|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A co do lekarzy na NFZ to raczej sie nie wypowiem bo szkoda slow. Dostalas zdjecie? |
|
|
|
|
#872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
31 dc 377,6 41dc 4167 Czyli niższe niż Twoje, z tym że dziś tą betę nie robiłam na czczo zjadłam śniadanie piłam herbatę i wodę, nie wiem czy to ma wpływ na wynik?? Pierwsza beta była na czczo... Musi być dobrze musi ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe ciążówki
Ja dziś pływałam w basenie z córą ale taka zmachana wyszłam że ledwo żyje a miałam sie oszczędzać Cytat:
U mnie usg wykazało ciąże 7,5 tyg a z om wychodził 9 - ale gin mowila ze to z tego wzgledu ze ja dlugie cykle mialam czasami po 40 dni wiec zapłodnienie mogło byc pozniej - kazała sie mało przejmowac długo odpoczywac i brac duph..............., głowa do góry, chociaż wiem ze się martwisz i nic tego nie zmieni dopoki nie bedziesz miała pewnosci ze z fasolka wszystko dobrze .............
|
|
#874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny !
|
|
|
#875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I piersi mnie bolą cały czas od jakichś 3 tygodni, ale mąż twierdzi, że nie urosły
|
||
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Idę spać bo znowu zaczynam kombinować i szukać wpisów o tych poziomach tego beta HCG jeśli go zrobiłam dzis to chyba najlepiej w piątek rano żeby były dwa dni odstępu?
Cytat:
A i mi piersi urosły, ale nie aż tak diametralnie. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-23 o 22:46 |
|
|
|
|
#877 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Samolotem też bym się bała latać na początku. To skoki ciśnienia są takie groźne? ![]() Cytat:
Ja liczę według kalkulatora internetowego i zauważyłam ,że on zaokrągla w górę. ![]() Cytat:
Nie denerwuj się, nie ma to sensu. Maluszek potrzebuje spokoju Cytat:
Nie wiem już komu wierzyć ![]() Cytat:
Cytat:
A ja następną wizytę mam dopiero 22.08 jak to wytrzymać
|
|||||||
|
|
|
#878 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witaj
Też jestem PM2011 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hihi i też nazywamy fasolkę Bejbikiem ![]() Cytat:
Pewnie maleństwo czekało z zagnieżdżeniem i stąd ten "wiek ciąży". Nie wiem jak Ty, ja jestem strasznie niecierpliwa, więc mam nadzieję, że ten miesiąc czekania minie Ci naprawdę szybko! |
||||
|
|
|
#879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nadzywczajna, asia665, Wróżka_Dzyńdzyńdzyń witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam nowe kolezanki katekaet jak dla mnie wynik bardzo dobry,pięknie przyrasta xhankax poprostu za wczesnie na serduszko,ja też byłamw 7 tyg i nawet nie chciał mi usg robić bo w poprzedniej ciąży poszłam gdzie 4-5 tydz i nic nie było widać i co ja się strachu najdałam, i no faktycznie wtedy poroniłam, ale teraz mi powiedział ze na usg jest jeszcze czasu, beta dobrze przyrasta i to jest najwazniejsze, zresztą ja mam późne owulacje wiec na pewno ciąża młodsza, spokojnie czekaj na wizyte.
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Mnie bardzo dokucza ból piersi. Są po prostu jak kamienie. Ja mam duży biust i jak sobie pomyślę, że będzie jeszcze większy
![]() W ogóle piersi bolały mnie jak na okres. W ogóle nie brałam pod uwagę, że to ciąża. Byłam rozdrażniona jak normalnie przed okresem. Jeszcze mój partner zapytał: zawsze tak masz? to już będę wiedział ![]() Śmiać mi się chce, bo jak byłam młodsza, to człowiek nie raz widział "objawy ciąży" u siebie i wpadał w panikę, a teraz kiedy naprawdę zaszłam w ciążę to nawet nie brałam tego pod uwagę. W ogóle za tydzień jadę nad morze, nie byłam nad morzem od 26 lat i mój ukochany zrobił mi niespodziankę i mnie zabiera. I bardzo bym chciała się kąpać bo uwielbiam pływać. I się zastanawiam czy nie zaszkodzę maleństwu skoro to tak wczesna ciąża. Ale chyba właśnie będę używać tamponów. Jak chodzę na basen to zawsze używam, zdawały egzamin więc może i teraz mnie nie zawiodą. We wtorek idę do gina. I mam nadzieję, że na USG będzie coś widać. To już będzie prawie 7 tydzień. Jak bylam w 4-5 to nie było widać kompletnie nic. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-07-24 o 09:36 |
|
|
|
#882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Zarodek pojawił się w 7 t.c a serduszko w trakcie 9 t.c. . Gin też powtarzał ,że owulacja mogła się przesunąć . Witam Witam ![]() Hejka ![]() Witam się po ciężkiej nocy. Synek mi ząbkuje i ma biegunke ,więc w nocy po kilka razy zmieniamy mu pampersy . Ja kiedyś oszaleje ![]() Dzisiaj byłam na becie . Czekam na wynik
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie też myślę, że tak jest w moim przypadku. Że miałam później owulację i zaszłam później, stąd w 5 tygodniu nie było widać kompletnie nic. Może jak we wtorek pójdę to coś zobaczę. No w ciąży jestem na pewno. Beta nie kłamie (1820 przedwczoraj)
|
|
|
|
#884 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłyby już takie zostać też po ciąży Ale to pewnie złudna nadzieja![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Też tak po cichu liczę, że mi mój zrobi niespodziankę i gdzieś pojedziemy, chociażby nad jeziorko na kilka dni . Ale coś czuję, że nic z tego nie wyjdzie... Przeprowadzamy się właśnie do nowego domku i potrzebujemy mnóstwo pieniędzy na jego wykończenie i urządzenie. Powiem Wam, że beznadziejny to jest wybór: czy kupić np. barierkę na schody albo rolety na okna czy pojechać pod namiot nad jezioro, ech....
|
||
|
|
|
#885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, właśnie wynajął mieszkanie ale jest do kompletnego remontu. Miało być takie tymczasowe, a tu nagle okazało się, że będzie dziecko. I trzeba to mieszkanie przygotować dla mnie i maleństwa. Kasa jak najbardziej potrzebna. Ale on stwierdził, że musimy jechać. W przyszłym roku już będzie dziecko, więc pewnie nie wyjedziemy nigdzie. Dlatego tak cieszę się na ten wyjazd. |
|
|
|
|
#886 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
I ktoś Ci już odpowiedział, że ten multi-gyn to można stosować i zapobiegawczo i jako lek. Pani doktor zapytana powiedziała, że jak pomaga to jak najbardziej mogę stosować Cytat:
![]() I my chyba w końcu jedziemy na tą Chorwację, więc pewnie będę stosowała te tampony i spróbuję własnie z tym multi, tak jak któraś z Was pisała o clotrimazolu. A co do serduszka, to ja wczoraj byłam i wg USG to 6t1d (wg OM7t3d i serduszko już biło
|
||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
katekatee
31 dc 377,6 41dc 4167 Czyli niższe niż Twoje, z tym że dziś tą betę nie robiłam na czczo zjadłam śniadanie piłam herbatę i wodę, nie wiem czy to ma wpływ na wynik?? Pierwsza beta była na czczo... Musi być dobrze musi I na pewno bedzie dobrze!!!dobrze przyrasta!!! a na wynik nie ma wplywu jedzenie. xhankax nie martw sie juz idz prywatnie wtedy na pewno maja lepszy sprzet i zobaczysz juz i zarodek i serduszko!!!(zaczyna bic pod koniec 5tc) Witam tez wszytskie nowe mamuski!!! Co do zapobiegania infekcja polecam wam doustyny Lacibios femina,Lactovaginal dopoch.oba sa bardzo dobre i cenowo tez chyba najlepiej wypadaja, na pewno nie wolno irygacji robic. Plus duzo nabialu zwlaszcza kefirow pic. |
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
Czesc wszystkim
![]() Chociaż podczytywałam Was od poczatku watku, to dopiero dziś mam odwagę dołączyć ![]() Dwa lata temu poronilismy z TŻ dzidziusia w 12tc..to był szok.. Od tamtej pory nawet nie myśleliśmy o ponownej ciąży, dopiero teraz staraliśmy się z meżem o kolejne dzidzi od ślubu, czyli od kwietnia i to w stresie, bo moja praca zagraża ciaży i jeszcze doświadczenia z przeszłości. OM 29.05.2013 i choć spodziewałam się kolejnej dopiero 26.06 to już 24 zrobiłam test i tu mega szok.. blada druga krecha 25 już nie poszłam do pracy, tylko do gina Mieszkam w Niemczech, więc bez bety pognałam z dwoma testami z 2 krechami Gin co dziw, mimo takiej wczesnej ciaży 3t6d znalazl na usg mikro kropeczke od razu L4 i kolejna wizyta za tydzien 2.07 juz bylo pecherzyk ładnie widać, a kolejna wizytę miałam dziś 8t0d![]() no i dzisiaj piękny dzidziuś na usg serduszko pięknie bije, a maluszek nawet się coś poruszał według gina ![]() Tak więc dołaczam nieśmiało do mamuś marcowych, TP z OM to 5.03.2014 Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochana!!! Jutro zaczynamy 9tc czy to nie piekne Bedzie dobrze!A jak sie czujesz? |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze dziewczyny, że mamy ten wątek!
Czytam wasze wpisy, że mam się nie martwić i jakoś przestałam rozpaczać. Jutro idę bete powtórzyć, a w przyszłym tygodniu na jeszcze jedno usg, do innego lekarza, może już coś będzie. W necie nie czytam rewelacji, bo wczoraj próbowałam i włosy mi stanęły na głowie.
|
|
#893 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit: wczoraj dzwonił szef, dziś szefowa i pierwsze pytanie "gdzie spędziłam urlop" Wrrr... TŻ śmieje się, że mogłam odpowiedzieć "Panie X, Panie Y, tak mało zarabiam, więc nie stać mnie na urlop" ![]() Cytat:
Bardzo Ci współczuję straty... Ale cieszę się na wieść kolejnym pięknym serduszku ![]() Mam jakąś schizę, odliczam godziny do końca pracy, żeby jak najszybciej zobaczyć serduszko mojego Maleństwa. Co do powrotu do pracy - jeansy strasznie mnie cisną Aż mnie brzuch zaczyna boleć :/
Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-07-24 o 13:19 |
||
|
|
|
#894 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja teraz noszę spodnie i spódnice z gumami w pasie, bo mnie niestety wybrzuszyło - normalnie wbijałabym się na siłę w jeansy, ale teraz wolę nie ryzykować. |
||
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do spodni,to ja w pierwszej ciąży bardzo przyzwyczaiłam się do spodni na gumce i leginsów
![]() Jeansów mam tylko 1 pare , a na gumce 5
|
#896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak to chodzę w spodniach z materiału/z bawełny, ale dziś tak mi się jeansy zamaniły ![]() Chciałam założyć też bluzkę, która jest hmmm wytaliowana - kiedyś podkreślała talię, a dziś rano wyglądałam w niej jakbym była w 5mc A jak napisałam o tym psiapsióle to już chce wygrzebać z dna szafy jakieś ciuchy dla ciężarówek i przekazać je w spadku |
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
już wam brzuszki wyszły? wow, super!
|
#898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To super Równiótko idziemy Ja się dobrze czuję, siedzę w domku i się lenię Nuta niepewności zawsze pozostanie i strach przed kazda wizyta też ![]() ale oby do przodu Następną wizytę mam na 19.08 ![]() Dziękuję Wam wszystkim za miłe powitanie Razem starajmy się bez względnych stresów przetrwac do następnych wizyt PS. ja sobie nie wyobrazam jak niektorym kobietom wystarczają 3USG na całą ciążę? ja na kazej wizycie chce podgladac Kropeczkę
|
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duzo zdrowka dla Ciebie i dzidzi ![]() Cytat:
Nie daj sie zwariowac i zrob jak mowia dziewczyny:beta i wyszytko bedzie jasne a za tydz. usg prywatnie i na pewno bedzie dobrze ![]() A ja wlasnie przeczytalam,ze nawet salami sie jesc nie powinno-oczywiscie do tego czasu zdazylam zjesc pare plasterkowm mmmm pycha suchi tez sobie zjadlam-jeszcze nie wiedzac,ze w ciazy jestem..We wtorek musze porobic wszystkie badania-jeszcze sie okaze,ze toxo mam
Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2013-07-24 o 13:59 |
||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam za sobą # także wiem co czujesz. ale tym razem wszystko będzie dobrze, zobaczysz![]() jutro zaczynam 9 tc i już coś tam widać, tzn ja widze i Tż, bo ktoś z boku, co nie wie to się jeszcze nie domyśli. W każdym razie musze dokupić trochę dłuższych bluzeczek, żeby zasłonić rozpięte spodnie ![]() Też sobie tego wyobrazić nie mogę. A już w ogóle nie wiem jak nasze mamy mogły żyć bez usg ciążowego, przecież te 30 lat temu tego nie bylo, a przynajmniej nie tak powszechne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

jestem w 7tygodniu a miseczka poszła w górę o 2 rozmiary

Bejbik ma całe 3,8 mm 

Ale cieszę się na wieść kolejnym pięknym serduszku