|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
|
|
|
|
#872 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Na początku powiem, że pędzicie jak szalone i ciężko za wami nadążyć.
Piękne. Cytat:
![]() Cytat:
Są pyszne, zresztą pierogi z tej firmy również, a tańsze niż Aviko.Gra o tron Mentalista Dr House Cytat:
, a może będzie jeszcze zgrabniejsza.![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W końcu w ciąży jesteś, to możesz. Cudeńko. Chyba naprawdę chłopcu przeważają obecnie w brzuszkach.![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś na usg połówkowym. Z maleństwem wszystko ok! Potwierdziło się, że będzie chłopiec, imię pozostaje bez zmian, więc będzie Aleksander. Kręcił się jak szalony. Śmiałam się, że leniwy to on na pewno nie będzie. Waży 339 g w 20t1d. To chyba sporo, prawda? Termin przesuwa się coraz bliżej. Według dzisiejszego usg już na 8.12
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#874 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba było napisać "1o powodów dla których fajnie jest być w ciąży" to napisałam
![]() Cytat:
Cytat:
i najlepiej jeszcze mogliby mnie ubrać... W ogóle to się zestresowałam jakoś bo aparat teraz noszę no i takie ze mnie brzydactwo Pochwalę się zdjęciami, bo jak się wygraną pochwaliłam to teraz nie mogę Was zostawić z niczym :P
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-24 o 20:00 |
||
|
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje udanej wizyty i potwierdzenia synusia Ktosiula Ciekawe jak to będzie z tą sesją, daj nam znać jak się czegoś dowiesz Na pewno będziesz wyglądała ślicznie, masz być sama czy z mężem? ile zdjęć będą Ci robić?? Już nie mogę się doczekać na foty
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
na pewno Cie wymaluja, wyczesza i ubiora a może rozbiora już nie mogę się doczekać tych zdjęc, będą super!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Boskie! Cytat:
![]() Cytat:
Lilith, u nas 120x60 - ale w tej mikroskopijnej sypialni to najlepsze byłoby 80x40
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nad kolorem się jeszcze zastanawiam ![]() Cytat:
![]() za połówkowe
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super![]() A i chciałabym powiedzieć że dla chłopca mieliśmy wybrane imię Aleksander
|
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzątałam dzisiaj ładnie samochód,pobyczyłam się na działce u teściów,po czym jak przyjechałam do domu to padłam,ciśnienie 90/55
![]() Potem lodzik w macu i kebab.A teraz pufam z przejedzenia i zbieram się do czytania 7 stron ![]() Słyszałyście imię księciunia? Jerzy Ludwik Aleksander |
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze z 5 imion dodatkowo powinni mu dać :P widzcie, a Wy sie zastanawiacie czy dać drugie imię czy nie
![]() swoją drogą, ciekawa jestem czy Kate i William sami wybierali imiona czy mieli jakoś narzucone odgórnie jak się będzie zwał ich potomek ![]() a słyszałyście, że te matki które zaczynały rodzić w tym dniu co Kate czekały z nadaniem imienia la synów żeby się dowiedzieć jakie imię będzie miał księciunio i żeby mogły nadać takie samo?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-24 o 20:25 |
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, a ja usłyszałam dziś w szkole rodzenia historię o parze, której wspólny poród doprowadził do rozwodu ( mąż nie był w stanie po tym uprawiać sexu) a położna, która odbierała poród została wezwana na świadka na salę sądową ![]() W ogóle śmiesznie w tej szkole, mamy mieć co tydzień trzy godziny zajęć- 1,5 h wykład + 1,5 h jakieś ćwiczenia, relax itp.- ta druga część zajęć to nie wiem na co bardziej taka komedia dziś była ![]() Też tak macie podzielone w swoich szkołach? I beznadziejne gratisy u mnie dają- wręczyli tylko malutką kosmetyczkę z jakimiś dwoma buteleczkami
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zabawę czas zacząć
![]() Shake Your Belly ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j4-Gt6dUVj0 |
|
|
|
#886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powariowali troche Ci ludzie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nieprzerwana nadzieje ze uda mi się urodzić przez cc, a takie historie mnie coraz bardziej w tym utwierdzają
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
|
#890 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rudy gigant ![]() Cytat:
![]() A potem jak założyłaś nowy wątek ktoś głosował tak, a nie inaczej to już nie Twoja wina. Sonda była dosyć wcześnie zrobiona więc każdy miał szanse zagłosować. Cytat:
,ale to nie usprawiedliwia takich sytuacji.Ale na pewno zwróciłabym uwagę przedszkolankom, aby do takich zachowań nie dochodziło.Bo zacznie się od gryzienia a może skończyć na kopaniu,biciu. Do żłobka dziecka nie zamierzam posyłać Cytat:
Cytat:
![]() Też za mną czasem fajeczka chodzi ![]() Cytat:
![]() Ktosiula Miałas wizytę? |
||||||
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie na dniach chcę zamówić sobie i się zastanawiam jaką. No jeśli chodzi o pływanie to u mnie raczej ja będę uczyć, bo mój mąż ma duży dystans do wody. Ja jak byłam mała to wchodziłam do basenu, wypiłam z niego połowę wody a i tak się cieszyłam ![]() Chyba tak. Aczkolwiek jeszcze się zastanawiam. Tzn mąż chce, ale ja nie wiem czy mnie nie będzie wkurzał. Poza tym ja sobie na razie nie wyobrażam samej siebie w tej sytuacji a co dopiero jeszcze męża. ktosiula, gratuluję wygranej sesji już jestem ciekawa efektów. Ja na szczęście taką sesję będę miała wykonaną przez męża, który jest początkującym fotografem, więc na spokojnie - ale to jak już będę miała większy brzuchol.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-07-24 o 20:50 |
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
ile stron już od wczoraj
![]() poszalałyście czy jak? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
: oklaski: za wizyty
![]() Ja bede rodzic z mężem. Bardzo dobrze wspominamy pierwszy poród,a i dla mnie byl dużym wsparciem ![]() Ktosiula gratuluje wygranej sesji. Powiem Ci, ze jak ja wygralam sesje do gazety, to miałam zamówionego fryzjera (cięcie, farbowanie i modelowanie), makijaż i dzien przed sesja chodziłam ze stylistyka po sklepach, wybieralysmy ciuchy do wypożyczenia na zdjecia.... o takich rzeczach powinnas byc poinformowana przez organizatorów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jest b.dobry.Ostatnio wzięłam w sklepie na spróbowanie płyń do prania i jestem zaskoczona jakością.
Te chusteczki z Lidla mają też chyba skład ok. Cytat:
Lubie pływać ale niedaleko od brzegu,najlepiej jak czuję grunt pod nogami. Też się boję wody przez to jak w podstawówce chodziliśmy ze szkoły na basen, a trener idiota wpychał nas do basenu 3 metrowego i kazał 8 letnim dzieciom Cytat:
![]() Nam 113 ![]() Serduszko za zaległą seteczkę ![]() Cytat:
już teraz ![]() Tomek zaczęłam lubić to imię
|
|||
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Aaa w ogole rozwalilam sobie dzisiaj paznokcia obierając pietruszkę
boli jak cholera...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje Aleksandra! ![]() może będzie mikołajkowy bobas? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szalona kobieto oszczędzaj się bardziej ![]() Cytat:
![]() pewnie mieli narzucone jakieś imiona i z nich wybierali, na pewno nie mogi sobie wybrać jakiegoś zagranicznego imienia tylko takie bardziej arystokratyczne ![]() Cytat:
![]() a nas poród zbliżył jak główka zaczęła być widoczna to tż tam zerknął i potem mówił że taa fajna włochata główka wychodziła ja chodzę sama na takie darmowe porady. Co do prezencików to ostatnio dostałyśmy jakieś katalogi z wózkami, nosidełkami i akcesoriami, taki mały ręczniczek-ściereczke i osłonke do auta przed słońcem. Poprzednio jakieś próbki dostałam kremów. Jak chodziłam na te porady w poprzedniej ciązy to miałam mnóstwo próbek kremów dla mnie i dla dzidziusia, małe oliwki, szampony, chyba z 6 butelek z aventu tych 125 ml teraz coś położna mówiła że mało mają tych gratisów bo to zależy jak firmy im przysyłają.Cytat:
![]() terapia fajny kierunek, tylko z pracą ciężko jak po każdej pedagogice ja skończyłam wczesnoszkolna i przedszkolną z angielskim, teraz myśle o podyplomówce ale nie bardzo umiem się na cokolwiek zdecydować może logopedia pomyśle dokładniej za rok póki co mam jeszcze rok rachunkowości o już doczytałam to z doświadczenia w pracy i w domu z natalką to rzeczywiście, jest taki okres że dziecko gryzie, zazwyczaj przed 2 rokiem życia, moja łobuziara przerabia to aktualnie. Trzeba tłumaczyć i mówić ze nie wolno, że to boli, że robi w ten sposób krzywde. A co do żłobka i przedszkola to panie na pewno zwracają na to uwagę, ale można tez powiedzieć żeby zwróciły większą uwage na to dziecko które gryzie, bije. Niestety mało które dziecko oducza się tego od razu.
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-07-24 o 21:16 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oglądam na TVNstyle adopcje i wyc mi się chce . Babka nosi bliźnięta , wiedząc że po urodzeniu odda je innej kobiecie .. Nie potrafiłabym oddać swoich dzieci - na pewno nie Ale z drugiej strony .. Nie wiem ! Obym nigdy nie musiała być w takiej sytuacji . Koszmar
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei walłam kiedyś dużym palcem od stopy w łóżko i złamałam paznokcia do połowy, jeszcze nie odrósł a jak bolałooooooooooooCiamajda i tyle |
|
|
|
|
#900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajne te sesje! a ja teraz żadnych taich gazet nie czytam a może szkoda skoro takie fajne konkursy robią ![]() Cytat:
pampersy tez można później wypróbować bo w porównaniu do ceny to jakość super ale to zależy od dziecka osobiście znam które które po najdelikatniejszych białych pampersach mają odparzenia i uczulenia a najtańsze pieluszki im pasują ![]() biały jeleń super Tomek, ślicznie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

z tym ze na x-a 

bo stwierdził że nie chce dziecku krzywdy zrobić i na nic było moje tłumaczenie że nic się nie stanie

super!
Są pyszne,
zresztą pierogi z tej firmy również, a tańsze niż Aviko.
, a może będzie jeszcze zgrabniejsza.

już teraz