Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 23:09   #4291
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

wiem że tako też ma takie wózki dlatego pisze że musze je zmacać na żywo

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 23:19   #4292
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia..... staram się myslec, ze bedzie ok, a nawet jak sie okaze ze troszke wczesniej, to wypadnie to najpewniej na ok 35 tydz ciąży to juz jako tako....

a co do przemywania dupeczki, to tutaj w Anglii waciki i wodę zalecaja do 6go tygodnia
W 35tc to juz sobie maluszek poradzi, ale nie martw sie na zapas mysl pozytywnie
Trzymam za Was kciuki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-24, 00:28   #4293
tassia
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

czas na lulu
dzis szybko skonczylyscie peplanie
za duzo tych tematow do wyboru, a jak.jest za duzo to wybieram to co.znane efff

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 05:17   #4294
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Witam się o poranku. Ostatnio cieszyłam się że udaje mi się wysypiać. No to mam za swoje. Wczoraj o 5 dziś o 4.15. Budzi mnie dziki głód i mały

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 06:21   #4295
Diorisha
Zakorzenienie

Witam się o poranku

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki

Melduję się po wyjściu ze szpitala. Trafiłam tam bo synek według mojej gin był za malutki. Na szczęście po szczegółowych pomiarach okazało się, że wszystko jest ok. Mały ma troszkę ponad 2000 g a dziś 34 tc, malutka masa jak na ten tydzień ale mieści się w normie Przepływy i ktg bez zarzutu. Bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze
Mam nadzieje,że wrócę na oddział dopiero w dniu porodu. Chyba nikt nie lubi szpitali Choć muszę przyznać, że nie było tak źle, personel bardzo miły tylko ta IP.
Super

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Diorisha my na Białołęce, więc drugi koniec miasta
Na Białołęce byliśmy u znajomych męża ze dwa lata temu . Akurat latem. Przebicie się przez Wa-wę było mordęgą

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Po wizycie w telegraficzny skrócie wszystko jest ok - Młody chłopcem pozostał - chyba, bo siedzi na pępowinie, więc fijutka nie było widać, ale gin powiedziała, że worek mosznowy ma po byku Zaplątał się nóżka w pępowinę, ale w sumie tylko będzie mu niewygodnie
Wszystkie wymiary w normie, gin powiedziała, że rozszczepu nie wargi nie ma, no i że dorodny chłopak - 1850 g
Serduszko ładnie i spokojnie bije 140 uderzeń/min.

Gratki

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

A Kate jak na 24h po porodzie wyglądała bosko!!! widać było zmęczenie itd ale dzielna jest widać (no i nieźle przymalowana) w ogóle to się przez moment nawet zastanawiałam, że pewnie się stresuje, że cały świat patrzy a ona bidna te wielkie podpachy czy co tam musi mieć dała radę
A i fajnie, że William sam wsiadł i pojechał jak to tata

Cytat:
Hello
wpadam rzadko - i najczęściej by posmęcić- i podobnie tym razem...
bo sytuacja troszkę podobna do Ciebie,,
w pon byłam na USG, okazało, sie ze Mała przez 2 tyg przytyła zaledwie 180g a obwodach nie urosła prawie nic...
dostałam wczoraj i dziś zastrzyki ze sterydów na jej płucka, w czw i poniedz idę na doplerowkie badanie przepływów i jesli na nast usg (za 2 tyg) sie okaze ze dalej nie rośnie- bedzie cesarka....
ale staram się nie martwic na zapas, moze miała przejsciowy przestój i zacznie rosnąć... wszystko sie wyjasni za 2 tyg......

a w ogole wokolo troche smutnych wiesci-
tydz temu mój znajomy napisał, ze jego dzieciątko musiało byc wyjęte z brzuszka w 7 m-cu bo przestało rosnąć... wazyło 800g i było trochę problemów, ale wczoraj napisal, ze juz jest lepiej, rureczek ubywa, ale w inkubatorze posiedzi dopoki nie osiągnie ok 2 kg..
druga znajoma miała b ciezki poród (zeszły poniedz)- ze stanem przedrzucawkowym, ale ok..
a inni znajomi - ciąza blixniacza, ale jednoowodniowa i niestety dzieciaczki nie dały rady przezyc (w 3 m-cu).... tyle smutnych informacji dokoła, a tu trzeba myslec pozytywnie..

Makrelko trzymam za Was kciuki najmocniej jak się tylko da

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Witam się o poranku. Ostatnio cieszyłam się że udaje mi się wysypiać. No to mam za swoje. Wczoraj o 5 dziś o 4.15. Budzi mnie dziki głód i mały

heh i ja się ostatnio przechwaliłam,że śpię do 7 A tu dziś zonk i pobudka o 4.33 i nie ma spania
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 06:37   #4296
tassia
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

dzien dobry
witam sie z rana, dzis znow z lozka

[/RIGHT]
Stary 2013-07-24, 06:43   #4297
Diorisha
Zakorzenienie

bajka daj znać jak tam u Ciebie.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 06:46   #4298
83monia
Zakorzenienie

ktos pytal o reczniki z kapturkiem - ja kupuje z bo nawet starszy nosi. A przeciez bez to i my rodzice mamy wiec nie widze potrzeby

cos spac w te upaly i pelnie nie moge

co do wychowania kolejnego dziecka - wszystko jest inaczej. Inaczej sie chowa, jest wiecej czasu potem bo mlodsze lata za starszym, rodzice wiecej pozwola bo maja doswiadczenie juz. Tak troche juz rutynowo niektore rzeczy sie robi.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-07-24 o 06:50
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 07:15   #4299
kaska87
Zakorzenienie

siema

muszę się Wam do czegoś przyznać będę miała dziecko z usainem bolt'em jak rano wstałam to czułam jakby Miki biegł tak kopał

w nocy obudziłam się tylko raz i nawet zgagi nie miałam ale byłam cwaniakiem bo pożarłam rennie i migdały

zaraz muszę pognać na zakupy żarciowe, bo w domu w lodówce mam masło, ketchupy i musztardę i papryczki chilli- myślicie, że mogę tak starego powitać?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 07:22   #4300
Snow_White1
Wtajemniczenie

U nas dzis chlodny dzien sie zapowiada i pochmurno

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Kaska, jak mu to zaserwujesz, co masz w lodowce, to pewnie wiecej nie przyjedzie

Stary 2013-07-24, 07:24   #4301
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Kaska, jak mu to zaserwujesz, co masz w lodowce, to pewnie wiecej nie przyjedzie
mówisz? ej nie no on mnie lubi to mimo pustej lodówki przyjedzie

a Ladanisko gdzie już po tym okupanym weselu, a jej nadal nie ma, pakują manatki czy co

Stary 2013-07-24, 07:26   #4302
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
pomijając księżną która będzie miała świetną opiekę i w domu

ja bym ni chciała tak wcześnie wychodzić, wolałąbym poleżeć z dzieckiem kilka dni w szpitalu, w razie w jakby coś się działo, jakby się pojawiły jakieś problemy, wątpliwości
i dzisiaj położna na sr to samo powiedziała
to chyba normalne w uk, w poloznych ktore ogladalysmy pokazywali ze do 24h musza opuscic szpital
ja jesli zdecyduje sie na sn zamierzam wyjsc natychmiast po porodzie, max wlasbie do 24h po
a jak sie cos dzidzi bedzie dzialo to do szpitala, tylko bez sensu sobie wkrecac ze sie cos bedzie dzialo, mnie poki co wszystkie polozne podzielaja poglad, tesciowa ktora multum dzieci odcowala mowi to samo. jak nie ma potrzeby lezenia w szpitalu to po co?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ale w Uk to standard, że tak szybko wypuszczają

Ja oglądam na CNN to mnie ominęły gadki o czapeczkach

MOTYL, hola hola!!! Książę dla mojej Zuzinki zarezerwowany:P Kopała jak to oglądałam To chyba jej się spodobał

ehh a moze ksiaze bedzie gejem i bedzie dla mojego Macka?
zobaczymy jak narod uk tolerancyjny

yyyyh wlasniev uswiadomilam ze maciej tez musialby byc homo

no coz czego sie nie robi dla ksiecia

[/RIGHT]
Stary 2013-07-24, 07:32   #4303
logoasia
Zakorzenienie

Witam się i ja

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
aaah i pomimo szczerych checi i lezakowaniu w lozku nie mam sily nadrabiac.

logoasia a jakich uzywasz tych wybielaczy? proszek czy plyn? jakiej firmu?
zamierzam chyba zrobic probe

Tassia jak twoje plecy dzisiaj?
używam wybielacza z biedronki, taki w dużej butelce. może być najtańszy
tylko pamiętaj, najpierw rozrób go z wodą, nie lej bezpośrednio na ubrania bo żółte plamy się porobią no i zostaw na dzień w tej wodzie, efekt murowany

Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia..... staram się myslec, ze bedzie ok, a nawet jak sie okaze ze troszke wczesniej, to wypadnie to najpewniej na ok 35 tydz ciąży to juz jako tako....

a co do przemywania dupeczki, to tutaj w Anglii waciki i wodę zalecaja do 6go tygodnia
będzie dobrze! dobrze ze to będzie już 35 tydz

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Ja np mialam uczulenie na luteine i dostawalam plamien po niej i boli . przestalam brac i zaczelam lykac duphaston i jak reka odjal.

Mi sie podoba ten marine
Tako tez ma wozki z imitacja lnu
o widzisz.. będe musiała porozmawiać, moze rzeczywiście to uczulenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ej napisze mi ktoś po co główka ma być wyżej? tzn wiem że się tak robi jeśli dziecko sporo ulewa, ale zapobiegawczo
wiesz te śmierci łóżeczkowe i takie tam..

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
ja tez dzis wcześnie pobudkę miałam, ale to ze względu na Andzie bo wstała wyjątkowo wczesni
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ktos pytal o reczniki z kapturkiem - ja kupuje z bo nawet starszy nosi. A przeciez bez to i my rodzice mamy wiec nie widze potrzeby

cos spac w te upaly i pelnie nie moge

co do wychowania kolejnego dziecka - wszystko jest inaczej. Inaczej sie chowa, jest wiecej czasu potem bo mlodsze lata za starszym, rodzice wiecej pozwola bo maja doswiadczenie juz. Tak troche juz rutynowo niektore rzeczy sie robi.
u was takie upały? u nas chlodno dziś w Gdańsku
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 07:33   #4304
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy I

Cytat:
to chyba normalne w uk, w poloznych ktore ogladalysmy pokazywali ze do 24h musza opuscic szpital
ja jesli zdecyduje sie na sn zamierzam wyjsc natychmiast po porodzie, max wlasbie do 24h po
a jak sie cos dzidzi bedzie dzialo to do szpitala, tylko bez sensu sobie wkrecac ze sie cos bedzie dzialo, mnie poki co wszystkie polozne podzielaja poglad, tesciowa ktora multum dzieci odcowala mowi to samo. jak nie ma potrzeby lezenia w szpitalu to po co?

ehh a moze ksiaze bedzie gejem i bedzie dla mojego Macka?
zobaczymy jak narod uk tolerancyjny

yyyyh wlasniev uswiadomilam ze maciej tez musialby byc homo

no coz czego sie nie robi dla ksiecia
Haha
Co do wyjscia ze szpitala - tez bym wolala jak najszybciej. W moim szpitalu dosc szybko wypuszczaja.

Stary 2013-07-24, 07:35   #4305
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
.
zaczekaj w szpitalu przynajmniej dzień badają dziecku CRP i wynik jest na następny dzień, jak będzie jakaś infekcja to przynajmniej bedziesz wiedziala
Stary 2013-07-24, 07:51   #4306
tassia
Zakorzenienie

logoasia z plecami coraz gprzej. tz przygotowal mi jedzenie, laptopa kolo lozka i leze. pije malo zeby do toalety nie wstawac zbyt czesto bo ciezko ni tam dojsc.
najorsze ze o 10 30 mam usg IIItrymestru i obawiam sie ze jak mi choc troche nie pusci to lipa i nie pojade. tzn juz sie w sumie pogodzilam ze nie pojade ale caly czas sie ludze.

znow zaczelam zastanawiac sie nad zakupem gorsetu ciazowego ortopedycznego
neurolog powiedziala ze to zbedny wydatek, ale wtedy nie bylo jeszcze tak zle

[/RIGHT]
Stary 2013-07-24, 07:54   #4307
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 20

Cytat:
logoasia z plecami coraz gprzej. tz przygotowal mi jedzenie, laptopa kolo lozka i leze. pije malo zeby do toalety nie wstawac zbyt czesto bo ciezko ni tam dojsc.
najorsze ze o 10 30 mam usg IIItrymestru i obawiam sie ze jak mi choc troche nie pusci to lipa i nie pojade. tzn juz sie w sumie pogodzilam ze nie pojade ale caly czas sie ludze.

Qurcze, wspolczuje Ci bidulko.

Stary 2013-07-24, 07:56   #4308
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

a może znajdź jakiegoś fizjoterapeutę? gorset sporo kosztuje, może lepiej zainwestować w kilka masazy? moja siostra jest fizjoterapeutą, no ale z Gdańska kawał drogi w każdym razie, ciągle mi mówi o zbawiennym efekcie takiego masażu.
Stary 2013-07-24, 08:07   #4309
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jajka, które są na miejscu twarzy najlepsze

Sukienka I jaki brzusio elegancki

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dziewczyny macie do polecenia jakieś dobre seriale? Bo w robocie głównie to robię, czyli oglądam seriale Ostatnio obejrzałam wszystkie sezony "Rodziny Borgiów", jestem na bieżąco z "Czystą krwią", "Pamiętnikami wampirów" , "Słodkimi kłamstewkami", "90210", "Plotkarą", Skinsami", "Supernatural" i "Doktorem Housem"

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Orientujecie się może do kiedy są te wyprzedaże m.in. w Reserved?
no do takiego zestawu brakuje Chirurgow, dla mnie przebil wszystko

jeszce czytam co tam wczoraj bazgrolilyscie i powiem ze zielonych recznikow w krk w ikei tez nie ma, a ktoras pisala ze sa. moze na stronie ale pytalam na miejscu i

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a może znajdź jakiegoś fizjoterapeutę? gorset sporo kosztuje, może lepiej zainwestować w kilka masazy? moja siostra jest fizjoterapeutą, no ale z Gdańska kawał drogi w każdym razie, ciągle mi mówi o zbawiennym efekcie takiego masażu.
chodzilam na masaze a tetaz nie moge nikogo znalezc
plakac mi sie bez przerwy chce, a wlasciwie to rycze bez przerwy tz zaraz mnie z domu wyrzuci
gorset znalazlam za 150zl w necie ale boje sie bez mierzenia kupic a s klepach stacjonarnych dwa razy drozej

[/RIGHT]
Stary 2013-07-24, 08:09   #4310
karolson
Zakorzenienie

Ladan i misia! Odezwac sie.

Tassia a probowalas na rwe rozgrzewac ja termoforem? Mi tylko rozgrzewanie przynosilo ulge...

Witam z rana.. niech ten ksiezyc juz spada bo i ja dpac niemoge.. w wawie zimno tez ..eh gdzie te ich upaly zapowiadane.?
Stary 2013-07-24, 08:12   #4311
logoasia
Zakorzenienie

Tassia właśnie, spróbuj termofor, może jakiś plaster rozgrzewający do tego i moze puści?
Stary 2013-07-24, 08:18   #4312
butterfly20
Zakorzenienie

Hejooo

Nadrobiłam.
Co do luteiny to ja nie miałam po niej żadnych nieprzyjemnych objawów (oprócz tego,że ciekła)

Co do wyjścia ze szpitala to jak będę mieć cc w piątek to we wtorek mam wyjść do domu...

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
to samo pomyślałam jak do oglądałam, ja już bym chciała tzn donoszone, żeby już było

A Kate jak na 24h po porodzie wyglądała bosko!!! widać było zmęczenie itd ale dzielna jest widać (no i nieźle przymalowana) w ogóle to się przez moment nawet zastanawiałam, że pewnie się stresuje, że cały świat patrzy a ona bidna te wielkie podpachy czy co tam musi mieć dała radę
A i fajnie, że William sam wsiadł i pojechał jak to tata

Widziałam, ze rano gadałyście o znamionach i tak mi się przypomniało... Mój brat ma córkę 2,5 roku no i urodziła się z dosyć dużym jakby pieprzykiem na łydce, przez ponad dwa lata nie wiedzieli why? i pewnego dnia, konkretnie w tą niedzielę mój tata tak patrzy na młodą zaskoczony i krzyczy :TO ONA MA TAKI PIEPRZYK?
mój brat mówi, że ma od urodzenia przecież i nie wiadomo skąd.
Na co mój tata podnosi nogawkę a tam identyczny pieprzyk w tym samym miejscu normalnie takiego gena wyhaczyła od dziadka a on dumny jak paw cały tydzień chodzi
To ja (niestety) mam takie jaśniejsze przebarwienie skóry na dekolcie (co mnie strasznie wkurza, ja tego nie widzę, a inni widzą) a mój tata ma na ręce (też bym wolała na ręce).
A jeszcze lepsze jest to,że mam taką brązową myszkę na udzie, moja kuzynka (od brata mamy) też, a kuzyn (od siostry mamy) ma w tym samym miejscu tylko na drugim udzie. To jest dziwność. Może po jakichś dziadkach od strony mamy. I my wszyscy jesteśmy drugimi dziećmi naszych rodziców.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Na kinkiet nie mam wejść w ścianie, a pruć całości nie chcę
Normalnie mam lampkę nocną na szafeczce, ale żeby zmieścić łóżeczko, szafeczka ze światłem idzie weg
Idealna byłaby jakaś mała lampka na klamrze, którą podpięłabym do łóżeczka

Słyszałam i gin też słyszała Ale stwierdziła, że nie ma opcji, żeby to wargi były - coś jej tam nie pulsuje albo właśnie pulsuje - no jajka jak malowane

Ja niestety nie będę miała, bo sie nie zmieści - w sypialni generalnie jest lampa górna, lampa stojąca i lampka nocna Bartka, ale do karmienia wolałabym go nie budzić światłem - stąd chciałabym jakieś małe coś mieć pod ręką

Oooo... super by było, bo ja właśnie słabej szukam

No to dobrze

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Z wyglądu tak, ale co do amortyzacji to nie jestem przekonana. W piątek w sklepie przejechałam się jeszcze wszystkimi innymi wózkami Tako i te ze skrętnymi kołami były fajne i zwrotne, ale bardzo twarde. Także uznałam,że na nasze warunki lepszy jest ten, który wybrałam.
Ale to wiadomo-każdy ma inne potrzeby

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale to chyba we wcześniejszej ciąży;p wątpię, że dziewczynka miałaby tak opuchniete wargi w 30 tyg by pomylić to z workiem
No ale z jakichś przyczyn zdarzają się pomyłki, które wychodzą na końcu ciąży lub przy porodzie, więc widocznie potrafią być długo opuchnięte

Cytat:
Hello
wpadam rzadko - i najczęściej by posmęcić- i podobnie tym razem...
bo sytuacja troszkę podobna do Ciebie,,
w pon byłam na USG, okazało, sie ze Mała przez 2 tyg przytyła zaledwie 180g a obwodach nie urosła prawie nic...
dostałam wczoraj i dziś zastrzyki ze sterydów na jej płucka, w czw i poniedz idę na doplerowkie badanie przepływów i jesli na nast usg (za 2 tyg) sie okaze ze dalej nie rośnie- bedzie cesarka....
ale staram się nie martwic na zapas, moze miała przejsciowy przestój i zacznie rosnąć... wszystko sie wyjasni za 2 tyg......

a w ogole wokolo troche smutnych wiesci-
tydz temu mój znajomy napisał, ze jego dzieciątko musiało byc wyjęte z brzuszka w 7 m-cu bo przestało rosnąć... wazyło 800g i było trochę problemów, ale wczoraj napisal, ze juz jest lepiej, rureczek ubywa, ale w inkubatorze posiedzi dopoki nie osiągnie ok 2 kg..
druga znajoma miała b ciezki poród (zeszły poniedz)- ze stanem przedrzucawkowym, ale ok..
a inni znajomi - ciąza blixniacza, ale jednoowodniowa i niestety dzieciaczki nie dały rady przezyc (w 3 m-cu).... tyle smutnych informacji dokoła, a tu trzeba myslec pozytywnie..
Kochana będzie dobrze!Nawet jeśli będzie cc. Koleżanka urodziła w 34tc, mała ważyła 1900 g i niedługo poleżała w szpitalu.Teraz jest zdrowiutka

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Pochwalę się, bo u nas dziś dzień pełen wrażeń Byliśmy na dzidziusiowych dużych zakupach, z czego najbardziej udało nam się łóżeczko -> o takie: http://allegro.pl/lozeczko-nati-koka...394469239.html
Pasuje nam idealnie kolorem do sypialni, a kokardkę z diamencików już usunęliśmy i z dziewczyńskiego zrobiło się chłopięce łoże
Kupiliśmy też fajną wanienkę w sam raz dla naszego Króla Jula, bo w kolorze złotym Plus jakieś prześcieradełka, termometr, materacyk etc.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Nie martw się na zapas Będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dziewczyny, dwa szybkie pytanka:
1. Jaki patent zastosujecie, żeby główka dziecka była wyżej w łóżeczku? Poduszka klin, książki.... ?
2. Po jakim czasie dupkę można przemywać już chusteczkami mokrymi zamiast przegotowaną wodą?
To masz to łóżeczko co Papalinka, ale ona ma z myszką

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Natala84 też się ciesze, dzięki

butterfly20 teraz już wiem,że waga już w normie co prawda bliżej dolnej granicy ale norma. Jeszcze 4 dni temu na usg u mojej gin miał 1700 g i przybrał przez ponad 2 tyg tylko 200 g stąd ten alarm. Ciesze się, że już wszystko pomierzone i wiem,że synek zdrowy, lepiej dmuchać na zimne.
To juz rozumiem, ważne,że zdrowy

Cytat:
Ty masz jeszcze ten komfort,że masz blisko do szpitala,więc w razie w szybko się tam znajdziesz. Gorzej jak ktoś ma np. godzinę drogi.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:21   #4313
butterfly20
Zakorzenienie

Kate czasem mocno nawiązuje ubiorem do Diany http://plejada.onet.pl/pierwsze-zdje...williama/jrjqw niebieska sukienka w kropeczki A William też miał mało włosków

Stary 2013-07-24, 08:23   #4314
kaska87
Zakorzenienie

Motyl jak przeżyłaś jazdę z T.?

Stary 2013-07-24, 08:23   #4315
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan i misia! Odezwac sie.

Tassia a probowalas na rwe rozgrzewac ja termoforem? Mi tylko rozgrzewanie przynosilo ulge...

Witam z rana.. niech ten ksiezyc juz spada bo i ja dpac niemoge.. w wawie zimno tez ..eh gdzie te ich upaly zapowiadane.?
kurcze probowalam ale nie w ciazy, mysle ze nie powinno sie tak rozgrzewac plecow no nie wiem

upaly w krakowie, zapraszam

[/RIGHT]
Stary 2013-07-24, 08:24   #4316
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl jak przeżyłaś jazdę z T.?

A co?Myślisz,że już z nią byłam w sklepie i wróciłam?O 8.30?

Stary 2013-07-24, 08:25   #4317
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kate czasem mocno nawiązuje ubiorem do Diany http://plejada.onet.pl/pierwsze-zdje...williama/jrjqw niebieska sukienka w kropeczki A William też miał mało włosków
moze taki prikaz? wiesz, celebryci raczej działają pod dyktando, szkoda mi trochę tej Kate, bo jej dziecko nie będzie miało normalnego życia
Stary 2013-07-24, 08:25   #4318
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A co?Myślisz,że już z nią byłam w sklepie i wróciłam?O 8.30?
a to nie wczoraj miałyście jechać? myślałam, że tak i dlatego Cię nie ma

Stary 2013-07-24, 08:29   #4319
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie wczoraj miałyście jechać? myślałam, że tak i dlatego Cię nie ma
Nie, dzisiaj A przecież wczoraj byłam i pisałam w miarę na bieżąco

Stary 2013-07-24, 08:31   #4320
tassia
Zakorzenienie

"Lista przeciwwskazań do zastosowania masażu w tym okresie obejmuje wszelkie stany zagrożenia poronieniem, krwawienia z dróg rodnych, cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, gestozy, niedokrwistość, skazy krwotoczne, choroby serca, choroby nerek trzustki oraz tarczycy, stany patologiczne ciąży, takie jak łożysko przodujące czy przedwczesne odklejanie się łożyska, wewnątrzmaciczne zaburzenia rozwoju płodu (Lewandowski G.)."

grrrr szukam wlasnie masażysty ale słabo to widze

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości