Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 13:38   #3631
Elusiek
BAN stały

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
No tak ja też to sobie tak tłumaczę, że może lepiej zaszczepić na wszystko żeby potem nie mieć do siebie o nic pretensji. Ale z drugiej strony trochę się boję tych szczepień, że tyle tego wszystkiego jest i chciałabym jakoś dobrze to wypośrodkować a chyba się nie da.

Mi dokładnie to samo mówili o pneumokokach, dlatego na nie zdecydowałam się już teraz a nie czekam aż będziemy mieli dać Młodą do żłobka czy przedszkola.
No nic wychodzi na to, że trzeba tą decyzję podjąć samemu, ale spróbuję jeszcze wypytać moją lekarkę co o tym sądzi.

A ile jest dawek tego rota?

I które pampki dwójki są większe: dada czy oryginalne pampersy?
2 dawki
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:50   #3632
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

hej

Wróciłam właśnie ze sklepu z dwoma kieckami dla Niny Jak ja kocham te małe ciuszki

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
sorki ze nie pisze wcale, ale wierzcie mi niemma czasu a jak już mam to sił brak.....

Natalka nadal taka marudna, płacze, chce ciągłej uwagi....tydzień temu byliśmy u kolejnego już pediatry, tym razem z polecenia u lekarza majacego bardzo dobre komentarze choćby na zanylekarz.pl...........
stwierdził ze niewie czego mała np. śpi tylko 5 h w ciagu doby, ze to dziwne bardzo u takiego maluszka...kazał zrobić nam usg bioderek, brzuszka i mózgu by móc wykłuczyć jakieś choroby o których niechciał nam mówić.......na usg wyszło nam np.,że płat watroby jest w górnej granicy normy wielkości, ze jest bardzo zagazowana w jelitach i żołądku pomomo ze tyle leków bierze..........no i czekamy na kolejna wizyte u niego by mu wyniki usg pokazać i co powie....leków mi już mała przyjmowac niechce, musze sie nameczyc by je zaaplikować

Motylek
no i jednak Natalka pije mm, tylko pije bebilon complex, (bo pediatra u któego ostatnio bylismy odradził nam narazie pepti, bo chce zobaczyć jak mała bedzie reagowała na to mleko, i by przyzwyczajałą brzuszek do laktozy by póxniej niebyło wiekszych problemów niz sa teraz, a jak bedzie żle reagowała to zminimy) czasem tylko moje mleko sciagniete i już widać poprawe chociażby w wadze małąej, bo przytyła w tydzień tyle co wczesniej prawie w 3 tyg....waży teraz ponad 5300, a jeszcze 2 tyg temu 4940.... co do kupek to narazie niemoge nic bardzo powiedzieć, bo od momentu kiedy zaczeła pić mleko (w sobote tydzień mineło) zrobiła 3 razy kupe i to taka wielka , wodnista , ale przynajmniej niestrzelajaca i pieniaca jak wczensiej czyli ta obnizona zawartosc laktozy w mleko jej pomaga.....

dziś bylismy wkońcu na szczepieniu, szczepiłąm na nfz, na rota nieszczepie, bo bedac z natalka na zakaźnym w szpitalu były dzieci chorujace na rotawizrusa pomimo wczesniejszego szczepienia.......

Natalka ma już 2 mc, wydaje mi sei ze skok rozwojowy przechodzi, bo wczorej cały dzień marudziła, płakałą, i tylko na rekach chciałą byc......

Ustaliliśmy date chrzcin na 18 sierpnia, po chrzcinach bedzie tylko obiad u nas w domu dla chrzesnych i naszych rodziców, nierobimy zadnej "imprezy" .

To chyba tyle skrócie co u nas słychać, właśnie Natka śpi wiec ja lece wstawić obiad póki mam chwilke czasu.

Buźki
myślę, że 3 miesiąc będzie szczęśliwszy. Mielimy też usg brzuszka i przezciemiączkowe i nic nie znaleźli. Zobaczysz, jelita zastartuja, zacznie się interesować zabawkami i będzie dużo lepiej.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
widziałam Kejt, nieźle wygląda po porodzie, heh ja po cesarce przez 3 dni chodziłam jak staruszka, powolutku i ugięta
uff mały śpi
ona po naturalnym i pewnie miała taki full servis że jej nawet nie nacieli. Wygląda fajnie tylko nie wiem czemu kiecke ma odcinaną pod biustem żeby ten brzuch pociążowy uwydatniać ?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
===
dziewczyny - dziś w końcu się zważyłam... zostało mi 5kg do wagi sprzed ciąży
my dziś kupiliśmy baterie do wagi.. i też 5 kg. Nigdy mi się to nie uda przy moim apetycie
Stary 2013-07-24, 13:56   #3633
diabli
Zakorzenienie

my tez już po szczepieniu. uffff!!! NELKA BYLA DZIELNA JAK DIABLI ma to we krwi krzyknela tylko przy wkluciu, a później buziak od mamusi poprawil jej humor i już się tylko usmiechala dobrze, ze mamy to z glowy. następne szczepienia 4 września. poza tym wszystko ok, waga 5450, a mamy skończone 2 miesiące (dzisiaj kończymy 9 tydzień).
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:57   #3634
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
No tak ja też to sobie tak tłumaczę, że może lepiej zaszczepić na wszystko żeby potem nie mieć do siebie o nic pretensji. Ale z drugiej strony trochę się boję tych szczepień, że tyle tego wszystkiego jest i chciałabym jakoś dobrze to wypośrodkować a chyba się nie da.

Mi dokładnie to samo mówili o pneumokokach, dlatego na nie zdecydowałam się już teraz a nie czekam aż będziemy mieli dać Młodą do żłobka czy przedszkola.
No nic wychodzi na to, że trzeba tą decyzję podjąć samemu, ale spróbuję jeszcze wypytać moją lekarkę co o tym sądzi.

A ile jest dawek tego rota?

Dla mnie pampersa da wieksze a dady do tego sztywne jak dla mnie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:04   #3635
Veronic
Wtajemniczenie

hej

piszecie o tych szczepionkach... to aż strach się bać no ale nic, żałuję tylko że nie kupiłam engerixa, resztę szczepię na nfz, jedyne co to Mały ma pneumokoki za free (ale jeszcze nie wiem kiedy zdecyduję się na nie zaszczepić) no i szczepionki na błonicę , tężec, krztusiec są acelularne.. czyli niby trochę lepsze, ale tak czy siak ukłuć jest za każdym razem tyle co na nfz (ale to w sumie nic strasznego)

Młody po wczorajszym szczepieniu jest jakiś zamulony, właśnie robi sobie 3 drzemkę dzisiaj na macie... no ale gorączki nie ma

diabli- to pięknie Nelcia zniosła szczepienia

wybaczcie,ale nie cytuję...bo obiad jeszcze nie zrobiony... a ja ciągle w necie siedzę...
no ale w końcu ogarnęłam temat zaproszeń na chrzest..uff

W ma już 6300g
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:09   #3636
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

---diabli- wstawiasz takie straszne info o tych szczepionkach...
jakoś nigdy wcześniej nie wgłębiałam się tak mocno w ten temat...

W był szczepiony wadliwą serią euvaxa ...

dzisiaj na 16 mamy kolejne szczepienia...ciekawe jak to zniesie
Ja dziś też odpalam kompa a tu pełno info odnośnie szczepionek
moja N też była szczepiona w szpitalu tą wadliwą serią później już braliśmy te skojarzone 6w1, żałuję, że nie kupiłam wcześniej tego engerixa ciekawa jestem do kiedy mogą wystąpić jakieś nieprawidłowości? mam nadzieję, że wszystkie nas to ominie to wszystko jest jakieś chore z tymi szczepieniami

https://www.facebook.com/stowarzyszeniestopnop
http://fakty.interia.pl/prasa/news-r...tm_campaign=wd
Stary 2013-07-24, 14:11   #3637
Veronic
Wtajemniczenie

banka- kiedy miałaś tą nadżerkę wypalaną? bo teraz jest tendencja do tego , żeby albo nic z nią nie robić albo krioterapia..

ja jakieś 3lata temu miałam dużą nadżerkę i miałam robioną krio...
wspominam to niezbyt dobrze (podobno miało nie boleć, a mnie bolał cały brzuch, tak, że sama do domu nie mogłam wrócić, i leżałam jak kłoda na kozetce póki TŻ po mnie nie przyszedł)
położna i lekarka były w szoku, że tak zareagowałam
potem przed tydzień się ze mnie lała woda

no i przez jakiś czas nadżerki nie było, a potem znowu się odbudowała
Stary 2013-07-24, 14:32   #3638
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
banka- kiedy miałaś tą nadżerkę wypalaną? bo teraz jest tendencja do tego , żeby albo nic z nią nie robić albo krioterapia..

wspominam to niezbyt dobrze (podobno miało nie boleć, a mnie bolał cały brzuch, tak, że sama do domu nie mogłam wrócić, i leżałam jak kłoda na kozetce póki TŻ po mnie nie przyszedł)

Ja mialam kolo 6,5 roku temu po porodzie ze 4 mc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:34   #3639
ankaaa206
Wtajemniczenie

co za mały szogun z mojego syna, po dzisiejszym dniu zostanę Pudzianem właśnie zasnął na rękach i nie ma mowy o odłożeniu bo wtedy płacz

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:02   #3640
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja do szpitala kupiłam swoją szczepionkę, Engerix i na pierwsze szczepienie kupiłam drugą dawkę engeriksu i pentaxim i już dostałam już receptę na pentaxim, a dodatkowo wzięłam rotarix

jak kupujesz szczepionkę to w aptece trzeba poprosić o torbę termiczną i w niej godzinę można trzymać, a w domu trzymać w lodówce. Ja zamawiam w aptece obok przychodni i odbieram przed samym szczepieniem
a dlaczego zdecydowalas się na pentaxim a nie infanrix?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

rotarix - znajduje mi w najtańszej aptece za 275zl, a w dozie 348 pogielo ich...tak samo z cena delicolu! 40zl...
Stary 2013-07-24, 15:02   #3641
Mysia mysz
Zakorzenienie

właśnie popatrzyłam w książeczce ze przy skojarzeniowych przez 1,5 roku jest 5 lub 7 wkłuć a przy programie nfz 14...masakra jaka różnica
Stary 2013-07-24, 15:04   #3642
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

za tydzień 4 sierpnia mamy chrzciny. Robimy w lokalu bo w domu nie pomieścimy 30 osób.
no nie - znowu tak samo my też
Stary 2013-07-24, 15:06   #3643
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci dzisiaj tez tak spia??? no moj zje i zasypia i tak od 5 rano i w nocy ciagiem przespal 5 godzin pierwszy raz uwielbiam takie dni
zdecydowanie u mnie dziś dzień bardzo aktywny - spanie było raz i to przez 20 min..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:06   #3644
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

rotarix - znajduje mi w najtańszej aptece za 275zl, a w dozie 348 pogielo ich...tak samo z cena delicolu! 40zl...
dokładnie- nie wszystko na dozie jest tanie niestety, trzeba radzić sobie inaczej (allegro nas uratuje)

banka
- aaa to w sumie już dawno miałaś wypalaną,
Stary 2013-07-24, 15:07   #3645
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

wow przebili nawet moją przychodnię a i blisko lux medu bo tam 350

kiedy szczepicie laski na pneumokoki?
Stary 2013-07-24, 15:10   #3646
Veronic
Wtajemniczenie

Dzisiaj W ma taki śpiący dzień, ze szok... i jest marudny ... non stop chce smoczka buzi, bo inaczej żałośnie płacze...
biedaczek
mam nadzieję, że niedługo mu to przejdzie
ahhh te szczepienia...

--
Mysia mysz- to właśnie nie wiem kiedy szczepić na te pneumo kiedy jest najlepszy moment?? kto wie??
Stary 2013-07-24, 15:12   #3647
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

nie strasz bo to przede mną a nie mialaś w znieczuleniu? czy po zniecuzleniu cie taki dopadl ból? to już nie wiem czy nie isc do innego lekarza jak mowicie ze sa inne metody jej pozbycia a moze to zalezy od stopnia zaawansowania
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:14   #3648
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
co do formy to chyba faktycznie tatą jest poprawnie ...
nie! tatem tez jest poprawna forma, tylko czesciej stosowana w innym rejonie Polski. taki sobie dialekt http://www.jezykowedylematy.pl/2011/...m-niepoprawny/

Cytat:
a i za linki
którym szczepiłas infanrix czy pentaxim?
infanrixem.

Cytat:
ale się uśmiałam z orzeszka..
a jak jest ten kalendarz szczepien to które szczepienia można trochę przesunąć?? bo ja jestem już trochę po terminie - 9 tygdzien i nie wiem które powiedzieć zeby szczepili a które przesunąć?
mnie tez orzeszek rozbawil
lekarze sami przesuwają szczepienia, a to ze względu na katar, wage dziecka, wcześniactwo i inne takie...dzisiaj w przychodni byli rodzice z poltorarocznym dzieckiem (ze stycznia) i miało być szczepione na odre,swinke i rozyczke. (według kalendarza szczepien miedzy 12-14 mies.) i co? pielegniarka zapytala "ojej a dlaczego tak pozno", na co rodzice "bo chorowal" i tylko im powiedziała, ze następnym razem musza przyjść i zglosic, ze dziecko nie będzie szczepione w terminie chyba nie ma jakiegoś wielkiego ciśnienia na te daty... zaszczep najpierw przypominajaca - zoltaczke, a później pozostale. bo miedzy tamtymi będziesz miała jakas tam powiedzmy "regularność". a nowa możesz podac zawsze

Cytat:
Co do tej szczepionki to ona właśnie zawiera ten lepszy ksztusiec- acellularny.. i to jest tak jakby lepsza alternatywa od tej na NFZ, która ma komórkowy ksztusiec.. a nazwa 3w1 chyba dotyczy tej szczepionki po 1 roku.. ni ewiem co tam jest.. tu co prawda też są 3 szczepionki ale chyba na nią się nie mówi 3w1..
Tą szczepionkę "podrzuciła" mi koleżanka.. ona nie chciała skojarzonych, tylko chciała mieć na NFZ. Pediatra jej poleciła, żeby niektóre zamieniła na lepsze odpowiedniki i tak właśnie zamieniła zółtaczke z Euvaxa na Engerix, oraz właśnie tą Infanrix coś tam zamiast nie wiem jak się nazywa ta na NFZ... Hibb szczepiła Act-Hibb ale nie wiem czy to już jest na NFZ czy też jakaś wymieniana... tylko mi pediatra powiedziiała ze jak już chce wymieniać to lepiej wziąśc skojarzona bo są lepsze niż nawet te wymieniane.. tylko kurcze każdy gada co innego...
az tak tematu nie zglebilam ogolnie jak w cos się wczytam to później nie mogę się od tematu odkleić...czasem nie jest to zbyt dobre, bo dokopuje się do rzeczy o których lepiej nie wiedzieć hehe

a co do nadżerki, miałam "za młodu" wypalana niestety. nie wiedziałam, ze tak się tego nie robi. podobno była wielkości 5zl. później mnie inna lekarka zrabala dlaczego się zgodziłam...taaa bo oczywiście wiedziałam o co chodzi. i ona mi ja zaleczala wlasnie jakims preparatem, to chyba cos z kwasem jest. kupowałam ampulke w aptece i z nia szlam na wizyte. ona takim patyczkiem jak do uszu nakladala ten plyn i to się miało samo wygoic od tamtej pory nikt mi już nic o nadżerce nie mowil. a cytologie musze zrobić, bo wyszla mi 2, ale z jakims stanem zapalnym i w szpitalu panikowali...bo wynik niejednoznaczy. a skoro moja szyjka krwawila i raka mam to huh, rak szyjki murowany
Stary 2013-07-24, 15:15   #3649
vil84
Wtajemniczenie

byłam w tym zusie i mopsie .... z toną papierów, z zusu wzięłam kolejne ... poszłam do tego głównego mopsu w Katowicach i okazało się że oni chcą tylko jeden papierek i to za cały lipiec, więc dostanę go na koniec sierpnia, i to ten o którym mówili mi tutaj w osiedlowym mopsie - czyli niepotrzebne zamieszanie, i tak wiedziałam że mam donieść w sierpniu

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
vil studiujesz już zupki dla małego czy będziesz gotowe kupować? bo ja czytam o tym i czytam. Chyba w końcu ekspertem zostanę

mamy już pół szafki słoiczków, wszelkiego rodzaju jabłuszek, marchewek, zupek jarzynowych, przecierów i kaszek, zawsze jak jestem w okolicy rossmana to wchodzę i kupuje jeden żeby punkty leciały no i jak widzę w promocji no i różnych firm żeby się do smaku nie przyzwyczajał. ale mam zamiar robić domowe zupki, ścierać warzywka - a słoiczki to bardziej na zasadzie "deserku" raz na jakiś czas albo na wyjście.
za jakieś dwa tygodnie pierwsze jabłuszko

a coś się dowiedziała ciekawego ekspertko? bo ja nie czytam, nie mam czasu mam tonę gazetek przeczytanych z wyciętymi przepisami dla dzieci, kolejną tonę nieprzeczytanych, i nie mam czasu zajrzeć

Aten przykro mi że ciągle macie takie komplikacje ... .szkoda mi Natalki i Ciebie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:17   #3650
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
nie strasz bo to przede mną a nie mialaś w znieczuleniu? czy po zniecuzleniu cie taki dopadl ból? to już nie wiem czy nie isc do innego lekarza jak mowicie ze sa inne metody jej pozbycia a moze to zalezy od stopnia zaawansowania
chyba nie robi się tego w znieczuleniu
a ból brzucha dopadł mnie już podczas zabiegu

jak powiedziałam, ze miałam krio w Poznaniu mojemu ginowi ze wsi to powiedział, że :"to bardzo źle":P "nic się nie robi z nadżerką" i że "mogę mieć problem podczas porodu"
ale nie dałam się nastraszyć:P jakoś urodziłam i nic się złego z szyjką macicy nie stało

wtedy miałam mocne upławy no i ginekolożka powiedziała , że nadżerka jest bardzo duża ,dlatego zdecydowałam się na krio

teraz mam nową nadżerkę (ale nie mam upławów)no i nie mam zamiaru nic z nia robić

stwierdzam, że każdy gin mówi co innego i SAMEMU trzeba podjąć decyzję
Stary 2013-07-24, 15:19   #3651
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj W ma taki śpiący dzień, ze szok... i jest marudny ... non stop chce smoczka buzi, bo inaczej żałośnie płacze...
biedaczek
mam nadzieję, że niedługo mu to przejdzie
ahhh te szczepienia...

--
Mysia mysz- to właśnie nie wiem kiedy szczepić na te pneumo kiedy jest najlepszy moment?? kto wie??
mi mówił lekarz, że najpierw rota bo najwięcej styczności mają maluchy do pół roku czy jakoś tak i dlatego pneumo później zrobimy, ale nie pamiętam kiedy a meningo coś ok roku chyba
Stary 2013-07-24, 15:21   #3652
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka nadal taka marudna, płacze, chce ciągłej uwagi....tydzień temu byliśmy u kolejnego już pediatry, tym razem z polecenia u lekarza majacego bardzo dobre komentarze choćby na zanylekarz.pl...........
stwierdził ze niewie czego mała np. śpi tylko 5 h w ciagu doby, ze to dziwne bardzo u takiego maluszka...kazał zrobić nam usg bioderek, brzuszka i mózgu by móc wykłuczyć jakieś choroby o których niechciał nam mówić.......na usg wyszło nam np.,że płat watroby jest w górnej granicy normy wielkości, ze jest bardzo zagazowana w jelitach i żołądku pomomo ze tyle leków bierze..........no i czekamy na kolejna wizyte u niego by mu wyniki usg pokazać i co powie....leków mi już mała przyjmowac niechce, musze sie nameczyc by je zaaplikować.
na gazy może pomogloby Wam windi? dziewczyny stosuja i podobno jest skuteczne

Cytat:
Motylek no i jednak Natalka pije mm, tylko pije bebilon complex, (bo pediatra u któego ostatnio bylismy odradził nam narazie pepti, bo chce zobaczyć jak mała bedzie reagowała na to mleko, i by przyzwyczajałą brzuszek do laktozy by póxniej niebyło wiekszych problemów niz sa teraz, a jak bedzie żle reagowała to zminimy) czasem tylko moje mleko sciagniete i już widać poprawe chociażby w wadze małąej, bo przytyła w tydzień tyle co wczesniej prawie w 3 tyg....waży teraz ponad 5300, a jeszcze 2 tyg temu 4940.... co do kupek to narazie niemoge nic bardzo powiedzieć, bo od momentu kiedy zaczeła pić mleko (w sobote tydzień mineło) zrobiła 3 razy kupe i to taka wielka , wodnista , ale przynajmniej niestrzelajaca i pieniaca jak wczensiej czyli ta obnizona zawartosc laktozy w mleko jej pomaga..... .
u nas tez chyba był skok, a teraz już będzie z gorki, bo mala skonczyla 9 tydzień - a jak wskazuje mapa prognozy dziecięcej przed nami same slonca http://2.bp.blogspot.com/-o0_7y5nyMH..._rozwojowe.jpg
(baaardzo mi się ta mapka podoba i do tej pory naprawdę się sprawdza!)

a wage ma bardzo podobna do Neli wiec jest ok!

Cytat:
Ustaliliśmy date chrzcin na 18 sierpnia, po chrzcinach bedzie tylko obiad u nas w domu dla chrzesnych i naszych rodziców, nierobimy zadnej "imprezy" .
tez tak chce. zadnych hucznych imprez. lubimy cisze i najbliższe znane nam buzie
Stary 2013-07-24, 15:25   #3653
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Dużo z Was szczepi chyba na te rotawirusy prawda? A co Was przekonało? Bo z tego co czytam to i tak dzieci po szczepieniach chorują i w szpitalu lądują.
Do pneumokoków jestem już przekonana a tu jakoś nie do końca
ja nie szczepię na nic dodatkowego, no może na pneumokoki jak pójdzie do żłobka/przedszkola - ciągle słyszę że dzieci chorują mimo że były szczepione

Cytat:
my tez już po szczepieniu. uffff!!! NELKA BYLA DZIELNA JAK DIABLI ma to we krwi krzyknela tylko przy wkluciu, a później buziak od mamusi poprawil jej humor i już się tylko usmiechala dobrze, ze mamy to z glowy. następne szczepienia 4 września. poza tym wszystko ok, waga 5450, a mamy skończone 2 miesiące (dzisiaj kończymy 9 tydzień).
gratki

Cytat:

W ma już 6300g

wypadają mi od dwóch tygodni włosy ... masakra ... wiedziałam że tak będzie ale ja je kooocham ciągle jakieś widzę u Przemka na ciuszkach, w łapkach, o łazienkowych kafelkach nie wspomnę
znacie coś dobrego nawilżającego do włosów? najlepiej jakaś odżywka ... najlepiej do 30 zł miałam olejek kokosowy ale mi nie podszedł, a włosy mam okropne już

Stary 2013-07-24, 15:27   #3654
Elusiek
BAN stały

Cytat:
na gazy może pomogloby Wam windi? dziewczyny stosuja i podobno jest skuteczne

u nas tez chyba był skok, a teraz już będzie z gorki, bo mala skonczyla 9 tydzień - a jak wskazuje mapa prognozy dziecięcej przed nami same slonca http://2.bp.blogspot.com/-o0_7y5nyMH..._rozwojowe.jpg
(baaardzo mi się ta mapka podoba i do tej pory naprawdę się sprawdza!)

a wage ma bardzo podobna do Neli wiec jest ok!

tez tak chce. zadnych hucznych imprez. lubimy cisze i najbliższe znane nam buzie
to zaraz Adi będzie miał tygodniowy skok
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:41   #3655
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wypadają mi od dwóch tygodni włosy ... masakra ... wiedziałam że tak będzie ale ja je kooocham ciągle jakieś widzę u Przemka na ciuszkach, w łapkach, o łazienkowych kafelkach nie wspomnę
znacie coś dobrego nawilżającego do włosów? najlepiej jakaś odżywka ... najlepiej do 30 zł miałam olejek kokosowy ale mi nie podszedł, a włosy mam okropne już
ja uwielbiam 3 i każda kosztuje ok 10-15 zł
kallos latte
biowax z proteinami mlecznymi
bingo spa z masłem shea i 5 algami
Stary 2013-07-24, 15:44   #3656
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja uwielbiam 3 i każda kosztuje ok 10-15 zł
kallos latte
biowax z proteinami mlecznymi
bingo spa z masłem shea i 5 algami
zaraz obadam na allegro
ja miałam kiedyś taką fajną w pomarańczowej tubce, yo! czy coś takiego, nie umiem tego teraz nigdzie dorwać ...

Stary 2013-07-24, 15:44   #3657
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a które po mamie a które po tacie?

właśnie co do bioderek co wy miałyście napisane na skierowaniu??? BO ja dostałam ze szpitala takie wytyczne ze trzeba skontrolować bioderka.. i potem w przychodni dostałam skierowanie... potem jak trafiliśmy do szpitala to mi to skierowanie zgubili... i nie chcieli wypisać nowego..

więc musiałam zapylać do przychodni znowu.. tam lekarka powiedziała, że nie moze mi wypisać skierowania na USG bioderek bo to ortopeda wypisuje tylko na kontrolę stawów biodrowych.. a ja kurcze nie pamiętam co ja miałam tam napisane...
no oczywiście, że dłuższe po mamie

kurczę nie pamiętam ale chyba że do poradni ortopedycznej na usg stawów

Cytat:

pampersy
Cytat:
hej

piszecie o tych szczepionkach... to aż strach się bać no ale nic, żałuję tylko że nie kupiłam engerixa, resztę szczepię na nfz, jedyne co to Mały ma pneumokoki za free (ale jeszcze nie wiem kiedy zdecyduję się na nie zaszczepić) no i szczepionki na błonicę , tężec, krztusiec są acelularne.. czyli niby trochę lepsze, ale tak czy siak ukłuć jest za każdym razem tyle co na nfz (ale to w sumie nic strasznego)

W ma już 6300g
ja również ale 3 dawkę kupuję dziś gadałam o tym z pediatrą i powiedziała, że można

a te na błonicę, tężec i krztusiec macie lepsze ze względu na wcześniactwo?
też uważam, że te ukłucia to jeszcze nie koniec świata choć trudniej może być jak dziecko będzie większe...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kiedy szczepicie laski na pneumokoki?
my mieliśmy szczepić dziś ale młody mi się nie podobał bo ma kaszel, zaszczepimy w sierpniu albo wrześniu
Cytat:
--
mówią, że jak dziecko idzie do żłobka czy przedszkola ale ja szczepię już bo mamy kontakt z dziećmi przedszkolnymi i to dość częsty - pediatra nam powiedziała, że maluchy teraz mają najniższą odporność na takie choroby i lepiej zaszczepić od razu no ale każdy musi podjąć decyzję sam

==

Rozdaliśmy dziś pierwsze zaproszenia na chrzest
Byliśmy u pediatry i Bartek waży już 5600g wczoraj skończył 2 miesiące

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:58   #3658
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja nie szczepię na nic dodatkowego, no może na pneumokoki jak pójdzie do żłobka/przedszkola - ciągle słyszę że dzieci chorują mimo że były szczepione

gratki

ja uwielbiam z biowaxa maski do włosów

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zdecydowanie u mnie dziś dzień bardzo aktywny - spanie było raz i to przez 20 min..
witaj w klubie, u nas też drzemki max po 10 min, a potem - bawimy się!

Julka
Stary 2013-07-24, 16:00   #3659
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny z Jedo Fyn poproszę na PW informację jakie ma być ciśnienie w oponach w wózku
Mam jedno takie troszkę flaczek a instrukcję zostawiłam w domu i nie mogę w necie u rodziców tego sprawdzić.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:01   #3660
ankaaa206
Wtajemniczenie

dziewczyny mam pytanie, co ile mniej więcej karmicie piersią w ciągu dnia? karmicie aż zaczyna glośno płakać czy jakoś inaczej? ja nie mam pojęcia kiedy mały jest glodny w dzień, niby ssie rączkę, mlaska daję pierś a ten się wkurza i płacze, juz 4 godz od ostatniego jedzienia minęły a on niby to marudzi, zaczyna płakać ale pierś bierze że to tak nazwę jak mu na chama włoże, tak co 3,5 - 4 godz, bo by sam chyba nie wziął, przybiera niby ok, teraz w tydzien prawie 240 g

Julka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości