|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Rena, zapros mnie na obiad
![]() Mam lenia a zupę bym zjadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
jak zrobiłaś?? znaczy z czym?? bo ja sie zastanawiam i chcę dziś robić z kiwi
![]() ![]() ![]() wyniki chyba dziś powinny być...póki co jeszcze nie ma.....ale byłam tak zestresowana że nie wiem co z tego wyjdzie bo jak mnie pani ukuła i zaczęła wiercić w żyłach w ich poszukiwaniu to się zestresowałam tak że krew nie chciała leciec w ogóle dopiero druga pani mi pobrała krew ale z nadgarstka ![]()
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() balabym sie mu podac pieczywo. on jeszcze nie siedzi... ostatnio tylko tak dyniowke robilam i wszelkie mozliwe koktajle.
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Zwykla kaszka manna jest ok albo kaszki/kleiki glutenowe holle (te jednoskladnikowe sa fajne do ekspozycji).
Moge komuś orkiszowa holle oddać ![]() Kupiłam sobie do jedzenia w czasie wzmożonego wymiotowania ciazowego, ale nic z tego nie bylo, jest wstretna ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-24 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Rena ale pyszności gotujesz
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
zapraszam - właśnie zajadam jest pyyyszna
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() smoothie arbuzowe - arbuz blendujemy, dodajemy sok pomarańczowy albo inne owoce i lód - można też dodać cytrynę i świeżą miętę -pychotka ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-07-24 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Rena dziękuję
![]() UFFF......wyniki mam wszystkie w normie!! ![]()
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
muszę się z Tobą zgodzić
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- no widzisz - tyle stresu na nic ![]() ![]()
#279 |
Zakorzenienie
|
jak sie nadaje dla T. (z 9 III) to chetnie odkupie
![]() ufffffffff! bardzo sie ciesze ![]()
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Witam,
W Polsce bede w okolicach. Poznania. Bylabym wdzieczna za namiary na dobrego specjaliste. Ktoras z was sie pytala czy pracuje, mam macierzynski czasami pomagam swojemu tz-owi prowadzi wlasna firme. Pozdrawiam Was wszystkie Tak kibicuje wszystkim staraczkom. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
kobitki też tak macie, że przy takiej pogodzie chce Wam się spać? pojadłam więc idę się zdrzemnąć na kocyku przed domem
![]()
#282 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Artuś waży 3020 :O
Nie przyznałam się lekarce, że je 100 ml na raz, bo by mnie ochrzaniła, że tak dużo i rzadko - co 3 h, ale co ja mogę, jak on się budzi SAM z zegarkiem w ręku co 3 h i zjada tyle, jak ma mniej to beczy, no co ja mam zrobić, wyciągnąć mu smoka na siłę? Albo budzić i mieć nerwowe dziecko? I tak ma już to napięcie :/ Bo przypomnę: moja lekarka, jak i moja położna twierdzą, że 100 ml to za dużo dla takiego dziecka i powinno jeść częściej i mniej, ale jak ja mam go karmić co 2 h, jak nam jedzenie i zasypianie czasami zajmuje 1,5..... No a poza tym OK. Dostałam skierowanie na rehabilitację, terminy na październik LOL. I na problemy brzuszkowe (ulewanie i płacz) - Debridat. Stosowała go któraś z Was? Boję się, to pierwszy lek, jaki mu mam podać ![]() A za 2 tygodnie szczepionki, ja nie wiem, jak to przeżyjemy :/ Waga boska ![]() A mi kręgosłup niedługo pęknie i jeszcze nie mogę na razie nosić w chuście, z uwagi na napięcie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Melduję, że żyjemy i mamy się dobrze ![]() Nadrabiam Was codziennie na telefonie, ale pisać tam to dramat. Teraz dorwałam kompa ![]() U nas ok. Młody rośnie jak na drożdżach. Dziś waży 3.550 i robi się klocek ![]() Podnosi mi skubaniec główkę jak leży na brzuszku ![]() Ja walczę wciąż o to aby nie dokarmiać młodego mm i czekam właśnie na mój laktator, bo ręcznym się zajechać można. Ogólnie jest ok. Hormony szaleją. Czasami sobie popłacze bo czuje się bezradna i mam wrażenie, że krzywdzę swoje dziecko ![]() No i dziś kończymy 2 tygodnie ![]() Maksi - ja polecam materac http://heveamaterace.pl/nasze-produkty/ Aga - brawo za wyniki ![]() Zeberka- spokojnie z tym żywieniem. Z głodu nie umrze, ważne są wyniki krwi ![]() Pani - wprowadź kaszkę. Ciociam - bardzo mi przykro ![]() Kubek i Iza brawo za wizyty! Rena jaki masz blender. Też się czaje na niego jak rusek na rower ![]() Nie wiem co komu jeszcze...bo czytam po nocach jak Młody cyca ssie ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Perse..u mnie młody je dwa cycki po 20 minut każdy. Wyjada i potrafi jeszcze 100 ml wciągnąć mm ![]() Nic nie poradzę na to bo drze się i ręce w buzi trzyma ![]() No a jak się odbijamy to ssie mój obojczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Mój też się domaga obojczyka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Kooocur kupiłam najtańszy - teraz w promocji w biedrze za 29zł
![]() ![]()
#287 |
Zakorzenienie
|
A widzisz taki się martwiłaś
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936387]Artuś waży 3020 :O [/QUOTE] ![]() ![]() Jak to leci ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Perse wlasnie odebralam laktator elektryczny i mam zamiar rozkrecic laktacje tak, aby nie dawac mm.
Juz go wyprobowalam - MEGA Luksus! |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie jest ok - tylko dość mocno trzeba przyciski wciskać
![]() ![]() powiedz mi - kiedy zrobiłaś ten test po tygodniu to jaką miałaś betę? ja miałam podobnie w 3 ciąży ale beta była niska i gin od razu powiedział, że są marne szanse na utrzymanie ciąży... jutro zrobię jeszcze jeden test, ale jak nie wyjdzie to nie wiem co mam zrobić ![]() ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-07-24 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
na domowej niedokładnej wadze ok 6 kg, za tydzień będę wiedzieć dokładnie. tydzień temu 5300g.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936387]Artuś waży 3020 :O Nie przyznałam się lekarce, że je 100 ml na raz, bo by mnie ochrzaniła, że tak dużo i rzadko - co 3 h, ale co ja mogę, jak on się budzi SAM z zegarkiem w ręku co 3 h i zjada tyle, jak ma mniej to beczy, no co ja mam zrobić, wyciągnąć mu smoka na siłę? Albo budzić i mieć nerwowe dziecko? I tak ma już to napięcie :/ Bo przypomnę: moja lekarka, jak i moja położna twierdzą, że 100 ml to za dużo dla takiego dziecka i powinno jeść częściej i mniej, ale jak ja mam go karmić co 2 h, jak nam jedzenie i zasypianie czasami zajmuje 1,5..... No a poza tym OK. Dostałam skierowanie na rehabilitację, terminy na październik LOL. I na problemy brzuszkowe (ulewanie i płacz) - Debridat. Stosowała go któraś z Was? Boję się, to pierwszy lek, jaki mu mam podać ![]() A za 2 tygodnie szczepionki, ja nie wiem, jak to przeżyjemy :/ Waga boska ![]() A mi kręgosłup niedługo pęknie i jeszcze nie mogę na razie nosić w chuście, z uwagi na napięcie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dużo je, ale może ma takie potrzeby. my mieliśmy Debridat na kolki. trochę może pomógł, ale bez rewelacji. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do @ i testowania to dobrze nie pamiętam, ale na pewno robiłam w dzień @, albo później tak na drugi dzień i nic. Nie spodziewałam się że będę w ciąży, bo się nie staraliśmy. Na betę też nie chodziłam. @ się nie pojawiał tak z tydzień to zrobiłam drugi. DRUGA KRESECZKA WYSZŁA MI SŁABIUTKA. Ja się na tym nie znam, ale u mnie rzeczywiście ta ciąża była słaba. Pojawiło się krwawienie, leżałam na podtrzymaniu parę razy, ale jakoś się udało. Druga ciąża była inna też zaskoczenie test robiłam również po tygodniu, bo cały czas czekałam na @ i do głowy mi nie przychodziło, że mogę zaciążyć. Dwie kreseczki tym razem były mocne a ja się dobrze czułam i co w 11 tc okazało się że nie ma tętna i kruszynka przestała się rozwijać. Ja uważam, że na to wszystko nie ma reguły. Co do brak @ to czasami odchudzanie ma wpływ na przesunięcie się cyklu, a tak mi się wydaje, że Ty chyba coś o tym pisałaś. Ja oczywiście intensywnie kibicuję Ci żeby to była ta pierwsza opisywana prze zemnie sytuacja. ![]()
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-07-24 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
zupka z marchewki po kilku dniach z ziemniakiem.
ile zrzuciłaś? ile ważysz? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936387]ale już zapytałam o mm w razie w, gdyby tak domagał się więcej, niż mogę wyprodukować... [/QUOTE] jeśli będzie chciał więcej jeść to wyprodukujesz, spokojnie. przy karmieniu piersią popyt=podaż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Mi pierwszy pozytywny test w tej ciąży wyszedł w 25 dc (była słabiutka kreska, trzeba się było wpatrywać), potem w 28 dc wyszła szybciej i była wyraźniejsza. Na drugi dzień byłam już gina, beta w 30dc wyszła ponad 900, a po 72godz prawie 3500
Ja bym na Twoim miejscu Rena zrobiła jutro betę.
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam owu w ok 30 dc ![]() ![]() różne cuda z organizmem się dziać mogą, wszystkie cykle zawsze miałam tak max 34dniowe a obie ciąże były z owulacji w okolicach 30 dnia ot taki psikus ![]()
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936387]
Nie przyznałam się lekarce, że je 100 ml na raz, bo by mnie ochrzaniła, że tak dużo i rzadko - co 3 h, ale co ja mogę, jak on się budzi SAM z zegarkiem w ręku co 3 h i zjada tyle, jak ma mniej to beczy, no co ja mam zrobić, wyciągnąć mu smoka na siłę? Albo budzić i mieć nerwowe dziecko? I tak ma już to napięcie :/[/QUOTE] za co miałaby krzyczeć? karmisz na żądanie a skoro żąda co trzy godziny seteczki - to tak ma być. Żarty jest i już. Barwo kobieto, tylko się cieszyć!!!!! ![]() ![]() Nie budzić, nie wybudzać. Skoro pięknie przybiera to niech rządzi swoimi porami i swoim menu ![]() A napięciem się nie przejmuj. Widzę, że Ci to gdzieś siedzi ![]() ![]() My też mieliśmy i napięcie, i asymetrię, i już utrwalone... Tja. Kładź go na brzuszek, masuj mu nóżki i ciesz się dzieciem ![]() Cytat:
![]() Nie krzywdzisz - jesteś najlepszą mamusią pod słońcem. No i ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936868] bo przez służbę zdrowia mam wizję, że mojemu dziecku pęknie żołądek :/[/QUOTE]zaufaj sobie. i swemu dziecku. to my podaliśmy od razu ziemniora (w jarzynowce, potem z marchewka).... a gluten o czego?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny slyszalyscie o wycofaniu szczepionek? jedna przeciw zoltaczce a druga po trojna (tezec, krztusiec, blonnica) - na wzw tego producenta i tej serii byl;a Tosia szczepiona
![]() http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-057.pdf ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Paniczka Ty sama gotujesz Torresowi, czy sloiczki gotowe kupujesz?
#299 |
Zakorzenienie
|
Pani Za dużo się oczytałam o reakcjach alergicznych. Ale u nas w rodzinie nikt nie jest alergikiem.
A co do karmienia to może spróbuj w foteliku samochodowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Pani ja podałam Olkowi gluten dopiero jak skończył 6 miesięcy, tydzień temu zaczęliśmy. Ale karmię cały czas piersią
Kundzia skąd wiesz, że tą serią była Tosia szczepiona? Ja mam tylko nazwę szczepionki wpisaną w książeczkę zdrowia. Nie ma serii :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.