![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Skleroza nie boli
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Kasiam U nas tez cycuxhy przez kurczaka byly powiekszone. Dwa mc bez i cyce Jagody w normie. Teraz mozè jejsc ale tak 2x w tyg nie wiecej ![]() Iwoncia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Tamlin oj masakra z tym autem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Ula masakra z tymi turystami ![]() Jak czytam o tych szczepionkach to, aż mam gesia skórke. Dobrze, ze my Jagode tylko pdst szczepilismy ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Godzina 16, a na termometrze w cieniu 30st ![]() ![]()
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ten TRIPACEL to w ogóle jest szczepionka oczyszczona na krztusiec chyba i Otylka miała ją zaleconą w szpitalu jako, że ona wcześniak i miała być bezpieczniejsza od tej normalnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Boziu, moje dziecko wyprowadza mnie dziś z nerw... Ja się nie nadaję, chyba więcej dzieci mieć nie powinnam... Nie chce jeść znów. Rano tylko kaszę i to też z bólami a potem nic nie chciał do godz 16, coraz próbowałam mu coś wciskać, nawet zupę ugotowałam! dla niego, oczywiście dupa. Ale nawet swojej zupy nie chciał jeść ulubionej. Ja podtykam mu łyżkę a ten kręci głową, że nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Oliwia 7100g
![]() Z Biedronki Gismo pakowane po 6 szt. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Teraz sie nauczył otwierać szafe z lustrami bo jest przesuwana i cwaniaczek sobie tam chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Mi Kinga dzisiaj obiadu odmówiła, więc może taki dzień pechowy
![]() ![]() Angel moja Kinga też za mną łazi i mamamama, wcześniej taka nie była, a teraz przylepa nie z tej ziemi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Mój Jasiu 7800 g i je jak ma ochotę. Dzisiaj wciągnął o dziwo kisiel
![]()
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój jest strasznym niejadkiem, kaszka nie, obiadek nie, nawet desery ostatnio be. Jedyne co podziubie trochę z naszego talerza. A ostatnio znowu cyc jest głównym posiłkiem ![]() Lewek, będzie dobrze ![]() ale wiem jakie to frustrujące, gdy dziecko nie je Kasiam, ja też nie wiedziałam, że można czymś innym szczepić ![]()
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a nawet jakbyście wiedział, że można czymś innym zaszczepić to skąd miałybyście wiedzieć, że ta akurat szczepionka jest felerna i że zostanie za kilka miesięcy wycofana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Druga sprawa - żadna z nas tej serii nie ma wpisanej, więc koniec paniki już ![]() Jak ja uwielbiam jak mówie do małego "daj buzi" to on tak fajnie buźke otwiera i cmoka mnie heheheh ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Hej dziewczyny, witam się w nowym wątku, gdyż nie miałam wcześniej okazji.
Byłyśmy dzisiaj u pediatry aby zważyć Maję i przez niemal 4 miesiące przytyła tylko 600 g i waży teraz 8700. Poza tym miała trochę gorączki i ślina leci jej ciurkiem, więc podejrzewam, że to przez zęby, dolne dwójki. Słabo spała w nocy i była marudna. Lewek wszystko robisz tak jak powinnaś, po prostu dzieci jak dorośli, mają swoje widzi mi się. I ja bym chyba aż tak bardzo nie karciła siebie za tego cycka. No chyba, że chcesz już całkiem odstawić. Angel filmik z Jagodą w piaskownicy mnie zainspirował i wczoraj włożyłam Maję do piasku, ile było frajdy i ile darcia jak ją wyciągałam. I o dziwo nie zjadała piasku ![]() Doczytałam, że pisałyście o szczepieniach, ja jestem przerażona tym szczepieniem odra, różyczka, świnka i zaczynam mieć halo ;(
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-07-24 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się w 100% jednak artykuł mnie zmroził dosłownie ... ja też na dzisiaj się żegnam ![]() dobrej nocki i przespanej ![]()
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
I takie artykuły są po to, żeby siać panikę wśród rodziców... Każde leki, szczepionki mogą mieć efekty uboczne! Nawet zwykły paracetamol, źle dawkowany, może być bardzo niebezpieczny... Warto po prostu skonsultować to z zaufanym pediatrą i wybrać czy chce się zostać przy podstawowych szczepieniach czy rozszerzyć o wybrane.
Dziewczyny, poczytajcie sobie lepiej o skutkach i powikłaniach tych chorób na które są te szczepienia. Już część z nich powraca i coraz więcej dzieci choruje, przez nieszczepiących rodziców! A szkody, które te choroby wywołują są nieraz drastyczne... Dzięki tym szczepieniom, śmiertelność noworodków i małych dzieci spadła, a długość życia wydłużyła. Pomyślcie o tym też. |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
![]() dzisiaj nasze dziecko miało ciężką noc przez 3 godziny wstawała w łóżeczku i się kładła, pomasowaliśmy ją na chwilkę było dobrze i znowu .. ehh biedactwo nasze ale teraz dogadza śmieje się i wędruje po mieszkaniu ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-07-25 o 07:07 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej dziewczeta
![]() Podczytalam was troszke, ale nie napisze duzo bo zbieramy sie na spacer. Anesh pytalas o namiot na plaze, mamy taka polowke namiotu, bezfirmowy, ale duzo widze tu namiotow z decathlonu. Sprawdza sie cos takiego jesli chodzi o drzemki ale Zofia nie wysiedzi w nim dlugo wiec jesli nie jest w baseniku pod parasolem to na sloncu, w koszulce i chusteczce. Na plaze chodzimy objuczeni niczym wielblady, a kiedys starczal plecak na 2 osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj idziemy do lekarza na ważenie, mierzenie itp. Poza tym mam kilka wątpliwości do skonsultowania
![]() ![]() U nas też była ciężka noc, w zamian u góry już mamy 4 zęby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Kochane pomozcie mi z tymi szczepionkami,bo nie mogę znaleść tych serii na telefonie,bo mi coś tapatalk szwankuje. Jagoda była tym euvax b nr. UFA 11011 I NR. 12001 szczepiona i tripacel nr. C4007AK
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Znalazłam to Jagoda była i tym i tym zaszczepiona z wadliwej serii ![]() ![]()
#173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I zgadzam się w 100% z tym co piszesz Cytat:
![]()
![]() |
#174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobry dzień!Mężula dalej nie ma,myślałam że dziś pójdę w końcu do fryzjera bo już wyglądam jak jaskiniowiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() mało mnie ostatnio bo Lena ma czujnik w dupce ![]() co tylko wchodzę na internet to ta zaczyna się kręcić i koniec spania. a tak to potrafi pospać 1-1,5 godziny ![]() u nas raczkowanie pełną parą.nadążyć za nią nie mogę. pojawiły się pierwsze świadome słowa, nie mama ani tata ale am am ![]() Lena mówi tak i wyciąga rączkę gdy widzi mnie z kanapką. co dziwne zje tylko suchy chleb lub bułkę, z masłem lub innym dodatkiem nie chce. zresztą z jedzeniem u nas ostatnio przeboje, mam strasznego niejadka co mnie czasem doprawia do białej gorączki ![]() poza tym coraz więcej umie, już nie tylko kosi kosi i papa ale pokazuje jaka jest duża, daje cześć, przybija piątkę i śmiesznie się wygina się gdy usłyszy melodię z bajki. czasem pozwolę jej obejrzeć klub przyjaciół myszki miki ![]() poczytam co u Was, może się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie jestem przeciwniczka szczepień, ale o MMR/priorix się dużo nasłuchałam i nie zaryzykuję, szczególnie, że u mojego tżta w rodzinie dzieci miały powikłania po tej szczepionce, a może to po części kwestia genetyczna? Nie mogę tego zrobić i już, po odrze są powikłania, ale po zwykłej grypie, czy innej wirusowej chorobie mogą być równie ciężkie... Tego, że istnieje inna, lepsza szczepionka na wzw b nie wiedziałam i bardzo tego żałuję, ale czasu nie cofnę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chwila relaksu przy kawie bo Zuzia mi zasnęła. Gotuję dla niej zupkę i jak wstanie to idziemy do biedronki. Angel moim zdaniem jeśli nie było żadnych skutków ubocznych poszczepiennych to możesz być spokojna,ale do pediatry możesz się przejść. ![]()
![]() |
#178 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz było super ![]() Cytat:
![]() za to teraz dzienne drzemki tylko w wózku ![]() Cytat:
![]() tyle z cytowania, dzidziuś już się wyspał ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Jutro mamy z Zuzią sesję w parku
![]()
#180 |
Zakorzenienie
|
Dobra wracam z przychodni, mam sie nie martwić skoro nic sie nie działo po szczepieniu. U nas w przychodni 150dzieci było zaszczepionych ta wadliwa serią i nikt nic nie zgłosił. W ogóle zbyla mnie jak jakąś kretynke pielegniara
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.