieniu..hanka teraz zapakowana w kaftan bezpieczenstwa,polezala z mamusia w lozku i dalam ja do siebie. Chociaz cos czuje ze i tak skonczy u mnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
A ja standardowo nie śpię: ( A tak bardzo chcę! Aha i czemu żadna nie rodzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie tak narobilam ze az rzyg mnie bierze. Zrobilam zupe z buraczkow i nie chcialo mi sie ze swiezych to Tz kupil w sloiku. Patrze te zupe, a ona taka jakas slodkawo-kwasna. Mysle ocb? A to buraki w zalewie octowej Dlatego ja zawsze lubie sama robic zakupy.Maly mi sie znow w pecherz wwierca. Teraz zjadlam zupke z torebki straszny fastfood bo obiad wyszedl tragiczny to maly skacze jak zwarowany. Az nie lubie jak jest taki mega ozywiony. A w dodatku zaraz jedziemy ma ognisko do tesciowej. Porazka. I przez to chyba nie ogarne zdjecia. Przepraszam
|
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Ja ide dzis na indukcje na 6 rano ,niewiem co odstane zel czy zastrzyk rozkurczowy
![]() Oby zastrzyk bo po zelu przy 1-ej ciazy rodzilam az 38 godz. ![]()
WEWNĘTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNĘTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj też będzie więcej == ODZYSKAĆ WŁOSISKA== |
|
|
|
#1572 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
pozdrowienia od trójmiejskiej mleczarni
![]() Cytat:
Tweed: za wizytę i ładna wagę dziecka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Margosia: kopanie w psa piłka to dla mnie jak kopanie samego psa! Ustrzelilabym dzieciaka Karolajn: hm..skad ja znam takie usypianie ) chociaż odpukać ilostatnio więcej Igor śpi w lozeczkuOliath: brawa dla lilo za wagę!! Agrafka: olej tesciowa! Ładna waga maleństwa! ---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:35 ---------- Bejbe: kciuki aby poszlo szybko i sprawnie! Czyli będzie więcej dzieciaczków! Samanta: wspolczuje grilla!
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
pzdrawiam mleczarnie z calego kraju
![]() witam sie w zakonczonym 39 tc z nieregularnymi skurczami, ktore nie daja mi spac ![]() Cytat:
![]() Katerine wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
Slaska Mleczarnia melduje sie
![]() Katherine- najlepszego!! Tweed- ale z Ciebie chudzina kto to widzial tak malo przytyc w ciazy?? za wizyte Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem z apką w tel. Idzia nie rozkrecaj się... u mnie sredniawo ... prawie nic nie czuje. obudził mnie zatkany nos, ale już lepiej i idę f
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,ja jeszcze spie,ale wpadlam by wesprzec duchowo Roxi!!!!Trzymaj sie kobietko dasz rade!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Idzia: to juzlada moment
![]() Roxi i bejbe; cały czas kciuki! Kejt: nie obijać się rodzicyevele: na ciebie też czas! Renesne: a jak u ciebie? Egzaminy zaliczone? Milka:a ty co się nie odzywasz?
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 37tc!
Wstałam i jem śniadanko. Dzisiaj jakiś dziwny dzień. Tweed to brawa za wizytę i gratuluję nowego tygodnia .
|
#1580 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień bobry
![]() A ja zaglądam zobaczyć jak potencjalnie rodzące i widzę, że w miejscu stoi ale dziewczyny kciukam cały czas ![]() No i Roxi ![]() ![]() ![]() Aga Plast bardzo fajny kącik, kosz mojżesza genialny Cytat:
) i wygląda na taką dorosłą już ![]() Cytat:
![]() Skoro generalnie jesteś malutka to myślę, że to 9,5 kg na + to tak w sam raz ![]() Cały czas mam w głowie, że Tż mówił do Ciebie ostatnio bambaryłko...tak ładnie ja wczoraj zostałam "świnką Pepą"![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy. No i powodzenia na ognisku...![]() A z tą zupą buraczkową niezła skucha ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Margoś właśnie, ja też bym dzieciaki urządziła jakby mi w psa piłką kopały nosz kurde ![]() Ja zmykam do łóżka na godzinę, wstaję o 8.00 bo od 9.00 do 12.00 wody nie będzie, a ja muszę na wizytę się wyszykować. Odezwę się po ale raczej rewelacji nie będzie. Może dowiem się czy paciora mam bo dopiero w zeszłym tyg pobrała mi materiał na posiew ![]() Do później |
|||||||
|
|
|
#1581 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
za 39 tydzień, szkoda, że skurcze nieregularneCytat:
Cytat:
A jak noc u Ciebie? u mnie cisza, nic się nie dzieje Cytat:
za wizytę, sporo Twój mały ważyRoxi kochana powodzenia dzisiaj Cytat:
