Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 11:22   #451
martaK
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów- JAKIE TERMOMETRY KUPUJECIE DLA MALUCHÓW?
Ja kupiłam na podczerwień firmy microlife (kolega w niej pracuje ) można nim mierzyć także np. temperaturę wody do kąpieli malucha czy temp. mleka. W razie czego mam jeszcze rtęciowy normalny i elektroniczny
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:24   #452
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Kurcze okropnie się to czyta Serdecznie współczuję traumatycznych przejść.

Nie mam pojęcia po jakim czasie od porodu wypisują mamy ale myślę,że dirty pozwolili jeszcze być z małą. Będąc w domku odezwałaby się do nas choć czasem. dirty leży w szpitalu w Lublinie a pochodzi z miejscowości oddalonej od Lbn. o mniej więcej 25km.
no ja lezalam tydzien po cc ale do Malej i tak nie bylam w stanie isc (przyplatala mi sie jeszcze wredna bakteria i wyladowalam w izolatce, a potem nawet jak mi pozwolili to sie balam ze ja zaraze i czekalam az dostane wyniki badan ze juz jej nie ma). a potem mnie wywalili do domu...
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:24   #453
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po przeczytaniu mnóstwa opinii w internecie zdecyduję się chyba na Microlife nc100 Czasami stoją sobie w aptekach DOZ, miałam okazję przetestować na sobie i pomiar super
Stary 2013-07-25, 11:31   #454
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jeju te zwykłe termometry elektroniczne z giętkimi końcówkami i bez to dla mnie jakiś dramat. Wszystkie zakupione zaniżały temeperaturę aż mnie trafiało.

Ja muszę upolować jakiś dobry z tych droższych, ale to też loteria.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:31   #455
martaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja po przeczytaniu mnóstwa opinii w internecie zdecyduję się chyba na Microlife nc100 Czasami stoją sobie w aptekach DOZ, miałam okazję przetestować na sobie i pomiar super
Ja mam dokładnie ten model, testowaliśmy z mężem pomiar na sobie - szybki i łatwy
Stary 2013-07-25, 11:32   #456
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dostałam pdfa z książką 'Język niemowląt' od szwagierki, więc zabieram się za czytanie i za chwile w kimono bo jutro ulubione badanie wszystkich ciężarówek - test obciążenia glukozą, yeah Trzymajcie kciuki żebym nie puściła pawia, no i żeby wyniki były ok
No to zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny

Żałuję, że najechałam tak wczoraj na TŻ, nie powinnam go aż tak zrównać z ziemią, a już na pewno nie nazywać własnego męża "cwelem" (bo praktycznie to porównałam go tym samym epitetem co własnego ginekologa, który na to miano zasługuje). Byłam wczoraj bardzo zdenerwowana i roztrzęsiona, nie pamiętam w sumie kiedy ostatnio tak się czułam, jeszcze mała wczoraj praktycznie w ogóle się nie ruszała Zaczęłam się martwić, że może to być spowodowane tym, że dzień wcześniej w pracy uderzyłam brzuchem o krawędź stołu

Co do samochodu, to nie było żadnej umowy. Samochód został sprowadzony z Niemczech przez szwagra TŻ i był tam jakiś brif, czy coś, nie znam się na tym. Szwagier TŻ ma znajomego, który zajmuje się rejestracją sprowadzanych aut i jakoś to między sobą załatwili. Rozmawiałam wczoraj z teściową i ona jest w szoku, że jakie 2,5 tysiąca do zapłaty jeszcze, że ona nic nie wiedziała i co oni teraz chcą od nas, skoro ona im pożyczyła teraz tysiąc złotych na te wydatki, które im wyskoczyły z dachem. Od razu najechała na TŻ, co się dzieje, no i powiedział, że nic, że jeszcze 2,5 tysiąca trzeba spłacić bo on za 8,5 tys. te auto kupił, dał 6 tys. a te 2,5 tys. miała mu siostra rozłożyć w ratach po 500zł. Dałby wtedy całość, ale musiał pokryć koszty rejestracji 2 tysiące i OC, dlatego tak się umówił z siostrą, która wie jak u nas teraz kiepsko z jakimikolwiek pieniędzmi... Nikt oprócz teściowej i mojej mamy się nie przejmuje tym, że ja pod koniec ciąży pracuję...

Wróciliśmy wczoraj ze szpitala i TŻ dzwoni telefon - jego siostra, żeby w piątek o 4:50 rano był u niej, bo ona idzie z dziećmi na pielgrzymkę i ma jej zawieźć torby pod kościół... Mówię mu "nie, bo w piątek jedziesz ze mną przed 7 rano na glukozę" a on, że zdąży, to się go pytam czy mu na paliwo nie żal - i temat się skończył.

Kocham Go bardzo, ale on chyba jeszcze nie rozumie niektórych spraw. Powiedziałam mu to wczoraj, że ma sobie przemyśleć kilka kwestii, a szczególnie tę czy dojrzał do małżeństwa, do ojcostwa i jak ma zamiar traktować podejmowanie decyzji, bo skoro już jesteśmy małżeństwem, to ważniejsze sprawy już na pewno trzeba podejmować razem. Ja nawet powiedziałam teściowej o tym, że kupujemy komodę, a w sumie mogłam nie mówić.

Co do porodówki, droga prosta w sumie jak z bicza strzelił, około +/- 25 minut jazdy. Szpital jak szpital, szału nie ma... Jedyny plus pokoje 2-osobowe, łazienka z prysznicem w każdym pokoju. Nie musimy mieć dla maleństwa żadnych ubranek itd. jedynie zielony linomag i jeśli chcemy to pampersy, bo oni zakładają pieluszki tetrowe. Dla siebie muszę mieć dwa opakowania podkładów na łóżko i bella mamma też dwa opakowania. Własny termometr, jakąś wodę, coś do przegryzienia, piżamy, koszule do porodu...
ZZO, czyli to co interesowało mnie najbardziej jest bezpłatne. Dodatkowo mają TEENS, elektrowstrząsy, muzykoterapię, worki, piłki, aromaterapię, środki rozkurczowe, gaz...
Z dokumentów na pewno muszę mieć przy sobie kartę ciąży, wynik grupy krwi i aktualny wynik wassermana, nie starszy niż pół roku - czym nowszy, tym lepiej.
Dziecka nie dokarmia się sztucznym pokarmem, starają się pomóc, żeby karmić naturalnie. Jeśli by coś było nie tak, to dokarmiają glukozą. Przy wypisie dają wskazania co do dokarmiania.
Dziecko jest praktycznie cały czas z mamą, zabierają tylko wtedy, gdy się chce mama przespać, lub jest zmęczona...

Dziewczyny przepraszam Was za wczoraj, że popsułam niejednej nerwy, ale chyba musiałam się komuś wygadać... Przyjaciółka sporo wie, ale nie wszystko, bo nie chcę, żeby myślała sobie jakiego mam męża, mama to samo...

Odezwę się z pracy.
Dobrze,że pogadaliście i jest lepiej

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku już jako PANI MAGISTER
Bardzo dziękuję za kciuki! Jak weszłam na salę egzaminacyjną, to pan przewodniczący spojrzał na mnie, na mój brzuch i powiedział, że ze względu na mój stan nie będą mnie mocno stresować i niepotrzebnie przedłużać. Tak więc krótkie i konkretne odpowiedzi na pytania i było po wszystkim Tak się cieszę

Teraz zabieram się za nadrabianie starego i nowego wątku
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Oto pokoik Lilianki-jeszcze tylko trzeba przywiesic trzy ramki nad łózeczko i bedzie gites.Jak juz wczoraj wspominałam to jest chyba najmniejszy pokoik swiata bo ma zaledwie 1.60x3.00.
Pięęęęęęęęęęęęękny: love:

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam tyle pracy dzisiaj mam że jak sobie pomyśle to już mam dość!!! Wczoraj z tż ściągnęliśmy wszystkie nasze rupiecie(wory z ciuchami, buty, rzeczy dla dzieci, narty ,sanki ,rurki? itp) ze strychu segregujemy to wszystko i albo wyrzucamy albo przenosimy na strych na budowie żeby mieć wszystko pod ręką a nie pelętac się po strychu (do którego żeby sie dostać trzeba wejść przez siostry dom). Dzisiaj tż reszte rzeczy ma przenieść na budowe i skręcić łóżeczko i jeszcze musi wyszorować wózek ja mam kupe prania do zrobienia i pewnie będziemy myśleć jak przemeblować pokój
Nie przepracowuj się tak Zwolnij troszkę

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no troche to potrwa, moja wazyla 1190 g i wyszla po 2 miesiacach.
jest niepisana zasada ze Maluch ma byc zdrowy, wazyc co najmniej 2 kg, umiec sam jesc.
Na poczatku beda Lilce podawac mikroskopijne ilosci mleka Mamy zaczyna sie od 2 ml 4 razy dziennie a tak to zywia ja poprzez kroplowki. jak bedzie dobrze trawic beda stopniowo zwiekszac ilosc mamusiowego mleka i odstawiac kroplowki. Wszystko zalezy w jakim stanie byla Malutka.
A ktory to byl tydzien ciazy?
Na pewno czeka ich wiele badan i stresow to jest nieuniknione. Niech sie dopomina ile wlezie o kangurowanie a potem o karmienie piersia.
Jak macie z nia kontakt to moge podac do siebie nr jakby miala jakies pytanka.
Co do radzenia sobie no momentami jest ciezko, nam sie przytrafilo sporo problemow wczesniaczych takze sa dni kiedy 3 wizyty w tyg mamy. Generalnie mielismy bardzo bardzo duzo szczescia i Mala naprawde sie super rozwija. Mimo iz miala i zapalenie pluc i bezdechy, anemie, i podejrzenie uszkodzenia mozgu itd. Na wszystko trzeba czasu.
Naprawdę duuuużo przeszłaś
Życzę jak najwięcej zdrówka dla małej Natalki

Witam w południe
jeszcze w piżamce i z łóżeczka Doopki nie chce mi się podnieść tak mi tu dobrze

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:32   #457
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na podczerwień firmy microlife (kolega w niej pracuje ) można nim mierzyć także np. temperaturę wody do kąpieli malucha czy temp. mleka. W razie czego mam jeszcze rtęciowy normalny i elektroniczny
ALe taki do ucha czy ten taki jak czytnik kodó kreskowych ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:33   #458
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja sciagalam mleko prawie 5 miesiecy bo nie udalo mi sie nauczyc Malej cyca tzn. bylo to dla niej za bardzo meczace i jak mi wpadla w bezdech odpuscilam. wiec jakby odpukac ktoras chciala o laktatorach pogadac jestem specjalistka 4 mam
wiesz sciaganie mleka i wozenie pomaga. przynajmniej czujesz ze cos robisz dla tego dziecka. no a dni niestety miaja na sciaganiu mleka zawiezieniu do szpitala i tak w kolko.
To jest prawda, ale z tego co wiem, to na zachodzie są takie specjalne apartamenty przy szpitalu, gdzie mama może sobie mieszkać w trakcie dłuższego pobytu jej dziecka w szpitalu. I to jest fajne rozwiązanie.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Ania mówisz? hehe
Karolina byłoby idealnie
No Ania, a coooo?

Mój Tata i Teściu długo męczyli o Karolinkę

Oglądam PLL, tam dwóch gości oglądało zapalniczkę, na której jest grawer czterech stron świata, ale wiekszymi literkami są zaznaczone N i W. I tylko był tekst "North West?" (północny-zachód) i od razu mi się skojarzyło z Kardashianką

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:34   #459
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jeju te zwykłe termometry elektroniczne z giętkimi końcówkami i bez to dla mnie jakiś dramat. Wszystkie zakupione zaniżały temeperaturę aż mnie trafiało.

miałam ten sam problem

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

A Ty jak się dzisiaj czujesz?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:35   #460
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

naprawde? wlasnie, i jaki wybrac?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:35   #461
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To jest prawda, ale z tego co wiem, to na zachodzie są takie specjalne apartamenty przy szpitalu, gdzie mama może sobie mieszkać w trakcie dłuższego pobytu jej dziecka w szpitalu. I to jest fajne rozwiązanie.

No Ania, a coooo?

Oglądam PLL, tam dwóch gości oglądało zapalniczkę, na której jest grawer czterech stron świata, ale wiekszymi literkami są zaznaczone N i W. I tylko był tekst "North West?" (północny-zachód) i od razu mi się skojarzyło z Kardashianką
wiesz ja sobie 2 miesiecy tak nie wyobrazam... nawet przy szpitalu. a co dopiero babki ktore maja w domu 2 dziecko
15.10. 2011.

Stary 2013-07-25, 11:35   #462
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie ten model, testowaliśmy z mężem pomiar na sobie - szybki i łatwy
Cytat:
dokladnie ten microlife jest super. są w kilku opcjach.. moze byc jednoczesnie do ucha i bezdotykowy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:37   #463
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
no ja lezalam tydzien po cc ale do Malej i tak nie bylam w stanie isc (przyplatala mi sie jeszcze wredna bakteria i wyladowalam w izolatce, a potem nawet jak mi pozwolili to sie balam ze ja zaraze i czekalam az dostane wyniki badan ze juz jej nie ma). a potem mnie wywalili do domu...

To się obydwie nacierpiałyście...
Mam nadzieję,że pozwolą dirty być jak najdłużej przy małej bo te dojazdy z mleczkiem by były niesamowicie ciężkie.

Jeśli chodzi o termometr to ja nie mam pojęcia jaki kupić. Przy maleńkiej Natalce używaliśmy dwóch -obydwa były bezdotykowe i daliśmy za nie łącznie pow. 200zł a takie to było dziadostwo,że szok
Jak mała podrosła to przeszliśmy na zwykły rtęciowy bo ten jest zawsze niezawodny.
Teraz byłam w aptece i tak orientacyjnie podpytywałam -coś tam mi polecili jako bezawaryjny ale nie pamiętam nazwy Muszę jeszcze raz podejść i zapytać a potem przejrzeć opinie na necie.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:37   #464
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie zszokowała wczoraj teściowa jak zaczęła mówić o naciąganiu dziecka, że najlepiej w czasie kąpieli jak dziecko jest takie giętkie... Patrzałam się na nią jakbym UFO zobaczyła, a ona do mnie z tekstem "Nie mówili wam na szkole rodzenia?"

Ja się martwię samym porodem, tym, że cały czas mam anemię, której nie da się wyleczyć. Boję się, że coś będzie z krwią, że nie daj Boże coś mi się stanie, albo małej Znam przypadki, gdy dziewczyny szły rodzić i już nie wróciły Przykład moja o 10 lat starsza nauczycielka języka niemieckiego... Dostała skrzepu i wyjechała ze szpitala w trumnie
Agusia no co ty, trzeba mysleć pozytywnie Na pewno wszystko się u nas dobrze skończy. Mi lekarz kiedyś mówił, że często porody naturalne kończą się cc przez blokadę rodzącej, także nie można się tak negatywnie nastawiać. A położna na SR mówiłą, że trzeba sobie uświadomić, że dla dziecka to jest o wiele gorsze przeżycie niż dla matki i żeby myśleć o maluszku
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja zrobilam swojej mamie kiedys na jubileusz album do zdjęć..i wywołałam zdjęcia z różnych przełomówpłakała gdy oglądała

odpoczywaj odpoczywaj ja tez od rana do góry brzuchem leżę
Moi rodzice mają w sierpniu 30 rocznicę ślubu i robię im fotoksiążkę ze starych zdjęć, jeszcze czarnobiałych ich ślubnych i jak my z siostrą byłyśmy malutkie, itp. Jest trochę roboty, ale myślę, że prezent fajny

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:38   #465
martaK
Raczkowanie

Cytat:
microlife nc 100
Stary 2013-07-25, 11:39   #466
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko
co do termometru to mi niemcy tez polecili do pupy z miekka koncowka...takze taki kupie a pozniej jakis laserowy do czola...

Wkurzaja mnie ci lekarze :P niby mialam byc juz we wtorek powoli pionizowana ale w pon mialam skurcze i nie zezwolili.,wczoraj od 1 lekarki slyszalam ze jeszcze tydz pod kroplowka, dzis rano ze moze dzis mnie odlacza, a na obchodzie ze moze po weekendzie...co lekarz to opinia,ale mogliby ustalic 1 wersje nio ale juz leze...lepiej ze ja leze niz Bartus mialby cierpiec...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:40   #467
papalinka83
Zakorzenienie

Ale mnie dziecko męczy coś. Pół nocy nie spałam, bo tak mnie nawalała po pęcherzu, że ciągle latałam sikać i miałam wrażenie, że mam jakąś straszną infekcję. teraz nie dużo lepiej, jakoś się rusza mocno na dole. Mam nadzieje, że sie nie przekręca, bo już była główką w dół ostatnio

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:40   #468
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Mama dzwoni, pyta jak się czuję, czy ruch w pracy... Wczoraj jak wróciłam do domu to się przy niej poryczałam, przytuliła mnie i zadzwoniła po tatę, żeby mnie zawiózł do TŻ. Nigdy nie byłam z nią tak blisko jak teraz... TŻ mi rano napisał, że pojechał do pracy autem, zostaje spać u siostry bo jutro rano ją zawozi z bagażami na tę pielgrzymkę.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:40   #469
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Moi rodzice mają w sierpniu 30 rocznicę ślubu i robię im fotoksiążkę ze starych zdjęć, jeszcze czarnobiałych ich ślubnych i jak my z siostrą byłyśmy malutkie, itp. Jest trochę roboty, ale myślę, że prezent fajny
to super pamiątka na lata, raczej nigdy nigdzie się nie zawieruszy
Stary 2013-07-25, 11:43   #470
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny ja z doswiadczenia wam powiem zebyscie sie nie baly cc.
naprawde czasem to ratuje zycie i tylko sie cieszcie jak wam zaproponuja a nie beda kazac rodzic w nieskonczonosc ryzykujac wasze i malucha zdrowie.
bol po cc jest do przezycia, cc w ogole umowione to poezja a nie porod (napatrzylam sie lezac na intenstywnej)
takze nie ma co sie nastawiac bo i tak zycie zweryfikuje plany
karmic po cc tez sie da
a blizna zostanie ale teraz takie specyfiki sa ze to naprawde nie problem
15.10. 2011.

Stary 2013-07-25, 11:45   #471
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko
co do termometru to mi niemcy tez polecili do pupy z miekka koncowka...takze taki kupie a pozniej jakis laserowy do czola...

Wkurzaja mnie ci lekarze :P niby mialam byc juz we wtorek powoli pionizowana ale w pon mialam skurcze i nie zezwolili.,wczoraj od 1 lekarki slyszalam ze jeszcze tydz pod kroplowka, dzis rano ze moze dzis mnie odlacza, a na obchodzie ze moze po weekendzie...co lekarz to opinia,ale mogliby ustalic 1 wersje nio ale juz leze...lepiej ze ja leze niz Bartus mialby cierpiec...
Leż,leż

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
dziewczyny ja z doswiadczenia wam powiem zebyscie sie nie baly cc.
naprawde czasem to ratuje zycie i tylko sie cieszcie jak wam zaproponuja a nie beda kazac rodzic w nieskonczonosc ryzykujac wasze i malucha zdrowie.
bol po cc jest do przezycia, cc w ogole umowione to poezja a nie porod (napatrzylam sie lezac na intenstywnej)
takze nie ma co sie nastawiac bo i tak zycie zweryfikuje plany
karmic po cc tez sie da
a blizna zostanie ale teraz takie specyfiki sa ze to naprawde nie problem
Zgadzam się w zupełności!

Stary 2013-07-25, 11:45   #472
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
czeszko

leż leż maleńka, niech Bartuś wyjdzie o czasie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ale mnie dziecko męczy coś. Pół nocy nie spałam, bo tak mnie nawalała po pęcherzu, że ciągle latałam sikać i miałam wrażenie, że mam jakąś straszną infekcję. teraz nie dużo lepiej, jakoś się rusza mocno na dole. Mam nadzieje, że sie nie przekręca, bo już była główką w dół ostatnio
wiem co czujesz, ja wczoraj wieczorem czułam jakby mi dzidziek palcem wiercił w pęcherzu, okropne uczucie
Cytat:
Mama dzwoni, pyta jak się czuję, czy ruch w pracy... Wczoraj jak wróciłam do domu to się przy niej poryczałam, przytuliła mnie i zadzwoniła po tatę, żeby mnie zawiózł do TŻ. Nigdy nie byłam z nią tak blisko jak teraz... TŻ mi rano napisał, że pojechał do pracy autem, zostaje spać u siostry bo jutro rano ją zawozi z bagażami na tę pielgrzymkę.
dobrze, że mama Cię wspiera mi mojej bardzo brakuje, a z teściową niestety az takiego kontaktu nie mam
Stary 2013-07-25, 11:50   #473
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

No Ania, a coooo?

:
Anie to charakterki mają ja mieszkam z babcia Anią i sis TŻa też Ania.........

a Teściu i Tata mają super gust hihi

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
czeszko

no to faktycznie mogliby ustalić jedną wersję,
dobrze sobie tłumaczysz

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:51   #474
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Anie to charakterki mają ja mieszkam z babcia Anią i sis TŻa też Ania.........
moja córa Ania.. to prawda, charakterna
Stary 2013-07-25, 11:52   #475
LaLoca
Zakorzenienie

To ja trochu namieszam

Cytat:
Chyba Brauna http://allegro.pl/termometr-douszny-...417394497.html bo jest podobno dokładny i ma bardzo dobre opinie. Poza tym rtęciowy zwykły też kupię dla potwierdzenia wyniku.

Cytat:
Ja póki co kupiłam elektroniczny z giętką końcówką jakiejś szwajcarskiej firmy. Ale docelowo mam zamiar kupić polecany przez Matal-Topcom 5w1
Naczytałam się o tym Topcom nie za dobrych opinii, więc zrezygnowałam. Podobno z jego dokładnością jest kiepsko.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Też się przeczytałam mnóstwo opinii i są przeróżne, ale przeważają negatywne. O tu np.: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ermometr-nc100
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:55   #476
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jejku nie che mi się dupy wyłaniać z domu w taką pogodę
a jaką masz pogodę?

Cytat:

dla mnie idealna spuchłam przez ostatnie 3 dni jak hipcio

dla mnie też
Po tych upałach, dzień z chmurkami to wybawienie

Z tego powodu dziś zabralam się za porządki, przynajmniej można się jakoś ruszyć.

A po południu jedziemy z mężem zamówić meble do kącika dziecięcego

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

i zapomniałam napisać:

Witamy się z Jankiem w 28 tc czyli w III trymestrze

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:58   #477
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
a jaką masz pogodę?

dla mnie też
Po tych upałach, dzień z chmurkami to wybawienie

Z tego powodu dziś zabralam się za porządki, przynajmniej można się jakoś ruszyć.

A po południu jedziemy z mężem zamówić meble do kącika dziecięcego

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

i zapomniałam napisać:

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

No nic, pomyślę jeszcze nad tym termometrem.
Idę dać małej jeść i trzeba się w końcu ogarnąć,bo jeszcze w piżamie chodzę

A Ola to chyba poważnie ma ADHD! Mała wiercipiętka

Stary 2013-07-25, 11:58   #478
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

W ogóle nie rozumiem wczorajszej reakcji mojej teściowej, kiedy powiedziałam jej o komodzie, że kupujemy. Zrobiła taką minę dziwną - TŻ mi powiedział, że się mam nie martwić i się śmiał, że ona cały czas ma taką minę Powiedziała po chwili, że przecież brat TŻ może nam zrobić komodę pod kolor (niby tak, ale on chce 600zł za nią! ). Kupię tę, którą polecała Czarna i postawię ich przed faktem dokonanym.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:59   #479
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle nie rozumiem wczorajszej reakcji mojej teściowej, kiedy powiedziałam jej o komodzie, że kupujemy. Zrobiła taką minę dziwną - TŻ mi powiedział, że się mam nie martwić i się śmiał, że ona cały czas ma taką minę Powiedziała po chwili, że przecież brat TŻ może nam zrobić komodę pod kolor (niby tak, ale on chce 600zł za nią! ). Kupię tę, którą polecała Czarna i postawię ich przed faktem dokonanym.
Będziesz na pewno zadowolona!

Stary 2013-07-25, 12:00   #480
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości