|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Dziekuje kochane!!
Pokoik jest naprawde malutki ,po rozlozeniu fotela juz wogole nie ma miejsca.No ale wazne ze Lilka ma swoj kacik. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Poli prześliczny pokoik
Jo -asiek ![]() Agusia mam nadzieję ze się dogadacie bo czas leci szybko |
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
mi koleżanki, które już mają maluszki mówiły, żeby walczyć o KP bez pomocy laktatora bo on inaczej "ciągnie" niż dzidzia
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest tak,że główkę ma w terminie, nogi przeważnie 9-10 dni starsze (jakoś na termin cc), a brzuszek ma jakieś 1,5 tygodnia mniejszy (na 1 października ostatnio wyszedł).Także dziwne ma wymiary ![]() Cytat:
![]() Widzę,że jest tam kanapa więc na niej mogłabyś karmić?
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra mykam ściagnąć chłopaków z łóżka...Adiemu zrobić inhalacje i śnaidanie i zacząć organizować dzień i obiad ....moja mami ma 28 .07 urodziny -50lat konczy....macie pomysł na prezent
Brat widzę ze albo zapomniał albo liczy na siostry bo 25-28 lipca siedzi w bieszczadach, siostra nic nie wspomina...wczesniej mówiłyśmy o zafundowaniu jej wizyty u kosmetyczki lub dobrego fryzjea i o torcie że poprosze teściową zeby mi upiekła ale nikt nic nie mówi to stwierdziłam ze na chama nie będe nikomu nic organizować i jak już to sama od siebie zrobie ten tort tymbardziej ze wiem ze tesciowa mi nie odmówi ale też wiem że nie ma zbytnio czasu teraz |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana już po śniadanku. Właśnie wstawiłam pranie. Dziś tylko popakuję swoje ciuchy. Mam sporo do wyrzucenia m.in. rozmiary 34 i 36
kiedy to było. No ale nie zostawiam ich, bo moda się zmienia i jakby co to kupię nowe jak wrócę do wymarzonej wagi Dziewczyny z okolic Krakowa, znacie jakąś rodzinę z małymi dziećmi, której jest ciężko? Mam po Kamilu dużo ciuchów w rozm od 128-160, oraz buty od 34. Chętnie wszystko oddam
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
coś ostatnio nie miałam weny na pisanie i wzięłam się za porządki w domu - syndrom wicia gniazda mi się włączył a tu już nowy wątek i tyle nadrabiania ale - lubię to i się zabieram za czytanie, tym bardziej, że dzisiaj nie robię nicale powiem Wam, że wczoraj weszłam do Smyka i poczułam się dyskryminowana. Nie macie wrażenia, że dla dziewczynek jest dużo większy wybór? Chciałam załapać się na jakiś kombinezon z przeceny i jak weszłam tak dla dziewczynek cały wieszak, a dla chłopca ani jednego! Powiedziałam TZ że nie wyjdę bez kombinezonu i ma coś wymyślić bo nie będę w sezonie płaciła 200 pln biorąc pod uwagę, że to raptem na 1 zimę Małż stanął na wysokości zadania i ekspedientka przytargała nam z magazynu kilka ostatnich przecenionych sztuk. Wyboru nie było i powiem szczerze, że nie powaliły mnie,ale kupiłam 2 - jeden jesienny r.62 i jeden zimowy r.68 i łącznie zapłaciłam stówkę, więc nie jest źle. Ale wystawiona już była nowa kolekcja, chyba taka jesienna - śliczna tylko tak się przyzwyczaiłam do wyprzedaży, że ceny wydawały mi się kosmiczne. Jest mega kolorowa, więc, jak ktoś nie myśli o kasie - polecam ![]() Mi się włączył "żydek" jak zrobiłam sobie szablon domowego budżetu z moim 80% wynagrodzeniem na macierzyńskim... aż zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno chcę tych 12 miesięcy wykorzystać ![]() |
|
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje To jest ten fotel o ktorym ciagle mowa ze jak go sie rozlozy to nie ma dostepu do łózeczka..
|
|
|
|
|
#370 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() agusia cieszę się, ze rozmawiałaś z małżem dbaj o siebie!Cytat:
trzeba świętować Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mój póki co po tacie, ale może jeszcze brzuszek urośnie i będzie bardziej jak mamusia Cytat:
żadna kasa mi nie wynagrodzi pierwszych słów, kroczków itd.
|
|
#372 |
|
BAN stały
|
Figulina987 zgadzam się, dla dziewczynek jest o wiele więcej rzeczy
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Wkurzam się, bo mam tylko jedne spodenki z panelem ciążowym, które są akurat w praniu. A pozostałe to rybaczki i muszę do nich pas ciążowy nosić |
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam na nowym wątku
jeszcze tamten muszę nadrobić. ostatnio nie nadążam, bo mało tu siedzę, ale w miarę jestem na bieżąco ![]() Wczoraj byłam na wizycie. Ogólnie jest ok. Pozamykana na 4 spusty ufff ale mam infekcję dróg moczowych :/ i nieciekawie to wygląda. Podejrzewa, że piasek z nerek schodzi ale dziwne, bo nic mnie nie boli i nigdy nie miałam problemu z nerami wyszło z wyników, że mam w moczu różne dziwne rzeczy, leukocyty, bakterie no i krwinki czerwone dostałam antybiotyk no i za 5 dni kontrol. Mam nadzieje, że pomoże ![]() Drugi problem, chociaż lekarka mówiła, żeby jeszcze nie panikować, że malutka ułożona jest miednicowo dupcią w dół :/ i niby jeszcze jest czas na przewrotkę, ale mam macicę dwurożną i główkę niunia trzyma w jednym rogu i nie ma dużo miejsca na kopyrtki :/ bałam się zapytać, ale takie ułożenie skutkuje cc??? Na spinanie się brzucha zaleciła więcej leżeć i dużo magnezu. Im więcej chodzę tym macica bardziej pracuje i wtedy się stawia. Tak już będzie do końca. Szyjkę mam ok, więc żadnych leków nie potrzebuję no oprócz luteiny. No i tyle. Lekarka nie chciała mi sprawdzić wagi małej no ale za 3 tyg. mam nadzieje to zrobi :/ nóżkę tylko zmierzyła. Buzinki znowu nie chciała pokazać, a i płeć ciężko było potwierdzić, ale nic nie dyndało. Coraz gorszy obraz na usg. Proszę mi wpisać kolejną wizytę 15 sierpnia o 18:30! Byłam wczoraj w Jysk i kupiłam do komody takie przegródki materiałowo tekturowe. Podobne do tych z Ikei, której u mnie nie ma niestety. Polecam, bo jest wyprzedaż, a są bardzo fajne. Ok. 12zł za 3 przegródki. W rossku kupiłam oliwkę Babydream, bo jest teraz w promocji za 5zł z groszami ważność do 11.2015, więc powinniśmy zużyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Próbowałam znaleźć coś tańszego, ale nic mi się do końca nie podobało. Cytat:
Cytat:
Nie przemęczaj się dziś i jak jakościowo? Jaki rozmiar sobie wzięłaś? Ja się wahałam między s a m, wzięłam m ze względu na wzrost. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też chciałam upolować kombinezon na wyprzedażach, ale właśnie nic nie było na wieszakach W którym smyku się tak obkupiłaś?
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to już dawno zapomniałam o magisterce...w 2014 minie 10 lat od obrony
|
|
#376 | ||||
|
Zadomowienie
|
"Przeleciałam" stary wątek.....
vea7 - gratuluję udanej wiyty i wagi synka super, że wszystko w porządku!Makrela w kapeluszu - 3mam mocno kciuki za Was!!! Wszystko będzie dobrze! Madziuchna27 - prześliczne te łóżeczko!!!! ![]() 87czarna - mam nadzieję, że ospa Cię ominie Chyba nie ma zasady co do zarażania. Mój siostrzeniec mnie zaraził tym paskudztwem zanim jeszcze u niego wyszło, a reszta rodziny (brat, siostra, kórzy nie przechodzili ospy) obeszli się bez ![]() ladanseuse14 - za kolejny tydzień!bajka - super, że wszystko dobrze! ![]() misia332 - Cieszę się, że maluszek zdrowy i Ty masz się coraz lepiej! 3mam za Was mocno kciuki! Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką! agusiamaskota - czytałam z niedowierzaniem... brak słów... ![]() W nowym też już jestem bieżąco Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super, że Maciuś zdrowiutki i ma już taką ładną wagę!Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też już chcę urządzić pokoik...no nic, jeszcze trochę
|
|
#378 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Myślę, że głupawka może być solidna ![]() Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Matall, wyładuj się na tż jak zasłużył, nie duś negatywnych emocji w sobie, bo to się obraca przeciwko Tobie i karasz samą siebie za jego grzechy ![]() Jak najszybciej wywal mu co Ci leży na wątrobie!
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wystarczy tak jak jest na zdjęciu?Cytat:
Hmm mi przychodzi do głowy jedynie,że ona mogłaby być taka po T. Bo ona jest niższa niż my wszyscy i jak na swój wiek ma dobrą figurę (chociaż moja mama też ma fajną,ale jest wysoka więc już nie tak drobna). I siostra męża też jest niższa i drobna. Tylko lekarka przewiduje,że Natala będzie długa, więc już w ogóle by się pomieszało. Ja bym wolała,żeby miała do tych 55 cm
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poli pokoik śliczny. Joasiek gratulacje. Agusia mam nadzieję, że się dogadacie. Ale miałam ciężką noc, nie mogłam spać, teraz był obchód i pan doktor zapytał czy chce iść dzisiaj do domu, że tak ładnie wygladam. Heh, wstałam i wymyłam włosy, przebrałam się w nowe szmatki i zrobiłam lekki make up. O 12 ma sprawdzić wyniki i może nas puści. A u nas dzidzia wychodzi zawsze, że nogi ma starsze o 10 dni, głowe też, i brzuszek o prawie 2 tygodnie.
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak te nowe kolekcje zawsze są wypaśne motylek a moja Natalka miała zawsze typowo dziewczęce ciuszki Sporo różu choć nie do zrzygania i nie takiego żarówiastego Dużo kokardek,falbanek ![]() LaLoca trzymam kciuki żeby maleńka się pięknie odwróciła główką w dół Wybierzesz antybiotyk i infekcja zniknie |
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl u nas moja mama chuda i małą-164cm i teściowa też chuda i mała, mój tata i teść brzuszki
wzrost średni, no ja jestem taka średnia no i mam 173cm, małż budowa atletyczna wyćwiczona bo inaczej byłby oświęcim oby poszedł Miki w tatę ![]() w ogóle nie wiem co ja sobie do łba wbiłam i czasem jak myślę o Tobie Motyl to, że masz na imię Natalia jakoś mi tak pasuje, a za chwilę mi sie przypomina, że Ty jesteś Ania, a mała będzie Natalka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-25 o 09:30 |
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest niepisana zasada ze Maluch ma byc zdrowy, wazyc co najmniej 2 kg, umiec sam jesc. Na poczatku beda Lilce podawac mikroskopijne ilosci mleka Mamy zaczyna sie od 2 ml 4 razy dziennie a tak to zywia ja poprzez kroplowki. jak bedzie dobrze trawic beda stopniowo zwiekszac ilosc mamusiowego mleka i odstawiac kroplowki. Wszystko zalezy w jakim stanie byla Malutka. A ktory to byl tydzien ciazy? Na pewno czeka ich wiele badan i stresow to jest nieuniknione. Niech sie dopomina ile wlezie o kangurowanie a potem o karmienie piersia. Jak macie z nia kontakt to moge podac do siebie nr jakby miala jakies pytanka. Co do radzenia sobie no momentami jest ciezko, nam sie przytrafilo sporo problemow wczesniaczych takze sa dni kiedy 3 wizyty w tyg mamy. Generalnie mielismy bardzo bardzo duzo szczescia i Mala naprawde sie super rozwija. Mimo iz miala i zapalenie pluc i bezdechy, anemie, i podejrzenie uszkodzenia mozgu itd. Na wszystko trzeba czasu.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mimo wszystko z rocznego będę korzystać, za te 20% różnicy w wynagrodzeniu na pewno nie znajdę niani której nie bałabym się powierzyć półrocznego maluszka
|
|
|
|
#386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
takie historie dają dużo optymizmu
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sprawdzałam i wszystkie rodziny są już obdarowane. Z tego co się orientuję, to uboga rodzina nie będzie prosiła o pomoc i w takim wypadku nieocenieni są sąsiedzi, znajomi.
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
dobra małż za godzinę wstanie, idę coś zjeść
a później gdzieś pognamy pewnie
|
#389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś w tym jest, że więcej rzeczy dla dziewczynej jest...ostatnio w Pepco kupowałam pieluchy flanelowe i była tylko jedna zielona, a chyba z 10 szt różowych. Wzięłam tą zieloną i jedną różową - no trudno. Ja na razie idę na 100% urlop, a potem za pół roku zobaczę, jak będzie wyglądać nasza sytuacja finansowa. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro czeka mnie znowu podejście do glukozy
Chyba wszystkie już to mają za sobą oprócz mnie...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

ja właśnie szukam insporacji na urządzenie pokoju córeczki. Też mebelki będą białe ale jeszcze nie wiec co na ściany wymyślić 

bo ona miała wczoraj to 3 genetyczne chyba
)
kiedy to było. No ale nie zostawiam ich, bo moda się zmienia i jakby co to kupię nowe
jak wrócę do wymarzonej wagi
Dziewczyny z okolic Krakowa, znacie jakąś rodzinę z małymi dziećmi, której jest ciężko? Mam po Kamilu dużo ciuchów w rozm od 128-160, oraz buty od 34. Chętnie wszystko oddam

tylko tak się przyzwyczaiłam do wyprzedaży, że ceny wydawały mi się kosmiczne. Jest mega kolorowa, więc, jak ktoś nie myśli o kasie - polecam
dbaj o siebie!

wyszło z wyników, że mam w moczu różne dziwne rzeczy, leukocyty, bakterie no i krwinki czerwone 
ważność do 11.2015, więc powinniśmy zużyć 
[....]
W którym smyku się tak obkupiłaś?
Chyba nie ma zasady co do zarażania. Mój siostrzeniec mnie zaraził tym paskudztwem zanim jeszcze u niego wyszło, a reszta rodziny (brat, siostra, kórzy nie przechodzili ospy) obeszli się bez