Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 09:46   #1171
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

qrcze... zespół nie odpisuje (noo ale dzisiaj dopiero drugi dzień ). Jak coś po południu zadzwonię do nich
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:50   #1172
ana909
Erudycja

,5
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

Mi najbardziej podoba się pierwsza. A co to za okazja? Ile kosztuje?Chyba że juz pisałaś i przegapiłam

Dziewczyny WCZORAJ PODPISALIŚMY UMOWĘ Z DJ'EM!!!
Także pierwsza umowa za nami
Po powrocie z urlopu właściciela sali będziemy z nim podpisywac umowę
No i fotograf i kamerzysta też na dniach

Pierwsza Veromia 1tys, belinda 1,5tys , Nivia chyba 1800zł lub 2200 bo to jakas kolekcja exlusive. A ta z broszką 1900zł.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
hej

ale mi nie chodzi o przesąd nawet nie wiem jaki jest, gdy młody widzi wcześniej w sukni swoją wybrankę że ślub się nie uda, czy co? Chodzi o to, że jeżeli jest na przymiarce to w dn. ślubu mimo, że dojdzie makijaż, fruzura to nie będzie już takiego zaskoczenia będzie wiedział na co ma byc przygotowanym i mój tez jest głównym doradcą jednakże biorąc siostrę, przyjaciółkę, mamę wiem żee dobrze doradzą i że on będzie tam brzydko mówiąc zbędny Musicie mi wybaczyć, ale dla mnie jest to po prostu dziwne - wybór sukni z Tż, wcześniej się z czymś takim nie spotkałam (tylko na forum) dlatego tak się dziwuję nie podoba mi się też cooś takiego, ale każdy robi tak jak chce mam nadzieję, że każda z Nas dokona najlepszego wyboru
* łącząc dwie strony (starając się poniekąd zrozumieć) dochodzi się do wniosku że w zasadzie mało istotne z kim się wybiera, ważne by padł dobry wybór i tego się trzymajmy

Miłego dnia wszystkim

dokladnie moj ma skleroze, juz teraz nie pamieta jak w niej wygladałam, wiec za rok bedzie tak, jakbym wcale jej nie mierzyla
Stary 2013-07-24, 09:51   #1173
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
my będziemy mieć tort od sowy, moje typy:
osttani jest fawortytem z racji na zielony motyw,ale podejrzewam że w pozostałych kolor da się zmienić
ja po obejrzeniu katalogu Sowy miałam bardzo podobne typy ten ostatni też mi się bardzo podoba, jeśli będzie można zmienić kolor na miętę lub brzoskwinię, to może się zdecyduję na niego

KaEs ja też nie wyobrażam sobie, żeby tż poszedł ze mną na przymiarkę sukni pewnie będzie mnie kusiło, żeby chociaż zdjęcie katalogowe pokazać, no ale będę musiała się powstrzymać. chcę go zaskoczyć w dniu ślubu
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:52   #1174
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Prześliczne te torty, bardzo podobają mi się takie z lukrem plastycznym na wierzchu
U nas będzie zwyczajny tort, mój K. ewentualnie łaskawie pozwala mi na obłożenie tego najmniejszego piętra lukrem. Jego zdaniem tort ma być smaczny, nie tylko ładny, a ten lukier nie jest do jedzenia.

Od koleżanki mam namiary na świetnego i taniego cukiernika, jej tort jest na pierwszym zdjęciu i moim zdaniem wygląda dobrze ja chciałabym chyba taki, jak na trzecim - w kropeczki, tylko oczywiście bez lukru, bądź z tym najmniejszym piętrem
i ma racje, bylam na weselu a takim tortem z lukrem i byl okropny niestety, mimo ładnego wyglądu. A tort ma przede wszystkim smakowac
Stary 2013-07-24, 09:56   #1175
Aasikk
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
wiesz zawsze przychodzi taki czas, chyba każda z nas ma czasem takie myśli, ja też ostatnio się nad tym zastanawiałam, ale czasu się nie cofnie. Trzeba tylko dbać o to żeby monotonia nas nie zjadła. Starać się gdzieś wychodzić, randkowac, starać się no i tyle
No tak, masz rację ale wczoraj mnie to trochę "ruszyło" nie że poczułam się urażona albo coś w tym stylu ale jak to usłyszałam na głos to jakbym dostała takiego gonga, no bo kurcze rzeczywiście tak jest, że dużo się zmieniło i w perspektywie najbliższych miesięcy zmieni się jeszcze więcej. Zmiany zawsze niosą niewiadomą, której się obawiamy. Mój TŻ ma teraz też problem z pracą, w jego branży jest kryzys i też obawia się, że nie zdąży odłożyć pieniędzy na wesele. Poza tym chcemy kupić działkę i wybudować dom a tu potrzebny jest tak samo worek pieniędzy...
Ehh no nic w weekend wybieramy się na parapetówkę do znajomych więc trochę odreagujemy, a w niedziele mamy plan spędzić cały dzień nad wodą. Ehh wiecie co tak sobie siedzę i normalnie beczeć mi się chce...
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:58   #1176
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
pół roku do ślubu !
dziś jest dzień w którym jestem równe 5 i pół roku razem z TŻ i pozostało nam równiutkie 6 miesięcy do ślubu
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

Mi najbardziej podoba się pierwsza. A co to za okazja? Ile kosztuje?Chyba że juz pisałaś i przegapiłam

Dziewczyny WCZORAJ PODPISALIŚMY UMOWĘ Z DJ'EM!!!
Także pierwsza umowa za nami
Po powrocie z urlopu właściciela sali będziemy z nim podpisywac umowę
No i fotograf i kamerzysta też na dniach
Super że wszystko idzie do przodu. Najgorzej było chyba powiedzieć rodzicom a teraz to już z górki, nie?

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
,5

Pierwsza Veromia 1tys, belinda 1,5tys , Nivia chyba 1800zł lub 2200 bo to jakas kolekcja exlusive. A ta z broszką 1900zł.
Szczerze mówiąc, nie chcę Cię urazić, ale wydaje mi się że do żadnej z tych sukienek nie jesteś całkiem przekonana, a skusiła Cię jedynie niska cena. Ja wiem, że jak nie będzie tego WOW w sukni (a mierzyłam kilka i w jednej było takie pół wow ) to sukni nie kupię, choćby była niewiadomo jak przeceniona. Idź tam na spokojnie jeszcze dziś, oceń dobrze - jak nie jesteś przekonana - nie bierz.

Dziewczyny znacie jakąś elegancką, smaczną restaurację w Zakopanym, albo okolicach (tak do 20km?)??
Stary 2013-07-24, 10:00   #1177
ana909
Erudycja

Dot.: Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
No tak, masz rację ale wczoraj mnie to trochę "ruszyło" nie że poczułam się urażona albo coś w tym stylu ale jak to usłyszałam na głos to jakbym dostała takiego gonga, no bo kurcze rzeczywiście tak jest, że dużo się zmieniło i w perspektywie najbliższych miesięcy zmieni się jeszcze więcej. Zmiany zawsze niosą niewiadomą, której się obawiamy. Mój TŻ ma teraz też problem z pracą, w jego branży jest kryzys i też obawia się, że nie zdąży odłożyć pieniędzy na wesele. Poza tym chcemy kupić działkę i wybudować dom a tu potrzebny jest tak samo worek pieniędzy...
Ehh no nic w weekend wybieramy się na parapetówkę do znajomych więc trochę odreagujemy, a w niedziele mamy plan spędzić cały dzień nad wodą. Ehh wiecie co tak sobie siedzę i normalniebeczeć mi się chce...
Powiem Ci ze moj Tż tez moz stracic prace, dowie sie 30 lipca czyli ostatniego dnia umowy... a ja moge swoja stracic w kazdej chwili. Tez jest strach ze mozemy nie dac rady, a mamy odlozoną dopiero 1/3 calosci. Ale w razie czego pozyczymy i wesele i tak czy siak sie odbedzie, nie bedziemy juz niczego przekladac.
Stary 2013-07-24, 10:02   #1178
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
3bita

a ty ?
też

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Butów nie bierz. Jak będziesz chciala przymierzać w butach to w salonie zawsze jakieś stare są przygotowane w przymierzalni
Jeśli masz długie włosy to je zwiąż, będzie wygodniej. I radziłabym darować sobie podkład i puder, żeby niepotrzebnie nie pobrudzić sukni.

Mam dzisiaj wolne, a przede mną zakupy, sprzątanie, gotowanie. Mam plan do 14:00 się wyrobić
Dziękuję

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:02   #1179
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
miedzy nami tez jest inaczej i liczymy kazdy grosz, kiedys jak chodzilam jeszcze do technikum a Tż pracowal to bywalismy w kinie, w barze, na dyskotekach po kilka razy w miesiacu na przemian. A teraz? Chociaz ja uwazam ze po weselu sobie odpuscimy i bedziemy zyc bardziej na luzie, a jak juz skonczymy mieszkanie to juz w ogole bedzie lajcik :P
Ja trzymam kciuki żeby ułożyło się z pracą, bo wiem, że jak będzie praca u mojego TŻ to wszystko się ułoży i będzie spokojniej. Jeżeli chodzi o jakiś kont do mieszkania to my chcemy wybudować dom (bo i ja i P. wychowaliśmy się w domu) moi rodzice natomiast może nie namawiają ale sugerują żebyśmy zastanowili się nad kupnem mieszkania (bo mniejsze koszty utrzymania, przychodzisz do mieszkania i masz ciepło, osiedle odśnieżone, nie musisz martwić się o opał, itp. Sami już nie wiemy co zrobić. Kurcze dylemat goni dylemat. głowy mamy już kwadratowe od tego wszystkiego.
Stary 2013-07-24, 10:03   #1180
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
też

Dajcie przepis to może i ja zrobię Też na piątek
Stary 2013-07-24, 10:04   #1181
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Super że wszystko idzie do przodu. Najgorzej było chyba powiedzieć rodzicom a teraz to już z górki, nie?
Dokładnie
Od kiedy powiedzieliśmy rodzicom, widzę że TŻ się w to wszystko bardzo zaangażował
Mówi o tym, stara się. Mam wrażenie, że ulżyło mu, kiedy rodzice zaoferowali pomoc. Moi powiedzieli, że oni płacą za salę i nie chcą słyszeć odmowy. Jego też coś pomogą napewno.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:05   #1182
ana909
Erudycja

Cytat:
Gratulacje!!!

Szczerze mówiąc, nie chcę Cię urazić, ale wydaje mi się że do żadnej z tych sukienek nie jesteś całkiem przekonana, a skusiła Cię jedynie niska cena. Ja wiem, że jak nie będzie tego WOW w sukni (a mierzyłam kilka i w jednej było takie pół wow ) to sukni nie kupię, choćby była niewiadomo jak przeceniona. Idź tam na spokojnie jeszcze dziś, oceń dobrze - jak nie jesteś przekonana - nie bierz.

Dziewczyny znacie jakąś elegancką, smaczną restaurację w Zakopanym, albo okolicach (tak do 20km?)??

ja nie przecze że skusila mnie cena, jednak zanim ją poznalam suknie spodobaly mi sie juz pol roku temu. I gdyby były drogie, powyzej 2 tys i tak zamierzalam którąś z nich uszyc. Pytanie tylko było czy bede w nich ladnie wygladac. I okazalo sie ze jest pięknie a do tego cena... Ciesze sie ze moge wziac z salonu, bo bedzie dokladnie taka jak chce, a szyta bylaby juz nieco inna. Sama nie mam jakiejs wyobrazni do zmian w szytej wiec wole taka gotową.
Dla mei bylo wazne, zeby nie bylo widac mankamentow mojej figury, tzn gruszki. Nie mam prawie biustu a mam boczki i szerokie biodra. Suknia wszystko bardzo ladnie ukrywa, ma usztywnianą górę imitującą biust i rozszerza sie ku dolowi wyszczuplajhac talie a zakrywajac biodra. Dla mnei ideał. Nie mogłam się jednak zdecydowac ktora jest ladniejsza ) ale w obu wyglądałam slicznie. Ta 3 podobala się Tżtowi przede wszystkim.
Stary 2013-07-24, 10:09   #1183
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Nic, idę przygotować obiadek dla TŻ-ta Jego ulubiony sosik śmietanowo-pomidorowy z kurczakiem i pieczarkami

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:13   #1184
myboyismine
Zakorzenienie

mój Tż ma dobrą pracę, problem jest z moją a też chciałabym coś odłożyć, myślimy o mieszkaniu... ehh
Stary 2013-07-24, 10:16   #1185
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Dajcie przepis to może i ja zrobię Też na piątek
oto mój

- herbatniki - w zależności od wielkości blachy - 1-2 duże opakowania
- krem - w najszybszej wersji - ugotować 2budynie śmietankowe w 600 ml mleka najlepiej bez cukru i samemu dodać 2 łyżki
w wersji dłuższej ale smaczniejszej samemu robimy budyń - 2 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki ziemniaczanej, 2 szklanki mleka, cukier waniliowy i cukier kryształ troche - aby nie było słodkie
budyń po wystygnięciu ucieramy z kostką masła - 200 g
- masa kajmakowa - w biedronce można kupić (przed położeniem na ok. 5 minut we wrzącej wody gotować aby się lepiej rozprowadzało)
- 0,5 l smietany kremówki
Ucieramy, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i żelatyne (3 łyżeczki rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wody)
- polewa czekoladowa -można zrobić samemu ale nie pamiętam przepisu

Układamy: herbatniki/masa budyniowa/herbatniki/ masa kajmakowa/śmietana kremówka/herbatniki-maczane w mleku/polewa

Przypominam o klubie dla gotujących PM 2014 Jeśli któraś chętna pisać - wyślę zaproszenie

Stary 2013-07-24, 10:16   #1186
ana909
Erudycja

Cytat:
Ja trzymam kciuki żeby ułożyło się z pracą, bo wiem, że jak będzie praca u mojego TŻ to wszystko się ułoży i będzie spokojniej. Jeżeli chodzi o jakiś kont do mieszkania to my chcemy wybudować dom (bo i ja i P. wychowaliśmy się w domu) moi rodzice natomiast może nie namawiają ale sugerują żebyśmy zastanowili się nad kupnem mieszkania (bo mniejsze koszty utrzymania, przychodzisz do mieszkania i masz ciepło, osiedle odśnieżone, nie musisz martwić się o opał, itp. Sami już nie wiemy co zrobić. Kurcze dylemat goni dylemat. głowy mamy już kwadratowe od tego wszystkiego.
Powiem Ci tak, ja pol zycia mieszkalam w bloku a pol w domu i gdybym miala wybierac, kupilabym mieszkanie bezczynszowe jakies 3 pokojowe, okolo 50-60m2. Ale mój M cale zycie mieszkal w domu i on "się dusi" w bloku, jest to rozwiazanie tymczasowe i wiem ze na stale bedziemy mieszkac w jego domu, kiedys.

Blok ma swoje zalety, takie jak powiedzieli Ci rodzice. My mamy podworko 900m2 i kazda zima to cale dnie odsniezania, palenia w piecu,rąbania drzewa, wiosną i latem koszenie trawników, pielegnowanie ogrodu itp. Nie ma za bardzo czasu na przyjemnosci bo calymi dniami jest co robic, chyab ze sie to lubi. Teraz jak mieszkam w bloku wychodze na miasto w kazdy wolny dzien, a jak mieszkalam u M w domu, moze raz na tydz, w niedziele :/
Stary 2013-07-24, 10:21   #1187
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci ze moj Tż tez moz stracic prace, dowie sie 30 lipca czyli ostatniego dnia umowy... a ja moge swoja stracic w kazdej chwili. Tez jest strach ze mozemy nie dac rady, a mamy odlozoną dopiero 1/3 calosci. Ale w razie czego pozyczymy i wesele i tak czy siak sie odbedzie, nie bedziemy juz niczego przekladac.
Ja prace mam stałą na czas nieokreślony więc wiem, że jakby coś się zadziało to cienko bo cienko ale damy radę, ale znam też mojego TŻ i wiem, że on za punkt honoru ma przyjętą zasadę, że jako facet musi zarabiać i utrzymywać swoją rodzinę i to właśnie bardzo go męczy a przy okazji i mnie.... ehh no dobra już nie marudzę, ale powiem jeszcze, że jesteście nieocenione w waszych radach i miłych słowach
Stary 2013-07-24, 10:21   #1188
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci tak, ja pol zycia mieszkalam w bloku a pol w domu i gdybym miala wybierac, kupilabym mieszkanie bezczynszowe jakies 3 pokojowe, okolo 50-60m2. Ale mój M cale zycie mieszkal w domu i on "się dusi" w bloku, jest to rozwiazanie tymczasowe i wiem ze na stale bedziemy mieszkac w jego domu, kiedys.

Blok ma swoje zalety, takie jak powiedzieli Ci rodzice. My mamy podworko 900m2 i kazda zima to cale dnie odsniezania, palenia w piecu,rąbania drzewa, wiosną i latem koszenie trawników, pielegnowanie ogrodu itp. Nie ma za bardzo czasu na przyjemnosci bo calymi dniami jest co robic, chyab ze sie to lubi. Teraz jak mieszkam w bloku wychodze na miasto w kazdy wolny dzien, a jak mieszkalam u M w domu, moze raz na tydz, w niedziele :/
mam identyczną sytuację. Tylko, że ja również wybrałabym mieszkanie we własnym domu, z ogródkiem, działką, podwórkiem na które mogę w każdej chwili wyjść.
Wiadomo, że w bloku jest taki komfort, że nie musisz palić w piecu, odśnieżać. Jednak ja dla własnego podwórka jestem gotowa się "poświęcić

Stary 2013-07-24, 10:21   #1189
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897
Przypominam o klubie dla gotujących PM 2014 Jeśli któraś chętna pisać - wyślę zaproszenie
Poproszę

Ale beznadziejna pogoda, wczoraj słonecznie, ciepło. Dzisiaj 20 stopni i zaraz będzie padać, a ja jadę do chrzestnej na działkę w południe ;/

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-07-24 o 10:22
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:22   #1190
czekooczekolada
Zakorzenienie

Witam sie z rana
i jestem w szoku bo mój tż chce mi kupic na urodziny rower
spodziewałam sie czegos za gora 100-200 zł a nie za 1000 ! I troche nie chce zeby tyle pieniedzy wywalił na mnie ale naciska
Bo on sobie sam składa swoje zarobione pieniazki na wesele , jego rodzicow nie stac, nie maja grosza przy d..ie, ja bym wolala zeby sobie odlozyl na konto takie pieniadze a nie taki prezent , ale z drugiej strony fajny pomysl huehuehue , chyba sie mu poprostu doloze
i mamy jechac dzis porozgladac sie i wybrac

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-07-24, 10:26   #1191
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć

Panna Izabela

Nieźle. Pomyśl, że ja mam 15stkę 7-8latków na głowie przez kilka godzin, ale jak to wyczerpuje... znam Twój ból , ale jak trzeba odkładać to trzeba...

Dobra sprawa założyć cukiernię. Jeśli to lubisz i dobrze Ci to wychodzi to... Dlaczego by nie?
Szukałam innej pracy, ale łatwo znaleźć nie jest, było tylko to. Mnie bardziej wyczerpuje nuda, i to, że nie jestem tam potrzebna (w sensie- 8latka się sama potrafi sobą zająć ). Bardziej zamiast cukierni chciałabym po prostu "dorabiać" na pichceniu

exist obrzydliwa zabawa - ja bym takiej nie chciała

poznanianka1990 , zazdroszczę, uwielbiam takie małe dzieci...

Isusia91 , mogłabyś mi też przesłać listę zabaw? Byłabym wdzięczna

moooniaaaa , ja mam rękę do małych dzieci, duże mnie wkurzają

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
DZIEWCZYNY!!!! Mam wielką prośbę!

Mierzylam dzis sukienki i jest wielka promocja wyprzedazowa i mam okazje którąś kupic w bardzo niskiej cenie!!! Mam dac znac do jutra do 12 czy się zdecydowałam. Powiedzcie mi która jest najładniejsza! Od razu mowie ze we wszystkich wyglądałam bardzo dobrze i razem z Tżtem nie mozemy sie zdecydować: z Emmi Mariage są 3 pierwsze, dwie nastepne z aspera, mierzylam tylko jedna ale nie pamietam juz ktora, chyba tą z broszką bez ramiączka ale nie mam pewnosci bo tu modele maja inne numery niz w salonie.
jak dla mnie ta z 4 zdjęcia wygrywa ale i tak najlepiej byłoby Ciebie w nich zobaczyć

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:27   #1192
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:

My nie mamy z tym problemu (tzn. z domowymi racami) uwielbiam grzebać w rabatach, podcinać żywopłoty, itp. a mój P. biegać z kosiarką tylko jego dołuje to że chwilowo są problemy z kasą i nie będziemy w stanie wybudować domu. Obawiam się, że kupimy działkę materiał i nie będzie pieniędzy np. na wykończenie i wtedy ani własnego kąta ani kasy. A mieszkanie jakbyśmy mieli kupować to około 70, 80 m bo mniejsze w naszym przypadku nie wchodzi w grę. Ehh to życie
Stary 2013-07-24, 10:29   #1193
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
spodziewałam sie czegos za gora 100-200 zł a nie za 1000 ! I troche nie chce zeby tyle pieniedzy wywalił na mnie ale naciska
Bo on sobie sam składa swoje zarobione pieniazki na wesele , jego rodzicow nie stac, nie maja grosza przy d..ie, ja bym wolala zeby sobie odlozyl na konto takie pieniadze a nie taki prezent , ale z drugiej strony fajny pomysl huehuehue , chyba sie mu poprostu doloze
Mój też chciał mi kupić rower holenderski, ale kasa poszła na remont samochodu.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:30   #1194
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
jak drogi prezent to napewno przemyślany- i już na lata
Stary 2013-07-24, 10:31   #1195
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Witam wieczorem, ale nie mam humoru... właśnie się dowiedziałam, że TŻ siostra poroniła dzisiaj w 4 miesiącu (((
współczuję, przechodziłam przez to z bliską mi osobą...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:31   #1196
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Pisałyście o domach/mieszkaniach.
Nam też się marzy dom, ale tylko na marzeniach poprzestaniemy. Nie mamy opcji mieszkania u ani jednych rodziców, ani drugich, a dom się od razu nie wybuduje, a do tego czasu trzeba gdzieś mieszkać. Wynajem nie wchodzi w grę, bo to generuje koszty. Pozostaje nam kupno mieszkania w bloku na kredyt. (Mam nadzieję, że go dostaniemy)

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-07-24 o 10:32 Powód: literówki
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:31   #1197
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh no nic w weekend wybieramy się na parapetówkę do znajomych więc trochę odreagujemy, a w niedziele mamy plan spędzić cały dzień nad wodą. Ehh wiecie co tak sobie siedzę i nor
malnie beczeć mi się chce...
Dziewczyno, ale czego Ty chcesz ryczeć?! Zaręczyliście się, planujecie slub, wspólne życie. Wchodzicie w nowy, poważniejszy etap. Powinnaś skakać do góry! A czas randek wcale nie musi bezpowrotnie minąć!

Cytat:
My teraz poważnie zastanawiamy się nad kupnem szeregówki. Ceny jak za mieszkanie,a zawsze to człowiek trochę ogrodu, tarasu ma dla siebie. No i piękne te nowe szeregówki u nas budują

Dzwoniła do mnie koleżanka, na 90% robią wesele w 2014 tylko sali szukają strasznie się cieszę
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:34   #1198
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja po obejrzeniu katalogu Sowy miałam bardzo podobne typy ten ostatni też mi się bardzo podoba, jeśli będzie można zmienić kolor na miętę lub brzoskwinię, to może się zdecyduję na niego

KaEs ja też nie wyobrażam sobie, żeby tż poszedł ze mną na przymiarkę sukni pewnie będzie mnie kusiło, żeby chociaż zdjęcie katalogowe pokazać, no ale będę musiała się powstrzymać. chcę go zaskoczyć w dniu ślubu

też chce zaskoczyć TZ dlatego w sukni zobaczy mnie dopiero w dniu ślubu )

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
też

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Dziękuję

to się zgrałyśmy
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:36   #1199
ana909
Erudycja

Cytat:
Ja prace mam stałą na czas nieokreślony więc wiem, że jakby coś się zadziało to cienko bo cienko ale damy radę, ale znam też mojego TŻ i wiem, że on za punkt honoru ma przyjętą zasadę, że jako facet musi zarabiać i utrzymywać swoją rodzinę i to właśnie bardzo go męczy a przy okazji i mnie.... ehh no dobra już nie marudzę, ale powiem jeszcze, że jesteście nieocenione w waszych radach i miłych słowach
ja mam do konca sierpnia, potem mam miec na pol roku. Ale tu nie chodzi o dlugosc umowy, a o to ze moim zdaniem szef nei zarabia na sklepie wiec moze go w kazdej chwili zamknac

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
mam identyczną sytuację. Tylko, że ja również wybrałabym mieszkanie we własnym domu, z ogródkiem, działką, podwórkiem na które mogę w każdej chwili wyjść.
Wiadomo, że w bloku jest taki komfort, że nie musisz palić w piecu, odśnieżać. Jednak ja dla własnego podwórka jestem gotowa się "poświęcić

jesli bede sie tam kczuc jak u siebie, jesli bede mogla robic tak jak ja chce a nie ktos (czyt. tesciowa i jej matka), to tak, tez wolałabym miec swoj dom z podworkiem i labradorem
Stary 2013-07-24, 10:37   #1200
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
oto mój

- herbatniki - w zależności od wielkości blachy - 1-2 duże opakowania
- krem - w najszybszej wersji - ugotować 2budynie śmietankowe w 600 ml mleka najlepiej bez cukru i samemu dodać 2 łyżki
w wersji dłuższej ale smaczniejszej samemu robimy budyń - 2 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki ziemniaczanej, 2 szklanki mleka, cukier waniliowy i cukier kryształ troche - aby nie było słodkie
budyń po wystygnięciu ucieramy z kostką masła - 200 g
- masa kajmakowa - w biedronce można kupić (przed położeniem na ok. 5 minut we wrzącej wody gotować aby się lepiej rozprowadzało)
- 0,5 l smietany kremówki
Ucieramy, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i żelatyne (3 łyżeczki rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wody)
- polewa czekoladowa -można zrobić samemu ale nie pamiętam przepisu

Układamy: herbatniki/masa budyniowa/herbatniki/ masa kajmakowa/śmietana kremówka/herbatniki-maczane w mleku/polewa

O rany, od tego przepisu aż mi ślinka cieknie
Mogę też dostać zaproszenie?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości