|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hej
![]() Wróciłam właśnie ze sklepu z dwoma kieckami dla Niny Jak ja kocham te małe ciuszki Cytat:
myślę, że 3 miesiąc będzie szczęśliwszy. Mielimy też usg brzuszka i przezciemiączkowe i nic nie znaleźli. Zobaczysz, jelita zastartuja, zacznie się interesować zabawkami i będzie dużo lepiej. Cytat:
żeby ten brzuch pociążowy uwydatniać ? ![]() Cytat:
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
my tez już po szczepieniu. uffff!!! NELKA BYLA DZIELNA JAK DIABLI
ma to we krwi krzyknela tylko przy wkluciu, a później buziak od mamusi poprawil jej humor i już się tylko usmiechala dobrze, ze mamy to z glowy. następne szczepienia 4 września. poza tym wszystko ok, waga 5450, a mamy skończone 2 miesiące (dzisiaj kończymy 9 tydzień).
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
piszecie o tych szczepionkach... to aż strach się bać no ale nic, żałuję tylko że nie kupiłam engerixa, resztę szczepię na nfz, jedyne co to Mały ma pneumokoki za free (ale jeszcze nie wiem kiedy zdecyduję się na nie zaszczepić) no i szczepionki na błonicę , tężec, krztusiec są acelularne.. czyli niby trochę lepsze, ale tak czy siak ukłuć jest za każdym razem tyle co na nfz (ale to w sumie nic strasznego)Młody po wczorajszym szczepieniu jest jakiś zamulony, właśnie robi sobie 3 drzemkę dzisiaj na macie... no ale gorączki nie ma diabli- to pięknie Nelcia zniosła szczepienia ![]() wybaczcie,ale nie cytuję...bo obiad jeszcze nie zrobiony... a ja ciągle w necie siedzę... no ale w końcu ogarnęłam temat zaproszeń na chrzest..uff ![]() W ma już 6300g
|
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja N też była szczepiona w szpitalu tą wadliwą serią później już braliśmy te skojarzone 6w1, żałuję, że nie kupiłam wcześniej tego engerixa to wszystko jest jakieś chore z tymi szczepieniami https://www.facebook.com/stowarzyszeniestopnop http://fakty.interia.pl/prasa/news-r...tm_campaign=wd
|
|
#3637 |
|
Wtajemniczenie
|
banka- kiedy miałaś tą nadżerkę wypalaną? bo teraz jest tendencja do tego , żeby albo nic z nią nie robić albo krioterapia..
ja jakieś 3lata temu miałam dużą nadżerkę i miałam robioną krio... wspominam to niezbyt dobrze (podobno miało nie boleć, a mnie bolał cały brzuch, tak, że sama do domu nie mogłam wrócić, i leżałam jak kłoda na kozetce póki TŻ po mnie nie przyszedł ) położna i lekarka były w szoku, że tak zareagowałam ![]() potem przed tydzień się ze mnie lała woda no i przez jakiś czas nadżerki nie było, a potem znowu się odbudowała
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
co za mały szogun z mojego syna, po dzisiejszym dniu zostanę Pudzianem
właśnie zasnął na rękach i nie ma mowy o odłożeniu bo wtedy płacz
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- rotarix - znajduje mi w najtańszej aptece za 275zl, a w dozie 348 pogielo ich...tak samo z cena delicolu! 40zl... |
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie popatrzyłam w książeczce ze przy skojarzeniowych przez 1,5 roku jest 5 lub 7 wkłuć a przy programie nfz 14...masakra jaka różnica
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie u mnie dziś dzień bardzo aktywny - spanie było raz i to przez 20 min..
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety, trzeba radzić sobie inaczej (allegro nas uratuje )banka- aaa to w sumie już dawno miałaś wypalaną,
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy szczepicie laski na pneumokoki?
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj W ma taki śpiący dzień, ze szok... i jest marudny ... non stop chce smoczka buzi, bo inaczej żałośnie płacze...
biedaczek mam nadzieję, że niedługo mu to przejdzie ![]() ahhh te szczepienia... -- Mysia mysz- to właśnie nie wiem kiedy szczepić na te pneumo ![]() kiedy jest najlepszy moment?? kto wie??
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie!
http://www.jezykowedylematy.pl/2011/...m-niepoprawny/infanrixem. Cytat:
![]() lekarze sami przesuwają szczepienia, a to ze względu na katar, wage dziecka, wcześniactwo i inne takie...dzisiaj w przychodni byli rodzice z poltorarocznym dzieckiem (ze stycznia) i miało być szczepione na odre,swinke i rozyczke. (według kalendarza szczepien miedzy 12-14 mies.) i co? pielegniarka zapytala "ojej a dlaczego tak pozno", na co rodzice "bo chorowal" i tylko im powiedziała, ze następnym razem musza przyjść i zglosic, ze dziecko nie będzie szczepione w terminie chyba nie ma jakiegoś wielkiego ciśnienia na te daty... zaszczep najpierw przypominajaca - zoltaczke, a później pozostale. bo miedzy tamtymi będziesz miała jakas tam powiedzmy "regularność". a nowa możesz podac zawsze ![]() Cytat:
ogolnie jak w cos się wczytam to później nie mogę się od tematu odkleić...czasem nie jest to zbyt dobre, bo dokopuje się do rzeczy o których lepiej nie wiedzieć hehe ![]() a co do nadżerki, miałam "za młodu" od tamtej pory nikt mi już nic o nadżerce nie mowil. a cytologie musze zrobić, bo wyszla mi 2, ale z jakims stanem zapalnym i w szpitalu panikowali...bo wynik niejednoznaczy. a skoro moja szyjka krwawila i raka mam to huh, rak szyjki murowany
|
||
|
|
|
#3649 | |
|
Wtajemniczenie
|
byłam w tym zusie i mopsie .... z toną papierów, z zusu wzięłam kolejne ... poszłam do tego głównego mopsu w Katowicach i okazało się że oni chcą tylko jeden papierek i to za cały lipiec, więc dostanę go na koniec sierpnia, i to ten o którym mówili mi tutaj w osiedlowym mopsie - czyli niepotrzebne zamieszanie, i tak wiedziałam że mam donieść w sierpniu
Cytat:
mamy już pół szafki słoiczków, wszelkiego rodzaju jabłuszek, marchewek, zupek jarzynowych, przecierów i kaszek, zawsze jak jestem w okolicy rossmana to wchodzę i kupuje jeden żeby punkty leciały no i jak widzę w promocji no i różnych firm żeby się do smaku nie przyzwyczajał. ale mam zamiar robić domowe zupki, ścierać warzywka - a słoiczki to bardziej na zasadzie "deserku" raz na jakiś czas albo na wyjście. za jakieś dwa tygodnie pierwsze jabłuszko ![]() a coś się dowiedziała ciekawego ekspertko? bo ja nie czytam, nie mam czasu mam tonę gazetek przeczytanych z wyciętymi przepisami dla dzieci, kolejną tonę nieprzeczytanych, i nie mam czasu zajrzeć Aten przykro mi że ciągle macie takie komplikacje ... .szkoda mi Natalki i Ciebie
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ból brzucha dopadł mnie już podczas zabiegu jak powiedziałam, ze miałam krio w Poznaniu mojemu ginowi ze wsi to powiedział, że :"to bardzo źle":P "nic się nie robi z nadżerką" i że "mogę mieć problem podczas porodu"![]() ale nie dałam się nastraszyć:P jakoś urodziłam i nic się złego z szyjką macicy nie stałowtedy miałam mocne upławy no i ginekolożka powiedziała , że nadżerka jest bardzo duża ,dlatego zdecydowałam się na krio teraz mam nową nadżerkę (ale nie mam upławów)no i nie mam zamiaru nic z nia robić stwierdzam, że każdy gin mówi co innego i SAMEMU trzeba podjąć decyzję
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a meningo coś ok roku chyba
|
|
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(baaardzo mi się ta mapka podoba i do tej pory naprawdę się sprawdza!) a wage ma bardzo podobna do Neli wiec jest ok!Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wypadają mi od dwóch tygodni włosy ... masakra ... wiedziałam że tak będzie ale ja je kooocham ciągle jakieś widzę u Przemka na ciuszkach, w łapkach, o łazienkowych kafelkach nie wspomnę ![]() znacie coś dobrego nawilżającego do włosów? najlepiej jakaś odżywka ... najlepiej do 30 zł
|
||
|
|
|
#3654 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kallos latte biowax z proteinami mlecznymi bingo spa z masłem shea i 5 algami
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja miałam kiedyś taką fajną w pomarańczowej tubce, yo! czy coś takiego, nie umiem tego teraz nigdzie dorwać ... |
|
|
|
|
#3657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę nie pamiętam ale chyba że do poradni ortopedycznej na usg stawów ![]() pampersy Cytat:
dziś gadałam o tym z pediatrą i powiedziała, że można a te na błonicę, tężec i krztusiec macie lepsze ze względu na wcześniactwo? też uważam, że te ukłucia to jeszcze nie koniec świata choć trudniej może być jak dziecko będzie większe... my mieliśmy szczepić dziś ale młody mi się nie podobał bo ma kaszel, zaszczepimy w sierpniu albo wrześniu Cytat:
== Rozdaliśmy dziś pierwsze zaproszenia na chrzest ![]() Byliśmy u pediatry i Bartek waży już 5600g
|
|||
|
|
|
#3658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Jedo Fyn poproszę na PW informację jakie ma być ciśnienie w oponach w wózku
![]() Mam jedno takie troszkę flaczek a instrukcję zostawiłam w domu i nie mogę w necie u rodziców tego sprawdzić.
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie, co ile mniej więcej karmicie piersią w ciągu dnia? karmicie aż zaczyna glośno płakać czy jakoś inaczej? ja nie mam pojęcia kiedy mały jest glodny w dzień, niby ssie rączkę, mlaska daję pierś a ten się wkurza i płacze, juz 4 godz od ostatniego jedzienia minęły a on niby to marudzi, zaczyna płakać ale pierś bierze że to tak nazwę jak mu na chama włoże, tak co 3,5 - 4 godz, bo by sam chyba nie wziął, przybiera niby ok, teraz w tydzien prawie 240 g
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

Jak ja kocham te małe ciuszki
żeby ten brzuch pociążowy uwydatniać ?
krzyknela tylko przy wkluciu, a później buziak od mamusi poprawil jej humor i już się tylko usmiechala
dobrze, ze mamy to z glowy. następne szczepienia 4 września. poza tym wszystko ok, waga 5450, a mamy skończone 2 miesiące (dzisiaj kończymy 9 tydzień).

to wszystko jest jakieś chore z tymi szczepieniami 

bo ja nie czytam, nie mam czasu

..