|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
no
żeby mi to było ostatni raz![]() Cytat:
Powiedziała tylko że po roczku mam sie umówić na szczepienie kolejne. Ide zrywać pożeczki
|
|
#423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a kable to najlepsze co może byc mi nie mówili , że mam przychodzić, powiedzieli tylko kiedy mogę jakbym chciała, za tydzień się wybieram |
|||
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie wykoncypowałam, że jak pójdę po recepte na wit.D to się skontrolujemy wtedy. Zostało jeszcze troszkę w buteleczce, więc obstawiam 2-3 tygodnie ![]() a tu miałam coś elokwentnego dopisać, ale nie pamiętam ![]() Porzeczki wyrwane. Przynajmniej część, bo niestety przestałam odróżniać czy łapię za ślimaka czy owocka, więc musiałam wrócić
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
dziś tylko badanie wstępne i na razie wygląda ok
![]() na koniec sierpnia mamy już szczegółowe z kropelkami na rozszerzenie źrenic i mam nadzieję że nic nie wyjdzie ![]() babka nawet męża zbadała komputerowo na szybko bo on ma wadę w jednym oku powiedziała że jakby zaczął leczenie jak był w wieku Jaśka to by było oko zdrowe a teraz nic nie da się już zrobić ![]() dlatego chcemy Jaśka sprawdzić dokładnie bo w razie czego jest czas żeby coś zdziałać ![]() zachwycona oczywiście dzieckiem bo i na korytarzu był cicho i u niej, i podczas badania spokojny, ba! śmiał się jakby ją znał od lat ![]() a w domu oczywiście od rana nam marudził ![]() ostatnie dni u nas głównie to marudzenie i krzyki oraz gorszy apetyt ale już wiem od czego ![]() znaczy jeszcze trochę minie aż wyjdą całkiem ale są, widać, czuć i w ogóle poza tym Jasiek śpi już w swoim pokoju ![]() zasmakował w malinach na działce oraz truskawkach (ale to załapał się już na końcówkę tylko), jak ma lepszy dzień zajada obiady tylko żółtko zaczęłam wbijać surowe do zupy bo tak mu lepiej podchodzi niż ugotowane z ziemniakami np
|
|
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za zębyU nas też od kilku dni krzyki, marudzenie i gorszy apetyt, więc może może i u nas by się w końcu coś pojawiło
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jest troszkę lepiej ale marudzenie ![]() w albumie Jasiek wakacyjny i pokoik jakość tragiczna się zrobiła jak je załadowałam, nie wiem dlaczego
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To w misce jest cudowne Jak pięknie siedzi!I pokoik super ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Wstawiłam i ja zdjęcie do albumu Do siadania Tymkowi nie spieszno, ale za to opanował już pozycję do raczkowania Teraz tylko kombinuje jak by tu ruszyć
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jan jest świetny Pokoik też te literki fajne
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super i jaki śliczny |
|
|
|
|
#432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
śliczny pokoik! ależ Jan ma dłuuuugie nogi! mój to chyba połowa z tego ![]() a Tymek ma bosskie brwi ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ciężki dzień za nami tylko kwęk i kwęk na zmianę z wrzasko-piskiem i ostry ślinotok, idzie ząb, mi się wydaje że jedynka dolna, ale mąż mówi że górne jedynki nieważne, oby wyszły jak najszybciej,najlepiej wszystkie na raz
|
|||
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tai i Happy super zdjęcia - fajne te nasze wątkowe chłopaki Tymek ma fajna furkę - cóż to? A Jan w misce.... posikałam się, boskie! i brawa za ząbki |
|
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
Moja Kruszynka też dostała tą zanieczyszczoną szczepionkę w szpitalu...
Coraz bardziej nienawidzę tego kraju przez to co się dzieje...Tak patrzę, że przesadzacie Wasze dzieciaczki do spacerówek. A jeździ któreś jeszcze w gondoli? My nadal używamy gondoli. Nasza jeździ na leżąco na pleckach, albo na brzuszku. Jak jej podniosę oparcie to muszę ją co chwilę poprawiać, bo się przesuwa na bok i jeszcze mam stracha że się gibnie bo tak niepewnie siedzi.
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my kupiliśmy spacerówke ale taką w której mała może spokojnie spać. Gondole wczoraj wyprałam
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
wycofano teraz 2 szczepionki bo okazało się, że jest z nimi coś nie tak mój niestety dostal jedną z nich w szpitalu. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- u nas noc dzisiaj dużo lepiej jak wczoraj, mimo iż od 5.30 jestem na nogach, a młody właśnie odbywa drzemkę. w ogóle to mi rano zleciał z mojego łóżka jak przysnełam, na szczęście z kołdrą i nic mu się nie stało, nawet się nie uderzył ale siebie to powinnam walnąć w łep za to |
||
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
rozumiem... juz doczytałam was o tych szczepionkach . moja dzieki Bogu nie dostała.
moją mała ostatnio non stop płacze w nocy nie wiem o co jej chodzi czasami juz nie mam siły prawie w ogóle nie śpię emylka i co teraz bedziesz robic z w związku ze szczepionkami tymi
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2013-07-25 o 08:06 |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas chyba idzie, a do tego upały i mały jest maruda. to była jego pierwsza szczepionka i ja wtedy nic nie zaobserwowałam, ale w przyszłą środę idę profilaktycznie do lekarza z nim to zapytam o to czy powinnam się martwić. |
|
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kolejna noc z jękami i popłakiwaniem Ale za to dał się w końcu przekonać, że 6 to noc i pospaliśmy do 8 ![]() A zaraz jedziemy do Biedronki. I na 17 jadę do ginekologa. Cytologii po porodzie jeszcze nie robiłam ![]() Espiro premium line Magic ![]() Cytat:
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Hellooooł
![]() u nas wspaniała noc spałyśmy w sypialni razem od 23 (bo Ula sama od 19,30) z pobudkami o 4,6 i ostatecznie 8I co wam powiem z rana? Ze w rosmanie promocja: na chusteczki babydream (13,99), na deserki Gerbera (po 2,24 wychodzą) i obiadki z Hippa (drugi za 50%) Tyle ode mnie, ide montować śniadanie
|
#441 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kimnęło mi się wczoraj jak usypiałam Ewkę, proszę wypaczyć zatem moją wieczorną niedyspozycję. Ale widze, że nikt nie zauważył mojej nieobecności
![]() Znowu dzisiaj spanie jakieś takie nie teges, już nie mam sił do niej I do tego strasznie ciągnie mi BRODAWKI jak je więc czas i pora ją po urlopie odstawiać. Wizja cyca przy kolanie coraz bliższa ![]() A! I dzisiaj zaobserwowałam, że moje dziecko minimalnie ale jednak pełza do tyłu. Jesteśmy chyba ostatnim niemobilnym dzieckiem w wątku więc czas i pora ![]() Cytat:
Cytat:
http://sklep.mambaby.pl/produkty_smo..._mam_soft.html Modelka nie chciała pozować, bo gardzi smokiem w innych sytuacjach niż sen a sen jest dla mięczaków, także rozumisz W ogóle wyrąbiste są te smoczki!720 ![]() Ja niby nie mam obowiązków ale sumienie mnie gryzie ![]() Cytat:
![]() O widzisz no, o tym nie pomyślałam... A propos to już jest z nim ok. Ma taką trochę sapkę ale to praktycznie tylko jak je. Więc chyba wyrośnie po prostu z tego. Za to często trze oczka i nosek - boję się, że jednak może mieć na coś alergię ![]() To ja też wezmę. Bitwa na słoiki ![]() ![]() Miska mistrz ![]() Cytat:
![]() Dżizas ja od czerwca idę i dojść nie mogę. A przy okazji miałam się zapisać na wizytę u chirurga, żeby mi tego fiutka koło oka wyciął. Skleroza raz, brak czasu dwa Cytat:
Ewka się właśnie zregenerowała 10minutową drzemką
|
|||||
|
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak mi się właśnie wydawało, że Espiro
zadowoleni jesteście?Cytat:
nie martw się my za to jesteśmy najstarszymi bezzębnymi na wątku![]() zarąbiste te smoczki nowa gazetka jest od jutra więc leć dzisiaj ptaszyno
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Tynkusia- to i u nas kabelki sa wielką atrakcją
![]() Dzika, Goba, Emylka- współczuje tej szczepionki ![]() ![]() ![]() Sola- pewnie te drżenia przez tą szczepionke były...ale dobrze, że w nic to się nie rozwinęło. KU... maleństwo ledwo co ujrzy świat, a już mu świństwo aplikują w rączkę ![]() ![]() Niewiem, czy Dzika wklejała dalszą część o tych szczepionkach, ale tam było napisane kogo powiadomić, do kogo napisać emaila jak dziecko jest zaszczepione tą szczepionką. Mmm-my nie chodzimy na wizyty kontrolne Jagna- witaminę D kupujesz na receptę? To po czym Ty te porzeczki zrywałaś, co? ![]() Pytałam już kiedyś, ale chyba nie odp.- masz domek z ogródkiem , tak? Tai- o co chodzi z tym okulistą?Jestem zainteresoiwana, bo sama mam dużą wadę wzroku, mąż małą. Julcia miała już jedno takie badanie w klinice okulistycznej, właśnie z tymi kropelkami i było wszystko ok, lekarka kazała przyjść na kontrol jak dziecko zacznie mówić(żeby mogła powiedzieć co widzi). A co Wam mówiła?W jaki sposób można leczyć oko(żeby nie powstała wada) u tak małego dziecka? Super zdjęcia Happy- śliczne zdjęcia 4n3- my tez już dawno w spacerówce, w sumie to od urodzenia, bo mam podwójny wózek( a tył rozkładany na płask), gondola była tylko sporadycznie, a teraz też podwójny, albo maluch w spacerówce, a córcia na nóżkach. Ale jak siedzi w spacerówce, to nie tak na wpół leżąco-normalny prawdziwy siad, z prostymi pleckami ![]() Witam dziewczęta
|
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie to samo miałam pisać dzikiej Dzisiaj jeszcze stara gazetka!
|
|
#445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą - łatwo mi mówić - ale też nie demonizowałabym. Znaleźliby jedną zanieczyszczoną i też by musieli całą serię wycofać, takie procedury pewnie są. |
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
co w tedy z dzieckiem jak dostanie taką szczepionke?
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Znowu nam się zaczął histeryczny płacz jakby ją coś bolało.
Cycuś i śpi ![]() Cytat:
Wczoraj zauważyłam, że ma jakby przecięte dziąsło i już się podjarałam, że ząb idzie i od tego ta historia ale moja mama mówi, że musiała sobie czymś przeciąć, bo jak zęby idą to wygląda zupełnie inaczej. W każdym razie myślę, że może ten płacz w ostatnich dniach od tego ![]() Muszę kupić jeszcze jakiś jeden na zmianę i mam problemy decyzyjne Chyba tego czerwonego robaczka wezme http://sklep.mambaby.pl/produkty_smo...m_monster.htmlWłaśnie miałam paczeć na rossmana ale dzieć się rozwył. Dziękować, lecę luknąć ![]() |
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
cześć kochane.
widzę już kolejny wątek ![]() przepraszam Was za moje milczenie... wcześniej trwałam w niepewności, a od dwóch tygodni trwam w strachu...
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
moja reż nie ma zębów i po nocach krzyczy i nie wiem juz od czego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Pożyczyć Ci Calgel od Tymka? 

żeby mi to było ostatni raz

I teraz już padł
Nie mógłby tak dłużej pospać i późniejszą drzemkę mieć 

za zęby

Teraz tylko kombinuje jak by tu ruszyć 

nieważne, oby wyszły jak najszybciej,najlepiej wszystkie na raz
Coraz bardziej nienawidzę tego kraju przez to co się dzieje...
Ale za to dał się w końcu przekonać, że 6 to noc i pospaliśmy do 8