Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 11:17   #4021
meire
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Test z rana, donoszę - negatywny, nawet cień cienia drugiej kreski nie wyszedł Pozostaje mi zwalić winę na wiesiołek albo te globulki... Zostało mi czekać na @
A długo Ci się spóźnia @?...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:22   #4022
marszalka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

ja mam w domu 3 teściki w pogotowiu, ale coś mi się wydaję, że nie zostaną wykorzystane. @ szykuje się na weekend i pewnie wtedy nadejdzie, a i tak mam wtedy wesele, więc weekend na testowanie odpada
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:24   #4023
agaaga89
Zakorzenienie

Nie wiem jak wypadała owu, bo nie mierzyłam temperatury przez globulki, ale śluz płodny miałam w okolicy 18/19 dc czyli jak co miesiąc. Fazę lutealną mam od 10 do 12 dni, a dziś 34 dc, czyli ok.3 dni opóźnienia i żadnych zwiastunów @, chociaż z reguły już w 27-28 dc miałam różowy śluz czy plamienia Od ponad 2 lat kiedy się obserwuję nie miałam takiego długiego cyklu, zgłupieć można
Kurczę, za wcześnie na test? Właściwie jest już po spodziewanym terminie @...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:28   #4024
Leine
Zakorzenienie

Ja dziś chcę kupić sobie termometr. Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć co to znaczy ten wzrost? Owulacja? jak się utrzymuje długo to ciąża?
ja planuję dowdupnie sobie mierzyć jakoś dowcipnie się boję, czy się nie uszkodzę. Jestem dość delikatna i badanie szyjki niestety kończy się dyskomfortem często Czy jestem nienormalna?

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość

Ja za wami tęskniłam A ty zapowiadałaś, że masz gości i żeby ci gitary nie zawracać
pamietałaś, że mam gości?? no tak mam i szczerze mam dość bo spokojnie na lapa nie mogę wejść, a moja przyszła szwagierka taka gadatliwa, że jestem gorzej zmęczona niż jaj jej nie było...
Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Fan, brak nowin jest złą nowiną PMS mi hula jak ta lala, temperatura znowu spadła, test negatywny.

Płakłam.
no jak to tak???????
Myszko widocznie tak miało być...
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Wiem, co czujesz... czuję to samo.. mi się nie mieszczą w staniku, ale to akurat miłe, mając miseczkę A..
Ja też mam maleńkości jak to zwać: sadzone jajka ale po porodzie to moja córa nie umiała ssać, a one powiększyły się do rozmiaru D kamloty twarde, bolało jak cholera
Cytat:
Dziewczyny, które badają szyjkę - czujecie jakieś grudki, krostki badając ją? Muszę się przyznać, że też zaczęłam ją badać, ale dzisiaj to ledwo ledwo sięgnęłam
yyy... ja nie pamiętam bo od 4 dni nie badam i już zapomniałam....
obmacałaś ją w okół i czujesz dziurkę?
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------
a tak poza tym to wczoraj miałam poważną rozmowę z moim mężem - postanowiliśmy jedno - staramy się dopiero od grudnia - teraz robimy sobie przerwę... czekamy aż się przeprowadzimy, urządzimy no i mi tą umowę przedłużą... trochę było mi smutno, ale chyba tak będzie lepiej. Ale podczas serduszkowań nie zawsze będziemy się zabezpieczać, więc takie to nasze podejście do tego wszystkiego. Potrzebuję Waszego wsparcia, bo nie wiem czy wytrzymam, trochę mi smutno, ale to w sumie tylko 4 miesiące...tak się pocieszam boję się tylko, że później przy staraniach tak od razu to nie zaskoczy i czas będzie dalej upływał, a ja już młoda nie jestem liczę na Wasze wsparcie!!!
kochana jak Ty masz w planach bobasa to bym nie czekała... wiesz, dużo może się zdarzyć w te 4 miesiące jak np. redukcja etatu czy coś. Przeprowadzką się nie martw- rodzina by Ci pomogła wiedząc, że nosisz dzieciątko. Ja to bym się kochała ot tak nic tż nie mówiąc żeby nie strzelał tam gdzie nie trzeba on zapomni, i rachu ciachu będzie dzieciok
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mój synuś był dziś bardzo łaskawy i od 3 tygodni spał aż do 9 tzn o 7 usłyszałam tuptanie, patrzę a mały ciągnie za sobą swoją kołderkę i idzie do nas do łóżka widok bezcenny
I do 9 spał ze mną jeszcze
cudo!!!!!!!! moja to ciągnie pieluchę za sobą dziś się obudziła przed 8 to dałam mleko i dalej chciałam spać, ja tu próbuję zasnąć, ona się kręci a potem cisza, ona wyjmuje smoka i całuje mnie w usta

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Test z rana, donoszę - negatywny, nawet cień cienia drugiej kreski nie wyszedł Pozostaje mi zwalić winę na wiesiołek albo te globulki... Zostało mi czekać na @
Szkoda
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:33   #4025
manieczka1
Zakorzenienie

a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi termometrami microlife, bo weszłam sobie na allegro, a tam są różne i przy każdym są wymienione 3 metody pomiaru: rektalna, oralna lub pod pachą - a nic o metodzie dowcipnej nie piszą i zgłupiałam
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:33   #4026
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

cudo!!!!!!!! moja to ciągnie pieluchę za sobą dziś się obudziła przed 8 to dałam mleko i dalej chciałam spać, ja tu próbuję zasnąć, ona się kręci a potem cisza, ona wyjmuje smoka i całuje mnie w usta

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Szkoda
Och, rozkleiłam się... to takie urocze..
moja Mała dziś przyszła do mnie rano do łóżka, wzięła moją głowę w rączki, popatrzyła w oczy i z usmiechem na twarzy powiedziała: "kocham Cię, mamusiu mocniej i mocniej na całym świecie" i tez dała buziaka w usta... aż mi łzy ze szczęścia popłynęły... i mi smutno było, że muszę wstawać do roboty...

i jak tu nie chcieć drugiego takiego szczęścia małego..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2013-07-24, 11:42   #4027
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak wypadała owu, bo nie mierzyłam temperatury przez globulki, ale śluz płodny miałam w okolicy 18/19 dc czyli jak co miesiąc. Fazę lutealną mam od 10 do 12 dni, a dziś 34 dc, czyli ok.3 dni opóźnienia i żadnych zwiastunów @, chociaż z reguły już w 27-28 dc miałam różowy śluz czy plamienia Od ponad 2 lat kiedy się obserwuję nie miałam takiego długiego cyklu, zgłupieć można
Kurczę, za wcześnie na test? Właściwie jest już po spodziewanym terminie @...
Mogło być za wcześnie Jak @ nie przyjdzie przez kilka kolejnych dni to bym zaryzykowała kolejny test

Cytat:
Ja dziś chcę kupić sobie termometr. Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć co to znaczy ten wzrost? Owulacja? jak się utrzymuje długo to ciąża?
ja planuję dowdupnie sobie mierzyć jakoś dowcipnie się boję, czy się nie uszkodzę. Jestem dość delikatna i badanie szyjki niestety kończy się dyskomfortem często Czy jestem nienormalna?

pamietałaś, że mam gości?? no tak mam i szczerze mam dość bo spokojnie na lapa nie mogę wejść, a moja przyszła szwagierka taka gadatliwa, że jestem gorzej zmęczona niż jaj jej nie było...

kochana jak Ty masz w planach bobasa to bym nie czekała... wiesz, dużo może się zdarzyć w te 4 miesiące jak np. redukcja etatu czy coś. Przeprowadzką się nie martw- rodzina by Ci pomogła wiedząc, że nosisz dzieciątko. Ja to bym się kochała ot tak nic tż nie mówiąc żeby nie strzelał tam gdzie nie trzeba on zapomni, i rachu ciachu będzie dzieciok
Już ci wszystko piszę (to taka moja wiedza i wyobrażenia, w razie czego ktoś skoryguje, jakbym głupoty pisała)Owulacja jest wtedy, kiedy twoje jajeczko uwalnia się z pęcherzyka i leci sobie jajowodem - wtedy może dojść do zapłodnienia, bo jajo jest na wolności Żeby się uwolnić ono potrzebuje takiego hormonu LH - ten wykrywają testy owulacyjne, dlatego 36-24 godziny przed owu one mogą pokazać, że owu będzie. Po uwolnieniu jajeczka pęcherzyk, z którego wyszło wydziela progesteron - on jest odpowiedzialny za wzrost temperatury po owulacji, dlatego czekamy na skok - jeśli temperatura wzrosła oznacza to, że jajeczko już zostało uwolnione i jest po owulacji
No to jest po owulacji i masz wysokie temperatury, bo progesteron cały czas się wydziela. Jeśli spadnie to znaczy, że idzie @. Jeśli zaobserwujesz tzw. drugi skok temperatury tzn. że mogło mieć miejsce zagnieżdżenie. Jeśli w okolicach spodziewanej @ temperatura nie spadnie - bardzo prawdopodobne, że jesteś w ciąży, bo w czasie ciąży progesteron dalej jest wydzielany. Jeśli przez fazę lutealną (od owu do @ czy tam spodziewanej @) zaobserwujesz jeden spadek temperatury to nie wszystko jest jeszcze stracone - to mogło (ale nie musiało) być zagnieżdżenie. Ważny jest ogólna tendencja temperatur do spadku - jeśli więcej ich spada to raczej będzie @.

Ja po badaniach szyjki też jestem jakaś "naruszona" Termometrem na początku nie mogłam wycelować dobrze, ale jakoś to idzie i nigdy mi nic nie zrobił tam w środku. Bardziej na wierzchu, wargi sromowe, łechtaczka . Jak naprawdę mam posuchę to sobie poślinię i już.

Jasne, że pamiętałam

Nooo, wymacałam dziurę I właśnie w jej okolicach już drugi dzień czuję te grudki Zapytam jutro o to lekarza, mam nadzieję że nie uzna mnie za świruskę...

W sumie to samo chciałam Manieczce napisać... ja bym nie chciała czekać na twoim miejscu, bo widzisz jak jest, nie zawsze od razu się udaje... No ale to wasza decyzja, twoja i męża

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-07-24 o 11:46
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:43   #4028
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Och, rozkleiłam się... to takie urocze..
moja Mała dziś przyszła do mnie rano do łóżka, wzięła moją głowę w rączki, popatrzyła w oczy i z usmiechem na twarzy powiedziała: "kocham Cię, mamusiu mocniej i mocniej na całym świecie" i tez dała buziaka w usta... aż mi łzy ze szczęścia popłynęły... i mi smutno było, że muszę wstawać do roboty...

i jak tu nie chcieć drugiego takiego szczęścia małego..
ooo taaak
Twoja to już gada, fajnie moja młoda koza jeszcze nic.
Stary 2013-07-24, 11:44   #4029
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi termometrami microlife, bo weszłam sobie na allegro, a tam są różne i przy każdym są wymienione 3 metody pomiaru: rektalna, oralna lub pod pachą - a nic o metodzie dowcipnej nie piszą i zgłupiałam
Ja nie czytałam opisów tych termometrów, po prostu kupiłam O metodzie dowcipnej pisały mi dziewczyny tutaj, no i babka na naukach NPR mówiła

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-24, 11:46   #4030
manieczka1
Zakorzenienie

a czy Wy wszystkie mierzycie dowcipnie? czy jest któraś, co mierzy oralnie? chyba jednak poczekamy do grudnia... wiem, że może być później i tak ciężko, ale taka była nasza wspólna decyzja i myślę, że jej nie zmienimy... jest mi trochę smutno, ale jakoś się pozbieram i wytrzymam! muszę! ale z Wami zostaję, nie ma innej opcji, muszę śledzić na bieżąco, której się uda ale tempkę chyba zacznę mierzyć wcześniej
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-24, 11:47   #4031
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Mogło być za wcześnie Jak @ nie przyjdzie przez kilka kolejnych dni to bym zaryzykowała kolejny test

Już ci wszystko piszę (to taka moja wiedza i wyobrażenia, w razie czego ktoś skoryguje, jakbym głupoty pisała)Owulacja jest wtedy, kiedy twoje jajeczko uwalnia się z pęcherzyka i leci sobie jajowodem - wtedy może dojść do zapłodnienia, bo jajo jest na wolności Żeby się uwolnić ono potrzebuje takiego hormonu LH - ten wykrywają testy owulacyjne, dlatego 36-24 godziny przed owu one mogą pokazać, że owu będzie. Po uwolnieniu jajeczka pęcherzyk, z którego wyszło wydziela progesteron - on jest odpowiedzialny za wzrost temperatury po owulacji, dlatego czekamy na skok - jeśli temperatura wzrosła oznacza to, że jajeczko już zostało uwolnione i jest po owulacji
No to jest po owulacji i masz wysokie temperatury, bo progesteron cały czas się wydziela. Jeśli spadnie to znaczy, że idzie @. Jeśli zaobserwujesz tzw. drugi skok temperatury tzn. że mogło mieć miejsce zagnieżdżenie. Jeśli w okolicach spodziewanej @ temperatura nie spadnie - bardzo prawdopodobne, że jesteś w ciąży, bo w czasie ciąży progesteron dalej jest wydzielany. Jeśli przez fazę lutealną (od owu do @ czy tam spodziewanej @) zaobserwujesz jeden spadek temperatury to nie wszystko jest jeszcze stracone - to mogło (ale nie musiało) być zagnieżdżenie. Ważny jest ogólna tendencja temperatur do spadku - jeśli więcej ich spada to raczej będzie @.

Ja po badaniach szyjki też jestem jakaś "naruszona" Termometrem na początku nie mogłam wycelować dobrze, ale jakoś to idzie i nigdy mi nic nie zrobił. Jak naprawdę mam posuchę to sobie poślinię i już.

Jasne, że pamiętałam

Nooo, wymacałam dziurę I właśnie w jej okolicach już drugi dzień czuję te grudki Zapytam jutro o to lekarza, mam nadzieję że nie uzna mnie za świruskę...

W sumie to samo chciałam Manieczce napisać... ja bym nie chciała czekać na twoim miejscu, bo widzisz jak jest, nie zawsze od razu się udaje... No ale to wasza decyzja, twoja i męża

Ale fajnie wytłumaczyłaś, dziękuję bardzo!!
A co to faza lutealna? ile trwa?

Spytaj lekarza, na pewno dobrze wytłumaczy ja nie pamiętam jak to było, a teraz macać się nie chcę
Stary 2013-07-24, 11:48   #4032
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:

no jak to tak???????
Myszko widocznie tak miało być...

Ja też mam maleńkości jak to zwać: sadzone jajka ale po porodzie to moja córa nie umiała ssać, a one powiększyły się do rozmiaru D kamloty twarde, bolało jak cholera

Szkoda
Oj takie maluchy są słodkie mój to wszystkim czułko nadstawia, żeby dać mu buzi Jak moi rodzice go biorą na działkę to kilka razy przybiega po buziA dziś idę na kontrolę z jego nóżkami do ortopedy bo coś niestety ma nóżki w X(( Oby coś poradził.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:50   #4033
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
a czy Wy wszystkie mierzycie dowcipnie? czy jest któraś, co mierzy oralnie? chyba jednak poczekamy do grudnia... wiem, że może być później i tak ciężko, ale taka była nasza wspólna decyzja i myślę, że jej nie zmienimy... jest mi trochę smutno, ale jakoś się pozbieram i wytrzymam! muszę! ale z Wami zostaję, nie ma innej opcji, muszę śledzić na bieżąco, której się uda ale tempkę chyba zacznę mierzyć wcześniej
Oralnie to Maxwelka mierzy z tego co pamiętam ja będę raktalnie a reszta to waginalnie
Stary 2013-07-24, 11:52   #4034
marszalka
Zadomowienie

no i właśnie sie dowiedziałam, że kuzynka ze strony męże, która miała wesele 3 miesiące po nas już jest w ciąży, superrrr no nie wiem, w całej rodzinie tylko my takie lamusy???
Stary 2013-07-24, 11:53   #4035
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Oralnie to Maxwelka mierzy z tego co pamiętam ja będę raktalnie a reszta to waginalnie
ok dzięki
jeszcze tylko zastanawia mnie jaki wybrać? znalazłam dwa:
microlife 1622 i microlife 16C2
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-24, 11:55   #4036
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie w instrukcji microlife pisze tak:
Metoda pochwy: Należy postępować zgodnie z instrukcjami dla pracowników służby zdrowia . Odczytywanie temperatury z pochwy jest poza zakresem niniejszej instrukcji

Ale ja mierzę poprostu do sygnału dźwiękowego. I w sumie polecam tą metodę bardziej niż mierzenie w ustach bo czytałam na wielu stronach, że temperatura w ustach różni się w różnych miejscach i trudno jest zapewnić codziennie takie same warunki pomiaru.

Ja mam poprostu OWULACYJNY kupiony w sklepie medycznym za 15zł.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-24 o 11:56
Stary 2013-07-24, 11:56   #4037
Leine
Zakorzenienie

Muszę lecieć i kombinować z obiadem. Głupio tak siedzieć przed kompem jak mam gości x1, no ale też wykres trzeba uzupełnić

Do wieczora! Nie spamujcie za bardzo, bo ja czasu na nadrabianie nie mam!
Stary 2013-07-24, 11:56   #4038
Kamel
Wtajemniczenie

Teraz widzę, że na instrukcji pisze MT 16C2

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-24, 11:59   #4039
Elfka86
Zakorzenienie

Ja mam microlife 16C2 dobry jest dwa miejsca po przecinku i piszczy jak budzik kiedy zmierzy
Stary 2013-07-24, 12:03   #4040
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Max oralnie i chyba więcej dziewczyn też tak mierzy

Cytat:
Ale fajnie wytłumaczyłaś, dziękuję bardzo!!
A co to faza lutealna? ile trwa?

Spytaj lekarza, na pewno dobrze wytłumaczy ja nie pamiętam jak to było, a teraz macać się nie chcę
Faza lutealna to okres od owulacji do @, czyli dokładniej zaczyna się od 1 dnia po dniu owulacji i kończy dzień przed @ Minimum powinna mieć 10 dni (niektórzy twierdzą, że 12, ale ja się trzymam wersji, że 10, bo mam tak krótkie cykle, że u mnie jest tyle ). O ile dobrze kojarzę jest to czas na zagnieżdżenie się zarodka, no bo później przychodzi @ i czyści wszystko, jeśli do zagnieżdżenia nie doszło. Nie pamiętam teraz ile trwa maksymalnie, chyba ok. 16 dni. W każdym razie faza lutealna u kobiety ponoć ma zawsze tę samą długość, ale jak pytałam dziewczyny to nie zawsze tak było, także teoria sobie, a praktyka sobie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
no i właśnie sie dowiedziałam, że kuzynka ze strony męże, która miała wesele 3 miesiące po nas już jest w ciąży, superrrr no nie wiem, w całej rodzinie tylko my takie lamusy???
Na was też przyjdzie pora Nie jesteście lamusy, proszę mi tak tu nie pisać

Cytat:
ok dzięki
jeszcze tylko zastanawia mnie jaki wybrać? znalazłam dwa:
microlife 1622 i microlife 16C2
Ja mam ten drugi, ale nie wiem czy jest dobry Tzn. ja jestem zadowolona ale... Teraz mierzę już tylko raz temperaturę i daję spokój, ale w zeszłym cyklu mierzyłam po kilka i sprawdzałam, czy są takie same i bardzo często pokazywały się różne tempki. Niby zbliżone, ale jednak różne

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Do wieczora! Nie spamujcie za bardzo, bo ja czasu na nadrabianie nie mam!
Profilaktyczny bacik

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Ja mam microlife 16C2 dobry jest dwa miejsca po przecinku i piszczy jak budzik kiedy zmierzy
Mi w nim tylko brakuje podświetlenia ekranu z wynikiem

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-24, 12:11   #4041
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi w nim tylko brakuje podświetlenia ekranu z wynikiem
O mi też nie wiem jak zmierzę w zimie będę musiała światło zapalać
Stary 2013-07-24, 12:15   #4042
manieczka1
Zakorzenienie

a ten 16C2 zapamiętuje np. ostatni wynik? Czy trzeba od razu sobie zapisać?

ok już sobie doczytałam na jakiejś stronie, że ma funkcję zapamiętania ostatniego pomiaru chyba go kupię
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2013-07-24 o 12:21
Stary 2013-07-24, 12:30   #4043
marszalka
Zadomowienie

Cytat:

ok już sobie doczytałam na jakiejś stronie, że ma funkcję zapamiętania ostatniego pomiaru chyba go kupię
ja tez mam właśnie ten i jestem zadowolona

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Leine i Kamel - no teraz to już te serduszka powinny na pewno być
Stary 2013-07-24, 12:36   #4044
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja go mam ale jakoś nie potrafię tej funkcji włączyć

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
ja tez mam właśnie ten i jestem zadowolona

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Leine i Kamel - no teraz to już te serduszka powinny na pewno być
Są serduszka

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-24, 12:54   #4045
meire
Zakorzenienie

Ja tez stoję przed zakupem termometru, więc pewnie kupię taki, jak Wy macie.. przynajmniej sprawdzony..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2013-07-24, 13:05   #4046
D0tk4
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Fan, brak nowin jest złą nowiną PMS mi hula jak ta lala, temperatura znowu spadła, test negatywny.

Płakłam.
No i po co ta temperatura spada? pogonić ją, niech się pnie dziadówa!

Cytat:
Dziewczyny, które badają szyjkę - czujecie jakieś grudki, krostki badając ją? Muszę się przyznać, że też zaczęłam ją badać, ale dzisiaj to ledwo ledwo sięgnęłam
Jak ledwo dosięgasz, to dobry znak! Ja żadnych krostecz czy grudek nie czuje, jedynie ten dołek jak się szyjka otwiera.

Cytat:
a tak poza tym to wczoraj miałam poważną rozmowę z moim mężem - postanowiliśmy jedno - staramy się dopiero od grudnia - teraz robimy sobie przerwę... czekamy aż się przeprowadzimy, urządzimy no i mi tą umowę przedłużą...
Najważniejsze Kochana to to, ze podjeliści decyzje, a nie żyjesz tak w zawieszeniu. A 4 miesiące zlecą szybciutko, zanim się obejrzysz będziecie się starać! A moze nawet wcześniej zaskoczycie? Kto wie Nie dołuj się, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
U mnie znów spadek o 0,2 mówię wam przyjdzie @ jak nic !!
Możliwe, że to spadek implantacyjny

Cytat:
Głupi test no! Jak ja nie lubię jak wychodzi I!

Cytat:
Też mierzę oralnie

dziewczyny, u mnie zwrot o 180 stopni. pamiętacie jak raz mówiłam, że zapomniałam zmierzyć temperatury kilka dni temu? Hmmm ... no właśnie. mój termometr zachowuje w pamięci ostatnie 10 pomiarów + godzinę. no i tak się nim z rana bawię i co?! wychodzi na to, że chyba byłam tak zaspana, że zmierzyłam tempkę i poszłam spać dalej! to by się chyba nawet zgadzało, bo godzina była 6, wiec tka co zawsze, a tempka wyszła 35,45. Jestem niskotemperaturowcem, ale to i dla mnie jest niska, pewnie paszczy dopbrze nie zamknęłam. w każdym razie wpisałam tempke na ovufriend i co? wyznaczyło mi owu na 20dc, czyli 3 dni temu! za 11 dni mam termin @, trzymajcie kciuki!!!!!!!!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:12   #4047
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
dziewczyny, u mnie zwrot o 180 stopni. pamiętacie jak raz mówiłam, że zapomniałam zmierzyć temperatury kilka dni temu? Hmmm ... no właśnie. mój termometr zachowuje w pamięci ostatnie 10 pomiarów + godzinę. no i tak się nim z rana bawię i co?! wychodzi na to, że chyba byłam tak zaspana, że zmierzyłam tempkę i poszłam spać dalej! to by się chyba nawet zgadzało, bo godzina była 6, wiec tka co zawsze, a tempka wyszła 35,45. Jestem niskotemperaturowcem, ale to i dla mnie jest niska, pewnie paszczy dopbrze nie zamknęłam. w każdym razie wpisałam tempke na ovufriend i co? wyznaczyło mi owu na 20dc, czyli 3 dni temu! za 11 dni mam termin @, trzymajcie kciuki!!!!!!!!
To super, ciekawe, co z tego będzie, trzymam wielkie ogromne mocne kciuki

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-24, 13:17   #4048
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

No i po co ta temperatura spada? pogonić ją, niech się pnie dziadówa!

Jak ledwo dosięgasz, to dobry znak! Ja żadnych krostecz czy grudek nie czuje, jedynie ten dołek jak się szyjka otwiera.

Najważniejsze Kochana to to, ze podjeliści decyzje, a nie żyjesz tak w zawieszeniu. A 4 miesiące zlecą szybciutko, zanim się obejrzysz będziecie się starać! A moze nawet wcześniej zaskoczycie? Kto wie Nie dołuj się, wszystko będzie dobrze

Możliwe, że to spadek implantacyjny

Głupi test no! Jak ja nie lubię jak wychodzi I!

Też mierzę oralnie

Trzymamy trzymamy
Ja w moim nie umiem włączyć tej funkcji no chyba, że jej nie ma?

Coś nie widzę w instrukcji o tym, pewnie nie ma. Szkoda, bo raz nie byłam pewna temperatury bo nie zapisałam. Ale i tak w tym cyklu mierzę zwykłym także jestem spokojna o temperaturę

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-24 o 13:28
Stary 2013-07-24, 13:37   #4049
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Trzymamy trzymamy
Ja w moim nie umiem włączyć tej funkcji no chyba, że jej nie ma?

Coś nie widzę w instrukcji o tym, pewnie nie ma. Szkoda, bo raz nie byłam pewna temperatury bo nie zapisałam. Ale i tak w tym cyklu mierzę zwykłym także jestem spokojna o temperaturę
Nie ma? Powinna być, podobno 3 zapisuje... Ja bym musiała sprawdzić u mnie, bo dziś rano nie zapamiętałam pierwszej tempki i od razu zmierzyłam drugi raz, ale oczywiście wyszła inna... Ciekawe, gdzie to się sprawdza, ja myślałam, że ten termometr ma tylko jeden przycisk

PS. sprawdziłam sobie na aukcji, z której kupiłam i niestety - pamięć tylko ostatniego pomiaru

25.05.2013

Michał
Szymon

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-07-24 o 13:39
Stary 2013-07-24, 13:45   #4050
D0tk4
Zadomowienie

"czas współżycia: bardzo dobry"

fikaliśmy 3 i 2 dni przed owu, a później w dzień owu. no z tego się musi coś urodzić
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości