Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 22:45   #271
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Agusia, a jak tam Maja ? może warto podjechać do szpitala żeby sprawdzili czy wszystko z Małą ok ? wiesz może czy stracilaś przytomność na długo ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:48   #272
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwi

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Inwersja, duże rozmiary szyje też firma Gorsenia - łódzka firma, mają sklep firmowy w Łodzi, na Strzelców Kaniowskich. Nie szyją jednak (chyba) staników do karmienia, ale może i tak kiedyś skorzystasz
tu ich strona:
http://www.gorsenia.pl/pl/Home
Wiem, miałam na sali szpitalnej jedna biusciasta.
Tam właśnie kupiłam w sobotę. W Saspolu jest salon sprzedaży.
Chciałam usztywniany, bo lepiej biust trzeba,zwłaszcza duży i lepiej miska wypełniona jest, ale też lipa, bo max do H szyją. Musiałam miękki wziąć,a że mam je już trochę wyciągnięte to tak trochę to mało estetycznie wygląda, ale cóż...

I zgadza się, nie szyją do karmienia.

Tak jak pisałam, na razie daje sobie spokój. Może niedługo przed terminem, jeśli zdążę to pójdę do Szyfoniery. W necie mają ofertę z Kris Line, więc może w sklepie też. Tak do ok 150 zł jeszcze wydam, więcej nie. Najwyżej kupię zwykly jak pisałam.
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Inwersjja, to ja właśnie teraz mam z KrisLine - wkurzają mnie fiszbiny, ale u mnie to standard I właśnie miseczkę JJ, chyba 80 albo 85, już nie wiem... Ogólnie jakościowo są ok.
Też chyba pozostanę przy zwykłych, zwykły może mi ściągną w większym rozmiarze jak coś do stacjonarnego sklepu...

Jak mam za Melisse w ciemno dać ok. 150 to chyba wolę w anglika zainwestować, juz neiwielka różnica w cenie... Będę uzywać jak przyjdą goście, a tak to sportowy i tyle chyba
Jak ja byłam to babki nie mogły ogarnąć ich strony do zamawiania, bo podobno akurat remanent był. A te dwa modele co w katalogu wydały mi się najlepsze i najbardziej miękkie, to akurat niedostępne były. Może jak tam przyjdę za miesiąc to już będzie to bardziej klarowne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-24 o 22:59
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:51   #273
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

lece spac. do juterka
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:56   #274
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcz

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wiem, miałam na sali szpitalnej jedna biusciasta. Tam właśnie kupiłam w sobotę. W Saspolu jest salon sprzedaży. Chciałam usztywniany, bo lepiej biust trzeba,zwłaszcza duży i lepiej miska wypełniona jest, ale też lipa, bo max do H szyją. Musiałam miękki wziąć,a że mam je już trochę wyciągnięte to tak trochę to mało estetycznie wygląda, ale cóż...

I zgadza się, nie szyją do karmienia. Tak jak pisałam, na razie daje sobie spokój. Może niedługo przed terminem, jeśli zdążę to pójdę do Szyfoniery. W necie mają ofertę z Kris Line, więc może w sklepie też. Tak do ok 150 zł jeszcze wydam, więcej nie. Najwyżej kupię zwykly jak pisałam.

Jak ja byłam to babki nie mogły ogarnąć ich strony do zamawiania, bo podobno akurat remanet był. A te dwa modele co w katalogu wydały mi się najlepsze i najbardziej miękkie, to akurat niedostępne były. Może jak tam przyjdę za miesiąc to już będzie to bardziej klarowne.

Tż mnie namawia na wycieczkę do stacjonarnych sklepów... nie wiem czy w tym tygodniu się wybiorę, bo jeszcze mi się póki co mieszczą cycusie ale jak będę miała newsy to dam Ci znać
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:58   #275
Natala84
Zakorzenienie

Inwersja, do H? ja na stronie Gorseni widzę nawet M o np tutaj:
http://www.gorsenia.pl/pl/KOLEKCJE?produkt=18138

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:04   #276
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Tż mnie namawia na wycieczkę do stacjonarnych sklepów... nie wiem czy w tym tygodniu się wybiorę, bo jeszcze mi się póki co mieszczą cycusie ale jak będę miała newsy to dam Ci znać
No mnie się już z bólu płakać chciało
i ciągle coś poprawiałam.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Inwersja, do H? ja na stronie Gorseni widzę nawet M o np tutaj:
http://www.gorsenia.pl/pl/KOLEKCJE?produkt=18138
Usztywniane do H. W usztywnianych jakoś mam to wszystko lepiej dopasowane,a w tym miękkim bardziej wiszą i nie jest tak ładnie miska wypełniona jak u tej Pani na zdjęciu.
Jak już teraz mam takie flaki to po karmieniu będę nimi podłogę zamiatać.

Ale ramiączka też muszę max do góry dać żeby trzymał biust w miarę, no i fiszbiny cisną :/

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-24 o 23:06
Stary 2013-07-24, 23:06   #277
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2

A Ty Inwersja usztywniane nosisz? O kurcze Ja też mam niefajne pod względem jęrdności i w ogole, ale dobry stanik nie musi być sztywny, jeśli tylko dobry materiał jest użyty... ale wiem,że to kwestia gustu pewnie
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:07   #278
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2

Dobranoc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:08   #279
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Byłam tak podenerwowana, że idąc na autobus płakałam i nawet nie czułam tego, że krew z nosa mi leci, połykałam ją razem ze łzami. Chciałam sobie usiąść na przystanku i więcej nie pamiętam, jakiś pan z panią mnie cucili i pytali czy dzwonić po pogotowie. Tata mnie odebrał, a mama poinformowała TŻ, bo nie szło się do niefo dodzwonić...
Kochana uważaj na siebieOdpoczywaj jak najwięcej nie denerwuj się tak i miej zawsze przy sobie parę złotych żebyś jak by co na bułkę miała!

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:13   #280
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

misia super wieści

badzia gratulacje

tassia duży Macius już

Asika dla Lenki

cotynato, ja byłam z brunatnym plamieniem ale na początku ciąży, najprawdopodobniej było to po przytulaniu, choć nie od razu po, ale pojechałam dostałam duphaston w razie w, i byłam spokojna, teraz bym sie wystraszyla i tez pojechala

co do obstawiania wag to ja obstawialam 3,5 kg ale po ostatniej wizycie raczej nie mam co marzyc;p

ale jak waga po mamusi a wzrost po tatusiu to by sie zgadzalo, bo ja 3750 a TZ mniej i krotszy byl, a maly ma o tydzien mlodsze dł nozek wiec pewnie dlugi nie bedzie
szykuje sie maly ludzik michelin czy jak to sie pisze

byłam dzisiaj z chrzesniakiem i przyszła tesciowa:P na spacerze, opiekowalam sie nim przez godzinke potem pyszne ciasto i dalej spacer, młody jest taki kochany eh pyta sie czy Dzidzius slyszy, jak je w brzuchu i czemu ma fioletowy pępek
teraz najlepsze
idziemy sobie koło sklepu LEGO a ten już podchodzi do szyby by pooglądać, mówimy mu, że zamknięte już bo jest późno, i po cichu zaczęłyśmy się śmiać, że na szczęście bo znając życie skońcyzło by się kupnem czegoś i małym bankrutem Młody to podsłyszał i mówi do teściówki "ja też się będę smiał jak ci sklep z butami zamkną'

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

chyb za dużo się nachodziłam bo znowu weszło mi coś w pośladek i boli
idę spać dobranoc

aha co do ciśnienia na dole, zawsze mam je jak sie przemecze, wlasnie po sprztaaniu, myciu podlog itd

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:15   #281
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
idziemy sobie koło sklepu LEGO a ten już podchodzi do szyby by pooglądać, mówimy mu, że zamknięte już bo jest późno, i po cichu zaczęłyśmy się śmiać, że na szczęście bo znając życie skońcyzło by się kupnem czegoś i małym bankrutem Młody to podsłyszał i mówi do teściówki "ja też się będę smiał jak ci sklep z butami zamkną'
Mały wymiata Ile latek ma???

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-24, 23:16   #282
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy I

Cytat:
A Ty Inwersja usztywniane nosisz? O kurcze Ja też mam niefajne pod względem jęrdności i w ogole, ale dobry stanik nie musi być sztywny, jeśli tylko dobry materiał jest użyty... ale wiem,że to kwestia gustu pewnie
Przed ciążą różne miałam, ale wtedy też mam wrażenie, że kształt ich był inny.
Ten co nam za mały,a był w ciąży kupowany jest usztywniany i biust lepiej się układa.
Trudno, jest jak jest. Pozostaje mi modlić się żeby po karmieniu wrócił dawny rozmiar, bo teraz to ani w staniku niewygodnie, ani bez.

W miękkim to mi ta koronka u góry odstaje tak. Na youtube babka co dopasowywała mówiła, że właśnie biusty po przejściach co straciły jędrność tak mają. Bo sam stanik dobrej jakości, moje wymiary zgadzają się z ich tabelą wymiarów przy tym rozmiarze,a jednak wykończenie koronki fruwa...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-24 o 23:33
Stary 2013-07-24, 23:18   #283
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Mały wymiata Ile latek ma???
6,5 on ma taki dziecinny glosik i lekko sepleni no poprostu nie moglam przestac sie smiac

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:18   #284
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka!

Lola chrześniak mistrzem ciętej riposty

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-07-24, 23:20   #285
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
6,5 on ma taki dziecinny glosik i lekko sepleni no poprostu nie moglam przestac sie smiac
Ja teraz nie mogę przestać się śmiać
A co dopiero jak bym była przy tym tak jak ty

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-24, 23:23   #286
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

byłam dzisiaj z chrzesniakiem i przyszła tesciowa:P na spacerze, opiekowalam sie nim przez godzinke potem pyszne ciasto i dalej spacer, młody jest taki kochany eh pyta sie czy Dzidzius slyszy, jak je w brzuchu i czemu ma fioletowy pępek
teraz najlepsze
hahahah świetny mały !! dobrze odpowiedział
Stary 2013-07-24, 23:27   #287
83monia
Zakorzenienie

a ja dzis sie namacalam ubranek dzieciecych bo sortowalam male ciuszki ktore mialam przechowane u mamy. Jest tego sporo ale i tak musze zobaczyc czy czegos nie dokupie

syn zgrzyta zebami przez sen, masakra!

poza tym jutro jade zobaczyc sie z babcia.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:27   #288
Larysa88
Zakorzenienie

marysia, tak z ciekawości i pewnie tęsknoty za Kielcami, w jakiej części czy tam osiedlu mieszkasz ?
ja mieszkałam trochę na samej Sienkiewicza obok tego Pana który gra w szachy co za nim jest rów/strumyczek i obok hmmm ścieżki która prowadzi do parku to w kamienicy tej po prawej od niego, balkon widać jak staniesz na przeciwko tej kamienicy i tego pana
a później na Zagórskiej tylko przy końcu bardziej, nowy blok 35 za skrzyżowaniem z Tarnowską
Stary 2013-07-24, 23:32   #289
misia332
Zakorzenienie

Wyspałam sie i teraz nie mogę.

Jeszcze te łydy mnie bolą... a gorąco mi strasznie i metka mnie gryzie.

Dziękujemy z bąblem za kciuki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:33   #290
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Byłam tak podenerwowana, że idąc na autobus płakałam i nawet nie czułam tego, że krew z nosa mi leci, połykałam ją razem ze łzami. Chciałam sobie usiąść na przystanku i więcej nie pamiętam, jakiś pan z panią mnie cucili i pytali czy dzwonić po pogotowie. Tata mnie odebrał, a mama poinformowała TŻ, bo nie szło się do niefo dodzwonić...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:35   #291
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przede wszystkim nie masz gdzie. Na swoim byś na pewno złapała ochotę i siły
to prawda...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
W Faktach był wywiad z Polką, pracownicą szpitala gdzie rodziła Kate. Podobno doprowadzenie jej do porządku i naturalnego pięknego wyglądu (fryzura, makijaż) zajęło 5 godzin
to już wiemy czemu tak super wyglądała
Stary 2013-07-24, 23:36   #292
papalinka83
Zakorzenienie

Chyba idę spać Dobranoc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:38   #293
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Policzanka miałam Ci napisać,że cudne zakupy, też się zastanawiałam nad tą sukienką w groszki

W Faktach był wywiad z Polką, pracownicą szpitala gdzie rodziła Kate. Podobno doprowadzenie jej do porządku i naturalnego pięknego wyglądu (fryzura, makijaż) zajęło 5 godzin

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Ale ty się musisz oszczędzać!
Yyyy dzieckiem by się lepiej zajęła , cycka dała czy potuliła a nie

Dżizas świat wariuje. Dobrze, że mnie nikt nie będzie męczył zaraz po mejkapami, lakierami do włosów i zdjęciami masowo.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:41   #294
ladanseuse14
Zakorzenienie

taaak mnie plecy bolą
Stary 2013-07-24, 23:43   #295
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
marysia, tak z ciekawości i pewnie tęsknoty za Kielcami, w jakiej części czy tam osiedlu mieszkasz ?
ja mieszkałam trochę na samej Sienkiewicza obok tego Pana który gra w szachy co za nim jest rów/strumyczek i obok hmmm ścieżki która prowadzi do parku to w kamienicy tej po prawej od niego, balkon widać jak staniesz na przeciwko tej kamienicy i tego pana
a później na Zagórskiej tylko przy końcu bardziej, nowy blok 35 za skrzyżowaniem z Tarnowską
no proszę.
Ja mieszkam w Słowiku (to już są obrzeża).
Pan dalej gra w szachy i ma się dobrze A koło ścieżki prowadzącej do parku wybudowali wieeelki apartamentowiec który reklamuje Piasek "Promenada Solna"
A Ciebie gdzie teraz wyniosło??? Długo mieszkałaś w Kielcach?

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-07-24 o 23:48
Stary 2013-07-24, 23:48   #296
rusałka_1
Zakorzenienie

Agusiu a jak się teraz czujesz? Byłaś w szpitalu?

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
taaak mnie plecy bolą
przybij piątkę, mnie też

Po dzisiejszych dyskusjach nt. koszul do karmienia zrobiłam właśnie zakupy na allegro

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:51   #297
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
to prawda...

to już wiemy czemu tak super wyglądała
Ja jej jednak współczuję. Weź i siedź po męczącym porodzie 5h i czekaj aż Cię uczeszą, umalują a później idź do ludzi uśmiechaj się do nich i gadaj z nimi... Nie chciała bym takiego życia

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-24, 23:52   #298
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Agusiu a jak się teraz czujesz? Byłaś w szpitalu?

przybij piątkę, mnie też

Po dzisiejszych dyskusjach nt. koszul do karmienia zrobiłam właśnie zakupy na allegro
pochwal sie co kupiłaś

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-07-24, 23:53   #299
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
no proszę.
Ja mieszkam w Słowiku (to już są obrzeża).
Pan dalej gra w szachy i ma się dobrze A koło ścieżki prowadzącej do parku wybudowali wieeelki apartamentowiec który reklamuje Piasek "Promenada Solna"
A Ciebie gdzie teraz wyniosło??? Długo mieszkałaś w Kielcach?
eh aż mi łzy w oczach stanęły bo wzięłam sobie ludzika google i pooglądałam właśnie pana grającego w szachy i teraz sobie trochę nim pochodzę, zajdę na Zagórską czy Żelazną bo pracowałam tam w Schleckerze

napewno w Kielcach się dużo pozmieniało, nie byłam tam już a pewnie 2,5 może 3 lata
a teraz jestem po prostu w mojej rodzinnej miejscowości, w Kielcach byłam bo moja miłość grała w Koronie ale poukładało się nam później inaczej, znaczy osobno.
a mieszkałam ze 2 lata
super wspominam ten czas i w ogóle to miasto, naprawdę bardzooo je lubiłam i podobało mi się strasznie i chciałabym tam mieszkać no ale cóż wyszło jak wyszło
Stary 2013-07-24, 23:58   #300
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
eh aż mi łzy w oczach stanęły bo wzięłam sobie ludzika google i pooglądałam właśnie pana grającego w szachy i teraz sobie trochę nim pochodzę, zajdę na Zagórską czy Żelazną bo pracowałam tam w Schleckerze

napewno w Kielcach się dużo pozmieniało, nie byłam tam już a pewnie 2,5 może 3 lata
a teraz jestem po prostu w mojej rodzinnej miejscowości, w Kielcach byłam bo moja miłość grała w Koronie ale poukładało się nam później inaczej, znaczy osobno.
a mieszkałam ze 2 lata
super wspominam ten czas i w ogóle to miasto, naprawdę bardzooo je lubiłam i podobało mi się strasznie i chciałabym tam mieszkać no ale cóż wyszło jak wyszło
Miasto zmienia się bardzo Dużo przebudowują-Rynek jest całkiem odmieniony przed Katedra też się pozmieniało.
Powiem Ci że ja też lubię to miasto i nie chciała bym się z niego wynosić.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości