|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
ale pewnie w dzień odeśpimy ![]() Możecie polecić jakiś fajny pamiątkowy album na zdjęcia. Myślałam by kupić taki http://allegro.pl/album-mojego-dziec...419975097.html ale mało zdjęć pokazali jego Jeszcze myślałam by dla chrzestnych kupić mały album z max 20 fotami z chrzcin jako prezent i pamiątkę. |
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w towarzystwie zawsze większa motywacja do ćwiczeń ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale noc! mały nie chciał dziś spać w łóżeczku, znów zdzierał to swoje gardło aż wylądował u nas w łóżku i spał z nami. a teraz śpi jak aniołek w swoim łóżeczku, i się zastanawiam co będzie wieczorem
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Ja dostalam album od siostry ale taki ogolny pierwszy spacer, kapiel, chrzest itp. Starszego mam i pozniej juz nie wypelnialam .... Ciekaee czy ten zaczne wogole heee
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny chustujace glupie pytanie mam kupilam nosidelko baby bjorn, jest superowe i mysle na spacerki w dolinki w Zakopanym czy na szybko do sklepu super, tylko mamy lato i sie zastanawiam na glowe kapelusik, moge posmarowac raczki i nozki 50tka ale czy taki malucb koze byc w ogole na sloncu mimo filtrow godzine czy dwie? Jak wy robicie? Bo ja to go w te upaly nawet na spacery nie ciagne tylko rano i po poludniu siedzimy w ogrodku i sie bujamy na hustawce
|
|
|
#3757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nakręcaj się niepotrzebnie. zapytać możesz, ale mysle, ze Julcia jest jeszcze malutka i jej układ nerwowy dopiero się rozwija, wiec ma prawo nie radzic sobie z wszystkimi mięśniami ![]() Cytat:
![]() za nami ciezka noc mala przez sen zakrztusiła się wlasna slina. taka na polspiaca nie bardzo wiedziała jak sobie pomoc, wiec co przeszliśmy to nasze nie wiem czy to nasza wyobraznia, ale oboje juz widzieliśmy sine usteczka. w takiej panice człowiek naprawdę nie wie co robic. w glowie "dzwon po karetke", ale adrenalina szaleje i podpowiada jakies kolejne działania...ehhh w końcu wyleciało jej to z buzi, biedna obudzila się i nie wiedziała o co chodzi, wiec przerazona zaczela krzyczeć i wzywac pomoc trochę spozniony refleks ma ta nasza dziewczyna! hehe. dostala cycusia i już spokojna poszla spac. a my juz mielismy nocke z glowy dawno się tak nie balam.oczywiście jak już ochlonelismy tz mi zrobil wykład, ze to pewnie przez szczepienie, ze chce ja szczepic jakimś gownem na rota, pneumo i inne cuda i ze on już malej na nic nie będzie szczepil, bo dostanie zawalu a ja już nie wiem czy to jakiś poszczepienny objaw czy zbieg okoliczności i po prostu za dużo sliny zebralo jej się w buzi...w każdym razie jeszcze bardziej zaczynam bac się szczepien ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() spróbuj na tinypic.com dobrze, ze Humb odswiezyla Twój post, bo przegapiłabym link. |
||||
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#3760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kremem smaruję tylko jak idziemy na spacer z wózkiem a ma samo body bo czasem to słońce na niego pada niestety
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli, współczuje nerwów
na szczęście wszystko dobrze. a powiedz mi, spałaś i Cię to obudziło czy miałaś Nelusię obok? bo ja się właśnie boję jak Przemka odkładamy na noc, zaglądam do niego średnio co kwadrans zanim się położymy spać z nim w pokoju ale jakby co to przy otwartych oknach nie usłyszę
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli współczuję
na szczęście wszystko dobrze się skończyło ale nie sądzę aby to miało jakiś związek ze szczepieniem...
|
|
|
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli współczuję tego stersu, wiem co czułaś, mi mały też się raz tak zakrztusił że kilka sekund nie oddychał a dla mnie to była wieczność, dopiero jak go dałam na brzuch, poklepałam i wypluł mleko- ocknął się i rozpłakał a ja z nim
![]() muszę wprowadzić naukę samodzielnego zasypiania, bo z tym jest tragedia, najpierw go przyzwyczaiłam do cycka, zaśnie jest ok ale jak sie przebudzi po 5 min to ryk bo on chce pomemlać, teraz nauczył się zasypiać jak go kołysze na kolanach, ładnie zaśnie i płacz bo sam nie potrafi zasnąć, oczywiście to moja wina, bo w łóżeczku może spal kilka razy a tak zawsze z nami się przytula, chcę spróbować metody tracy hogg tylko nie wiem czy wytrzymam to nerwowo mąż zły, bo małego trzeba bujać, nosić itp bo inaczej nie zaśnie
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a slina tez czesto sie krztusi ale dwlikatnie i radzi sobie .. Podobno w tym wieku dzieci maja nadprodukcje sliny i zapiminaja ze trzeba ja lykac...
|
|
#3767 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
my mieliśmy podobną sytuację jak Adi miał 2 tygodnie, zakrztusił się ulewając, dwie noce po tym nie mogłam spać i do dziś czasami zaglądam do niego patrząc czy oddycha |
|
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
a potem konsekwentnie do łóżeczka, ha łatwo się piszę gorzej będzie z wykonaniem, a starszego tez uczyłaś zasypiania czy sam wiedzieła że łóżeczko jest od spania?
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja tylko na momencik ,bo Młody jadł o 8 i przed chwilą wybudził się z krótkiej drzemki na pewno będzie za chwilę głodny![]() diabli- współczuję nocnej sytuacji lecę do Małego ![]() a co do spania to odkąd Mały nie ma takich kolek jak wcześniej zasypia spokojnie sam w łóżeczku
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() Do dzisiaj ulozony jest hii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Wtajemniczenie
|
Was to tez kiedys czeka
![]() pocieszajace jest to,ze taki maluch sie nie przyzwyczaja i na poczatku mozesz bezkarnie np spac z dzidziusiem w swoim łózku
|
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli, tyle że my jeszcze wizyty po urodzeniu u lekarza nie mieliśmy.Ale zobaczymy... pójdę najwyżej w pon. Współczuję tej stresujące sytuacji... Bo moja ma la jak się zanosi to zawału już dostaję. A usłyszeliście ją czy jak??
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz racje, słonko może świecić i być 20 stopni i wtedy już nosidło/chusta jak najbardziej, ale wtedy i cienkie ubranko nie przeszkadza a na głowe kapelutek/czapeczka. Diabli współczuję przejść nocnych. Na szczęście wszyscy sobie świetnie poradziliście Cytat:
![]() U nas usypianie w łóżeczku wygląda tak (własnie jesteśmy w trakcie): układam Sofię w łóżeczku, daję smoka - jak zassie i przymyka oczka to dobry znak, szukamy wygodnej pozycji (czasem na pleckach, czasem na boczku)i przykrywam jej twarz delikatnie tetrą. Pogłaszczę chwilę, poszuszam i wychodzę. Czasem muszę do niej wrócić kilka razy bo a to smok wypadnie, a to widzę, że chce się przekręcić, albo po prostu potrzebuje jeszcze trochę dopieszczenia. Rezygnuję z usypiania tą metodą tylko jak się rozwyje syrena ![]() W nocy to nawet lepiej wychodzi bo nawet jak mała się rozbudzi przy cycu to potem spokojnie leży aż zaśnie. Ale są też takie sytuacje jak wczoraj w nocy: spała od 18 do 24 ( w między czasie nakarmiona na śpiocha) no i jak już po tej 24 zjadła to była taka wyspana, że chciała się bawić - gruchała, śmiała się, a matka chce spać No i po 3 kursach między łóżeczkiem a naszym łóżkiem dałam za wygraną i wzięłam ją do nas, żeby nie musieć wstawać tylko po to by smoka z powrotem do buźki włożyć
|
||
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
nasz od początku usypia sam w łóżeczku, wciągu dnia czasem na brzuchu u mnie ale odkładam go jak zaśnie, a jak ma problemy ze spaniem po dniu pełnym wrażeń to pomaga smoczek i odkurzacz koło łóżeczka i w 5 minut dziecka nie ma
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
jets naprawdę super, kupiłam używkę za 100 zł, nowe ok 300
|
|
|
#3779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i podejrzewam że z samodzielnym zasypianiem będzie trudno dla mnie, bo on jak jest zmęczony to jeszcze bardziej płacze i cięzko go uspokoić---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Moja małą też smoka nie ciągnie. Usypia różnie. Ale z reguły sama. Chyba, że ją coś pobolewa, albo ma dni, że potrzebuje bliskości, to biorę ją do siebie. Skończyła dopiero 5 tyg, więc jeszcze jej daję fory:P Wygląda to MNIEJ WIĘCEJ TAK:
Zje usypia się jej, biorę ją do odbicia rozbudza się. przewijam. Potulę pogadam do niej. Odkłądam do łóżeczka. jak marudzi to daje jej chwilkę, bo z reguły sama się uspakaja i wycisza. Jeśli włączy syrenke biorę na ręce potule pogadam do iej i po np. 5 minutach z powrotem siup do łóżeczka. Zazwyczaj działa i zasypia sama.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

ale pewnie w dzień odeśpimy 

az si poplakala jak mozna byc takim bezmyslnym na dodatek rodzic masakra 
bo od dwóch lat się wybieram a samej mi się nie chce .... pod latarnią najciemniej ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na szczęście wszystko dobrze się skończyło
ale nie sądzę aby to miało jakiś związek ze szczepieniem...