za kanaliki tz, u mnie w mieście obok też kilka dni temu pokradli tabliceCytat:
![]() Magdalenne, Marionette gratuluję serdecznie dzieciaczków Idzia, Małaczarnakejt jak sytuacja u Was? wyspałam się dzisiaj fajnie, ani skurczyka nie było, mąż poszedł do pracy a mi się już spać nie chce, głodna coś byłam. A dzisiaj na ktg idę, pewnie nic się nie wydaży
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień
|
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
witam i ja
z zatkanym nosem i katarem tak jak malaczarna czuje sie ok, po tym masazu, ale obolała w kroczu. chyba coś się dzieje, ale baaardzo powoli. w tym tempie to ja do 27 doczekam z rozkręceniem. skurczy nie mam, nie boli mnie, czasami brzuch twardnieje. także spokoj u mnie. |
|
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hormony obchodzą się ze mną łaskawie póki co...albo nie mają wyjścia ![]() Kciukam za KTG ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Jak zwykle pięc razy będę odchodzić od kompa idę podrzemać
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Śląska częstochowska mleczarnia też się melduje my już po pierwszym karmieniu, pranie powieszone, następne wstawione i w łóżku jeszcze odpoczywamy z Tymusiem ![]() Roxi - ogromne kciuki za twój zabieg, czekamy na wieści aby powitać oficjalnie Twoje Maleństwo. Dziewczyny ze skurczami za szybkie rozkręcenie i lekkie porodziki ![]() Margoś a Ty jadlas te czereśnie przy karmieniu Piotrusia?? Jaką ilość można zjeść i czy wprowadzałaś je jakoś powoli zaczynając od 2 sztuk na początek? Czy ktoś z Karmiących jadą kalafior brokuły lub bób?? Ja się zastanawiam jak się zabrać do tego rozszerzenia diety... A i czy Wy pijecie mleko? Jadacie budyń? Bo mnie położna żabronila mleka ze kwasnieje i wogole skaze wywołuje u dziecka. A ja z nabiału to tylko jem twarożek w małych ilościach, serki homogenizowane i jogurty od czasu do czasu, ale myślę że gdyby Tymuś miał skaze białkowa to nawet po takiej małej ilości dalo by się to zauważyć i się zastanawiam nad wprowadzeniem mleka i budyniu tylko się boję trochę, aby małemu nie zaszkodzić.
|
|
#1586 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyttę, jak na Twój tydzień to mały nie jest jakoś szczególnie małyCytat:
za brak pacioraCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Lilo za piękną wagę, odpoczywajcie sobieCytat:
umyłam wczoraj jedno okno, dzisiaj mam zamiar drugie bo na raz nie dałam rady. Zła jestem strasznie bo w niedzielę tz idzie do pracy na 24 h i nie ma możliwości przyjechać w razie czego jak zacznę rodzić
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia
mi się zdaje, że dietę musisz dostosować do siebie i dziecka. nie patrz co służy mi, czy koleżance, Ty jesteś inna. Twoje dziecko jest inne. zjedz troszkę czereśni czy kalafiora i zobacz jak Tymek będzie reagował. pamiętaj, że jeśli coś Tobie da gazy (groszek, kalafior) to pewnie i dziecko je też dostanie. co nie znaczy, że to złe. obseruj małego jak reaguje na pokarmy i co mu służy. poza tym czym częściej będziesz urozmaicać dietę tym szybciej Tymek przyzwyczai się do smaków nowych i mniej mu będzie nie służyć. |
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
kejt i idzia- pelna mobilizacja! rozkreci sie niedlugo. domciatko- Ty tez powoli zbieraj sie, oby wreszcie ruszylo pelna para. pytalyscie o smoczka- ja nie daje, na razie nie ma potrzeby. u nas z dnia na dzien lepiej- polog przestaje byc koszmarem koszmarow, zaczyna byc tylko wkurzajacym cholerstwem ![]() nie wiem ile zgubilam na razie kg, ale czuje, ze to jeszcze nie czas na kontrolę wagi ![]() mykam, bo zaraz wazenie i kontrola pediatry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ważyłam się dzisiaj i schudłam 1,5 kg wg mojej wagi
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
No Domcia, dajesz! dajesz!
u mnie się uspokoiło, ale wstaje, zjem i zabieram się za porządki w kuchni. Mąż mówi, żebym po ostatnim wpisie na blogu dziś nie wlaczala kompa i wyłączyła telefon, bo mnie zamordują. Coś czuje, że ma rację... Brrrr Katerine wszystkiego najlepszego! Idzia jak tam? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-07-24 o 07:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

wział przepis od sąsiadki-wiecie-galaretka-ubita smietana 30% z galaretką,biszkopt i owoce.Kupił galaretke agrestową i dał banany zebym mogła zjesc Dobreee mu to wyszło
dla Tz

))

Dlatego też teraz tam wracam, nie mam ochoty na jego towarzystwo.