|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
gratulacje !!!jednak w nasyzm kraju to cza wszędzie o wszystko walczyć!! |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a ja się pochwalę, że dziś do obiadu mam suróweczkę z kapusty pekińskiej z własnego ogródka
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to kiedy można wpaśc na suróweczke ??
|
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
pakuj rodzinkę i dawaj do mnie, może zdążysz
|
|
|
|
|
#2015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajowo ze omijacie ten o 2 .... qrde tutaj Kleikow nie znajde - no chyba ze u ''ruska'' trzeba sie dzis przejechac ![]() Cytat:
![]() NIE jestem Mutamtem - jestes MiniMuntantem - tak jak ja ja mialam zzo i ja pierduuuu BOLALO Cytat:
i nie no co ty - nic nie widac by plakal Cytat:
![]() witam sie Nadrabiam dalej. idem czytac 65 |
||||
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o ksiege dzwiekow to nic ciekawszego niz a muu czy mee nie ma, ale stron jest duzo I mi sie wydaje ze sek tkwi w tych obrzydliwych obrazkach ktore ktos tak niumiejetnie zrobil ze dziecko nie moze oderwac wzroku-czary!
OC powiedz mi czy dla doroslego czlowieka mm ma jakies wartosci? Bo chyba ma duzo bialka to moze bym wypila to co mam na zbyciu, ale skoro dzieci tak po nim rosna to czy I ja nie urosne? |
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz....mówiłas kolezance, którą załatwili tymi 4 tygodniami?
|
|
#2018 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas też nie. Torres nie czytał tych mądrych książek
![]() Cytat:
tja. tylko teraz jak ja mam interpretować swoje dziecko? mieszane? piersiowe? no i nie wiem kiedy ten gluten ![]() eee, nie przesadzywuj ![]() Cytat:
a babuszki też w ogóle przez Alliw ( ) zakochałam się w nowej kolekcji marynarskiej LM ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale to moja matka jest chyba ich marketingowcem a ja rozbuchaną entuzjastką "Jęczydło"?! mówisz o oblubienicy mego syna?! jak lekko pojękuje to z tęsknoty za Torresem ;P Cytat:
Cytat:
Dołączam do zacnego grona. Od przedwczoraj zużyłam chyba 15 serków Bieluchów tylko ja takie deserki próbuję wyczarować i cały czas coś nie tak ![]()
|
|
|
|
#2019 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej!
deszcz! jest deszcz popadało, przeluftowało uffwszystkie prasujecie to ja chyba też się wezmę ![]() kasia Ewa dziś miała pobudkę o 3! szok ![]() Cytat:
dobrze, że do mojej 1100km ![]() jakoś przed ciążą nie było problemu.. wszystko ok, teściowa się nie wtrącała, zawsze radziła, gadałam z nią godzinami ale od kiedy urodziłam i jeszcze wcześniej w ciąży jakoś się pozmieniało.. a poza tym kupuje ale o rozmiar jakoś nie zapyta Cytat:
na początku kp.. później waga się zatrzymała, zaczęła nawet spadać więc zaczęłam dodawać raz dziennie mm.. Ewa zorientowała się, że oo jak super z butli, mleko same leci nie muszę pracować ciągnąc cyca.. zaczęły się cyrki; płakała przy cycku (wycierałam cycka, wycierałam jej buźkę, wróciłam do nakładki, próbowałam jej trzymać buźkę bo chwytała za sutka i nagle puszczała odwracając się) ogólnie cyrk! przyszedł czas, że i w piersiach mało miałam pokarmu.. próbowałam odciągać laktatorem i dawać jej w butli ale ileż można było.. jakoś nie mogłam sobie tego poukładać i zrozumieć.. zaparłam się i wzięłam ją znowu na cycka.. buczała, marudziła, znowu cyrk.. w końcu podjęłam decyzję (pomogła mi znowu stojąca w miejscu waga) dokarmiam ale nie rezygnuję z kp.. (bardzo mnie bolała myśl o tym, że same mm..) zaobserwowałam moje piersi.. po pierwsze- ja! żeby mieć pokarm muszę jeść regularnie, wszystko (stosujesz dietę bo mały Ci się uczulił wcześniej na coś?) i pić o wiele więcej wynik był taki, że moje piersi są pełniejsze po jakiś 3,4 godzinach.. mała chętniej chwyta pełną pierś.. ( przy końcu karmienia zaczyna marudzić i się denerwować ) co za tym idzie- podaję już 3 razy dziennie mm ale nie rezygnuję z kp.. także ok 9, 15 i 20 mm a między tym cycek.. wiem, że dzieci są różne, różnie zjadają, inaczej wypełniają czas w ciągu dnia.. też miałam momenty kiedy mówiłam dosyć; do 3 msc i koniec.. ale mam mleko w piersiach więc się nie poddaję! trzymam kciuki i za Ciebie, może mój post jakoś Ci pomoże ![]() Cytat:
śmiesznie z tym językiem :P Cytat:
możesz również dodawać zdjęcia w klubie, wysłałam zaproszenie |
||||
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie chciałam im dzieci zarazić groźnym zarazem: wrzaskunem-histeriozem
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego TŻ kuzynka urodziła dzisiaj córeczkę
Oliwka śliczna Aneilka Tasia super, że w końcu wywalczyłaś 6 tyg Misiulka za 3 miesiąceFilip usnął, mam 30min wolne
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
dzwonię, na razie ma wyłączony tel.
od razu o niej pomyslalam
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, do jakiego kosza wyrzucacie zużyte pampki, chodzi mi o segregację śmieci. Bo ja na razie wszystkie mam w jednym worku i składuję w garażu, bo nie wiem do którego pojemnika się wrzuca
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla KarolkaCytat:
dla kuzynki będzie kompanka dla Filipka ![]() Oliwka Anielka oczywiście ucięło mi cytaty ale coż i tak nie pamiętam co miałam napisać ![]() Przywitam się jeszcze... Cześć czołem a teraz idem na fb
|
||
|
|
|
|
#2028 |
|
MBZ♥
|
Oliwko, Anielcia cudna
Roszpunka ma taką samą opaskę-coccodrillo rządzi
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-07-24 o 11:55 |
|
|
|
|
#2029 | |||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Ale pospałyśmy. No rano to Róża śpi, tylko w nocy częstsze pobudki robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Psychiczny?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mamy zasadę, że zawsze buziak na dobranoc. Więc czasem ten buziak jest, ale z zaciśniętymi zębami ![]() Piękności! Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-07-24 o 11:57 |
|||||
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi uszami :/ coraz gorzej mi zatyka i tak jakby zaczynały boleć
A w dodatku jestem dziś sama z małym. Kurczę, nigdy w życiu nie miałam żadnych problemów z uszami, nigdy nie miałam żadnego zapalenia ani nic, na pewno nie przewiało mnie, więc nie mam pojęcia o co chodzi. Ja Was w ogóle nie odróżniam na tym fb
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR][/COLOR]heh... nam się tak pięknie zdarzyło ze dwa razy..
tja. tylko teraz jak ja mam interpretować swoje dziecko? mieszane? piersiowe? no i nie wiem kiedy ten gluten ![]() eee, nie przesadzywuj ![]() u nas też tak jest. ale nie zmienia to faktu, że jest inaczej. nie lepiej nie gorzej, na bank inaczej... a babuszki też w ogóle przez Alliw ( ) zakochałam się w nowej kolekcji marynarskiej LM ![]() ![]() ale to moja matka jest chyba ich marketingowcem a ja rozbuchaną entuzjastką "Jęczydło"?! mówisz o oblubienicy mego syna?! jak lekko pojękuje to z tęsknoty za Torresem ;P [/COLOR][/COLOR] Dołączam do zacnego grona. Od przedwczoraj zużyłam chyba 15 serków Bieluchów tylko ja takie deserki próbuję wyczarować i cały czas coś nie tak ![]() [/QUOTE]Z tego co pamiętam mi Palczewska kazała zupy z mięsem- a w nich już gluten jest, nie bawiłam sie w kaszkę- teraz dopiero będę, może u was też tak bedzie... Nie wpadłam na to, zaraz zdjęcie chyba wrzuce na tapetę w kompie Cytat:
Cytat:
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-07-24 o 12:35 |
||
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tyle sie zmienilo, ze wczesniej moglam jej unikac. a teraz ![]() ![]() heh... moj juz wariuje ze zmeczenia i nie padnie ![]() i gratuluje nowego dziecia w rodzinie! wizazowe Ksiezniczki rzadza
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do czego mogę użyć pudru dla niemowląt, dostałam w wyprawce z Nivea i nie wiem jak go zużyć.
|
|
|
|
|
#2035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam to samo;/ potem napisze wiecej, bo mi dziec krzyczy |
||||
|
|
|
|
#2036 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Są kciuki! Moj się jakiś bardziej marudny zrobił... Cytat:
Cytat:
Teraz jestem u rodziców 300 km od domu, ale i tak przeważnie ja się Wojtkiem zajmuję. Tylko tyle, że mam z kim pogadać w ciągu dnia.
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za jabłuszkotam są nie tylo zwierzątka ale np klocki, klakson, trąbka, ręce, itp
|
|
|
#2038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pani, bardzo fajny atykuł!
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-07-24 o 14:12 |
||
|
|
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
u nas na rozpisce pisało co by pieluchy do papieru dawać
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja siedzę z Wami (mój duuużo na cycu wisi)nasz przeważnie też. w szpitalu ostatnio się z niego brechtaliśmy, bo wszędzie obrazki, rysunki, małpi gaj a on skupiony na zasadach pożarowych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

gratulacje !!!

miesiąc wcześniej na moim mleku z kolei dużo za mało ... bądź tu mądry i pisz wiersze...

05.07.2008