|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Policzanko, a fotel rozkładacie do spania (będziesz uciekać od męża?
) czy ogólnie będzie raczej złożony? Kochana, nasza Zuzia będzie miała jeszcze mniej, bo 1,60x2m... I światło nasze i tv i w ogóle wszystko... WAżne, że Wasza Lilunia będzie miała spokojny kącik do spania. A z tym fotelem, to może naprawdę nie trzeba go będzie rozkładać za bardzo?---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Tassia, a jak stamtąd wstajesz? Bo ja nie jestem taka wygimnastykowana A z dzieckiem to w ogóle sobie nei wyobrażam... Ja się boję jak z mojego tradycyjnego fotela będę wstawać. :P
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
|
|
#183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki, super ze sie udało!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#184 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie opisujesz wszystko to co robisz z TŻ Ja niestety dom wykańczałam prawie sama (przez pracę TŻa),a jak z nim to się dużo spieraliśmy(inne gusta) ale to był przyjemne kłótnie ![]() Cytat:
Ale choć troszkę domek ogarnąć muszę bo brudem zarosnę Prasowania całe sterty leżą(w to to już mamusię wciągnę )A co do Kate to ja jej na prawdę współczuję. Biedna wymęczona po bodajże 8 godzinnym porodzie musiała siedzieć najpierw na fryzurze później makijażu a jeszcze na sam koniec wyjść i uśmiechać sie do tych tłumów ludzi. Masakra Cytat:
![]() Cytat:
dla mamusi i MaciusiaWłaśnie gotuję fasolkę szparagową Któraś chętna????
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
dawaj te fasolke
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mozna tomografii ale rezonans jak najbardziej tez bylam w szoku ale lekarka wydawala sie kompetentna bo anwet mi przytaczala jakies badania i mowila ze to coraz czesciej spotykane i w szpitalu na patalogii robi to baaardzo czesto Cytat:
mam dośc nisko ten hamak...jeszcze nie wiem bo w zyciu dziecka na rekach nie miałam.... zobacze jak sie urodzi, albo teraz potrenuje z psem na rekach
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie i ja
kurde ale mam dzis niskie cisnienie...90/60 i mam wrazenie ze zaraz zejde...a niemcy sie uparli ze mam wysokie i laduja mi tablety na cisnienie od 4 miesiaca ehhhh musze sie ich jutro zapytac czy na pewno dalej je brac...bo w koncu nie bede miec juz cisnienia
|
|
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
to może najpierw sobie zróbcie zdjęcia a potem szalejcie
Cytat:
co do hamaka to hmmm jedno mnie aby ciekawi- jak się wdrapać tam z niemowlęciem a potem stamtąd wydrapać ![]() Cytat:
mój mężuś jest taki cudny że mogłabym go zjeść ![]() z tego co wnioskuję to Wy już mieszkacie w swoim domeczku?
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi dziś tż dupę zawracał, że nawet nie zauważyłam, że nowy wątek powstał!!!
i że sama się w starym udzielam, a zostało mi jeszcze 10 stron tamtego i cały ten ale sił starczy mi już chyba tylko na ten , a rezstę nadrobię jutro. Więc jadę z tym koksem.
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja się odmeldowuję bo mężuś wrócił z budowy- dzisiaj z nim nie siedziałam bo za zimno było na zewnątrz i trochę padało dlatego muszę go iść wyprzytulać i zrobić coś ciepłego do jedzonka
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Pieprzyki mi na cyckach wychodzą ;(;(;( Co najmniej 4 malutkie naliczyłam na lewym....
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie takie bez tabsów to standard, wypiję kawusię i zyję![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie a na usg lekarz widział włosięta ![]() Cytat:
kasa raz jest, raz jej nie ma, uzbieraliście na mieszkanie to teraz uzbieracie na remont
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz hmmm z ta cc to babka mi teraz powiedziala ze jest czas na decyzje, bo jak mi rwa przejdzie, a dzidzius bedzie miał małe rozmiary i takie krąglutkie to moge smialo probowac sn ale zeby poczekac i okolo 37tc decyzje podejmowacmysle ze ma duzo racji wiec zobaczymy, ale nastawiam sie na cc
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, tż mi mówi że by nie jechał. Nie ma ubezpieczenia ... pojechałabym ale załącza mi się durne myślenie, ze mnie zjadą że z głupotą przychodzę. Do teraz nic się już nie dzieje. Mały śmiga, kopie,lekko mnie pobolewał brzuch, ale przeszło... Może to faktycznie po wczorajszym sexie.
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Zorałam się dziś niesamowicie Chatę sprzątnęłam z TeŻetem na glanc, że aż miło Refleksja po jest jednak taka, że w ósmym miesiącu to już na krzesełku kurzy z górnych szafek raczej nie powinno się ścierać Zmęczyłam się....
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-07-24 o 21:45 |
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Cytat:
![]() Zapomniałam Ci się zapytać czy udało Ci się kupić stanik? Bo coś pisałaś, że miałaś jechać i szukać. Jeśli tak to daj znać jaka firma, rozmiar... Może i mnie to coś pomoże. Jutro rano muszę oddać mocz do badania. Do dwóch próbek. Blee... Nieznoszę tego... A potem do przychodzi i jeszcze honorowo krew, ale to już mały pikuś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-24 o 21:51 |
||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak uważasz, ja tam mam gdzieś czy mnie zjadą czy nie, ale ja panikara i bym już dawno na IP była- wolę żeby mnie zbesztali obcy ludzie niż się stresować o malucha
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
tassia super, że wizyta się udała. Nie masz możliwości przepisania się do tej lekarki skoro jest lepsza?
Jestem już śpiąca. Po ciężkim dniu poszłam do brata pobawić się z moją 16-mies chrześnicą, zabrałam ją na spacer i zasnęła, a brat mówił, że nie uda mi się jej uśpić. Widocznie ją strasznie zanudziłam moim gadaniem
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Część
witam się w nowym wątku Ja dzisiaj spędziłam miły dzień na kąpielisku z TŻ, nawet trochę się opalilam Bajka - super, że wypuścili Cię ze szpitala Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni i udanych wizyt Tassia - też chciałam zamawiać koszule z margot, ale przeczytałam cały opis danej koszuli, która byłam zainteresowana i tam nie było nic wspomniane o tym, że to 100% bawełna. Pisało tylko, że wykonana z przyjemnego w dotyku materiału zadzwoniłam do nich i się okazało, że to jjakiś sztuczny materiał - uznałam, że się nie będę kisic w jakimś sztucznym badziewiu i nie kupiłam u nich nic. To tyle co pamiętam na szybko z nadrabiania Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają obowiązek sprawdzić czy nic sie nie dzieje
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mam pytanie a propos laktatora, bo przymierzam się do kupienia na all
![]() Czy np. taki byłby ok?: http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...423472323.html Wiem, że Matall polecała ten z Medeli, ale on kosztuje ponad 200 zł Trochę drogo...
|
#204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że jesteś już w domku Cytat:
Cytat:
Ja mam wizytę 31 lipca i pewnie ogarnę się dopiero dzień wczęsniej. A tak swoją drogą to też nie przypuszczałam, że to będzie taki kosmos... MISIA KOCHANA TRZYMAM KCIUKI ŻEBY WSZYSTKO USTĄPIŁO I ŻEBY CC NIE BYŁA POTRZEBNA
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa zacielam sie koszmarnie w palec,.... nożem
nie znosze tego bo bedzie sie goic miesiac. ale za to tz zrobil mi odjechana owsianke ![]() Cytat:
![]() tzn prywatnie i tak bede chodzic do mojej ginki ale na nfz ta zdecydowanie przypadla mi do gustu... a jak Twoja cukrzyca???
|
|
|
#206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no ja też szczerze mam nadzieje na KP ale kupiłam bo butelki i tak się przydadzą jak nie teraz to może później albo komuś później sprezentuje
|
||
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl u mnie na kolacje dziś była tortilla
![]() ![]() no więc tak, po zajęciach wsumie trochę się zdenerwowałam, a raczej może zestresowałam, bo jak Pani opowiadała nam o tych skurczach przepowiadających to mówiła, że one bolą, nic nie mówiła o samych skurczach bez bólu czyli te nasze twardnienia i jak spytałam ją o to później to powiedziała, że to jest "powikłanie ciąży, patologia ciąży, i że to nie jest normalne" pytała czy z rozwarciem mi to towarzyszy ale lekarz nic mi nie mówił, więc chyba nie, i pytała czy zalecił odpoczynek no to mówiłam, że tak i wsumie tyle, bo druga grupa już wchodziła.... tak dziwnie to zabrzmiało, patologia ciąży czy powikłanie ciąży ;/ a jeśli chodzi o temat "zwiastuny zbliżającego się porodu" to nic tam znów wiele nie powiedziała nowego. pierwsze co może się pojawić nawet 4 tyg przed terminem to opadnięcie brzucha, że dziecko niżej, że później słabiej się rusza, że naciska na pęcherz, że pojawia się uczucie pełności w pochwie, że taki jakby nacisk (ja to mam ) i widzę że Matal pięknie napisała na pierwszej stronie, nietypowe objawy, właśnie o tym mówiła pani, czyli o nagłym przypływie energii czyli tzw. syndromie wicia gniazda, ewentualnie o płaczliwości czyli jakby ze skrajności w skrajność, albo tak albo tak, o oczyszczaniu mówiła czyli biegunce, wymiotach nawet. Bóle głowy częstsze, czy przyspieszone bicie serca, kołatanie, ból pleców, aha jeszcze jakiś czas przed porodem będziemy miały wilczy apetyt (oczywiście nie każda z nas będzie miała wszystkie objawy, może mieć jeden, a może mieć kilka)Natomiast jeśli odejdą wody i są bezbarwne to w porządku, powoli można wziąć prysznic, przyszykować się zjeść i jechać do szpitala, natomiast jeśli są zabarwione to niezwłocznie jechać do szpitala, już ten prysznic nieważny, bo tutaj chodzi o to że to znaczy, że dziecko było albo ciągle jest niedotlenione i wydala tą pierwszą swoją kupkę którą normalnie robi po porodzie tzw. smułkę/smółkę i poprzez to niedotlenienie wydala ją w brzuchu i stąd zmieniony kolor wód.aha no jeszcze czop śluzowy, to też objaw, najlepiej żeby nie wypadł za wcześnie bo wtedy robi się jakby ujście do macicy i żeby nie złapać wtedy jakiejś bakterii bo może być zakażenie wewnątrzmaciczne które zagraża dziecku ale już nie wiem jak długo można być bez niegodużo tego było, nie wiem czy wszystko spamiętałam ale co wiem to napisałam Wam bo policzanka i ladan prosiły
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tancia ooo,wróciłaś do żywych! ![]() ![]() Tak w ogóle to witam w nowym wątku
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Utrzymuję cukry w normie, ale już tak nie szaleję z tą dietą, tzn nie jest aż tak rygorystyczna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

) czy ogólnie będzie raczej złożony? Kochana, nasza Zuzia będzie miała jeszcze mniej, bo 1,60x2m...
I światło nasze i tv i w ogóle wszystko... WAżne, że Wasza Lilunia będzie miała spokojny kącik do spania. A z tym fotelem, to może naprawdę nie trzeba go będzie rozkładać za bardzo?
Bo ja nie jestem taka wygimnastykowana
A z dzieckiem to w ogóle sobie nei wyobrażam... Ja się boję jak z mojego tradycyjnego fotela będę wstawać. :P

gratki, super ze sie udało!!

Ale choć troszkę domek ogarnąć muszę bo brudem zarosnę
Któraś chętna????

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i poprzez to niedotlenienie wydala ją w brzuchu i stąd zmieniony kolor wód.