|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
le fajnie sobie pospałam, zmęczyłam się tym chodzeniem. Najpierw pralka mnie obudziła, to poszłam i wyłączyłam, jeszcze przysnęłam to sma, a na koniec facet w playa zadzwonił i po spaniu
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
EEE może nic nie wyrosło, spoko luzik!
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem dzisiaj 13 dz. po porodzie i musze powiedzieć, ze juz nie krwawie od wczoraj przynajmniej, tylko żółtawa wydzielina troche podbarwiona na rózowo ale to nie zawsze. mój brzuch trzymał sie wysoko aż do samego końca |
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam taki przerywany sen wrrrr
|
|
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie rozwala napis na prawie wszystkich ciuszkach 'trzymać z daleka od ognia'... raczej nie mam w zwyczaju suszyć ubranek nad kuchenką czy świeczkami
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko współczuje humorku, przy dziecku jednak musmy panowac nadnerwami bo im sie to udziela niestety. Byłam bardzo zdenerwowawana przy kapieli Zuzi i darła sie w niebogłosy, na drugi dzień zaczełasie usmiechac w wanience wiem doświadczyłam ze to jednak tak działa
Moje dziecko miało właśnie pierwszy raz aż 2,5h aktywnosci- dorośleje i pierwszy raz nakarmiłam ja na siedzaco |
|
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() śliczny kącik ![]() Wcześniej nadrobiłam,nawet udało się pocytować i wszystkio szlag trafil W każdym razie życzę wszystkiego dobrego rozpakowanym,w dwupaku i tym,które już są w pierwszej fazie rozpakowywania Właśnie wróciłam z wizyty. Mały wciska się już w kanał główką w dół, jestem dokłądnie w 36tc3dniu.Położna pytała czy mam już wszystko gotowe dla dziecka,a ja jeszcze daleko w lesie Pozdrawiam wszystkie Mamuśki ps.widzieliście zdjęcia następcy tronu brytyjskiego? jakieś takie brzydkie to dziecko Nasze dzieciaczki wątkowe są prześliczne w porównaniu z księciuniem ![]() przypomniało mi się jeszcze,że zadałam pytanie położnej,czy muszę prasować ciuszki dla Małego,powiedziała,że nie. I tego się będę trzymać nienawidzę prasowania!
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
a tak poza tym, to
1) gratuluję nowych Maluszków 2) dziękuję za kciuki za kuzynkę, wypuścili ją do domu już ![]() 3) malowanie - ciąg dalszy jutro - moje nerwy nie zniosłyby kolejnego dnia z rzędu ![]() 4) miednica mi się rozchodzi, co by Mała miała miejsce i tak mi ciśnie na nerw przy prawej nodze że dostaję nerwa na tego nerwa i chodzić nie mogę praktycznie 5) zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że już nigdy się nie wyśpię 6) tak, jestem śpiąca i marudna i błagam o wybaczenie moim hormonom ![]() Dziś dostałam dwa zapytania 'a kiedy ty właściwie masz termin?' ale to od kumpli z którymi mam kontakt więc luz, krzyczeć na nich nie będę ![]() Domi - kciuki wielki żeby Malutka już wyskoczyła swój śliczny pokoik oglądać
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy z Tomkiem z ogródka. Tomek macha do Was z cienia, ja ze słońca
![]() sammi za wizytę! Już masz bardzo blisko ![]() malinka mam nadzieje, ze zły humorek szybko przejdzie i pojawi sie uśmiech
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Nie no, nie wczuwam się, mnie tam wszystko jedno, czy będzie czy nie
Bardziej mi chodzi o to, że nie mam jeszcze tego swistka w papierach w razie w ![]() Cytat:
![]() Malinka oby kolejne dni były tylko lepsze Kopnijcie ciężarną, muszę tyle rzeczy ogarnąć, a mi się nie chce Mamy super pogodę, prawda Mela ??? na poród w sam raz bez słońca, z chmurkami, wietrzykiem, a na termometrze za oknem 24 st ale odczuwalna chyba jest troszkę niższa
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
dobra, czas się obudzić i trochę posprzątać...
miłych dzionków życzę
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No niby blisko mam ale ja tam mogę jeszcze ponosić tego brzucha jak to mój teść mawia "po porodzie sezon ochronny na leszcza się kończy" nigdy nie wiem czy się obrażać czy śmiać
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Co do krwawienia ja jestem obecnie 12 dni po porodzie i mam tego cholerstwa mniej wiecej tyle co w środkowej fazie okresu, czyli ani B. Dużo, ani jakoś specjalnie mało. No mam tak średnio po prostu, ale raczej to jest takie brazowawo- żółte. Przepraszam, ze tak dosłownie, ale widziałam ze temat był poruszony przez Malinke bodajże
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za czopa Posprzątałam szafkę pod zlewem i wyszorowałam piekarnik ![]() Ale na więcej nie mam siły :P Krzyż boli, więc kicam na piłce. Może wyskaczę znów kolejne skurczyki
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slodziutko.No tu jest 14arow, ale ja akurat leżeć przy samym domu bo tam dalej to takie zarośnięte wszystko ![]() W ogóle to tak jest super jak nie trzeba chodzić do wc co 3 minuty ze o ja Cię!! Musiałam sie tym z Wami podzielić bo to odczuwam jako takie dobrodziejstwo teraz
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Idzia – dziękuje bardzo
Malaczarnakejt – kurde samo z siebie się to chyba nie wzielo, to może ktoś już próbował wsadzać dziecka do szuflady czy plastikowego pudła , różne patologie chodzą po świecie ![]() malinka0525 – ja na razie mam tylko dady, liczę na to ze się przyjmą no a jak nie to wtedy chcąc nie chcąc przerzucę się na pampersy czy jakieś inne ![]() Asiunia1230 – a tak z ciekawości kiedy zamówiłaś przewijak? Ja swój w poniedziałek wieczorem i po cichu liczyłam że może dzisiaj już go przywiozą ,ale jak na razie cisza ![]() d0tkaaa - dla malutkiej że grzecznie zachowywała się na spacerku czekam na opisik sammi – dzięki ![]() rasha90-a widzisz i to jest błąd, szybciej by wyschły może kubus puchatek- cieszę się że mój kącik tak się podoba ja ciuszki prasowałam, ale to bardziej z tej okazji że po prostu lubie prasować no i jakoś tak mi się wbiło że zabijam bakterie ![]() enlevee – ja też chce już na słońce ![]() tak ostro się wziełam za cytowanie że prawie rozgotowałam ziemniaki na szczęście obiadek już zrobiony i można odpoczywać, a i dzisiaj już na PEWNO pakuje torbę ( tak tak wiem że wczoraj pisałam to samo) ![]() |
|
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja tak sobie myślę, jak to będzie dziwnie...synek mojej koleżanki, który urodził się w styczniu już zacznie sam siadać niedługo, a nasz jak wylezie to tylko kupa, siku, jeść i ten sam rocznik ale w sumie nasze dzieci będą hop do przodu przy tych z grudnia np. no takie tam moje pierdzielenie o wszystkim i o niczym
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z Marcelim w 39 Tygodniu ![]() U nas mały się chyba rozleniwił bo nawet skurczy przepowiadających już nie mam ![]() Dodatkowo Tż wymyślił sobie remot kuchni i mamy jeden wielki syf... ![]() Ciekawe czy ogarnie do porodu ? ![]() idę ponadrabiać
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
kejt położ sie i odpocznij ! Mam Ci przypomnieć moje wyganianie Tomka z brzucha?
tylko większe bóle spowodowały moje akcje a uparciucj wyszedł i tak w najmniej odpowiednim momencie i wcale nie po wszystkich skakaniach. Chodzeniach, zmywaniach i innych. Nabierz sił na to co Cię czeka po porodzie, bo jeszcze zatesknisz za ta bloga cisza haha ![]() Ale z drugiej strony wiem jak to jest mieć parcie na dziecko już, raz.. Przechodzilam to bardzo mocno i te ostatnie dni są najbardziej wkurzajace, wiem. Ale położ sie kochana. Naprawdę
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
idzia nie, nie, ja nie w tym temacie
Aczkolwiek jak tylko odkryję jakieś ciekawe zabiegi na te cholery, to z chęcią się podzielę!![]() Dziewczyny, ja wpadam do Was z niespodzianką w klubie od Roxi
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiss to na dowód prosimy na wieczór foto spakowanej torby ![]() Kejt no to dajesz z piłką
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że to takie dziwne, że dzieciaczki z początku roku, które już są takie duże i kumate będą w jednej klasie z moim Pimpikiem, który się jeszcze ostro inkubuje
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzieńA z tym remontem - odważnie
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
hejo, Roxi gratuluje
![]() Ja dziś już padam na pyszczek... kończę pakowanie torby do szpitala i tu mam pytanie do Rozpakowanych. Pakować gaziki, sól fizjologiczną, gruszkę, oliwkę? Bo na kartce od szpitala jedynie do dziecka pisze o maści na pupę i na brodawki więc się waham czy brać coś więcej czy nie? Przydały się wam te podkłady na łóżko? Laseczki po cc, co jeszcze niezbędnego spakować co się przyda? ![]() Pomęczę was pytaniami :P |
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Tweed ale nasze wakacyjne dzieci będą tak doładowane słońcem, że przegonią wszystkie inne z pozostałych miesięcy
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz jakbyś nie rodziła nigdy :P haha I w końcu w Rydygiera rodzisz? |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
kejt
![]() sammi haha dokładnie i ze kape widzimy w końcu ![]() Sa sa sa robię sie na czarnulke :cokolwiek: a mojemu synowi chyba tak blogo na świeżym wiejskim powietrzu ze sie nie drze o jedzenie mimo ze 3h minęły to aż do niego nie podobne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

coraz lepiej mi idzie ogarnianie wszystkiego wiec jest dobrze.Mala nawet zaczela jesc na rekach ale nieraz je tak lapczywie ze sie zakrztusi a ja mam najgorsze scenariusze w głowie eh... waszym dziecia tez sie to zdarza? 
), tętno ok, parę skurc...: [/B]dzieć mi się tylko rozszalał po tej wizycie, hula albo ma czkawki

na szczęście obiadek już zrobiony i można odpoczywać, a i dzisiaj już na PEWNO pakuje torbę ( tak tak wiem że wczoraj pisałam to samo) 

to aż do niego nie podobne