Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 08:37   #4321
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
"Lista przeciwwskazań do zastosowania masażu w tym okresie obejmuje wszelkie stany zagrożenia poronieniem, krwawienia z dróg rodnych, cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, gestozy, niedokrwistość, skazy krwotoczne, choroby serca, choroby nerek trzustki oraz tarczycy, stany patologiczne ciąży, takie jak łożysko przodujące czy przedwczesne odklejanie się łożyska, wewnątrzmaciczne zaburzenia rozwoju płodu (Lewandowski G.)."

grrrr szukam wlasnie masażysty ale słabo to widze
poszukaj jakiegoś i przez tel zapytaj czy możesz masaż. tylko nie bierz pierwszego lepszego, znajdź kogoś z dobrą opinią
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:44   #4322
Sylwia cypr
Raczkowanie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

dzien doberek

Pieknie witam sie z ranka i ide Was nadrabiac

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Super, chociaż nie wiem do czego to pierwsze
chodzilo Ci o to:
http://www.puckababy.co.uk/en/1-the-original-mini.html

jak dla mnie to taki "kokonik", spiworek dla malenstwa... jak pytalam MM o szczegoliki to mi podeslal takiego linka:
http://www.youtube.com/watch?v=MiRtHnKYRnk

mam nadzieje, ze faktycznie byla na to promocja 70% bo ja bym raczej tego nie kupila, wolalabym tradycyjny spiworek albo rozek (rozka nie mam zadnego narazie hehe)
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:44   #4323
logoasia
Zakorzenienie

ide zrobić kawe bo zaraz umre
Sylwia
Stary 2013-07-24, 08:52   #4324
karolson
Zakorzenienie

Jak mam 30 dni zaleglego i bierzacego urlopu i umowe do dnia porodu to jak urodze zaplaca mi ekwiwalent tak jakby pol torej pensji zakladajac ze miesiac ma 20 dni roboczych??? To sobie zrobilam dzien

Napisalam do kadrowej i ona przed pordem niechce odemnie zadnych wnioskow tylko jak juz sie urodzi to zaswiadczenie o porodzie i akt urodzenia?? Dziwne.. skad bedzie wiedziala jaki chce ten urlop ile platny itd??
Stary 2013-07-24, 08:55   #4325
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Na szczęście książątko bardziej przypomina Księżną hyhy przynajmniej William ma dystans do siebie i swojej urody

Ale to było wzruszające :chlip: i jak go włożył w foteliku do auta (fotelik wpinany w bazę oczywiście:P) i że to on prowadzil... Normalny ojciec.
Też mi się to bardzo podobało! Widać, że nie są już tak konserwatywni, raczej postępowi

Teraz tylko czekać jakie imię dają małemu - ja osobiście dałabym James
Cytat:
Też widziałam Pomyślałyśmy z mamą,że jak Natalka urodzi się łysa to powiemy,że to na wzór i podobieństwo Royal Baby I mama wymyśliła,że musimy ją wysłać do szkoły do UK, do Eaton i St'Andrews bo trzeba ją ochajtać z Royal Bezimiennym Baby.

A w ogóle to Kate i William są uroczy

Tylko zastanawiam się skąd ta popularność akurat angielskich monarchów?Jakoś w Szwecji, Danii, Belgii itp. też jest monarchia a mieszkańcy innych państw nie jarają się nimi tak jak Windsorami.Może to dzięki Dianie?
Są, są cudownie razem wyglądają A ich maluszek ich dopełnia idealnie

Wiecie, że ja nawet nie wiedziałabym, gdyby nie tv, że w Belgii też mają monarchów?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja właśnie wyszłam z łazienki tylko na radiu zet słyszałam, że wytoczyli się z księciuniem i nie widziałam
Ja też byłam w wc wtedy, ale kazałam mamie jak coś nagrywać Jednak poszło mi szybciej niż myślałam

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Tak sobie właśnie zdałam sprawę że za mną chodzi za mną cyfra 23. Tp mam na 23 września, mąż ma urodziny 23 sierpnia a starszy syn 23 stycznia. Fajna zbieżność a sobie gratuluję bystrości że wpadłam na to w ósmym miesiącu ciąży
Za mną też chodzi Też mam TP na 23 września, 23 listopada mam urodziny

Cytat:
Vea m.in. w Ikei są takie małe lampki na klipsach i je możesz sobie dawac na różne blaty, półki itp.Ale one najcześciej dają mało światła. My kupiliśmy lampkę nocną taką zakrytą,żeby światło było przytłumione.
Mój TŻ sobie kupił taką niby do laptopa - użył jej chyba dwa razy

Kupujemy tą komodę, którą chwaliła czarna Zapytałam mojego guru (czyli mamę ) i jej też się ona podoba najbardziej.

Krew mi z nosa leci i się skrzepy robią :/ Wkurzające...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:56   #4326
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mały się u mnie przewraca, przekręca i wierci.Może sie próbuje obrócić, mam nadzieję, ze mu się uda
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:57   #4327
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Uf. Udało mi się ok 7 jeszcze przysnąć. A obudziła mnie mama telefonem. Wczoraj mój tata miał zabieg usuwania zatoru w tętnicy szyjnej i wszystko poszło ok więc możemy odetchnąć.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:58   #4328
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Aaa i od jakiegoś czasu pobolewa mnie głowa... Mam od urodzenia z tyłu głowy, po lewej stronie taką krostkę i wczoraj tak macam ją i mówię mamie "Zobacz czy coś się z tym robi" - mama popatrzała i się okazało, że urosła Ja nie chciałam z tym nic robić, bo urodziłam się z tym i nigdy mi to nie przeszkadzało przy czesaniu włosów itd. Ale teraz zaczynam się martwić... Chyba wybiorę się z tym po porodzie do chirurga.

Mama foka
Stary 2013-07-24, 08:59   #4329
teacherka
Zakorzenienie

Tassia współczuję bólu kręgosłupa

Ja też prawie nie chodzę.... Wczoraj było lepiej a dziś znowu taki ból spojenia, że nie wyrabiam. ;(;( Łzy mam w oczach przy ruchach nóg.. ;(
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:08   #4330
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ide zrobić kawe bo zaraz umre
Sylwia
zrob i mi

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mały się u mnie przewraca, przekręca i wierci.Może sie próbuje obrócić, mam nadzieję, ze mu się uda

heh moj w ciagu ostatnich 3dni chyba ze.dwa fikolki zrobil
bo raz czuje ze lezy glowa w dol, raz nozkami i potem boli bardzo i znow glowa w dol ehh

Cytat:
Tassia współczuję bólu kręgosłupa

Ja też prawie nie chodzę.... Wczoraj było lepiej a dziś znowu taki ból spojenia, że nie wyrabiam. ;(;( Łzy mam w oczach przy ruchach nóg.. ;(

nie wiem jaki to bol w spojeniu, ale wspolczuje i wspieram bo wiem jakie to upierdliwe jak czlowiek sie ruszac nie moze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:09   #4331
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Tassia, Teacherka bardzo wam współczuje.
Jak czytam o waszych bólach to stwierdzam że grzeszyłabym, gdybym teraz narzekała na samopoczucie.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-24, 09:12   #4332
rusałka_1
Zakorzenienie

tassia, teacherka współczuję bólów ale niestety łącze się z Wami w udręce, mi coraz bardziej odcinek piersiowy dokucza ;/

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
siema

muszę się Wam do czegoś przyznać będę miała dziecko z usainem bolt'em jak rano wstałam to czułam jakby Miki biegł tak kopał

w nocy obudziłam się tylko raz i nawet zgagi nie miałam ale byłam cwaniakiem bo pożarłam rennie i migdały

zaraz muszę pognać na zakupy żarciowe, bo w domu w lodówce mam masło, ketchupy i musztardę i papryczki chilli- myślicie, że mogę tak starego powitać?
no no sportowiec nam na wątku rośnie
a co do menu ciekawe jakby mąż twój skomentował posiłek złożony z tych pyszności

Cytat:
Uf. Udało mi się ok 7 jeszcze przysnąć. A obudziła mnie mama telefonem. Wczoraj mój tata miał zabieg usuwania zatoru w tętnicy szyjnej i wszystko poszło ok więc możemy odetchnąć.
cieszę się bardzo że z tatą w porządku

misia pisała że mają gościa - ciotkę, więc pewnie bardziej zajęta jest i może nie ma czasu?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:16   #4333
teacherka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki

Co do tego spojenia, to myślalam że to na końcówce może się pojawić, jak tak będzie 4 miesiące to się załamię... (5 tygodni bolu za mną...)

A w ogóle to wczoraj przełożyłam ubranka Zuzi z dużej komody (w ktorej chciałam trzymać raczej pieluchy, kocyki itp. większe rzeczy) do małej komódki i mi się nie podoba. całkiem inaczej musiałam poskładać ciuszki, na długość się mieszczą ledwo 3 kupki i nie wiem... czy nie zmienić koncepcji, ale ta większa komoda ma bardzo głębokie szuflady z kolei...
A komody mam najtańsze, z Ikei (tańsze niż Wasze Malm ).
Stary 2013-07-24, 09:16   #4334
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Rusałko dziękuję . Sprawa była o tyle poważna że zabieg musiał przeprowadzić prywatnie, czas oczekiwania na NFZ- minimum trzy miesiące a wg lekarza mógłby nie doczekać. Więc chcesz żyć? Płać

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-24, 09:17   #4335
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

cieszę się, że dobrze się skończyło.
Stary 2013-07-24, 09:19   #4336
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczynki

Co do tego spojenia, to myślalam że to na końcówce może się pojawić, jak tak będzie 4 miesiące to się załamię... (5 tygodni bolu za mną...)

A w ogóle to wczoraj przełożyłam ubranka Zuzi z dużej komody (w ktorej chciałam trzymać raczej pieluchy, kocyki itp. większe rzeczy) do małej komódki i mi się nie podoba. całkiem inaczej musiałam poskładać ciuszki, na długość się mieszczą ledwo 3 kupki i nie wiem... czy nie zmienić koncepcji, ale ta większa komoda ma bardzo głębokie szuflady z kolei...
A komody mam najtańsze, z Ikei (tańsze niż Wasze Malm ).
Poka, poka jaką masz komodę

Mama foka
Stary 2013-07-24, 09:19   #4337
logoasia
Zakorzenienie

tassia e-kawa dla Ciebie raz
Stary 2013-07-24, 09:19   #4338
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

u was takie upały? u nas chlodno dziś w Gdańsku
U mnie upały
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:24   #4339
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Rusałko dziękuję . Sprawa była o tyle poważna że zabieg musiał przeprowadzić prywatnie, czas oczekiwania na NFZ- minimum trzy miesiące a wg lekarza mógłby nie doczekać. Więc chcesz żyć? Płać

Polskie realia...

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
U mnie upały
U mnie też

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

60 dni do TP? Wychodzę...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Nie mogę się dodzwonić w dalszym ciągu do położnej w sprawie obejrzenia tej porodówki w Pyskowicach... Myślicie, że wypada napisać sms'a?

Mama foka
Stary 2013-07-24, 09:25   #4340
teacherka
Zakorzenienie

Agusia, paskudne wyglądające jak plastikowe Aneboda, ale ich już nie ma w ofercie. To te większe, a mała mam taką surową, którą pomalowaliśmy na biało. Ale to wszystko kupowaliśmy na nasze potrzeby jak się wprowadzaliśmy a budżet był bardzo ograniczony, a potrzeby spore.

http://allegro.pl/komoda-ikea-anebod...411567537.html Tylko my zakleilismy te przody żeby nie prześwitywały Nowa kosztowała chyba 200 zł.

A ta mała to ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709/ ale ona jest niska i mało pojemna, to Twoich problemów nie rozwiąże. Rok temu była jeszcze tańsza U nas było malutko miejsca obok łóżka, a rzeczy do schowania tyle, że zwykły stolik nocny by nie wystarczył.
Stary 2013-07-24, 09:25   #4341
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

cieszę się, że dobrze się skończyło.
Dziękuję

A tak przy okazji z racji tego że to prywatna klinika siostra czytała sobie cennik i zarówno poród sn i cięcie cesarskie koszt-6000 zł

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-24, 09:29   #4342
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze się, że juz po i wszystko dobrze

agusia monarchia zauważ jest tam gdzie kraje bogate i postępowe, Belgia Holandia itd

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

uwaga zmieniłam zdanie!

chce by Mały urodził się ok.14 września bo TŻ rzyjeżdza do nas albo 14 abo wczesniej i bedzie do konca wrzesnia wiec dobrze by bylo by z nami posiedzial troche

a u mnie brak prądu a za oknem skwar

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:31   #4343
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
bez komentarza do tego jak wyglądają takie zabiegi ;/ znam mnóstwo takich przypadków, jak opisujesz, że jeśli nie zapłacisz prywatnie to na NFZ możesz operacji/zabiegu nie doczekać.
najważniejsze że u Was już po wszystkim

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:32   #4344
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
tassia e-kawa dla Ciebie raz
gracias

Cytat:
Agusia, paskudne wyglądające jak plastikowe Aneboda, ale ich już nie ma w ofercie. To te większe, a mała mam taką surową, którą pomalowaliśmy na biało. Ale to wszystko kupowaliśmy na nasze potrzeby jak się wprowadzaliśmy a budżet był bardzo ograniczony, a potrzeby spore.

http://allegro.pl/komoda-ikea-anebod...411567537.html Tylko my zakleilismy te przody żeby nie prześwitywały Nowa kosztowała chyba 200 zł.

A ta mała to ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709/ ale ona jest niska i mało pojemna, to Twoich problemów nie rozwiąże. Rok temu była jeszcze tańsza U nas było malutko miejsca obok łóżka, a rzeczy do schowania tyle, że zwykły stolik nocny by nie wystarczył.

mnie sie podoba szczegolnie ze widzialam na pinterescie domowe przerobki tej komody i ludzie cuda z nia robia
jest bomba

[/RIGHT]
Stary 2013-07-24, 09:33   #4345
karolson
Zakorzenienie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=111001 drugi news na wp
Stary 2013-07-24, 09:34   #4346
tassia
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

lola jakby sie okazalo ze moj chce wyjsc na swiat 14 to trzymam nogi razem jak matki 17marca

to beda 60urodziny tesciowej i ona sobie baaardzo zyczy wtedy

[/RIGHT]
Stary 2013-07-24, 09:35   #4347
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ej napisze mi ktoś po co główka ma być wyżej? tzn wiem że się tak robi jeśli dziecko sporo ulewa, ale zapobiegawczo
Ja Ci nie powiem, bo sama nie czaję
Ja nic Edzikowi nie podkładałam nigdzie i jeśli Elena nie będzie ulewać, to również nie planuję A jak będzie, to będę myśleć

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Na Białołęce byliśmy u znajomych męża ze dwa lata temu . Akurat latem. Przebicie się przez Wa-wę było mordęgą
A, teraz to zupełnie co innego, bo mam trasę szybkiego ruchu przez prawie całą Wawę I prosto pod dom
Chociaż z L, to trochę gorzej, bo wjazd z tej strony, co teraz rozkopana

Witam się porannie, my od 7:30 na nogach, ale trochę ponadrabiałam, zrobiłam śniadanko itp.
Teraz marznę! na tarasie. bo chłodno.

Z ciekawostek, 9 kwietnia z Edą miałam brzuch na 107 cm, więc w miesiąc raczej wiele mi nie urósł. To znaczy, że od ponad miesiąca mam większy brzuch niż idąc na porodówkę z Edzikiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:38   #4348
butterfly20
Zakorzenienie

Katarzyna cieszę się,że zabieg się udał. Zdrówka dla taty!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ciesze się, że juz po i wszystko dobrze

agusia monarchia zauważ jest tam gdzie kraje bogate i postępowe, Belgia Holandia itd

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

uwaga zmieniłam zdanie!

chce by Mały urodził się ok.14 września bo TŻ rzyjeżdza do nas albo 14 abo wczesniej i bedzie do konca wrzesnia wiec dobrze by bylo by z nami posiedzial troche

a u mnie brak prądu a za oknem skwar
Zapraszam do klubu 13 września?

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Czytałam na majówkach,że u nich niektóre dzieci były szczepione tą felerną serią Euvaxa...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:38   #4349
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki

Melduję się po wyjściu ze szpitala. Trafiłam tam bo synek według mojej gin był za malutki. Na szczęście po szczegółowych pomiarach okazało się, że wszystko jest ok. Mały ma troszkę ponad 2000 g a dziś 34 tc, malutka masa jak na ten tydzień ale mieści się w normie Przepływy i ktg bez zarzutu. Bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze
Mam nadzieje,że wrócę na oddział dopiero w dniu porodu. Chyba nikt nie lubi szpitali Choć muszę przyznać, że nie było tak źle, personel bardzo miły tylko ta IP.
Wszystko bedzie dobrze - oczywiscie trzymam kciuki za terminowy porod

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Po wizycie w telegraficzny skrócie wszystko jest ok - Młody chłopcem pozostał - chyba, bo siedzi na pępowinie, więc fijutka nie było widać, ale gin powiedziała, że worek mosznowy ma po byku Zaplątał się nóżka w pępowinę, ale w sumie tylko będzie mu niewygodnie
Wszystkie wymiary w normie, gin powiedziała, że rozszczepu nie wargi nie ma, no i że dorodny chłopak - 1850 g
Serduszko ładnie i spokojnie bije 140 uderzeń/min.

Cytat:
Vea m.in. w Ikei są takie małe lampki na klipsach i je możesz sobie dawac na różne blaty, półki itp.Ale one najcześciej dają mało światła. My kupiliśmy lampkę nocną taką zakrytą,żeby światło było przytłumione.
No ja tez mam taka lample ikeowska na klipsie, z tym ze ona jest z takim swiatlem "punktowym" i jak dla mnie naprawde mocno daje ale tak czy siak bardzo ja lubie

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
Hello
wpadam rzadko - i najczęściej by posmęcić- i podobnie tym razem...
bo sytuacja troszkę podobna do Ciebie,,
w pon byłam na USG, okazało, sie ze Mała przez 2 tyg przytyła zaledwie 180g a obwodach nie urosła prawie nic...
dostałam wczoraj i dziś zastrzyki ze sterydów na jej płucka, w czw i poniedz idę na doplerowkie badanie przepływów i jesli na nast usg (za 2 tyg) sie okaze ze dalej nie rośnie- bedzie cesarka....
ale staram się nie martwic na zapas, moze miała przejsciowy przestój i zacznie rosnąć... wszystko sie wyjasni za 2 tyg......

a w ogole wokolo troche smutnych wiesci-
tydz temu mój znajomy napisał, ze jego dzieciątko musiało byc wyjęte z brzuszka w 7 m-cu bo przestało rosnąć... wazyło 800g i było trochę problemów, ale wczoraj napisal, ze juz jest lepiej, rureczek ubywa, ale w inkubatorze posiedzi dopoki nie osiągnie ok 2 kg..
druga znajoma miała b ciezki poród (zeszły poniedz)- ze stanem przedrzucawkowym, ale ok..
a inni znajomi - ciąza blixniacza, ale jednoowodniowa i niestety dzieciaczki nie dały rady przezyc (w 3 m-cu).... tyle smutnych informacji dokoła, a tu trzeba myslec pozytywnie..
nic sie nie martw - wlacz pozytywne myslenie i od razu poczujesz sie lepiej

Cytat:
za tatke

no ooo dobra... kawa wypita, forum nadrobione, czas wracac do pracy

aaaa zapomnialabym
ewacia, gratulacje klask i:
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:39   #4350
tassia
Zakorzenienie

Teacherka- tutaj przeróbki tej komody:

http://pinterest.com/pin/249316529340972914/

http://pinterest.com/pin/95701560801336489/

ta jest piekna:
http://pinterest.com/pin/169448004699957316/

i ta:
http://pinterest.com/pin/236227942925488987/

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości