![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
konczi!!!!!!!!!!! my tez bylismy ta szczepione!! i faktycznie u nas w miejscu szczepienia zaczely robic sie brzydkie zmiany na skorze i rozsialy an cale ciało. ja caly czas uwazam że u nas piodermia była konsekwencją tego własnie szczepienia.... wiem, że przy drugim dziecku nie wyraziłabym na nie zgody.... oczywiscie dam znac po wizycie co powie ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-07-24 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry! Turyści,turyści...problem ów mi narobili ![]() W nd przywiozlam ich z dworca:mama synek 9 lat i córka ok.14 plus pies,mieli być min.tydzień a nawet 2.Wczoraj pani mowi wieczorem że oni dziś wyjeżdżają bo tu się jednak nie da bez samochodu!A mówiłam jak rezerwowali że do sklepu 5km do przystanku 2 to nie"bo my lubimy chodzić". Jestem zła,bo poprosili żeby ich dziś zawieźć na pociąg,męża nie ma,sąsiadka w szpitalu,siostra i mama chore.Na szczęście brat się zaoferował że ich zawiezie.Jestem przez nich stratna bo wczoraj odmówiłam jednemu Panu bo mi brakowało jednego pokoju ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tu masz komunikat: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-057.pdf mój dostał 3 razy euvax, ale żaden nie był z tej serii.
![]() |
#124 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ula moim zdaniem powinnas brac jakies zabezpieczenie. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
nie panikuj bo tam pisze przez ostatnie 8 m-cy podawano, a nasze mają 11 to wtedy ich nie było jeszcze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas również dzisiaj cudna pogoda ![]() Zuzia zaraz będzie miała drzemkę a ja idę ćwiczyć skalpel ![]() Wolę rano póki chłodno bo jak mi się nagrzeje w mieszkaniu to nie da rady ćwiczyć. Na spacer pójdziemy po południu. Potrzebuję nadać przesyłkę kurierem,wiecie może gdzie będzie najtaniej? Konczi też czytałam o tych szczepionkach ![]()
#128 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mała oczywiście drzemie razem z tatusiem a ja kawkuję ![]() Wczoraj postawiłam małą na macie i zawsze do tej pory od razu siadała albo do przodu leciała na rączki i na kolanka, ja patrzę a ta stoi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS. ![]() ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-24 o 09:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
hej laseczki!
wczoraj mnóstwo pocytowałam i jak już klikłam wyślij to rozłączyło mnie z netem i :dupa: dziękuję wszystkim za słowa wsparcia ![]() kawkę już wypiłam, dopijam teraz miętę od śniadania i słyszę że młody się już budzi z drzemki, bo się kręci... gratuluję nowych ząbków i melduję, że u nas już widać górną lewą jedynkę ![]() idę, bo się obudził, zajrzę potem! |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba cos z hormonami ![]() ![]() w tym artykule rowniez pisze ze od konca listopada 2012 do l15 ipca 2013 http://wiadomosci.onet.pl/kraj/panik...zepionki/bkyqf |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeju u nas koszmar. Druga górna jedynka się przebija i dwójka obok. Aż ranki biedaczek ma ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kraven błagam prześlij mi składy m-m-rvaxpro i priorixa na priva ![]() jeszcze dziś przeczytałam: Do chwili obecnej istnieją dwie linie hodowli ludzkich komórek diploidalnych, które pierwotnie zostały przygotowane z tkanek abortowanych płodów (w 1964 r. i 1970 r.) i są wykorzystywane do sporządzenia szczepionek bazujących na żywych, atenuowanych wirusach: pierwsza to linia WI-38 (Winstar Institute 38) z hodowli ludzkich diploidalnych fibroblastów płucnych pochodzących z płodu płci żeńskiej a jest to w składzie priorixa i m-m-r II tak?
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() witam się w nowym wątku, ale zapieprzacie ![]() u nas nic nowego , Iga nadal ma tylko 2 ząbki i robi się tak nieznośna że czasami wymiękam ![]() Padła teraz , więc mam chwilę.. dziś w końcu odbieramy płytkę i fotoksiążke ze ślubu, już mnie nerwica brała tak długo czekaliśmy.. Kasiam Iga też ma powiększone cycochy, byłysmy u pediatry to powiedziała że możliwe że od kurczaka, odstawiłysmy na 2 miesiące ale nic , dalej ma powiększone, mówiła też że możliwe że to tłuszczyk ale można skontrolować u endokrynologa, więc w razie W zapisałam ją do prof i jedziemy do Poznania w sierpniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
a mnie okłamali w szpitalu. byłam wkurzona na maxa. powiedzieli, że będą szczepić engerixem, ale niestety w książeczce mam wpisany euvax. na szczeście nie z tej serii.
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Doczytałam o tych szczepionkach :/ wycofali też TRIPACEL i tym akurat mała była szczepiona
![]() http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-056.pdf Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-24 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Na tej stronie są składy wszystkich szczepionek http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek
#138 |
Zakorzenienie
|
Konczi spiesze z odpowiedzia odnosnie przedszkoli - u nas w Gliwicach tez przyjmuja 2,5 latki natomiast w Toszku od miesiaca ukonczenia przez dziecko 3 lat np. jak dziecko konczy 3 latka w grudniu - dopiero w grudniu moze zaczac chodzic do przedszkola - strasznie glupi system.
#139 |
Zakorzenienie
|
Kur.... Nigdzie nie pojechalismy bo ta franca odmawia posluszenstwa. Naprawa okolo 2000zl. Kurrrwaaaaaa trzeba od mamy pozyczyc. Jestem wsciekla i mam ichote na pociag isc.
iwona ale dobre wiesci i zabek i mamie lepiej. Super. a samochod trup nie jest, jakby byl to od razu by na tablice poszedl. To 8mio letnia sportowa vectra. I na serio procz wymiany filtrow, klockow, sprezyn nic sie nie dzialo. Teraz jak na zlosc na wyjezdzie sie stalo. co tam jeszcze? Bo z tel siostry pisze i nie ma cytowania... mmr to szczepienie okolo roczku swinka, odra, rozyczka. marta wyslij mi numer swoj na pw. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie ma żadnych zmian na szczęście ale ogólnie strach w oczach Cytat:
yfff u nas UFA11006 Cytat:
kurcze mówisz że do neurologa? no my byliśmy w kwietniu i nic nie mówiła może tez trzeba skonsultować? hmm Cytat:
a jak to jest z przyjęciem, dziecko musi zaczynać od września czy można no w grudniu puścić? Monia :? mówiłaś że mechanik widział autko tak ? wrrrrrrrrrr ![]()
![]() |
#141 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie wiedziałam ze sa dwie rozne szczepionki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() współczuję ![]() Cytat:
Cytat:
poza tym żaden skład mi się nie podoba. to nieetyczne i niebezpieczne. jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że komórki z ludzkiego płodu mają być wstrzykiwane mojemu dziecku bleeeeeeeee ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#143 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kasiam, ja to jestem beznadziejną matką bo ja w ogóle zielona jestem z wielu tematów, w tym np te szczepionki. Sporo rzeczy dowiaduję się od Was, dzięki Bogu że mam Was ![]() Ula, przykro mi z powodu beznadziejnych wczasowiczów. Uświadomiłaś panią, że odmówiłaś komuś innemu i jesteś stratna? Sama zresztą doskonale powinna zdawać sobie z tego sprawę, nieładnie. Tamlin, nam w ub roku też na urlopie popsuł się samochód i zostawialiśmy w warsztacie, nie pamiętam tylko ile wyniosła naprawa, ale z pewnością więcej niż gdybyśmy to zrobili u siebie. Współczuję, bo kwota niebagatelna... Lourose, bawcie się dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tak źle i tak niedobrze zaszczepisz coś się stanie to będzie mogłam nie szczepić, nie zaszczepisz i zachoruje i nie daj Boże jakieś powikłania się przyplączą to będzie myśl a może jakbym zaszczepiła to by nie zachorowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ale zeschizowałam się tą szczepionką! My w maju szczepiliśmy UFA 12006, więc bardzo blisko tej wycofanej serii.
![]() ![]()
#146 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
ile Giulia Ci waży? Konczi aleś stresa tu wprowadziła z tymi szczepionkami ![]() Ide sie plażować zaraz na balkoniii ![]() Tamlin, wybacz ale nie cierpie opli ![]() Mój brat ma dwa - vectre i astre i jakoś wiecznie z nimi coś... może dlatego ich nie cierpie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a chren tam z nimi,pojechali i spokój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieciuchy zjadły po 1.5 serka z Biedronki ciekawe co to za rewolucja będzie? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ważyliśmy sie ostatnio, ale bedzie nie wiecej niz 8200. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
jakie serki dajesz???
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.