|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A do Tych z wypinaną gondolą jestem średnio przekonana . Później jak dziecko usiądzie i mi zaśnie w spacerówce to co na siedząco będzie spać ? już też spacerówki nie rozłożę i tu dla mnie jest ten minus . Wolę właśnie takie składane . A w tym wózku chciałam w sumie do tego 7 miesiąca powiedzmy pojeździć później jak usiądzie kupie jakąś spacerówkę / parasolkę . Też nie mówię że chcę od razu ten baby marc może jakieś innej firmy ale coś podobnego . |
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie zawsze przyłażą jakieś kobity godzinę wcześniej i marudzą ile to muszą siedzieć w poczekalni (a kto ci kazał przyłazić tyle wcześniej?!). Ja zazwyczaj jestem około 10 minut przed czasem a wchodzę różnie...czasem 20 minut później, czasem pół godziny, czasem 40 minut...ale zdarzyło mi się też czekać ponad godzinę). Niestety mam dość daleko do przychodni, więc spacerek odpada (zająłby mi teraz pewnie ponad godzinę).Cytat:
więc działa tak samo jak ten wózek co pokazałaś![]() A parasolka która się już nie rozkłada i jest całkiem na siedząco dla mnie nadaje się dla starszego dziecka które już pewnie chodzi. Ja kupuję oddzielnie wózek głęboki z gondolą i spacerówkę. Spacerówka na pewno będzie z rozkładanym siedziskiem i z jakimś śpiworkiem Tak żeby w ciepłe w miesiące już nią jeździć spokojnie.
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-24 o 12:19 Powód: coś się źle pocytowało |
||
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko wyrasta z gondoli,to wpinasz spacerówkę moim zdaniem tego typu rozwiązanie jest idealne,wózek jest w częściach i tobie będzie lżej go zapakować do auta ![]() Zobacz na zdjęciach jak wygląda spacerówka przy wózku z opcją wypiącia http://allegro.pl/zestaw-2w1-baby-ro...404194078.html
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-07-24 o 12:22 |
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to nawet nie wiedziałam , że taką spacerówkę też można tak rozłożyć więc muszę się rozejrzeć . Ja myślałam , że te spacerówki takie dopinane się już nie rozkłada . W takim wypadku będę musiała przejść się po sklepach i popytać , zobaczyć jak to wygląda . Sąsiadka ma to w ogóle ten jej wózek nie wygląda a spacerówka normalnie samo siedzisko bez regulacji . Ile tu człowiek rzeczy się dowie Takie rozwiązanie by pasowało . Naprawdę muszę się rozejrzeć o to obczaić .
|
||
|
|
|
#2735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tez uwazam,ze wyglada super!!A brzuch??No kurcze,dzien wczesniej urodzila,to nie ma co sie dziwic,ze duzy,jak to moja mama stwierdzila "ale ma duzy brzuch"
.Ja mialam wiekszyCytat:
.A dzisiaj mam ochote na leczo albo spagetti .Potem sie przejde do sklepu po produkty,bo nie mam kompletnie nicCytat:
Wiele spacerowek jest przeznaczonych dla dzieci od roku.Np moja niunia jest bardzo drobna i Quinny Zapp sie dla niej nie nadawal .Bardzo brzydko w nim siedziala,caly czas sie zsuwala,wiec go sprzedalam.Jedynie co stelaz uzywalam do maxi cosi,jak np jechalam do lekarza,czy na male zakupki.Ja na razie wizyty mam co dwa tygodnie,ale nie wiem dlaczego .Z jednej strony fajnie,bo moge czesciej podejrzec fasolina i szybko czas mi leci od wizyty do wizyty.
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-07-24 o 12:32 |
||
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita dzięki teraz się przyjrzałam i faktycznie ten by pasował nawet http://allegro.pl/zestaw-2w1-baby-ro...404194078.html nie wiedziałam , że w tej gondoli można to oparcie regulować . Jak dziecko jest już większe ale jeszcze za małe na spacerówkę jest idealne . Więc w sumie nawet spacerówki bym nie musiała kupować . Tylko później jak już dziecko będzie starsze albo pojawi się drugie.
Tylko wtedy stelaż się składa ale gondole trzeba już taką w całości pewnie wcisnąć do samochodu . Muszę się przejść po sklepach i to naprawdę zobaczyć . |
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ze wzgledu na ten pierwszy trymestr woli czesciej sprawdzic Kurcze,normalnie amnezja ciazowa mnie dopada...a zeby sklecic jakies poprawne zdanie,to wielki wyczyn dla mnie |
||
|
|
|
#2742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizytę raz na miesiąc, aco do witamin to polecam femibion 2 co dwa dni. Jeśli chodzę o regulację kondoli to podobno bez sensu bo przecież maluszek leży na płasko i nie siedzi . A jak siedzi to już do spacerowski...tak mi doświadczone koleżanki tłumaczyły...? Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-24 o 13:08 |
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem niskociśnieniowa - 100/65 to standard, czasem bywa i mniej. Dlatego mogę od czasu do czasu wypić słabą kawę
Na ostatnich wynikach zeszłam już z hemoglobiną poniżej normy i boję się jakichkolwiek wysiłków - nie ma mowy bym przestała np. całą drogę w autobusie jadąc do pracy. A w ndz większość mszy przesiedziałam na krześle bo zaczynało wszystko wirować :PCiekawy jest ten artykuł o magnezie. Jeśli to prawda, że kobieta w ciąży potrzebuje 350-400 mg, to nic dziwnego, że miałam takie mdłości po kuracji zaleconej mi przez lekarza - 3 x dziennie po 500 mg czyli 1500... A po dwóch tygodniach stwierdził, że już nie muszę magnezu brać w ogóle - i gdzie tu logika? Ja też jeszcze nie wnikam za bardzo w temat wózków, ale ten z baby rossy spodobał mi się na tyle, że dodałam go do zakładek. Wygląda bardzo fajnie
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-07-24 o 13:10 |
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
emma właśnie coś w tym stylu ma sąsiadka tą spacerówkę . Dodam , że jej dziecko ma 5 miesięcy i już od miesiąca dobrego wozi je w takiej spacerówce albo w takiej http://www.naszedzieci.pl/al/drive/drive04.jpg
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Najdłużej ile siedziałam na poczekalni czekając na wizytę to... 4 godziny. Co jest najlepsze, prywatny gabinet, pacjentki zapisane co 10 minut, wizyta bez USG tylko z cytologią 150 zł, a wszystko to u najlepszej ginekolog w mojej mieścinie. Więcej tam nie poszłam :| a chodziłam do niej od 14 roku życia.
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Oszalala?????
|
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym się bała. A to dziecko już samo siada i w ogóle? Nas na zajęciach zawsze uczulali, żeby malucha nie sadzać dopóki sam nie umie, bo może spowolnić jego rozwój ruchowy i np będzie o wiele później raczkować, wstawać, chodzić.Obcy właśnie mi w brzuchu szaleje ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia fajny podpis:
http://babystrology.com/tickers/baby...=7&babycount=1 hihi to mój
|
#2752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.tak tak-multum poduszek,a ona miedzy nimi .Tak samo z nocnikiem-miala 6 miesiecy,jak juz sie do niego wyprozniala,ale siedziala na nim baaaardzo dlugo i tez oblozona poduszkami...Nie wspomne o tym,ze od malego cale dnie spedzala w foteliku samochodowym na kanapie przed telewizorem......Po prostu rece i cycki opadaja..A no i karmila moje niespelna roczne dziecko po kryjomu czekolada ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
.No Twoj to juz pokazny maluch .Mojemu dopiero co nozki i raczki urosly
|
||
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie wszystko jedna miała pretensje o to , że jej dziecko nie chce jeść zupek gotowych bo tej drugiej już słoiczki jadło tez tak około 4 miesiąca troche przed zaczęły dawać . A póxniej np . znajoma się dziwiła , że nie chcę jej jeść mleka bo rano daje mleku , później deserek i później obiadek o tego wypija słodkie soczki jednorazowo około 100-150 ml a póxniej nie chce jej mleka jeść . Do jedzenia daje już różne rzeczy a póxniej się dziwi , ze dziecko rzyga ciągle . I dwie mam tu takie co jedna musi być lepsza od drugiej ... mówię Wam ja to czasem nie mogę patrzeć jak one dosłownie wywijają tymi dziećmi |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Ile razy rozpisujeci się nt wózków to wpadam w paranoję że wybiorę zły przez moją niewiedzę
staram się wszystko zapamiętywać co piszecie ale wiecie żelek zamiast mózgu....---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#2756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to spacerówka taka, siaka, rozkładana, odczepiana i 100 innych funkcji A ja nie mam o tym zielonego pojęcia ![]() Za półtora godz do ginkiii Chyba czas się powoli ogarniać.Trzymajcie kciuki za mojego groszka
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
olusia , Magnusia - nic mądrego na ich temat nie można powiedzieć . Ja wiem , że każda matka robi jak uważa dla swojego dziecka no ale tu to chyba więcej krzywdy robią ... ale każdy robi jak uważa chociaż ja naprawdę nie mogę czasem na nie patrzeć ze względu nawet jak te dzieci nosiły czy jak się bawią
![]() Akkma za wizytę
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mój gin ma jakieś dziwne zasady w przyjmowaniu pacjentek i nie obowiązują u niego żadne zapisy. Przyjmuje trzy dni w tygodniu, tylko 10 pacjentek. Trzeba po prostu przyjść wcześniej i usadzić się z tyłkiem w poczekalni. Mi to odpowiada - mieszkam niemalże nad gabinetem. Schodzę sobie, pani wyciąga moją kartę, wracam do domu i jak jest moja kolej to położna do mnie dzwoni, że mam schodzić. No i nie trzeba ewentualnie przekładać wizyt, odwoływać, jak jest problem wystarczy iść, nikt się nikomu nie wpycha w kolejkę... Kefii - masz śliczny ciążowy brzuszek. A mój?... Gdzież on? Wczoraj spotkałam koleżankę. Dawno się nie widziałyśmy, chwalę się, że będę mamą, mówię, że 5 miesiąc,a ona... nie uwierzyła mi |
|
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,ale nie masz sie czym przejmowac.Wolalabym taki,a nizeli moj bebzun z poprzedniej ciazy.Wyobraz sobie,ze nie mozesz nawet butow zalozyc,niczego z podlogi podniesc itp |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

ogólnie zawsze przyłażą jakieś kobity godzinę wcześniej i marudzą ile to muszą siedzieć w poczekalni (a kto ci kazał przyłazić tyle wcześniej?!). Ja zazwyczaj jestem około 10 minut przed czasem a wchodzę różnie...czasem 20 minut później, czasem pół godziny, czasem 40 minut...ale zdarzyło mi się też czekać ponad godzinę). Niestety mam dość daleko do przychodni, więc spacerek odpada (zająłby mi teraz pewnie ponad godzinę).
więc działa tak samo jak ten wózek co pokazałaś

to nawet nie wiedziałam , że taką spacerówkę też można tak rozłożyć więc muszę się rozejrzeć . Ja myślałam , że te spacerówki takie dopinane się już nie rozkłada . W takim wypadku będę musiała przejść się po sklepach i popytać , zobaczyć jak to wygląda . Sąsiadka ma to w ogóle ten jej wózek nie wygląda a spacerówka normalnie samo siedzisko bez regulacji . Ile tu człowiek rzeczy się dowie
.Ja mialam wiekszy
.A dzisiaj mam ochote na leczo albo spagetti
.Bardzo brzydko w nim siedziala,caly czas sie zsuwala,wiec go sprzedalam.Jedynie co stelaz uzywalam do maxi cosi,jak np jechalam do lekarza,czy na male zakupki.
.Z jednej strony fajnie,bo moge czesciej podejrzec fasolina i szybko czas mi leci od wizyty do wizyty.

.Oszalala?????
16.06.2012
za wizytę
Wczoraj spotkałam koleżankę. Dawno się nie widziałyśmy, chwalę się, że będę mamą, mówię, że 5 miesiąc,a ona... nie uwierzyła mi