Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 08:28   #2701
agoola83
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
ZMIENIAJĄC TEMAT

Wyszłam do sklepu po bułkę, pod placem budowy obok którego przechodziłam stały dwie młode kobiety. Wyglądały na..."haharówy" jak to się u nas mówi. Wymalowane, krótkie spodenki bluzki ledwo zakrywające pępek z miną "co się k....a gapisz"
Ewidentnie na kogoś czekały (myślę na chłopa z budowy ) jedna się obróciła z papierosem w gębie (nie, nie w ustach, jak nic gęba zakazana) w jakimś 7miesiącu, brzuszek spory miała, a spodenki ledwo tyłek zakrywały. Stoi na środku chodnika i pali.... (koleżanka też z resztą, ale to mnie nie interesowało) na prawdę przykry widok, bezczelnie zmierzyłam ją wzrokiem pokręciłam głową (nie mogłam się powstrzymać)
Odwróciłam się, jeszcze bardziej bezczelnie, a te widziały chyba moją reakcję i myślałam,że zaraz do mnie pobiegną mnie zlinczować za moją zniesmaczoną minę no...

Ja zdaję sobie sprawę, że to jej życie i jej sprawa, ale w ciąży.... jest odpowiedzialna z drugiego bezbronnego człowieka.
Jest tyle par, które latami starają się o dzidzię, wyczekują, nawet na wątku znajdą się takie przyszłe mamy! I co? Zajdzie w ciąze taka i nie docenia tego co ma!Ma taki taki skarb pod sercem, a go niszczy! Dla innej kobiety to byłoby spełnienie największego marzenia, a ona to niszczy...

teraz tak żartując juz: Przez chwilę przeszła mi przez myśl scena rodem z filmów Tarrantino: podejść wyrwać peta z ręki i zgasić na czole rzucić błyskotliwym tekstem, po czym odejść no!
Haha..haharowy)) dobre...dawno tego nie słyszałam...ostatnio nad woda siedziała taka...nie dość, że paliła prawie non stop, to wypila 2 radlery i jedno piwo z sokiem .....wrrrrrr.....w pogodne dni przed kliniką ginekologii w zabrzu można sobie poogladac...całe rzesze brzuchatek ktore wylegly na peta...widok mrozacy krew w żyłach...po dwóch tygodniach pracy tam przestalam to zauważać...teraz znowu mnie rusza.....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:36   #2702
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Obudził mnie dzisiaj przed 7:00 okropny ból żołądka, myślałam że zaraz padnę. To już drugi raz w przeciągu dwóch tygodni, nie wiem czego może być to przyczyna. Jem normalne posiłki, smażone jem od wielkiego dzwonu, żadnych fast foodów. Czy któraś z Was tak miała może? Bo mnie to zastanawia bardzo.
Może ze stresu przed wyjazdem?

Kate wyglądała naprawdę bardzo dobrze i nawet chodziła tak żwawo

A co do częstości wizyt lekarskich to ja mam tak średnio raz w miesiącu. Magnusia a Ty jak często masz?
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:36   #2703
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego:

"Wiele kobiet zastanawia się także nad tym, czy seks w ciąży zakończony wytryskiem nasienia do pochwy może przyspieszyć poród. To prawda – w spermie znajdują się bowiem prostaglandyny, które mogą zmiękczyć szyjkę macicy i zainicjować poród. Jednak, aby do tego doszło, w organizmie kobiety muszą już zajść pewne zmiany hormonalne, które ukierunkowują jej ciało do wydania na świat dziecka. Dlatego niektórzy uważają, że gdy ciąża jest przenoszona, stosunek może przyspieszyć poród. Jest to zapewne lepszy sposób i bardziej przyjemny niż podłączenie do kroplówki z oksytocyną w szpitalu."

Ale to się tyczy już końcówki ciąży i kiedy jest ryzyko przedwczesnego porodu.
W Anglii podobno zamiast oksytocyny podają właśnie kobietom na wywołanie podoru żel z prostaglandynami. Ma łagodniejsze działanie i podawany jest dopochwowo.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Tak często masz wizyty?

uwaga za reklamy blokują chyba dostęp użytkownika, nie orientuje się w tym...ale nie można bez jakiś opłat się tu reklamować
Widziałam dzieła mezega twoje- są super
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Teraz byłam z wynikami usg i pappa. 6.08 mam nastęoną z wynikami krwi. Potem nie wiem jaki plan będzie

Dziewczyny co ja dziś przeżyłam. Wstałam wyszykowałam się do roboty i jak mnie do kibla nie pogoni! Puściłam tak cudownego pawia że chyba wybełtałam kotlet z komunii tak się zastanawiam czy to nie przez witaminy. Gin mi kazał tetaz brać więc kupiłam Falvit mama i dziś wzięłam rano. Jak mam na nie bełtopęd to lipa bo 50 zł za opakowanie zapłaciłam. Najgorsze to że po akcji został mi taki paskudny metaliczny posmak- fujjjjjj. Jade do roboty zaopatrzona w torebkę na bełta a mój żołądek spokojny nie jest....
Spróbuj łykać witaminy wieczorem. Ja też mam Falvit mama i też źle się po tym czułam i go odstawiłam na jakiś czas. Wczoraj zaczęłam znów - zobaczymy jak będę reagować.
Stary 2013-07-24, 08:41   #2704
SunShineDoll
Rozeznanie

Dziewczyny a Wy co ile macie wizytę u gina ? Ja mam co 3 tygodnie.

Wczoraj byłam u siebie u lekarza świadkiem żenującej sytuacji byłam akurat w gabinecie, kiedy piguła z recepcji weszła do doktora z informacją, że dzwoni pacjentka 5 miesiąc z bólami ale bez plamienia ani krwawienia, czy ją przyjmie ona przyjedzie lekarz powiedział oczywiście proszę poinformować, żeby jechała oraz panie w poczekalni, żeby weszła bez kolejki z powodu bólów. No i lekarz ze mną rozmawia czy mam pytania, i że przy następnej poznamy płeć itp i słyszę z korytarza rozmowę dwóch pacjentek oburzonych, że ona już czekają tu pół godziny i je też boli od siedzenia. I pomyślałam sobie, że to bardzo przykre. Ja rozumiem gorąc jak nie wiem lekarz po urlopie to trochę nas jest pomijając fakt, że kobiety nie przychodzą na umówione godziny tylko jak chcą i robią się zatory - przykładowo ja miałam na 17 byłam 16:45 a przede mną już kolejka babek jedna na 17:30 ale się kłócić nie będę tylko czemu one przychodzą godzinę wcześniej? W każdym razie zaraz pomyślałam sobie, jakbym ja była w takiej sytuacji miłe by to nie było.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:59   #2705
magnusia
Zakorzenienie

[QUOTE=forester

A co do częstości wizyt lekarskich to ja mam tak średnio raz w miesiącu. Magnusia a Ty jak często masz?[/QUOTE]

No też tak raz.na miesiąc teraz z wynikami pappa byłam a pappa robiłam w innej klinice

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam u siebie u lekarza świadkiem żenującej sytuacji byłam akurat w gabinecie, kiedy piguła z recepcji weszła do doktora z informacją, że dzwoni pacjentka 5 miesiąc z bólami ale bez plamienia ani krwawienia, czy ją przyjmie ona przyjedzie lekarz powiedział oczywiście proszę poinformować, żeby jechała oraz panie w poczekalni, żeby weszła bez kolejki z powodu bólów. No i lekarz ze mną rozmawia czy mam pytania, i że przy następnej poznamy płeć itp i słyszę z korytarza rozmowę dwóch pacjentek oburzonych, że ona już czekają tu pół godziny i je też boli od siedzenia. I pomyślałam sobie, że to bardzo przykre. Ja rozumiem gorąc jak nie wiem lekarz po urlopie to trochę nas jest pomijając fakt, że kobiety nie przychodzą na umówione godziny tylko jak chcą i robią się zatory - przykładowo ja miałam na 17 byłam 16:45 a przede mną już kolejka babek jedna na 17:30 ale się kłócić nie będę tylko czemu one przychodzą godzinę wcześniej? W każdym razie zaraz pomyślałam sobie, jakbym ja była w takiej sytuacji miłe by to nie było.
Najgorsze to że kobiety są dla siebie tak wredne a przecież każda doskonale wie jak to jest być w ciąży i martwić się o siebie i dziecko
Stary 2013-07-24, 09:07   #2706
mezaga
Zakorzenienie

Ja wizyty miałabym raz w miesiącu pewnie ale przez to, że są dwa brzdące to co 3 tygodnie - jak będzie trzeba to co 2. Na razie idę w piątek i pewnie wszystko będzie zależeć od stanu łożysk. Co do kolejki to u mojej ginki często gęsto jest tak, że jak mam wizytę na 19 to wchodzę w okolicach 20 czasem 21. Bo zawsze się jakiś nagły przypadek trafi, jakaś kobieta "tylko po receptę" i tak schodzi. Dlatego ja zawsze dzwonię wcześniej i pytam o opóźnienie. Na szczęście mam do lekarza jakieś 8 minut drogi pieszo więc mogę na spokojnie sobie w domu siedzieć i czekać.
Stary 2013-07-24, 09:10   #2707
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Teraz byłam z wynikami usg i pappa. 6.08 mam nastęoną z wynikami krwi. Potem nie wiem jaki plan będzie

Dziewczyny co ja dziś przeżyłam. Wstałam wyszykowałam się do roboty i jak mnie do kibla nie pogoni! Puściłam tak cudownego pawia że chyba wybełtałam kotlet z komunii tak się zastanawiam czy to nie przez witaminy. Gin mi kazał tetaz brać więc kupiłam Falvit mama i dziś wzięłam rano. Jak mam na nie bełtopęd to lipa bo 50 zł za opakowanie zapłaciłam. Najgorsze to że po akcji został mi taki paskudny metaliczny posmak- fujjjjjj. Jade do roboty zaopatrzona w torebkę na bełta a mój żołądek spokojny nie jest....
Możliwe, że to witaminy. Wcześniej na wątku dziewczyny pisały, że któreś witaminy tak działają. Niestety nie pamiętam które.
Magnusia, czyli jednak nie poszłaś na L4. Daj znać jak atmosfera w pracy.
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Tak, mam antybiogram do posiewu. Jeśli chodzi o objawy to raczej nie ma ich...no może trochę odczuwam ale może z raz dziennie lekkie chwilowe swędzenie, no i trochę wydzieliny w kolorze białym, może trochę mlecznym - chociaż czytałam, że ta wydzielina to normalna sprawa w ciąży.

Mam nadzieję, że dostanę antybiotyk:/
Moja znajoma dostała na podobną infekcję w ciąży antybiotyk. Nie taki doustny tylko dopochwowy. Brała go przez jakiś czas i infekcja ładnie się wyleczyła.
Trzymam kciuki za Twoje zdrówko i by wszystko było po Twojej myśli .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 09:15   #2708
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ja też mam raz na miesiąc. Jutro idę na badania pierwsze w sumie, późno troche, ale tak kazał lekarz.. dziwnie trochę. już II trymestr trwa....
Stary 2013-07-24, 09:20   #2709
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja wizyty miałabym raz w miesiącu pewnie ale przez to, że są dwa brzdące to co 3 tygodnie - jak będzie trzeba to co 2. Na razie idę w piątek i pewnie wszystko będzie zależeć od stanu łożysk. Co do kolejki to u mojej ginki często gęsto jest tak, że jak mam wizytę na 19 to wchodzę w okolicach 20 czasem 21. Bo zawsze się jakiś nagły przypadek trafi, jakaś kobieta "tylko po receptę" i tak schodzi. Dlatego ja zawsze dzwonię wcześniej i pytam o opóźnienie. Na szczęście mam do lekarza jakieś 8 minut drogi pieszo więc mogę na spokojnie sobie w domu siedzieć i czekać.
Ja też człapię na nogach mam jakieś 5 minut spacerkiem. Dlatego wybrałam też tego lekarza, brak prawa jazdy i początek ciąży pod znakiem nie wsiądę do samochodu bo puszczę pawia . Moja siostra z bliźniakami miała też co 3 tygodnie ona z kolei całą ciążę musiała leżeć to w kolejce czekał mąż i jak wchodziła pacjentka przed nim to wsiadał w samochód i jechał po siostrę a tak to siedział sam.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:29   #2710
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Możliwe, że to witaminy. Wcześniej na wątku dziewczyny pisały, że któreś witaminy tak działają. Niestety nie pamiętam które.
Magnusia, czyli jednak nie poszłaś na L4. Daj znać jak atmosfera w pracy.
W pracy ok robię swoje i już . Przestała przejmować się za wszytkich i tyle. Dziś przyniosłam zaświadczenie od lekarza i poszło do kadr
Stary 2013-07-24, 09:32   #2711
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Tak, mam antybiogram do posiewu. Jeśli chodzi o objawy to raczej nie ma ich...no może trochę odczuwam ale może z raz dziennie lekkie chwilowe swędzenie, no i trochę wydzieliny w kolorze białym, może trochę mlecznym - chociaż czytałam, że ta wydzielina to normalna sprawa w ciąży.

Mam nadzieję, że dostanę antybiotyk:/

Magnusia, chyba nie jesteś odosobnionym przypadkiem, bo właśnie słyszałam, że falvit jest mocnawy i często po nim występują wymioty.
Dziewczyny co do witamin (też biorę falvit, wcześniej ladee vit) to owszem, potęgują wymioty ale tylko w sytuacji nie jedzenia. Jeśli bierze się na pusty albo prawie pusty żołądek to można prawie na pewno rezerwować wizytę w kibelku :p
Przerobiłam to już. Teraz zanim wezme witaminy kanapka co najmniej i jest ok. Albo wieczorem właśnie jak Gosia pisała

Co do aktualnie najbardziej znanego dziecia na świecie. Wczoraj widzialam zdjęcia, bo relacja na żywo mnie ominęła. Jestem pod wrażeniem Kate, która wygląda idealnie, świeżo i radośnie i to w zaledwie trochę ponad dobę po porodzie.
Wszyscy krzyczą, że co tu oglądać, dziecko jak dziecko, para jak para. Ale jakoś tak lubię takie rzeczy oglądać. Gdyby tv puściła relacje z porodu Kowalskiej i radości rodziny już po, to chyba też bym śledziła, bo bardzo lubię patrzeć na cudze szczęście i wcale nie patrzeć z zazdrością, tylko tak po prostu, bo zazdrościć nie muszę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 09:33   #2712
forester
Zadomowienie

Fajnie, że macie tak bliziutko lekarzy. Ja do swojej nowej lekarki, muszę wyjechać z domu jakąś godzinę i piętnaście minut wcześniej i to przy dobrych wiatrach jak nie ma korków. Rozumiem więc czasem osoby, które się złoszczą w kolejkach, ale tylko w przypadku gdy słyszę od takiego wpychacza kolejkowego: ja tylko na minutkę, a potem znika w gabinecie na 10 min. Przypadek nagły rozumiem absolutnie i nie pojmuje skąd brak zrozumienia u innych kobiet
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:37   #2713
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Fajnie, że macie tak bliziutko lekarzy. Ja do swojej nowej lekarki, muszę wyjechać z domu jakąś godzinę i piętnaście minut wcześniej i to przy dobrych wiatrach jak nie ma korków. Rozumiem więc czasem osoby, które się złoszczą w kolejkach, ale tylko w przypadku gdy słyszę od takiego wpychacza kolejkowego: ja tylko na minutkę, a potem znika w gabinecie na 10 min. Przypadek nagły rozumiem absolutnie i nie pojmuje skąd brak zrozumienia u innych kobiet
Naprawdę macie takie kolejki przed gabinetami? Ja czekałam raz 20 minut, poza tym zawsze przychodze i wchodzę od razu-po 5 minutach.
Zapisy sa na konkretna godzinę, na każda pacjentke 20 minut, wszyscy wiedza, zeby przyjść chwile wczesniej, zeby zaliczyć wizyte u położnej i jakos idzie płynnie.
W przychodni usg zdarza sie czekać dłużej, ale tak nie ma siły, zeby dokładnie przewidzieć ile zajmie badanie.
Stary 2013-07-24, 09:41   #2714
_Shiloh_
Wtajemniczenie

U mojego lekarza też są duże poślizgi. Mimo, że każda jest umawiana na godzinę to i tak czasami trzeba czekać godzinę dłużej lub półtorej. Ale jakoś przywykłam do tego i nie złoszczę się, chodziłam też do niego przed ciążą z moim PCOS. Nauczyłam się być cierpliwa
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:43   #2715
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
W Anglii podobno zamiast oksytocyny podają właśnie kobietom na wywołanie podoru żel z prostaglandynami. Ma łagodniejsze działanie i podawany jest dopochwowo.
W PL też dają, jak mimo skurczy szyjka się nie rozwiera, lub za mało. Mi średnio pomogło.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do witamin (też biorę falvit, wcześniej ladee vit) to owszem, potęgują wymioty ale tylko w sytuacji nie jedzenia. Jeśli bierze się na pusty albo prawie pusty żołądek to można prawie na pewno rezerwować wizytę w kibelku :p
Przerobiłam to już. Teraz zanim wezme witaminy kanapka co najmniej i jest ok. Albo wieczorem właśnie jak Gosia pisała

Co do aktualnie najbardziej znanego dziecia na świecie. Wczoraj widzialam zdjęcia, bo relacja na żywo mnie ominęła. Jestem pod wrażeniem Kate, która wygląda idealnie, świeżo i radośnie i to w zaledwie trochę ponad dobę po porodzie.
Wszyscy krzyczą, że co tu oglądać, dziecko jak dziecko, para jak para. Ale jakoś tak lubię takie rzeczy oglądać. Gdyby tv puściła relacje z porodu Kowalskiej i radości rodziny już po, to chyba też bym śledziła, bo bardzo lubię patrzeć na cudze szczęście i wcale nie patrzeć z zazdrością, tylko tak po prostu, bo zazdrościć nie muszę

Na większości ulotek przy witaminach jest napisane, żeby zażywać w trakcie jedzenia.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 09:53   #2716
kefii
Wtajemniczenie

Mało mnie ale czuje sie srednio. Wczoraj zemdlałam i niestety uderzyłam sie głową w płytki i chyba jeszcze w stołek. Ciśnienie mam niskie. I do wczoraj znowu plamie. Poczekam do popołudnia jak nic sie nie poprawi to zadzwonie do gina.
A oto mój brzusio w 14 tc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374655332876.jpg (29,7 KB, 55 załadowań)

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:55   #2717
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też człapię na nogach mam jakieś 5 minut spacerkiem. Dlatego wybrałam też tego lekarza, brak prawa jazdy i początek ciąży pod znakiem nie wsiądę do samochodu bo puszczę pawia . Moja siostra z bliźniakami miała też co 3 tygodnie ona z kolei całą ciążę musiała leżeć to w kolejce czekał mąż i jak wchodziła pacjentka przed nim to wsiadał w samochód i jechał po siostrę a tak to siedział sam.
Też dobry patent - mój mąż się wstydzi wejść do poczekalni pełnej babek Jeśli już idziemy razem to on czeka w samochodzie.

Cytat:

Heh - przy takim sztabie ludzi jaki ma wokół siebie Kate - nie dziwne, że wygląda kwitnąco

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Naprawdę macie takie kolejki przed gabinetami? Ja czekałam raz 20 minut, poza tym zawsze przychodze i wchodzę od razu-po 5 minutach.
Zapisy sa na konkretna godzinę, na każda pacjentke 20 minut, wszyscy wiedza, zeby przyjść chwile wczesniej, zeby zaliczyć wizyte u położnej i jakos idzie płynnie.
W przychodni usg zdarza sie czekać dłużej, ale tak nie ma siły, zeby dokładnie przewidzieć ile zajmie badanie.
U nas niby 20 minut przeznaczone na pacjentkę ale mało która kobieta w ciąży tam tyle czasu spędza - przeważnie to jest pół godziny - czasem dłużej. Za to krócej są panie, które przychodzą na monitoring albo po receptę.

Cytat:
U mojego lekarza też są duże poślizgi. Mimo, że każda jest umawiana na godzinę to i tak czasami trzeba czekać godzinę dłużej lub półtorej. Ale jakoś przywykłam do tego i nie złoszczę się, chodziłam też do niego przed ciążą z moim PCOS. Nauczyłam się być cierpliwa
Ja tez właśnie cierpliwości nauczyłam się przy tych moich częstych wizytach podczas starań. Czasem bywałam tam 4 razy w miesiącu.

Cytat:
W PL też dają, jak mimo skurczy szyjka się nie rozwiera, lub za mało. Mi średnio pomogło.
Bo to chyba słabsze sporo od oksytocyny jest.
Stary 2013-07-24, 10:07   #2718
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
W pracy ok robię swoje i już . Przestała przejmować się za wszytkich i tyle. Dziś przyniosłam zaświadczenie od lekarza i poszło do kadr
No i git
Cytat:

Też lubię zerknąć na Kate. Uważam, że jest śliczna, ma super urodę i styl. Bardzo podobało mi się jak nosiła ciążę, a po porodzie wygląda równie olśniewająco. Prawdziwe uosobienie elegancji i klasy . Cieszę się, że są szczęśliwą rodziną.
Cytat:
U mnie to samo i też cierpliwie czekam, choć teraz w wielkim stresie o maluszka. Bywa, że panie siedzą w gabinecie około godziny. Uważam, że to dobrze, bo wiem, że lekarz każdej poświęca tyle czasu ile potrzeba, robi dokładne USG i wszystko tłumaczy. Ostatnio też siedziałam około godziny . Tż pod drzwiami prawie jajo znosił.
Zauważyłam, że najdłużej siedzą pary. Przy kolejnej wizycie też mam zamiar zaprosić Tż na seans z USG, więc zablokujemy kolejkę . Gdyby jednak zdarzyła się nagła sytuacja, że ktoś natychmiast potrzebuje badania nie miałabym nic przeciw. Przecież chwila dłużej w poczekalni u mnie nic nie zmieni, a u kogoś kto ma ból i/lub krwawienie owszem.

kefii, śliczny brzuszek, też jestem w 14 tygodniu, ale mam mniejszy. Wyglądam jakbym się ożłopała piwa . Z plamieniami nie czekaj, koniecznie pokaż się ginowi i uważaj na siebie!

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-07-24 o 10:17
Stary 2013-07-24, 10:09   #2719
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Ja specjalnie poszłam do lekarza w innym mieście ( do którego w sumie chodzę od zawsze ) i tam jestem umówiona na godzinę i zazwyczaj jestem max 30-20 minut wcześniej ( zazwyczaj ze względu odległości wyjeżdżam wcześniej z domu ponieważ bywają korki ) i zazwyczaj są max 2 osoby przede mną i i tak wchodzę na swoją godzinę a czasem wchodzę po 5 minutach wiadomo chwilę spędzę u położnej i praktycznie zaraz wchodzę . A u gina w moim mieście są takie kolejki , że masakra wiadomo , że też jest wszytsko na godzine ale kobiety chyba w zbliżownym terminie porodu i połogu miają pierwszeństwo przez co np . moja znajoma wizyte ma na 20 a wraca o 23 w nocy
a ja mam zawsze wizyty na rano ew. na popołudnie ale to tak 15 później nie chciałam wole na rano jednak
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Mało mnie ale czuje sie srednio. Wczoraj zemdlałam i niestety uderzyłam sie głową w płytki i chyba jeszcze w stołek. Ciśnienie mam niskie. I do wczoraj znowu plamie. Poczekam do popołudnia jak nic sie nie poprawi to zadzwonie do gina.
śliczny brzuszek ! mój też już rośnie i wygląda jak ciążowy aż dziwnie się z Tym czuję
A Ty musisz uważać na siebie mam nadzieję , że nic sobie nie zrobiłaś i , żeby z dzieciątkiem było wszystko ok

Witam
Tak piszecie o Tych wózkach a ja chcę kupić zwykły jakiś tani oglądałam te baby merc coś tego typu http://sklep.babymerc.pl/150-286-thi...ik-gratisy.jpg Tylko bez fotelika bo fotelik będę mieć od brata jakiś lepszy . Poza tym wózek potrzebuje żeby wyjść z małym na dwór na spacer gdzieś blisko i jechać do teściów więc musi się w samochód zmieścić . Do miasta nie mam zamiaru na razie zabierać dziecka więc mi wszytko jedno czy jest lekki czy nie . wnosić wózka nie muszę wysoko bo mam tylko 2 schodki do domu i spokojnie dam sobie radę . A nie chcę kupe kasy wydawać bo wiem , że wózka za dużo nie będę używać .
Stary 2013-07-24, 10:12   #2720
em ma
Zadomowienie

Witajcie
Cytat:
Parę dni temu któraś z Was pytała o zażywanie magnezu, czy się powinno itp. Znalazłam ciekawy artykuł na ten temat: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...-w-magnez.aspx
Fajny artykuł
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jeszcze wszystko przed tobą
Nie no żartuję,nie życzę. Ja w tej ciąży wyjątkowo miałam zgagę jako pierwszy ciążowy objaw,a tak to zawsze w ostatnim trymestrze mnie męczyła.
Hihi, może mnie jednak ominie
Cytat:
Może to być po witaminach, a może być po prostu przypadek. Co by nie było współczuję tak rozpoczętego ranka
Cytat:
Obudził mnie dzisiaj przed 7:00 okropny ból żołądka, myślałam że zaraz padnę. To już drugi raz w przeciągu dwóch tygodni, nie wiem czego może być to przyczyna. Jem normalne posiłki, smażone jem od wielkiego dzwonu, żadnych fast foodów. Czy któraś z Was tak miała może? Bo mnie to zastanawia bardzo.
Wiesz ja od początku ciąży miewam silne bóle żołądka i jelit, że przestałam na to reagować. Ogólnie hormony ciążowe spowalniają metabolizm i ruchy jelit, więc trudno znaleźć jakieś przyczyny-wszystko może podrażnić śluzówkę.
Cytat:
Gdy krwawiłam to chodziłam dość często, a teraz mam mieć wizyty raz na miesiąc.

Cytat:
Kefi śliczny brzusio
Z plamieniami pewnie bym nie zwlekała i skontaktowała się z lekarzem.
Stary 2013-07-24, 10:15   #2721
senira666
Zakorzenienie

ja chodzę na NFZ i też są zapisy na godzinę i zawsze jest lekkie opóźnienie ale nie więcej niż 20 minut
Na szczęście też mam spacerkiem 10 minut więc nie siedzę długo w poczekalni
Stary 2013-07-24, 10:21   #2722
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Super brzuszek muszę swój sfotografować ale wstydzę się trochę tego mojego flaka Wam pokazać . Mam nadzieję że plamienie ustanie
Stary 2013-07-24, 10:27   #2723
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
znalazłam fajny wózek http://www.aroshop.pl/product-pol-17...WY-NR-145.html

co o nim myślicie? wydaje się funkcjonalny i cena przystępna
Aquarius jest śliczny ale trochę sztywny,musisz go na żywo pomacać,chyba że właśnie wolisz coś szczywniejszego,to idealny
Stary 2013-07-24, 10:33   #2724
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam co miesiąc.
Jak myślicie, dzisiaj na 2 wizycie ginka zrobi mi USG ?
Stary 2013-07-24, 10:37   #2725
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja mam co miesiąc.
Jak myślicie, dzisiaj na 2 wizycie ginka zrobi mi USG ?
pewnie zrobi , mój gin robi na każdej wizycie; a w którym tc jesteś?
Stary 2013-07-24, 10:44   #2726
gosia261282
Gang Iren

Wiecie co bylam w sklepie po skladniki na zupe brokulowa i kupilam mnostwo rzeczy oczywiscie,ktorych nie mialam w planie,ale wrocilam bez brokula

Cytat:
Tez przyszlo mi do glowy,ze to moze byc stres przed wyjazdem...

Cytat:
Wspolczuje samopoczucia,lepiej mysle pojsc do lekarza i wspomniec tez o tym uderzeniu w glowe,urazow glowy lepiej nie lekcewazyc nawet jesli teraz dobrze sie czujesz.
Brzuszek sliczny! I ty taka filigranowa. Pieknie
Stary 2013-07-24, 10:46   #2727
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Kefii, prześliczny brzunio!
pocieszyłaś mnie, bo myślałam, że ja mam giganta - ale patrząc na Ciebie to jak zaczniesz 17tc będziesz wyglądać jak ja

proszę, idź kochana do gina, nie strasz! to nie jest dobre, że mdlejesz, możesz zrobić sobie krzywdę i dzidziowi. do lekarza ale już! niech zrobią Ci badania, na pewno da się coś poradzić na niskie ciśnienie a może jakieś żelazo czy glukoza do tego doszły? w ciąży never know.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:49   #2728
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja specjalnie poszłam do lekarza w innym mieście ( do którego w sumie chodzę od zawsze ) i tam jestem umówiona na godzinę i zazwyczaj jestem max 30-20 minut wcześniej ( zazwyczaj ze względu odległości wyjeżdżam wcześniej z domu ponieważ bywają korki ) i zazwyczaj są max 2 osoby przede mną i i tak wchodzę na swoją godzinę a czasem wchodzę po 5 minutach wiadomo chwilę spędzę u położnej i praktycznie zaraz wchodzę . A u gina w moim mieście są takie kolejki , że masakra wiadomo , że też jest wszytsko na godzine ale kobiety chyba w zbliżownym terminie porodu i połogu miają pierwszeństwo przez co np . moja znajoma wizyte ma na 20 a wraca o 23 w nocy
a ja mam zawsze wizyty na rano ew. na popołudnie ale to tak 15 później nie chciałam wole na rano jednak

śliczny brzuszek ! mój też już rośnie i wygląda jak ciążowy aż dziwnie się z Tym czuję
A Ty musisz uważać na siebie mam nadzieję , że nic sobie nie zrobiłaś i , żeby z dzieciątkiem było wszystko ok

Witam
Tak piszecie o Tych wózkach a ja chcę kupić zwykły jakiś tani oglądałam te baby merc coś tego typu http://sklep.babymerc.pl/150-286-thi...ik-gratisy.jpg Tylko bez fotelika bo fotelik będę mieć od brata jakiś lepszy . Poza tym wózek potrzebuje żeby wyjść z małym na dwór na spacer gdzieś blisko i jechać do teściów więc musi się w samochód zmieścić . Do miasta nie mam zamiaru na razie zabierać dziecka więc mi wszytko jedno czy jest lekki czy nie . wnosić wózka nie muszę wysoko bo mam tylko 2 schodki do domu i spokojnie dam sobie radę . A nie chcę kupe kasy wydawać bo wiem , że wózka za dużo nie będę używać .
Wiesz ten wózek jest duży po złożeniu a nie podobają Ci się takie z opcją wypięcia gondoli? np. coś takiego http://allegro.pl/zestaw-2w1-baby-ro...404194078.html albo bez skrętnych kół http://allegro.pl/wozek-gleboki-skyl...412196231.html są troszkę lżejsze i mniejsze po złożeniu
Stary 2013-07-24, 10:49   #2729
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
pewnie zrobi , mój gin robi na każdej wizycie; a w którym tc jesteś?
11 tc i 2 dni

Cytat:
Wiecie co bylam w sklepie po skladniki na zupe brokulowa i kupilam mnostwo rzeczy oczywiscie,ktorych nie mialam w planie,ale wrocilam bez brokula
haha ja ostatnio wyszłam po produkty na zupę brokułową, a wróciłam z produktami na pomidorową
Stary 2013-07-24, 10:52   #2730
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Tylko głowa uderzyłam w płytki. nIe pierwszy raz zreszta w ciąży.
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Kefi śliczny brzusio
Z plamieniami pewnie bym nie zwlekała i skontaktowała się z lekarzem.
Zobacze co bedzie. Jak cos to zadzwonie do gina

Cytat:
Super brzuszek muszę swój sfotografować ale wstydzę się trochę tego mojego flaka Wam pokazać . Mam nadzieję że plamienie ustanie
zrób

Cytat:

Wspolczuje samopoczucia,lepiej mysle pojsc do lekarza i wspomniec tez o tym uderzeniu w glowe,urazow glowy lepiej nie lekcewazyc nawet jesli teraz dobrze sie czujesz.
Brzuszek sliczny! I ty taka filigranowa. Pieknie
Pierwszy trymestr nawet przeszlam za to w drugim coś cały czas sie dzieje
Nie pierwszy raz w ciąży zemdlałam i lekarz o tym wie. Mam niskie ciśnienie i na dokładke pogoda, no i wczoraj lekkie nie wyspanie.
Brzuszek myślałam ze tak szybko sie nie pokaże ale w ciąży chodne jak na razie więć pewnie dlatego szybko sie pokazał.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości