|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Około 30 minut razem z 3d/4d. Mała była bardzo ruchliwa a lekarz jakby zniecierpliwiony, gdy musiał bardziej się wysilić aby Ją pomierzyć, phi.
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Lolaaa mój mąż ma 25 (skończy jesienią),, a od roku jesteśmy małżeństwem, wiem że w każdej sytuacji mogę na niego liczyć i nie ma dziecinnych wyskoków i nie wpada na genialne pomysły na wydanie kasy.
Agusia - ja bym na Twoim miejscu to wszystko dobrze sobie przemyślała a potem odbyła z nim poważną rozmowę. Jak Wy widzicie swoją przyszłość? Jak poradzicie sobie z wydatkami gdy zostanie tylko jego wypłata? Skoro on już teraz ani grosza na Ciebie nie wyda, to co będzie jak się pojawi dziecko? Będziesz z tego swojego stypendium żyła? Ja bym przemyślała pójście na mgr w obecnej sytuacji. wolałabym iść do pracy choćby na pół etatu, skoro teściowa i tak zostanie z małą. nie mieści mi się to w głowie...
|
#4803 | ||
|
Zakorzenienie
|
logoasia gratuluję 29tc
Cytat:
Kciuki za usg ![]() A szanowny kochany ![]() Cytat:
Już kończę ![]() hehe dobre nie. http://sloiki.waw.pl/ ![]() Do teściów zawsze jeździmy na weekendy( zazwyczaj w piątek wieczorem wyjeżdżamy z domu) i w Górze Kalwarii wtedy masakra od strony wa-wy Mój to zawsze komentuje,że "warszawiacy" jadą do domów Fajny pomysł z tym baby shower. Ja kurcze nie miałam ani w ciąży z Natką ani teraz nie zaplanowałam
|
||
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie meiszkam teraz z TZem ale mówię mu, że będę potrzebowała to i to, i nie ma problemu
niesttey ja sama musze myslec co kupic bo on jest daleko i ma sie zajac praca a nie wyprawka, ale kase ma dac jak powiem
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie przykra sprawa. Mogę jedynie zgodzić się z przedmówczyniami że jedynym wyjściem będzie spokojna rzeczowa rozmowa. Niestety musi zrozumieć że nie jest już sam i odpowiada za ciebie i dziecko i konieczna jest współpraca. Sama wszystkiego nie pociągniesz.
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym dziada zdzieliła w potylicę
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój był rozpieszczanym synkiem i było tak sobie na początku ale przecież można zmienic duzo rzeczy jeżeli się chce jezeli obie strony chcąi zazdraszczam, ze TZ taki mlody i kumaty co do reszty to popieram
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja też przez jakiś czas byłam takim warszawskim słoikiem ![]() Cytat:
Do Niego to by najbardziej pasowało "Ty słoiku nutelli " ![]() No dokładnie Kurcze jakoś kompletnie nie potrafię sobie siebie wyobrazić takiej sytuacji
|
||
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety tak nie jest... On uważa, że NASZA kasa to było to co dostaliśmy od gości weselnych, czyli to co wydał na samochód... A to już w ogóle osobny temat, bo okazuje się, że za moimi plecami na auto poszło 8,5 tysiąca + 2 tysiące zarejestrowanie, a jak chciałam, żeby mi dał z pieniędzy weselnych na falvit głupie 30zł to się okazało, że w kopercie jest echo! Z tego powodu też ryczałam nie jedną noc jak bóbr, nawet nie przyznając się mamie, bo głupio mi ją było prosić o kasę na leki, skoro wiedziała, że mamy pieniądze z wesela. Samochodem oczywiście jeździ tylko on. Rozmawiałam o tym z moją mamą i ona powiedziała, że będzie mi dawać od października jakąś kasę miesięcznie, żebym "coś" miała, bo nawet nie wiem czy TŻ będzie mi dawał na bilet, żebym na uczelnie mogła dojeżdżać. Dlatego będę się starać o to stypendium, żeby mieć przynajmniej na bilet i kserówki.
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia czytam i nie wierzę !!
ja chyba swojego męza ozłocę, oprawię w ramkęi po stopach zacznę całować. Wydałam w Barcelonie 100 euro na bzdury, tu kanapka, tu metro, tu lody, tu jakaś pamiątka dla cioci. A on mi powiedział "Kochanie przecież jak my jeździmy to też tyle wydajemy, a wiem, że chciałaś cioci i mamie sprawic parę przyjemności." w niedzielę, kupiłam parę ciuchów, coś tam dla siebie, dla TŻ, dla maluszka, znów nam poszło 100 euro na bzdury, ani słowem się nie odezwał. Od niedzieli non stop samochodem jeździć bez prawka nieszczęsnego. Na paliwo już poszło hoho, ale czasem po 3 razy dziennie u mnie, nie mówi, że mu szkoda. Nigdy mi nic nie wypomnial, nie zakazał kupić. A zawsze mówi, jak chcesz to kup.
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie jak dzieciak, bardzo Ci współczuję ![]() I dziwne to,że macie wszystko osobno,mieszkacie osobno, on domaga się prezentów jakby nie mógł po uzgodnieniu z Tobą sam czegoś kupić ![]() No i tak mnie nachodziło już wcześniej,że trochę się przeliczył kupująć to auto. Nie przewidział wielu wydatków i kupił auto, na które Was zwyczajnie nie stać I co teraz będzie?Dziecko w drodze, za coś żyć trzeba. A ten się jeszcze domaga zegarka za 500 złNie wyobrażam sobie jak można powiedzieć ciężarnej,głodnej i zmęczonej kobiecie,żeby wracała do domu pieszo lub busem, tym bardziej jeśli są upały.Mój mąż pierwsze co to myśli o mnie i moim samopoczuciu, a benzyna, kasa itp. to sprawa drugorzędna...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-07-24 o 15:31 |
||
|
|
|
#4815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mam powodu, żeby jej nie wierzyć. Może po prostu tak jej się trafiło, że w sklepie coś go tam teges, ale ja się po tym bałabym taki brać ![]() Cytat:
Mój szef był typowym słoikiem, bo co tydzień do rodziców po jedzenie jeździł i cały tydzień miał ![]() Cytat:
![]() Zostały mi tylko statystyki, ale je przygotuję, jak ten zamknięty będzie
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
agusiamaskotka - ja dopóki by sie nie ogarnął bym się do niego nie przeprowadziła wogóle..
szczęście że teściowa za Toba, ale co z tego
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo tak powinno byći powinnaś Go ozlocić w ogole fajna z Was para
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa tym bardziej, że Agusiu, te studia i tak Ci nie dadzą zatrudnienia. Mówię Ci szczerze, sama kończyłam filologię angielską, dużo większe zapotrzebowanie jest a i tak w szkole nie znalazłam zatrudnienia. Nie łudź się, że oligofrenopedagogika to taki świetny i unikalny pomysł, bo naprawdę to jest papierek,, który jest niezbędny do pracy w szkołach specjalnych, a tak poza tym może wygląda ładnie, ale pedagogów tym bardziej nie potrzeba w szkołach, nauczycieli wspomagających też wielu się nie zatrudnia i naprawdę wolałabym chyba jednak teraz rozbudować CV o dodatkowe doswiadczenia, tym bardziej, że kasa będzie Wam bardzo potrzebna.
Źle bym się czuła ze świadomością, że Tż musi utrzymywać całą 3,ale pewnie bym to jakoś przełknęła, bo nie żałowałby na potrzebne rzeczy i nie wyliczał mi każdego grosza. A tak jak jest u Was... Za pieniądze ze stypendium nie utrzymasz siebie i dziecka, a Twojemu Tzowi brakuje kasy choć wydaje ją tylko na swoje "potrzeby"....
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
agusiaa on w ogóle wie co to jest MAŁŻEŃSTWO?!
|
|
#4821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak jak mój brat ![]() lejeeee Cytat:
jak to wydał taką kasę za Twoimi plecami? jakieś pierdy ok, ale większe wydatki to się ustala matko nie wierzę ![]() idę wydać trochę kasy na allegro
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naprawdę fakt, czy się kończy studia dzienne czy zaoczne nie ma znaczenia dla pracodawcy... Zaoczne nawet lepiej, o ile zdobywałaś w tym czasie jakieś doświadczenie... W szkole również na to nie patrzą.
|
|
#4824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ze wszystko ok (nie wiem jak sprawdzil te przeplywy w 3 minuty....) mowie wam ze bylam w sumie w gabinecie 5 minut grrrrr i że chłopak z wielkimi cocones Cytat:
myslisz ze trzeba czekac dwa tygodnie skoro to usg prawie nic nie trwało? dzis wieczorem mam prywatna wizyte z USG - zapytam ginki co ona na to... zgadzam sie ze nie ma co robic za duzo tych usg ale z drugiej strony teraz jestem w dobrym tygodniu ciazy na to usg IIItrymestru i chcialabym zeby bylo rzetelnie zrobione a nie na odp*** bo mysle ze to wlasnie tak bylo
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Agusia z nerwów poszłam smażyć mięcho na obiad. nie daj mu powodów do tego żeby Cie nie szanował. nie ułatwiaj mu opieki nad Tobą i maleństwem. jeśli rozmowa nie pomoże to wyśmiej go publicznie ze nadal mieszkasz u swojej mamy i ze sama wychowujesz wasze dziecko. jak teraz pokażesz ze jestes super matka polka, jak ta fredzia z kiepskich, ze utrzymasz rodzine to on będzie mial poczucie ze nie musi za bardzo się starać. szlag mnie trafia jak piszecie o tych facetach. moj jest jaki jest, narzekam na niego non stop, ale stara sie dla rodziny zeby miala jak najlepiej. rodzina to rodzina, a nie mama, tata, kolega..
Cytat:
od 3 lat małżeństwem, druga dzidzia w drodze, mnóstwo wygód, miłość, i wsparcie zaniżamy średnią
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie dlatego mnie tak zdziwił wpis agusi, okreslenie TZa i mieszkania razem, to jest okropne mówic tak o mężu ale dziwi mnie w ogole ślub, i podejście TŻ w tej sytuacji, nie wychodziłabym za takiego mężczyznę, czy on się tak zmienił po ślubie? przecież znaliście się wcześniej?
|
#4828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już nawet o tym samochodzie nie chcę słyszeć, każdy mi mówi, że TŻ kupił zabawkę dla siebie... Zamiast myśleć o wózku i wyprawce. W sumie cieszę się, że wyszło to ile w nie włożył - naszej wspólnej kasy, wolę być świadoma tego, co stało się z pieniędzmi weselnymi. A jeszcze jego tekst za tym, żeby kupić auto był taki, że czymś mnie musi zawieźć na porodówkę...
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy, aż mi sie łezka zakręciła.
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
kaska aż z tego wszystkiego zachciało Ci się rozpuścić trochę pieniędzy?! Hahahahha
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Bolą mnie plecy... Już nie wiem jak siedzieć?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

szanowny wyszorował prysznic, wysprzątał górę szafy, ja na krzesło bym nei wlazła no i ogólnie przydał się dzisiaj

Mój to zawsze komentuje,że "warszawiacy" jadą do domów
Urodziny na w kwietniu i on oczekuje, że ja mu teraz sprezentuję zegarek za 500zł, bo dziewczyna jego najlepszego przyjaciela mu kupiła i on widział u niego i też chce - jak małe dziecko. Jak zapytałam go, co on mi dał ostatnio to go zatkało, bo nie dostałam nic od 2 lat na urodziny... Ale mądry wtedy mówi, że przecież dał mi tam kiedyś coś... Ja zawsze pamiętam, żeby coś dostał na urodziny, święta itp. Nawet ostatnio bez okazji dostał ode mnie te 3 koszulki z bershki bo jest moim mężem i nie wypominam mu, że to jest ode mnie itd. Ja nie wiem co mu się dzieje... Zacząłby myśleć o NAS a nie tylko o sobie... Na paliwo mu szkoda kasy, ale na przyjemności już nie.

chyba bym dziada zdzieliła w potylicę
mój był rozpieszczanym synkiem i było tak sobie na początku ale przecież można zmienic duzo rzeczy jeżeli się chce
jezeli obie strony chcą