Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 08:21   #1981
kmagg81
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

hej Dziewczyny
net mi szwankuje, raz jest a raz go nie ma;/
ale widzę, że nie produkujecie już jak szalone - pewnie się na facebooka większość dyskusji przeniosło.

No nic to - Maksiu zasnął więc idle na skalpel a potem Was nadrobie z kawusią w ręku

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 08:29   #1982
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
bo jak jestem z nim sama to nie ma szans na prasowanie
ja też
prasuję jak chłop wraca z pracy, albo jak Młody śpi, ale najbardziej lubię jak konkubent poprasuje i rano tylko wkładam do szafek

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ze wszystko oprocz szynki jadlam pierwszy raz
o rany... podziwiam Cię...

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
haha bardzo możliwe ja nie wiem jakby się u mnie to skończyło gdyby trwało dłużej hehehe
heh... u Ciebie to w ogóle...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi co tam jest do czytania przykładowo w tej księdze dzwięków? Bo zastanawiam się czy kupować bo mamy już taką książkę o zwierzętach gdzie się czyta różne odgłosy np muuuuu itp
to jest zdecydowanie najgrubsza książeczka jaką mamy i tych dźwięków jest dużo.
ale świnka np. ma tak paskudną ikonografię (jakbym czytać nie umiała, to bym się nie domyśliła, że to prosiak), że wolę chrumkać przy innej pozycji

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 08:34   #1983
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja też
prasuję jak chłop wraca z pracy, albo jak Młody śpi, ale najbardziej lubię jak konkubent poprasuje i rano tylko wkładam do szafek

ale świnka np. ma tak paskudną ikonografię (jakbym czytać nie umiała, to bym się nie domyśliła, że to prosiak), że wolę chrumkać przy innej pozycji
moj tż niestety nie prasuje twierdzi, że nie umie ale kilka razy się zdarzyło, że coś tam sobie wyprasował.

co do prosiaczka to
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 08:50   #1984
misiulka06
Rozeznanie

witam...
Michałek dziś kończy 3 miesiące
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 08:59   #1985
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam...
magiczne 3 miesiące za Wami teraz według mądrych książek powinno być lepiej, jeżeli nie było dobrze u nas niestety się to nie sprawdziło
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:13   #1986
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
No to ja jestem mutantem!
Depilacja mnie nie boli (jadę depilatorem nogi, pachy i bikini), a poród bolał mnie przez 10 min - tylko końcówka partych, ale miałam zzo, więc nie wiem, czy to mi dodaje mutantości
O raju, bikini depilacja Cię nie boli - mutant !!

maria bo nie zacytowało, co do zmian w związku, wd mnie na maska są... my mamy w mojej ocenie naprawdę mocny związek..a i tak zdarzyły nam się małe kryzysy... i momenty kiedy zamiast mówić do siebie zaczynaliśmy warczeć..na szczęście cały czas nad tym pracujemy i jakoś jest lepiej..

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

U mnie się zmieniło moje podejście. Wiem, że mam większą wolę walki o ten związek, o to, żeby było dobrze, jeśli nadchodzą trudniejsze dni. Może to głupie, bo jak się kogoś kocha, to zawsze ta wola powinna być ogromna

O ja też tak miałam po ślubie, wcześniej to raczej jak był konflikt w związku to pakowałam walizki i tyle mnie widzieli A jakoś w mał nauczyłam się rozwiązywać te konflikty...

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u nas Julka zaczeła siadać z pozycji leżenia na brzuchu cofała ręce, cofała i potem układała pupe na bok i siadała i chyba jak samo zacznie siadać to można powiedzieć ze siada
Bo wszystkie dzieci siadają z brzucha, a to co się niektóry wydaje, że dziecko próbuje siadać z pleców...no to właśnie..to im się wydaje

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Co do zepsucia - mój tak miał przez kilka dni i już normalnie przesypia noce; mam wrażenie, że to była faza intensywnego wzrostu
Oby.... U nas dziś kolejna pobudka 23 - 1 - 4- 7 aaaaa oddać mi moje dziecko....

Pani coś mi nie zacytowało... ale ja karmię koło 20 i 20:30 tyle że wcześniej zawsze budził się dopiero o 5 rano po raz pierwszy...rozpuściłam się.. a tu dupa

A ja wczoraj robiłam sernik na zimno od 20 do 23.... bo 2 razy mi nie wyszedł.... !!! pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło ! Oj drogi ten sernik dla gości...a teść patrzył na mnie jak na wariatkę

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

A Pani dzięki za link ! Fajny ten wywiad z pediatrą !
Stary 2013-07-24, 09:14   #1987
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
witam...

no nuda na forum pokasujemy wam facebooki
ale upał

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:23   #1988
BYou
MBZ♥

Dzień dobry

My po niespokojnej nocy:/ ROszpunka dalej nerwowo pcha wszystko do buzi, jak źle trafi to pojękuje:/dziąsełko białe i rozpulchnione i dalej te kupki wodniste, jakby śluzowate żółto-zielone o kwaśnym zapachu. Poza tym jest pogodna, śmieje się, gaworzy, gorączki brak. Idziemy dziś do pediatry prywatnie bo się martwię poprosimy o

Gratuluję kolejnych miesięcznic

OC my długo staraliśmy się o Roszpunkę bo 5 lat. Po drodze mamy niestety 3 # i to bardzo umocniło nasz związek. Wiem, że mogę na Męża liczyć w każdej sytuacji. Jak zaszłam w ciążę to On jak nikt koił moje nerwy--no lekarz też trochę--ale miałam w Nim wielkie wsparcie. Po urodzeniu zmieniło się na jeszcze lepiej są chwile że mam ochotę Go huknąćbo stał się specjalistą od noworodków i niemowląt, od laktacji itp ale dużo rozmawiamy i prostujemy się nawzajem Dziecko przewraca świat o 180 stopni ale to nie musi oznaczać mega kryzysu. Trzymamy sie też naszej złotej zasady:nie kładziemy się spać pokłóceni i jakoś nam się kręci

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:32   #1989
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A ja wczoraj robiłam sernik na zimno od 20 do 23.... bo 2 razy mi nie wyszedł.... !!! pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło ! Oj drogi ten sernik dla gości...a teść patrzył na mnie jak na wariatkę [COLOR="Silver"]
A wiesz, że u mnie tak samo, ja jestem specjalistką rodzinną od ciast a ostatnio głupi sernik na zimno mi się jakoś zważył, zgrudkował, potem galaretka mi się wlała do środka i na dnie osiadła najgorsze ciasto jakie w życiu zrobiłam brrr

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:40   #1990
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Witam się i idę nadrabiać o ile mi się uda w sumie tak dużo nie ma tylko jakieś 10 stron zanim nadrobię dojdzie z 5 nowych

My byłyśmy u moich rodziców, mała jakiś katarek dostała ale ogólnie nie jest źle
A najchętniej poszła bym spać bo dzisiejsza noc to tragedia tym bardziej żę wczoraj dostałam takiej migreny jak w życiu nie miałam dopiero nad ranem przeszło. Na dodatek moje dziecko od 4:30 przez godzinę urządzało sobie pogaduchy po tym jak o 4:20 odłożyłam ją do kołyski zaczęła bardzo głośno rozmawiać z misiami z karuzeli i innymi stworami

Anielka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-23 19.17.32.jpg (71,9 KB, 39 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:44   #1991
OtTakaJa
Zakorzenienie

Pomocy! Zatkało mi uszy i czuję jakby w środku grały mi basy. Miała tak któraś?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:45   #1992
Malpka
Zakorzenienie

hej
poprosimy o głosy

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
U mnie to tak wygląda, że jest to wielka firma, budżetówka, z własnymi prawnikami i to oni tak zinterpretowali tę ustawę o macierzyńskim...
prawnik prawnikiem niech zadzwoni prawnik do zusu bo zle interpretuje, na pewno jest 6
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:51   #1993
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
witam...

ja tam nie zauważyłam zmiany po 3miesiącach
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
maria bo nie zacytowało, co do zmian w związku, wd mnie na maska są... my mamy w mojej ocenie naprawdę mocny związek..a i tak zdarzyły nam się małe kryzysy... i momenty kiedy zamiast mówić do siebie zaczynaliśmy warczeć..na szczęście cały czas nad tym pracujemy i jakoś jest lepiej..
u nas podobnie. Zwłaszcza na początku - nowa sytuacja, oboje byliśmy przemęczeni, a każde z nas coś tam chciało jeszcze zrobić poza "stadem". Teraz już nauczyliśmy się tego nowego życia, co nie znaczy, że już mam wszystko perfekt opanowane, bo ciągle trzeba pracować nad związkiem.
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A najchętniej poszła bym spać bo dzisiejsza noc to tragedia tym bardziej żę wczoraj dostałam takiej migreny jak w życiu nie miałam dopiero nad ranem przeszło. Na dodatek moje dziecko od 4:30 przez godzinę urządzało sobie pogaduchy po tym jak o 4:20 odłożyłam ją do kołyski zaczęła bardzo głośno rozmawiać z misiami z karuzeli i innymi stworami
ha ha
Nikoś wczoraj przez sen dyskutował zawzięcie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:56   #1994
Zaciazona
Raczkowanie

[QUOTE=ObserwujeCie;419143 94

No ja niestety zauważyłam, że wiele kobiet lubi się licytować w tym temacie... a ja to rodziłam pół godziny, a ja to prawie orgazm miałam, a ja to po cesarce minutę już biegałam.... jakieś dziwne powody do przechwałek ... ale mam nowe kryterium rozpoznawania równych babek... jak która gada takie głupoty i ogólnie mi przedstawia pierwsze 3 miesiące macierzyństwa i poród jako miód, cud i orzeszki... to już wiem że nie ma co sobie głowy zawracać.. bo się nie dogadamy

[/QUOTE]

Ja sie nie lubie licytowac, ale zwyczajnie nie mam na co narzekac. Porod choc dlugi, bo chyba z 20h to ze znieczuleniem i raczej malo cierpialam. Pierwszee 2 tyg po porodzie byly ciezkie, ale potem cud , miod i orzeszki
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:59   #1995
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
moj tż niestety nie prasuje twierdzi, że nie umie ale kilka razy się zdarzyło, że coś tam sobie wyprasował.

co do prosiaczka to
no mój chop tez twierdzi, że prasowac nie potrafi - a jak w szpitalu byłma to jakoś koszuline udalo mu sie uprasować

Cytat:
witam...

Co do depilacji to mnie na ogach tez nie boli, ale juz okolice bikini, że o pachach nie wsponę to już ałłłłłłłłłć

co do zmian w związku -oj zmienia się zmienia, raz na lepiej a raz na gorzej ;/ u nas było juz baaaardzo ciężko, ale dalismy sobie jeszcze szanse, tylko, że mój chop nerwus ale jakoś pomału do przodu, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej, będzie coraz więcej słońca a burze z czasem zniknął.

Dziewczynki, w sobote wybieram się na wieczór panieński to będzie mój pierwszy raz kiedy na dłużej zostawie synka mego - oj juz mi ciężko, bo Maksiu taki mamusiny.
A swoją drogą, tż zostaje z synkiem - to oczywiste - i wczoraj jego mama, a moja teściowa- sie tż-ta pyta a co z Maksiem skoro mnie nie bedzie, no to on jej mó, że przeciez on jest i z synem zostanie - na to teściowa zatrwozona - "A czy Ty sobie poradzisz i będziesz wiedział co robic ?? "
kurcze w końcu to jest ojciec, zajmuje sie też małym od urozenia to czemu miał by nie wiedzieć??
A w niedziele byli u nas teście, i oczywiśce teściowa mnie wypytała jak na spowiedzi, czy chodze z dzieckiem na spacery, gdzie, kiedy, na ile, itp. itd. jak mi przyjdzie z nia mieszkac to chyba mnie w wariatkowie będziecie odwiedać.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
trzeba wziąc wielką szczykawę, nabrac do niej wody, nachylić się nad wanną/umywalką/wanienką - i wpuścić wodę ze szczykawki do ucha ino tak wartko - nie tak pomału - powinno się odetkać basy zniknąć

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-07-24 o 10:01
Stary 2013-07-24, 10:00   #1996
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Swoją droga tak a propos - ja nie ufam z gruntu ludziom, którzy mówią, że przyjście dziecka na świat nic a nic nie zmieniło w związku. Dużo sie zmienia. Do dwóch osób dochodzi trzecia, z którą wchodzi się w interakcje (nie tylko kobieta-mężczyzna, ale kobieta-dziecko i mężczyzna-dziecko, wchodzimy w nowe role), więc zmiany są nieuniknione i już.
To fakt, zmiany sa i to duze. Zwlaszcza, ze nam absolutnie nikt nie pomaga. Moi rodzice daleko, a tesciowa wredna baba nie chce.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:01   #1997
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
A swoją drogą, tż zostaje z synkiem - to oczywiste - i wczoraj jego mama, a moja teściowa- sie tż-ta pyta a co z Maksiem skoro mnie nie bedzie, no to on jej mó, że przeciez on jest i z synem zostanie - na to teściowa zatrwozona - "A czy Ty sobie poradzisz i będziesz wiedział co robic ?? "
kurcze w końcu to ojciec, zajmuje sie małym od urozenia to czemu miał by nie wiedzieć??
wiesz co, wydaje mi się, że to jeszcze pzostałość z "ich" czasów. U nas np. było tak, że jak byliśmy mali, to ojciec się nami nie zajmował. tzn. kąpanie, przewijanie itd to tylko mama i teraz jak się Nikoś urodził to mój ojciec też był w szoku, że tż tak się nim zajmuje, bo on by nie umiał

A w wariatkowie nigdy nie byłam, to wpadnę zobaczyć, co i jak

Stary 2013-07-24, 10:06   #1998
Tasia34
Wtajemniczenie

Dzwoniłam do ZUSu, na pewno mam 6 tygodni (oczywiście), poradziła mi odwołać się do PIPy jakby co; teraz dzwoniłam do naszego prawnika, powiedziałam co i jak, ma się skontaktować z kadrami
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:07   #1999
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
wiesz co, wydaje mi się, że to jeszcze pzostałość z "ich" czasów. U nas np. było tak, że jak byliśmy mali, to ojciec się nami nie zajmował. tzn. kąpanie, przewijanie itd to tylko mama i teraz jak się Nikoś urodził to mój ojciec też był w szoku, że tż tak się nim zajmuje, bo on by nie umiał

A w wariatkowie nigdy nie byłam, to wpadnę zobaczyć, co i jak
hihihi to ja już zapraszam jak będziecie paczki nosić to lubię czekoladę z orzechami teraz na diecie to nie mogę ale w wariatkowie to już będa mogła wszystko

Stary 2013-07-24, 10:08   #2000
bmma
Zadomowienie

Cytat:
witam...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:10   #2001
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
hihihi to ja już zapraszam jak będziecie paczki nosić to lubię czekoladę z orzechami teraz na diecie to nie mogę ale w wariatkowie to już będa mogła wszystko

nie ma sprawy. Jak coś to pisz to będziemy ci podrzucać

i jak, udało Ci się skalpel zrobić?

Matko, podziwiam Was za te ćwiczenia. Mi się nie chce d**y ruszyć z kanapy

Stary 2013-07-24, 10:13   #2002
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Witam się i idę nadrabiać o ile mi się uda w sumie tak dużo nie ma tylko jakieś 10 stron zanim nadrobię dojdzie z 5 nowych

My byłyśmy u moich rodziców, mała jakiś katarek dostała ale ogólnie nie jest źle

Anielka
Sliczna

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:18   #2003
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

trzymam za słowo

no uadalo, ale częściowo niestety bo kurcze po ciazy cos mi się ze stawami kolanowymi podziało i kurde ciężeko mi nawet po schodach zejśc i wyjść mam nadzieję tylko, ze to z namdmiaru kg a nie jakieś choróbsko

Stary 2013-07-24, 10:25   #2004
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Anielka
piękna

Cytat:
miałam raz i po 3 dniach poszłam do laryngologa. Zapalenie ucha i 2 tyg na antybiotyku :/
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:26   #2005
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
aaa, bo dość wnikliwie przeglądam książeczki i jeszcze się nie natknęłam

zawsze wiedziałam, ale nie chciałam o tym głośno mówić... no jestem, po prostu, leniwa

a jak mu podałaś jabłko? słoik?

Pani- ja mam jeszcze po Oliwce serię taką: https://www.google.pl/search?q=ptasi...ga%3B652%3B600

bardzo kolorowe, mała patrzy zafacsynowana- oczywiście ukochane to Patsie Radio i Lokomotywa i co dzień się produkuje tak to to,tak to to...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Co do nozek to moj je uwielbia! Gole stopy + pielucha I dziecka nie ma

A co do uszu to lepiej nie moczyc, ale z tego co widze to kazdemu sie mocza ja uwazam zeby nie moczyc ale udaje sie co drugi raz

Monika co mu bylo po jogurcie? Ja dzis probuje... podziwiam Cie ze tak daleko wytrwalas. Na Twoim miejscu na pewno dalabym juz sobie spokoj, bo dieta to jakas masakra a jak dziecko malo je piersi to troche bez sensu... mozesz pomrozic pokarm tak zeby mu dawac jedna butle dziennie Twojego pokarmu

Chcialam sie pochwalic ze wczoraj jadlam salatke z papryka, ogorkiem, pomidorem, szynka I sosem smietanowym a malemu nic nie jest mimo ze wszystko oprocz szynki jadlam pierwszy raz

mi lekarka powiedziała, ze nie musze specjalnie uważać i się schizować- w końcu 9 miesięcy w wodach płodowych dziecko było i nikt mu uszu tam nie zatykał

Cytat:
haha bardzo możliwe ja nie wiem jakby się u mnie to skończyło gdyby trwało dłużej hehehe

Monia no przemyśl co jest dla Was obojga korzystniejsze. Bo jak masz Ty się męczyć i podupadać psychicznie na tym i dodatkowo Jakub się denerwuje to trzeba pomyśleć czy jest sens się dalej katować na pewno będzie ciężko na początku Ci się z tym pogodzić, ale zobaczysz, Jakub będzie zadowolony to mamusia też

Walcz nie daj się oszukać dziwny ten prawnik...

ja też mam chorobę lokomocyjną taką, że nawet nie mogę na tel. spojrzeć bo zaraz chce mi si
ę

smakowało jak widać

eeeeeeee

No ciekawe jaka będzie reakcja Karola

spróbuj zakleić pępek plastrem....ja tam w to nie wierzylam, ale każda wyprawa z Oliwią to była maskara, bo za każdym razem jechaliśmy/ wracaliśmy zarzyganym autem- po plasterkach spokój ( a nie pomagało nic)

Cytat:
ja też

o rany... podziwiam Cię...

heh... u Ciebie to w ogóle...

Pani- dostałaś znizkę za reklamę książeczki? Powinni Ci dać- bo juz większość z nas ją ma dzięki Tobie

Cytat:

Mi też

Moje jęczydlo od godziny usypia i się budzi co chwilę jak sobie wyciagnie smoka z buzi....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:41   #2006
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ziewnij a jak nie pomoze to polecam pojscie do apteki sa specjalne krople do czyszczenia uszu a najlepiej laryngolog.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:50   #2007
Lukrecjas
Raczkowanie

w temacie wycofanych szczepionek.
Ktoś jednak gdzieś kłamie...

http://fakty.interia.pl/prasa/news-r...mmentsZoneList
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:52   #2008
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
w temacie wycofanych szczepionek.
Ktoś jednak gdzieś kłamie...

http://fakty.interia.pl/prasa/news-r...mmentsZoneList
właśnie to czytam
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:56   #2009
Tasia34
Wtajemniczenie

Jeeeee wywalczyłam
Dziś już zupełnie inna rozmowa z kadrami
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:58   #2010
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Anielka

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości