|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Właśnie mnie mamuśka doprowadziła do takiego rozstroju nerwowego że się poryczałam...
Ostatnio się zastanawiałam i stwierdziłam że szkoda mi się wyprowadzać z domu bo jednak tutaj mam swoje miejsce od zawsze, tutaj mi najlepiej a z teściową może się mieszkać różnie. Po dzisiejszej akcji będę odliczać czas do wyprowadzki, mam dość mieszkania z moją mamą pod jednym dachem... |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i u mnie mają być upały./... trzeba pomyśleć nad jakąś wodą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() smoczek uspokajacz też tt, ale krótko gdzieś do 7 mcy używała. Ale moja córa bezproblemowa i akceptowała wszystko co mama dała ![]() ![]() a smoczki i butelki najtaniej na allegro są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że u Ciebie lepiej,chociaż na pewno bardzo Ci ciężko Trzymaj się dzielnie i nie poddawaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Raczkowanie
|
Właśnie przyszły wkładki poporodowe,majteczki z siatki aż nie mogę na to patrzec haha
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
ja sie ciesze na upał w sobote, bede nad woda wiec lajt, gorzej teraz bo nie czuje sie dobrze w takim ukropie. Poza tym czas się opalić, jestem blada jak ściana.
![]()
#609 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |||
Zakorzenienie
|
Niunia,olenka dołączam do zatkanych nochalów
![]() No tym tekstem też zarzucił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze możecie jakiegoś grila przydomowego zrobić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Napisz może na priv ,bo ma problemy z netem i może nie odczytać na głównym forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku, ale żeby od wczoraj 20str zapisać??? Szalone
![]() ![]() Dziewczyny była któraś z Was w Ikei oglądać mebelki, łóżeczka itp.?? Jest coś wartego uwagi?? Bo ja jak oglądam łóżeczka w necie to mam ochotę popełnić samobójstwo ![]() ![]() ![]() Może macie do polecenia jakieś fajne firmy robiące dobre łóżeczka itp.?? Wczoraj miałam zgon totalny, cały dzień nic nie zrobiłam oprócz obiadu, nie miałam siły ręką ruszyć ![]() ![]() a moja mała to ma ADHD po tatusiu, bo ledwo wstanę i zaczyna kopać i tak caaaaały dzień ![]() Czasami bolą mnie jajniki, pewnie to normalne, ale najgorzej jak leżę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Domi
![]() Dziewczyny ale ja rozmawiam, siostra i mama też. Tylko co z tego jak moja sis na co dzień szarpie córką, wiecznie na nią wrzeszczy i jest niekonsekwentna. Może faktycznie Alisie pozwolić... Tylko się boje, że jak raz pozwolę to uzna że nie ma w tym nic złego a przecież za chwile będzie noworodek :< Kociak moja córka zaczynała od tt, potem jej się w ogóle butle odwidziały na 7 miesięcy. W tym czasie przeszliśmy niemal przez wszystkie marki na polskim rynku. I Skończyliśmy tam gdzie zaczęliśmy, tylko ze zmienionym smoczkiem na vari flow-czyli na tt. Smoczka używaliśmy nuka bo tt był "mosiężny". A. nie była w stanie utrzymać go w buzi. Odeszliśmy w 10 miesiącu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bella mama zbijają się w kroku i trzeba częściej wymieniać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Wtajemniczenie
|
Włos się na głowie jeży..
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Raczkowanie
|
Witam i ja w nowym wątku
![]() Zaraz lecę Was choć trochę nadrobić, ale to szaleństwo żeby od wczoraj tyle stron napisać ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Dobrze że się jednak obyło bez kradzieży ![]() Nie wiem co Ci poradzić na to gryzienie,dziwny sposób odreagowywania ![]() Ja bym oddała tym samym ![]() Cytat:
![]() A brzuszkiem bym się nie martwiła,widocznie taka Twoja uroda że brzuszek mniejszy ![]() Daj znać jak po oględzinach wózkowych ![]() Cytat:
![]() ![]() Jejciu przestraszyłaś tą utratą przytomności ![]() Mama Ci teraz dużo pomoże,super ![]() Ja kiedyś też pomyliłam tak autobus :///// więc luz zdarza się najlepszym ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Żadne kary,prośby,nakazy nie pomagają? Cytat:
Nie boisz się zniszczenia paznokci.Ja już nigdy więcej nie zrobię tipsów i żeli ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Wtajemniczenie
|
Piszecie o biciu i porozmawianiu.Niestety ale nie zawsze to takie proste. Ja bym poprostu narazie ograniczyla kontakty i powiedziala kuzynce dlaczego. Niestety czasem konsekwencja, kary,tlumaczenia, a nawet klaps nic nie daja. Moj mial faze, ze popychal i bil inne dzieci. Mowilam przed pojsciem na plac zabaw ze jak tak sie zachowa idziemy od razu do domu. I co?Bil nadal.Tzn.nie tyle bil co popychal na slizgawce. Choc za kazdym razem bylam konsekwentna. Trwalo to dlugo az w koncu przeszlo. Rozne sa dzieci, rozne charaktery, wiele nie radzi sobie z emocjami i tylko tak potrafia to okazac az dojrzeja emocjonalnie. I czasem wierzcie mi, mozna robic wszystko, lacznie z psychologiem a dziecko nie chce wspolpracowac. Kiedys myslalam, ze miloscia i konsekwencja rozwiaze wszystkie problemy wychowawcze.Niestety nie zawsze sie da i czasem jest sie kompletnie zagubionym i bezradnym, bo wyprobowalo sie juz wszystko a dziecko nadal sie zle zachowuje.To niestety taki czas,2-4 lat, potem zaczyna sie ok 12 roku zycia powtorka
![]() domii-mama sie martwi, bo wie jak to moze byc z tesciowa..moja ex tesciowa byla super i super nam sie razem mieszkalo.Wszystko robilysmy razem.Z obecna po kilku dniach bym sie pobila. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-24 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę jeszcze poczytać opinie w necie ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Czas najwyższy na L4,więcej z nami tutaj popiszesz ![]() Oglądałam dzisiaj zdjęcia Kyte i Williama,aż się wzruszyłam. Fajna rodzinka ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() W ogóle podziwiam Was że chce się malować paznokcie. Ja lubię mieć pazurki kolorowe,ale b.rzadko maluję. Mimo że lubię mieć np czerwone u stóp to potem nie mogę ich zmyć,tak ciężko lakier schodzi :/ Nie mam cierpliwości do tego. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||||||
Rozeznanie
|
Do mnie przyjechał TŻ po treningu PN i jednak nie wytrzymałam
![]() ![]() Też tak myślę, dzis mama zobaczyła mnie rano i mówi: o wreszcie mini mini ale widac brzuch, ze jestes w ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() PS. zsapraszam na jezioro Rożnowskie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze myślałam że to kwestia wychowania.Ale okazuje się że nie tylko. U moich dwóch bratanic i siostrzenicy nic takiego nie występowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzięłam się za prasowanie..ehh muszę odsapnąć jest tak duszno... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Rozeznanie
|
Witamy się w 20 tygodniu
![]() Ale naprodukowałyście już stron ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wkroczyliśmy z maluchem w 23 tydzień! (Czyżby to już 6 miesiąc???). Z tej okazji wrzucam małe porównanie brzuszkowe! Trele 2-6 h WOW! U nas 2h to leżysz na sali aklimatyzacyjnej z dzieciem na cycu :P Odnośnie pazurków to ja lubię malować i na dłoniach zmieniam często, a stópki raz na jakiś czas bo serio długo się trzymają. Ostatnio byłam na pedicure i mam go już ponad 1,5 miesiąca!!!! I wygląda bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do gryzienia, nie dam żadnej rady bo nie mam pojęcia co robić. Wrzucaj brzuchoooo! ![]() Cytat:
U mnie ciągle gorzej, ostatnie badanie sprzed 3 tygodni hemoglobina 10,1. Może mi dzisiaj lekarka każe zwiększyć dawkę żelaza. Cytat:
Jeszcze w sprawie butelek. Ja kupiłam TT tą zwykłą bez systemu odpowietrzania (chociaż też piszę, że jest antykolkowa, ma w smoczku dziurkę i to niby odpowietrza). Więcej narazie ine kupuję, zobaczymy jak się maluch urodzi czy mu podpasuje czy będzie potrzebna w ogóle, a jak nie to będę kombinować z innymi butelkami/smoczkami. Dużo dobrego czytałam o Dr Brownie i tej z Medeli 0 Calm - ale cenę ma niezłą. Gdyby mały się krztusił np przy jedzeniu to chyba bym w nią zainwestowała...
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-24 o 10:38 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczynki w nowym szarym dniu.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Udowodniłaś że jesteś silną osobą i wierzę że nie będziecie musilei długo czekać na upragnione maleństwo!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Taka lekko skrzywiona pozycja ale u mnie zdaje egzamin... Jedna nogę podciągasz najwyżej jak się da, brzuszek "przerzucasz" na boczek żeby nie gnieść i malujesz tą ręką która akurat masz bliżej do nogi ![]() Szczerze powiedziawszy to właśnei teraz dostałam jakiegoś kopa żeby zacząć dbać o paznokcie. Jakoś napatrzyłam się na kobietki które w ciąży miały wy***ane na to jak wyglądają i przez to się strasznie zapuściły. Obiecałam sobie samej że nie pozwolę aby i mnie to dosięgnęło. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam się w nowym wątku!
Wpadłam tylko na chwilkę że u nas wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałam w końcówce starego wątku że domi ma ustaloną datę ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.