|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() Cytat:
My chyba mamy podobnie (mniej ciepłego, więcej przystawek) - płacimy 150zł/os. Chociaż u nas impreza 8h, więc jak teraz myślę, to nie wiem czy ludzie to przejedzą. Mamy w cenie: 3 dania ciepłe: Obiad: rosół, kieszonki wieprzowe faszerowane ogórkiem i boczkiem podane z sosem pieczeniowym, kluski śląskie, bukiet surówek; deser: lody z musem owocowym. II danie: strogonow z ciepłymi bułeczkami III danie: barszcz czerwony z krokiecikami Przystawki zimne: Sałatka brokułowa Sałatka z kurczakiem Półmiski warzyw i marynat Rolada z łososiem Schab pieczony ze śliwką Pasztet pieczony Grillowane płatki z kurczaka Deska serów Jajka faszerowane pieczarkami ze szczypiorkiem Pieczywo, masło Owoce, tort i inne słodkości (mini ptysie, mini eklerki, mini babeczki owocowe i czekoladowe, sernik i jabłecznik Soki: jabłko, pomarańcza, grapfruit, woda gazowana i nie gazowana. kawa, herbaty - bez ograniczeń. Dodatkowo w cenie: pokrowce, draperie, sezonowe kwiaty (aranżacja do ustalenia). We własnym zakresie kupujemy zatem tylko napoje gazowane oraz alko. Co myślicie??
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-07-24 o 22:30 |
||
|
|
|
#1382 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny kocham Was godzina minela i prawie 20 polubien
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4194310 9]dziewczyny kocham Was godzina minela i prawie 20 polubien
[/QUOTE]bo w PM jest moc!
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze dlatego ze zawsze lepiej mi to podchodzi niz wodniste dania
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4194310 9]dziewczyny kocham Was godzina minela i prawie 20 polubien
[/QUOTE]za te wszystkie Twoje nieocenione rady
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za sugestię, zapiszę sobie.
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne przystawki i te słodkości super![]() ja sobie mysle, ze chyba mamy za duzo tych ciepłych dań, ale chyba juz głupio wybrzydzać, bo i tak mamy świetną cene:P porozdajemy po gościach najwyżej, trudno:P |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 |
|
Konto usunięte
|
<3 u
|
|
|
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
Hej późnym wieczorem
swiat_katarzyny sala przepiękna!!! myha618 pracujesz niedaleko tam gdzie mieszkam ![]() Powiedz mi ile może kosztować bukiet kulka z samych goździków, w kolorach pastelowych - pudrowe róże albo brzoskwinie.. taki jak na blogu masz. I jak moze sie oscylować cena bukeitu z róży angielskiej i piwonii. Z góry dziękuję, jesteś naszą chodzącą encyklopedią wiedzy !! ![]() say-hello wszystko musi się ułóżyć, trzymam mocno kciuki! Zapłaciłam zaliczkę na barmanów na wesele Wiec chyba w sumie nie wiem co mi zostalo do zarezerwowania
|
#1390 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
I ja na przykład cieszę się, jak ktoś, z kim może nie mamy częstych kontaktów przyjedzie na naszą uroczystość, bo ja traktuję wesele jako dobro wspólne - wspaniała okazja, aby spotkać się w dużym gronie z radosnego powodu ![]() Co innego jeśli ich nie lubisz/z kimś się pokłóciłaś/masz niemiłe wspomnienia.
|
|
|
#1391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
piwonia to tez kolo tego ale to jest bardzo zalezne od tego jaka na gieldzie bedzie, w zeszlym rku miala kiepskie liscie ale byla dosc tania (nawet 1 zl za sztuke) a w tym bylo srednio i nie zeszla ponizej 3-5 zl za sztuke.
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda jedną z nich był grill (koło 23:00) - ludzie się tam objedli na maksa, różnorodnie i przepysznie było, to później koło 3 było ostatnie danie ciepłe i mało kto jadł. wiadomo, gdzieś jakaś przystawka wpadła, do tego lato - na prawdę ciepła noc i nie bardzo chciało się jeść. może jedno z nich zamienicie na dodatkowe przystawki. jak zostawicie 4 to uważam, że i tak będzie FULL!
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę sobie, piję (już) zimną herbate, oglądam rowery na allegro bo dalej sie nie zdecydowałam a tż nalega abym się określiła
![]() może któraś z Was doradzi jakiś fajny rowerek? ![]() Tżt uparł się, żebym wzięła sobie damkę na cienkich oponach, lekka i wygodna. Na cienkie opony jestem w stanie się zgodzić ale damka.. ![]() Od zawsze wolałam jazde na męskiej rurze ( kurde jak to brzmi ) .Jutro jade do siostry, ona ma damkę właśnie na cienkich oponach, mam sie przejechać i stwierdzic czy sie skusze. Macie jakieś propozycje ? Jakie Wy macie rowery ?
|
|
#1395 | ||
|
Zadomowienie
|
bierz
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4194226 7]chcialabys zeby to bylo takie zwarte>? taka kuleczka to ja mysle ze w gabce zrobiona to ok 70-80 zl[/QUOTE] kurcze drogo.... myslałam że zamkne się w 60.... ![]() mamy około 12 stołów okraglych i na każdym wymarzyłam sobie coś takiego Cytat:
Cytat:
na moim weselu też będa ciotki i kuzynostwo ktorych nie widzialam ładnych pare lat i traktuje wesele jako okazje do spotkania się całej rodziny... my na codzien utrzymujemy kontakt tylko z najbliższymi, którzy zcesto nawet nie są z nami spokrewnieni... np.: ciocia dla mnie to koleżanka mojej mamy itp, ale to nie oznacza, ze wlasnej rodziny nie chce na weselu bo np.: 2 lata się z nimi nie widzialam. ja rozumiem, że każdy ma swoje życie i swoje tempo życia i nie zawsze trzeba spotykać się raz w miesiącu aby te więzi przetrwały.
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4194329 2]gozdziki to 120-140 zl
piwonia to tez kolo tego ale to jest bardzo zalezne od tego jaka na gieldzie bedzie, w zeszlym rku miala kiepskie liscie ale byla dosc tania (nawet 1 zl za sztuke) a w tym bylo srednio i nie zeszla ponizej 3-5 zl za sztuke.[/QUOTE]A jak myślisz z czym połaczyć różę angielksą? Można z piwonią i goździka tez? czy nie abrdzo?
|
#1397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też uwielbiam planować szukam teraz jakiś przewodników bo Budapeszcie i Bratysławie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i ja
|
||||
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego gdzie będziesz jeździć. My z TŻ jesteśmy zdecydowanie terenowi - mimo, że po mieście też jeździmy (nie mamy wyjscia, mieszkamy w centrum więc jakoś trzeba wyjechać ) to uwielbiamy jeździć po lasach, górkach, korzeniach i innych wertepach. Lubię damki, mogłabym mieć, ale jako drugi rower to pojechania do pracy czy na małe zakupki. Na co dzień, na nasze wypady wieczorne, rowerowe i spore trasy, zdecydowanie rower terenowy. Mam taki: http://www.bikekatalog.pl/2010//rowe...ightline.2.DX/ i jestem bardzoooooo zadowolona, mam wrażenie, że odwala za mnie cześć roboty.
|
|
|
#1400 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój jeden z upatrzonych to ten http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=897
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała miejski rower, bo terenowy to mam
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokazałam Twój rower TŻ i: Rama: najlepiej aluminiowa (lżejsza, co ważne głównie dla kobiety). Ja właśnie taką mam i nie mam problemy z wniesieniem roweru na drugie piętro jedną ręką, czy podciągnięcie go przy wysokich krawężnikach lub innych nawet sporych podwyższeniach. Przedni amortyzator: na pewno nie kupuj ZOOM ( drobne elementy mogą być np. kierownica, albo rura pod siodłowa, ale nie amortyzator - kiepskie są). Szukaj: RST, ROCKSHOX, SR SUNTOR, XCR. Dodatkowe detale: Hamulce: zdecydowanie lepiej jak są tarczowe Pedały: metalowe Most kierownicy: ważne, by był solidny, by kierownica była stabilna i wytrzymała. Oczywiście wszystko to powyżej wpływa na cenę, ale jest dość ważne i jeśli chcesz jeździć sporo na pewno odczujesz, że jeździ Ci się wygodnie.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-07-24 o 23:24 |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziękuj i jemu ![]() bedzie problem bo powiedzialam tżtowi ze max 800 zł może wydać ![]() i tak dużo wolałabym jakis prezent do 100 zl a reszta niech pojdzie na konto na weselicho ![]() ale skoro siętak uparł że musze miec rower noto juz wybiore skoro tak nalega mi sie przyda bo jezdze czesto tylko ze na takim juz rozwalającym sie ![]() a mój tżt wlasnie tez powiedzial ze z moich rowerow stojacych w garazu zmontuje sobie jeden ale porządny ( rowerów w sumie mam 5 popsutych, tzn w jednym np zepsute pedała, w drugim krzywe koła, w trzecim przerzutki.. ) . To niech on sobie zmontuje z każdego po trochu i zrobi sobie porządny ![]() może Twój tż zerknąć na ten : http://allegro.pl/28-markowy-cross-s...409536532.html ? bo ja to najmniej wiem z tych opisów ![]() http://allegro.pl/aluminiowy-spartac...403082103.html http://allegro.pl/rower-arkus-cross-...373065367.html
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-07-24 o 23:53 |
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć ;*
say-hello Tulę Cię ![]() ijaa , Verunka Po ostatnim weselu twierdzę, że 3 dania ciepłe spokojnie wystarczą... Ja już po 3 daniu nie miałam siły jeść!!! TŻ też nie... a uwierzcie, że je za trzech... :x więc nie wiem jak u mnie ludzie zjedzą tyle dań! ![]() u nas płacimy 125zł za osobę i mamy w cenie: (jeszcze nie ustalalismy dokładnego menu) -5 dań gorących ![]() -10 przystawek - napoje zimne (Pepsi, Mirinda, 7Up) + kawa, herbata + soki - pieczywo (w tym chlebek na powitanie) gratis pokój dla Młodych, ale to chyba teraz wszędzie tak jest... dodatkowo: dekoracja stołów (sztuczne kwiaty+ świece), pokrowce dla Młodych i świadków, obsługa: 3 kelnerki Ani to dużo ani to mało...ale chyba najgorzej nie jest. ciasto,tort, alkohol i owoce we własnym zakresie dołącze ten candy bar no i oczywiście wiejski (sami robimy kiełbasę, smalec i ogórki więc to nie problem) korkowego nie ma, nasza sprawa ile alkoholu i ile bimbru. Jak u Was z jedzeniem po weselu? U nas wszystko można po weselu zabrać.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-07-25 o 01:29 |
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Apropo to nie mogę usnac i się mecze :-( koleżanka mi napisala że ma skurcze, chyba zaczyna ssie rodzic jej dzidzius to chociaż ja wspierał trochę :-D a mój tz mi chrwpie za uchem, a ja nie mogę spać, ale to ból :@ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Hej
![]() Jeśli chodzi o rower to ja mam górala,na komunię go dostałam Komunię miałam 14 lat temu, a rower nadal sprawny Ale ją bardzo mało na nim jeździłam. Teraz jest bardziej eksploatowany, bo C. nim fo peCh jeździ, bo w jego rowerze coś sie zaczyna psuć.U nas po weselu pozostałe jedzenie mozna zabrać, także luzik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
Tez mam rower od komunii i jeszcze jeżdzi, nawet dętki w nim nie zmieniałam xDD My tez mozemy wziąść jedzenie po weselu ![]() Witam się w ten piękny poranek ))
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
O kurcze, jakie błędy zrobiłam w poprzednim poscie
Chodziło mi o to, że C. nim do pracy jeździ. Ane3kaa, w moim też nic nie bylo wymieniane. Jedynie hamulec tylni nie chciał odskakiwac, więc C. coś tam przy nim pogrzebał i jest ok ![]() Dziś do nas przyjeżdża mój tata z partnerką i może też z babcią (nie chce przyjechać, nie wiem czemu...). Zobaczymy jak Kropka na nich zareaguje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

) 

pewnie przeoczyłam..
15:00
wolałabym jakis prezent do 100 zl a reszta niech pojdzie na konto na weselicho