Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 15:23   #4801
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Ile u Was trwało to USG III trymestru??? z przepływami i wszystkim???
bo facet mial gigantyczne opoznienie i obawiam się, że stałam sie ofiarą jego braku czasu
Około 30 minut razem z 3d/4d. Mała była bardzo ruchliwa a lekarz jakby zniecierpliwiony, gdy musiał bardziej się wysilić aby Ją pomierzyć, phi.
Stary 2013-07-24, 15:23   #4802
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Lolaaa mój mąż ma 25 (skończy jesienią),, a od roku jesteśmy małżeństwem, wiem że w każdej sytuacji mogę na niego liczyć i nie ma dziecinnych wyskoków i nie wpada na genialne pomysły na wydanie kasy.

Agusia - ja bym na Twoim miejscu to wszystko dobrze sobie przemyślała a potem odbyła z nim poważną rozmowę. Jak Wy widzicie swoją przyszłość? Jak poradzicie sobie z wydatkami gdy zostanie tylko jego wypłata? Skoro on już teraz ani grosza na Ciebie nie wyda, to co będzie jak się pojawi dziecko? Będziesz z tego swojego stypendium żyła? Ja bym przemyślała pójście na mgr w obecnej sytuacji. wolałabym iść do pracy choćby na pół etatu, skoro teściowa i tak zostanie z małą.

nie mieści mi się to w głowie...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:23   #4803
Diorisha
Zakorzenienie

logoasia gratuluję 29tc

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dzisiaj w końcu zakończyłam generalne porządki szanowny wyszorował prysznic, wysprzątał górę szafy, ja na krzesło bym nei wlazła no i ogólnie przydał się dzisiaj

na razie nei nadrobię, zbieram się pod prysznic, dzisiaj usg

Kciuki za usg
A szanowny kochany

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
E, nie martw się, jeszcze trochę tu zostało

"warszawskie słoiki"

Ja mierzyłam na Baby Shower, bo dziewczyny zgadywały, ile mam I miałam 107

Już kończę

hehe dobre nie. http://sloiki.waw.pl/

Do teściów zawsze jeździmy na weekendy( zazwyczaj w piątek wieczorem wyjeżdżamy z domu) i w Górze Kalwarii wtedy masakra od strony wa-wy Mój to zawsze komentuje,że "warszawiacy" jadą do domów

Fajny pomysł z tym baby shower. Ja kurcze nie miałam ani w ciąży z Natką ani teraz nie zaplanowałam
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:23   #4804
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja tez nie meiszkam teraz z TZem ale mówię mu, że będę potrzebowała to i to, i nie ma problemu
niesttey ja sama musze myslec co kupic bo on jest daleko i ma sie zajac praca a nie wyprawka, ale kase ma dac jak powiem

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:25   #4805
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Agusia - ja bym na Twoim miejscu to wszystko dobrze sobie przemyślała a potem odbyła z nim poważną rozmowę. Jak Wy widzicie swoją przyszłość? Jak poradzicie sobie z wydatkami gdy zostanie tylko jego wypłata? Skoro on już teraz ani grosza na Ciebie nie wyda, to co będzie jak się pojawi dziecko? Będziesz z tego swojego stypendium żyła? Ja bym przemyślała pójście na mgr w obecnej sytuacji. wolałabym iść do pracy choćby na pół etatu, skoro teściowa i tak zostanie z małą.
Stary 2013-07-24, 15:25   #4806
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja tylko słyszę od niego ostatnio teksty typu "Wiesz co chcę dostać na urodziny..." Urodziny na w kwietniu i on oczekuje, że ja mu teraz sprezentuję zegarek za 500zł, bo dziewczyna jego najlepszego przyjaciela mu kupiła i on widział u niego i też chce - jak małe dziecko. Jak zapytałam go, co on mi dał ostatnio to go zatkało, bo nie dostałam nic od 2 lat na urodziny... Ale mądry wtedy mówi, że przecież dał mi tam kiedyś coś... Ja zawsze pamiętam, żeby coś dostał na urodziny, święta itp. Nawet ostatnio bez okazji dostał ode mnie te 3 koszulki z bershki bo jest moim mężem i nie wypominam mu, że to jest ode mnie itd. Ja nie wiem co mu się dzieje... Zacząłby myśleć o NAS a nie tylko o sobie... Na paliwo mu szkoda kasy, ale na przyjemności już nie.
Musicie naprawdę poważnie porozmawiać...
Stary 2013-07-24, 15:26   #4807
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Siedzę i ryczę w tej robocie, aż mam gulę w gardle...
Strasznie przykra sprawa. Mogę jedynie zgodzić się z przedmówczyniami że jedynym wyjściem będzie spokojna rzeczowa rozmowa. Niestety musi zrozumieć że nie jest już sam i odpowiada za ciebie i dziecko i konieczna jest współpraca. Sama wszystkiego nie pociągniesz.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:26   #4808
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja mieszkam jeszcze u rodziców, nie przeprowadzę się tak długo, aż nie przyszykuje miejsca mi i dziecku. A jak na razie palcem nie ruszył - o wszystkim myślę ja i jego mama - obie starałyśmy się, żeby teść przywiózł starą szafę z działki i ją okleił. Teraz okazuje się, że i tak jest za mało miejsca, to muszę kupić tą komodę, oczywiście ze swojej wypłaty. Łóżeczko też ja załatwiam, jak i całą resztę. Jeszcze ostatnio zapytał się mnie ile mam na godzinę, wielce oburzony, że mam prawie tyle co on, powinien się cieszyć, że staram się nas trochę odciążyć... Tak samo w poniedziałek jak jechał do NFZ to się mnie pyta "A tam coś trzeba płacić bo ja nie mam kasy"... Jak szedł do apteki kupić mi tą maść to też czekał aż mu dam kasę...
chyba bym dziada zdzieliła w potylicę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:26   #4809
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lolaaa mój mąż ma 25 (skończy jesienią),, a od roku jesteśmy małżeństwem, wiem że w każdej sytuacji mogę na niego liczyć i nie ma dziecinnych wyskoków i nie wpada na genialne pomysły na wydanie kasy.

tak jak wspomniałam duża rolę gra wychowanie mój był rozpieszczanym synkiem i było tak sobie na początku ale przecież można zmienic duzo rzeczy jeżeli się chce jezeli obie strony chcą
i zazdraszczam, ze TZ taki mlody i kumaty
co do reszty to popieram

Aleksander
Stary 2013-07-24, 15:27   #4810
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mieszkam jeszcze u rodziców, nie przeprowadzę się tak długo, aż nie przyszykuje miejsca mi i dziecku. A jak na razie palcem nie ruszył - o wszystkim myślę ja i jego mama - obie starałyśmy się, żeby teść przywiózł starą szafę z działki i ją okleił. Teraz okazuje się, że i tak jest za mało miejsca, to muszę kupić tą komodę, oczywiście ze swojej wypłaty. Łóżeczko też ja załatwiam, jak i całą resztę. Jeszcze ostatnio zapytał się mnie ile mam na godzinę, wielce oburzony, że mam prawie tyle co on, powinien się cieszyć, że staram się nas trochę odciążyć... Tak samo w poniedziałek jak jechał do NFZ to się mnie pyta "A tam coś trzeba płacić bo ja nie mam kasy"... Jak szedł do apteki kupić mi tą maść to też czekał aż mu dam kasę...
Stary 2013-07-24, 15:27   #4811
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też słyszałam o tych słoikach W Warszawie tak mówią na przyjezdnych
Mój brat to właśnie "warszawski słoik"

hehe ja też przez jakiś czas byłam takim warszawskim słoikiem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to ja na małża będę mówić teraz Słoiczku bo on tymczasowo w Wawie

no do głowy można dostać, tyle dobrze, że się rodzi pojedynczo na sali bo by człowiek serio pomyślał, że to nie jego

Do Niego to by najbardziej pasowało "Ty słoiku nutelli "

No dokładnie Kurcze jakoś kompletnie nie potrafię sobie siebie wyobrazić takiej sytuacji
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:27   #4812
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
też mnie dziwi właśnie, że piszesz "moja kasa", "jego kasa"... powinniście mieć "naszą kasę"
No niestety tak nie jest... On uważa, że NASZA kasa to było to co dostaliśmy od gości weselnych, czyli to co wydał na samochód... A to już w ogóle osobny temat, bo okazuje się, że za moimi plecami na auto poszło 8,5 tysiąca + 2 tysiące zarejestrowanie, a jak chciałam, żeby mi dał z pieniędzy weselnych na falvit głupie 30zł to się okazało, że w kopercie jest echo! Z tego powodu też ryczałam nie jedną noc jak bóbr, nawet nie przyznając się mamie, bo głupio mi ją było prosić o kasę na leki, skoro wiedziała, że mamy pieniądze z wesela. Samochodem oczywiście jeździ tylko on. Rozmawiałam o tym z moją mamą i ona powiedziała, że będzie mi dawać od października jakąś kasę miesięcznie, żebym "coś" miała, bo nawet nie wiem czy TŻ będzie mi dawał na bilet, żebym na uczelnie mogła dojeżdżać. Dlatego będę się starać o to stypendium, żeby mieć przynajmniej na bilet i kserówki.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:28   #4813
misia332
Zakorzenienie

Agusia czytam i nie wierzę !!

ja chyba swojego męza ozłocę, oprawię w ramkęi po stopach zacznę całować.

Wydałam w Barcelonie 100 euro na bzdury, tu kanapka, tu metro, tu lody, tu jakaś pamiątka dla cioci. A on mi powiedział "Kochanie przecież jak my jeździmy to też tyle wydajemy, a wiem, że chciałaś cioci i mamie sprawic parę przyjemności."

w niedzielę, kupiłam parę ciuchów, coś tam dla siebie, dla TŻ, dla maluszka, znów nam poszło 100 euro na bzdury, ani słowem się nie odezwał.

Od niedzieli non stop samochodem jeździć bez prawka nieszczęsnego. Na paliwo już poszło hoho, ale czasem po 3 razy dziennie u mnie, nie mówi, że mu szkoda.

Nigdy mi nic nie wypomnial, nie zakazał kupić. A zawsze mówi, jak chcesz to kup.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:30   #4814
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
O matko Ja to bym chyba mówiła,że to celowa robota i dziecko mi podmienili

ladan gratuluję 33tc

matall przeraziłaś mnie tymi robalami w materacyku u swojej koleżanki
My mamy właśnie gryka-kokos po Natalci. Myślałam,że skoro używałam ceretek,podkładów a mała nigdy mi się na niego nie zsikała to nie mam się czego bać i mogę być pewna,że jest oki. materac leży zastreczowany na stryszku-aż któregoś dnia pójdę luknąć tylko wezmę męża żeby w razie "w" on wywalił na szmelcownię
Właśnie się zastanawiałam,czy sama ta ceratka mi wystarczy czy jeszcze coś dawać pod prześcieradło"?

Cytat:
Ja tylko słyszę od niego ostatnio teksty typu "Wiesz co chcę dostać na urodziny..." Urodziny na w kwietniu i on oczekuje, że ja mu teraz sprezentuję zegarek za 500zł, bo dziewczyna jego najlepszego przyjaciela mu kupiła i on widział u niego i też chce - jak małe dziecko. Jak zapytałam go, co on mi dał ostatnio to go zatkało, bo nie dostałam nic od 2 lat na urodziny... Ale mądry wtedy mówi, że przecież dał mi tam kiedyś coś... Ja zawsze pamiętam, żeby coś dostał na urodziny, święta itp. Nawet ostatnio bez okazji dostał ode mnie te 3 koszulki z bershki bo jest moim mężem i nie wypominam mu, że to jest ode mnie itd. Ja nie wiem co mu się dzieje... Zacząłby myśleć o NAS a nie tylko o sobie... Na paliwo mu szkoda kasy, ale na przyjemności już nie.

Faktycznie jak dzieciak, bardzo Ci współczuję
I dziwne to,że macie wszystko osobno,mieszkacie osobno, on domaga się prezentów jakby nie mógł po uzgodnieniu z Tobą sam czegoś kupić

No i tak mnie nachodziło już wcześniej,że trochę się przeliczył kupująć to auto. Nie przewidział wielu wydatków i kupił auto, na które Was zwyczajnie nie stać I co teraz będzie?Dziecko w drodze, za coś żyć trzeba. A ten się jeszcze domaga zegarka za 500 zł

Nie wyobrażam sobie jak można powiedzieć ciężarnej,głodnej i zmęczonej kobiecie,żeby wracała do domu pieszo lub busem, tym bardziej jeśli są upały.Mój mąż pierwsze co to myśli o mnie i moim samopoczuciu, a benzyna, kasa itp. to sprawa drugorzędna...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-24 o 15:31
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:31   #4815
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
O matko Ja to bym chyba mówiła,że to celowa robota i dziecko mi podmienili

ladan gratuluję 33tc

matall przeraziłaś mnie tymi robalami w materacyku u swojej koleżanki
My mamy właśnie gryka-kokos po Natalci. Myślałam,że skoro używałam ceretek,podkładów a mała nigdy mi się na niego nie zsikała to nie mam się czego bać i mogę być pewna,że jest oki. materac leży zastreczowany na stryszku-aż któregoś dnia pójdę luknąć tylko wezmę męża żeby w razie "w" on wywalił na szmelcownię
No ja tylko mówię, co ona pisała
A nie mam powodu, żeby jej nie wierzyć. Może po prostu tak jej się trafiło, że w sklepie coś go tam teges, ale ja się po tym bałabym taki brać

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też słyszałam o tych słoikach W Warszawie tak mówią na przyjezdnych
Mój brat to właśnie "warszawski słoik"

Na pewno jest niebezpieczna na początku ciąży. Ale nie dziwie się, że się stresujesz, pamiętam że około 13 tc myśleliśmy że mój siostrzeniec ma różyczkę, ile to ja się strachu najadłam, bo nawet nie wiedziałam czy byłam na nią szczepiona. I stresowałam się kilka tygodni
Ja znam określenie słoiki, ale myślałam, że to w każdym większym mieście, jak przyjeżdżają z "wyprawką" z domu
Mój szef był typowym słoikiem, bo co tydzień do rodziców po jedzenie jeździł i cały tydzień miał

Cytat:
logoasia gratuluję 29tc

Kciuki za usg
A szanowny kochany

Już kończę

hehe dobre nie. http://sloiki.waw.pl/

Do teściów zawsze jeździmy na weekendy( zazwyczaj w piątek wieczorem wyjeżdżamy z domu) i w Górze Kalwarii wtedy masakra od strony wa-wy Mój to zawsze komentuje,że "warszawiacy" jadą do domów

Fajny pomysł z tym baby shower. Ja kurcze nie miałam ani w ciąży z Natką ani teraz nie zaplanowałam
No to kończyć, wstydu oszczędzić, bo po prawie 3 h skończyłam zakładać nowy wątek
Zostały mi tylko statystyki, ale je przygotuję, jak ten zamknięty będzie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:31   #4816
karolson
Zakorzenienie

agusiamaskotka - ja dopóki by sie nie ogarnął bym się do niego nie przeprowadziła wogóle..
szczęście że teściowa za Toba, ale co z tego
Stary 2013-07-24, 15:31   #4817
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Agusia czytam i nie wierzę !!

ja chyba swojego męza ozłocę, oprawię w ramkęi po stopach zacznę całować.

Wydałam w Barcelonie 100 euro na bzdury, tu kanapka, tu metro, tu lody, tu jakaś pamiątka dla cioci. A on mi powiedział "Kochanie przecież jak my jeździmy to też tyle wydajemy, a wiem, że chciałaś cioci i mamie sprawic parę przyjemności."

w niedzielę, kupiłam parę ciuchów, coś tam dla siebie, dla TŻ, dla maluszka, znów nam poszło 100 euro na bzdury, ani słowem się nie odezwał.

Od niedzieli non stop samochodem jeździć bez prawka nieszczęsnego. Na paliwo już poszło hoho, ale czasem po 3 razy dziennie u mnie, nie mówi, że mu szkoda.

Nigdy mi nic nie wypomnial, nie zakazał kupić. A zawsze mówi, jak chcesz to kup.
bo tak powinno być
i powinnaś Go ozlocić w ogole fajna z Was para

Aleksander
Stary 2013-07-24, 15:31   #4818
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Pracy nigdzie nie dostanę, niestety. Warunkiem moich rodziców było to, że skończę studia w trybie dziennym i mama obiecała mi pomoc finansową.

Mama foka
Stary 2013-07-24, 15:31   #4819
teacherka
Zakorzenienie

Aaa tym bardziej, że Agusiu, te studia i tak Ci nie dadzą zatrudnienia. Mówię Ci szczerze, sama kończyłam filologię angielską, dużo większe zapotrzebowanie jest a i tak w szkole nie znalazłam zatrudnienia. Nie łudź się, że oligofrenopedagogika to taki świetny i unikalny pomysł, bo naprawdę to jest papierek,, który jest niezbędny do pracy w szkołach specjalnych, a tak poza tym może wygląda ładnie, ale pedagogów tym bardziej nie potrzeba w szkołach, nauczycieli wspomagających też wielu się nie zatrudnia i naprawdę wolałabym chyba jednak teraz rozbudować CV o dodatkowe doswiadczenia, tym bardziej, że kasa będzie Wam bardzo potrzebna.

Źle bym się czuła ze świadomością, że Tż musi utrzymywać całą 3,ale pewnie bym to jakoś przełknęła, bo nie żałowałby na potrzebne rzeczy i nie wyliczał mi każdego grosza. A tak jak jest u Was... Za pieniądze ze stypendium nie utrzymasz siebie i dziecka, a Twojemu Tzowi brakuje kasy choć wydaje ją tylko na swoje "potrzeby"....
Stary 2013-07-24, 15:32   #4820
87czarna
Zakorzenienie

agusiaa on w ogóle wie co to jest MAŁŻEŃSTWO?!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:34   #4821
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kurcze znowu czuję jointy...Wczoraj tak samo.
Zaczynam podejrzewać,że jakieś małolaty chodzą do tego lasku obok mojego domu i palą, a mi wiatr to przywiewa. Jak zacznę pisać głupoty tzn.że się nachajałam z oparów
I jak jeszcze kontaktujesz ?

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Nie wiem jaki materac pomocy chce juz dzisiaj wszystko pozamawiac i nie wiem czy latekst czy kokos gryka ;|
My kupiliśmy kokos-pianka-gryka.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nie nadrobię Was, bo nawet siły nie mam.

Od niedzieli wieczorem mam biegunkę, wymiotuje, pojawily się skurcze, ciągle nie wiadomo co mi jest. Mam niskie ciśnienie, za niski cukier, wyniki krwi do dupy.

Podejrzewają jakieś bakterie, jeżeli się okaże, że sa groźne dla maluszka to zrobią cc. Trzymajcie mocno kciuki za nas.
Kochana trzymaj się z maluszkiem.
Stary 2013-07-24, 15:35   #4822
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
kaska ja zauważylam, że jednak wiek ma duze znaczenie... facet z reguły dopiero koło 30stki zaczyna myśleć, szczególnie wtedy gdy wczesnie wychowywany byl pod opiekuńczymi skrzydlami Mamusi
może, ale to chyba od wychowania zależy

Cytat:
23.
to tak jak mój brat
Cytat:
Siedzę i ryczę w tej robocie, aż mam gulę w gardle...
nie smutaj, bo tylko Cię głowa rozboli

Cytat:
Do Niego to by najbardziej pasowało "Ty słoiku nutelli " i
lejeeee

Cytat:
No niestety tak nie jest... On uważa, że NASZA kasa to było to co dostaliśmy od gości weselnych, czyli to co wydał na samochód... A to już w ogóle osobny temat, bo okazuje się, że za moimi plecami na auto poszło 8,5 tysiąca + 2 tysiące zarejestrowanie, a jak chciałam, żeby mi dał z pieniędzy weselnych na falvit głupie 30zł to się okazało, że w kopercie jest echo! Z tego powodu też ryczałam nie jedną noc jak bóbr, nawet nie przyznając się mamie, bo głupio mi ją było prosić o kasę na leki, skoro wiedziała, że mamy pieniądze z wesela. Samochodem oczywiście jeździ tylko on. Rozmawiałam o tym z moją mamą i ona powiedziała, że będzie mi dawać od października jakąś kasę miesięcznie, żebym "coś" miała, bo nawet nie wiem czy TŻ będzie mi dawał na bilet, żebym na uczelnie mogła dojeżdżać. Dlatego będę się starać o to stypendium, żeby mieć przynajmniej na bilet i kserówki.
ja pierdziele nie wierzę jak to wydał taką kasę za Twoimi plecami? jakieś pierdy ok, ale większe wydatki to się ustala
matko nie wierzę

idę wydać trochę kasy na allegro

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:36   #4823
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Pracy nigdzie nie dostanę, niestety. Warunkiem moich rodziców było to, że skończę studia w trybie dziennym i mama obiecała mi pomoc finansową.

Ale naprawdę fakt, czy się kończy studia dzienne czy zaoczne nie ma znaczenia dla pracodawcy... Zaoczne nawet lepiej, o ile zdobywałaś w tym czasie jakieś doświadczenie... W szkole również na to nie patrzą.
Stary 2013-07-24, 15:36   #4824
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Mój ma 26 więc też stosunkowo młody, może i lubi oglądać bajki i grać na konsoli, ale zawsze wszystko omawiamy wspólnie, omawiamy każdy wydatek i jeśli potrzebuje coś na auto to mi mówi. Wszystko wspólnie i on sam zawsze powtarza,że mamy wszystko wspólne więc i decyzje są wspólne.

Cytat:
Nie mam słów, naprawdę. To jeśli chce mieć swoją oddzielną kasę to wszystkie wspólne wydatki powinniście dzielić na połowę! Tak samo z wyprawką, to też jego dziecko. Aczkolwiek ja uważam,że takie rozwiązanie jest złe i będzie prowadzić do większych konfliktów niż wtedy, kiedy ludzie mają wspólne pieniądze i traktują wydatki jako wspólne.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:36   #4825
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no ale na USG wszystko ok? powiedział Ci cokolwiek, ile dziecko waży? nic?
a ta matka w siateczkowych gaciach... tak śmieszne, ze az załosnechyba zwróciłabym jej uwagę, ze plecy jej pękły i widać przez siatke
no niby ze mam spasione dziecko- 2 kg
i ze wszystko ok (nie wiem jak sprawdzil te przeplywy w 3 minuty....) mowie wam ze bylam w sumie w gabinecie 5 minut grrrrr
i że chłopak z wielkimi cocones

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
[B][I]

tassia ja jeszcze nie miałam, ale powinni tam sporo rzeczy posprawdzać, napisz, co masz na wyniku. Jeśli chcesz powtórzyć, to dopiero za 2 tygodnie, nie wcześniej.
wynik poszedl do Pani doktor bo to pieprzony NFZ wiem tylko ze wszystko gra i dziec jest główka w dół
myslisz ze trzeba czekac dwa tygodnie skoro to usg prawie nic nie trwało?

dzis wieczorem mam prywatna wizyte z USG - zapytam ginki co ona na to... zgadzam sie ze nie ma co robic za duzo tych usg ale z drugiej strony teraz jestem w dobrym tygodniu ciazy na to usg IIItrymestru i chcialabym zeby bylo rzetelnie zrobione a nie na odp*** bo mysle ze to wlasnie tak bylo

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:37   #4826
logoasia
Zakorzenienie

Agusia z nerwów poszłam smażyć mięcho na obiad. nie daj mu powodów do tego żeby Cie nie szanował. nie ułatwiaj mu opieki nad Tobą i maleństwem. jeśli rozmowa nie pomoże to wyśmiej go publicznie ze nadal mieszkasz u swojej mamy i ze sama wychowujesz wasze dziecko. jak teraz pokażesz ze jestes super matka polka, jak ta fredzia z kiepskich, ze utrzymasz rodzine to on będzie mial poczucie ze nie musi za bardzo się starać. szlag mnie trafia jak piszecie o tych facetach. moj jest jaki jest, narzekam na niego non stop, ale stara sie dla rodziny zeby miala jak najlepiej. rodzina to rodzina, a nie mama, tata, kolega..

Cytat:
kaska ja zauważylam, że jednak wiek ma duze znaczenie... facet z reguły dopiero koło 30stki zaczyna myśleć, szczególnie wtedy gdy wczesnie wychowywany byl pod opiekuńczymi skrzydlami Mamusi
mój ma 26 od 3 lat małżeństwem, druga dzidzia w drodze, mnóstwo wygód, miłość, i wsparcie zaniżamy średnią pomijam ostatni wyskok z moim nicnierobieniem
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:37   #4827
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agusiaa on w ogóle wie co to jest MAŁŻEŃSTWO?!
no własnie dlatego mnie tak zdziwił wpis agusi, okreslenie TZa i mieszkania razem, to jest okropne mówic tak o mężu ale dziwi mnie w ogole ślub, i podejście TŻ w tej sytuacji, nie wychodziłabym za takiego mężczyznę, czy on się tak zmienił po ślubie? przecież znaliście się wcześniej?

Aleksander
Stary 2013-07-24, 15:37   #4828
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiałam,czy sama ta ceratka mi wystarczy czy jeszcze coś dawać pod prześcieradło"?

Faktycznie jak dzieciak, bardzo Ci współczuję
I dziwne to,że macie wszystko osobno,mieszkacie osobno, on domaga się prezentów jakby nie mógł po uzgodnieniu z Tobą sam czegoś kupić

No i tak mnie nachodziło już wcześniej,że trochę się przeliczył kupująć to auto. Nie przewidział wielu wydatków i kupił auto, na które Was zwyczajnie nie stać I co teraz będzie?Dziecko w drodze, za coś żyć trzeba. A ten się jeszcze domaga zegarka za 500 zł

Nie wyobrażam sobie jak można powiedzieć ciężarnej,głodnej i zmęczonej kobiecie,żeby wracała do domu pieszo lub busem, tym bardziej jeśli są upały.Mój mąż pierwsze co to myśli o mnie i moim samopoczuciu, a benzyna, kasa itp. to sprawa drugorzędna...

Ja już nawet o tym samochodzie nie chcę słyszeć, każdy mi mówi, że TŻ kupił zabawkę dla siebie... Zamiast myśleć o wózku i wyprawce. W sumie cieszę się, że wyszło to ile w nie włożył - naszej wspólnej kasy, wolę być świadoma tego, co stało się z pieniędzmi weselnymi.
A jeszcze jego tekst za tym, żeby kupić auto był taki, że czymś mnie musi zawieźć na porodówkę...

Mama foka
Stary 2013-07-24, 15:40   #4829
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
bo tak powinno być
i powinnaś Go ozlocić w ogole fajna z Was para
Dziękujemy, aż mi sie łezka zakręciła.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:40   #4830
87czarna
Zakorzenienie

kaska aż z tego wszystkiego zachciało Ci się rozpuścić trochę pieniędzy?! Hahahahha

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Bolą mnie plecy... Już nie wiem jak siedzieć?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości