|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cześć laseczki, ja tylko chciałam zameldować, że żyję, ale nie mam dzisiaj kompletnie nastroju i weny, więc tylko podczytuję
![]() To moje spojenie to jakaś masakra, szczerze pisząc boję się w ogóle iść na zakupy, bo wiem czym to się może skończyć wieczorem ![]() A z przyjemniejszych rzeczy, jedziemy dzisiaj obejrzeć wózek, trzymajcie kciuki, żeby wyglądał tak fajnie, jak na zdjęciach i żebyśmy wrócili z nim do domu ![]() Neni super, że już jesteście w domku! I fajnie, że napisałaś, co ci się przydało, a co nie ![]()
#1982 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Neni Witajcie w domku
![]() ![]() Cytat:
![]() Też mi sie podoba to imię, ![]() Cytat:
![]() En czy jak wychodzisz na dłużej z małym z domu, bierzesz termoopakowanie na mleko? Jeśli tak to polec jakies które długo trzyma temp ![]() OMG Sam nie strasz ludzi od rana ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Dziwne trochę, nic cie nie piecze, nie boli? ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Jakaś cisza dzisiaj ![]() Nikt nie pisze tylko moje posty sie doklejaja jeden do drugiego ![]() To nawet i dobrze bo będzie mi łatwiej oderwać sie od iPada hehe bo sprzątania mam tyle ze nadawalabym sie do programu perfekcyjnej ![]() TZ wróci po 16 a o 18 mamy gości. A mam w planach wyczyścić waniszem dywanik z salonu i moze w końcu wezmę sie za czyszczenie sof ( przydałoby sie bo wczoraj upackalam sosem pomidorowym ![]() No i spakuje torbę do szpitala bo po takim wysiłku to moze i w domu urodze ![]() Do pózniej mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jeszcze z życia szpitalnego - zużyłam tylko 1 paczkę tych podpasek wielkich Bella i teraz lecę na Bella Nova Maxi ze skrzydełkami ![]() Cytat:
![]() ![]() Enlevee brawo za kikutka ![]() Wasze dzieci też robią kupy seriami? Niedawno przebrałam jedną, a za 15 min druga. W międzyczasie jeszcze mnie osikał ![]() W nocy to samo ![]() A ze złych wieści u mnie - Mały ma pęknięty obojczyk ![]() Pękł mu przy porodzie i dopiero powiedzieli mi o tym wczoraj barany jedne!! A ja go kładłam na tej rączce ![]() Niby ma się zrosnąć samo-mam wiązać mu tę rączkę w chustę z pieluchy i nie mogę go kłaść na niej. No i uważać przy ubieraniu. Biedny mój smerfik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
U mnie poprasowane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Datę w prawym górnym rogu jak na podaniach - nie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Raczkowanie
|
co do panów na dziś to ja właśnie rozmrażam lodówkę
![]() i to chyba tyle na dziś ![]() a tak w ogóle to witając się zapomniałam pochwalić się rozpoczętym dziś 39 tygodniem ![]() Edytowane przez tysia222 Czas edycji: 2013-07-25 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Sarna a może wody ci sie sacza? Tfu tfu.
Jestem padnięta. Byłam w US załatwić zaświadczenie o dochodach, w rossmanie po gabki dla siebie i Malgos i pampki jeszcze dokupilam bo tylko 1 paczkę miałam. Teraz leze u taty na kanapie i czekam żeby do gina jechać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1988 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Ostatnio miałam gorsze dni... Wczoraj mały wpychał główkę w moje żebra i zapierał się nóżkami o mój pęcherz i miednicę - ból straszny... Wiem, że mu ciasno, bo jest duży a ja mam mało wód... Do tego jak chcę oddać mocz, to czuję jakąś blokadę i muszę dosłownie przeć, żeby opróżnić pęcherz. Okropne uczucie. Tak miałam przed samym porodem Gosi - wtedy mnie cewnikowali, bo nie udało mi się już załatwić a pęcherz pełny ![]() To się pożaliłam... Z lepszych wiadomości, to wczoraj zaczęliśmy 38 tc! Na wstępie gratuluję kolejnym mamusiom - Adrianie, Marionette, roxi, yevele i Lachrymie!!! ![]() Samantha - współczuję opuchlizny... ![]() Neni - super, że już jesteście w domku! Fiazo - nacierpiałaś się biedna... Najważniejsze, że Wasz skarbek już jest z Wami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() UUUU mam nadz. że szybko się zrośnie obojczyk...ale co od wyciągania mu pękł? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
Tak Madi - w czasie porodu ... doczytałam właśnie na wypisie, że ma złamany
![]() Idę szykować obiad, a w międzyczasie szykuję dla Was opis. A swoją drogą straszna tu dziś cisza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
echhhh Ja tak jak Tweed...nie mam dzis na nic sł...chyba pogoda mnei dobija...dziś bez słonka ale tak jakoś ciężko.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilę.
Neni- witajcie w domu- oby obojczyk Kubusia szybko sie zregenerowal. Ogolne brawa, gratulacje i kciuki- nie dam rady nadrobić. Dopadł nas kryzyu laktacyjny 3tygodnia- Młody cały czas wisi na mnie... Oby szybko minęło bo i ja mam dość no i Adaś sie złości. Z dobrych wieści- w 5 dniu życia Adaś po spadku wagi ważył 2,79kg a dzisiaj, czyli 15 dni później... 3,53kg! Może jakiś certyfikat jakości zostanie nadany naszemu dwuosobowemu Brytyjskiemu Klubowi Laktacyjnemu ![]() Do napisania po kryzysie :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
ja mam jakiegos dola ... i szczerze to nie chce mi sie pisac,
ciesze sie, ze dziewczyny wychodza do domu itp. ale serio nie dam rady odpisywac itp., ale czytam, wiec mozecie produkowac posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
Bylismy dzisiaj na badaniu bioderek, i chyba wszystko ok, nastepna wizyta za 6 tygodni. Bałam sie, ze bede musiała tam byc długo bo kolejka strasznie długa, a ja nie karmie nasiedzaco, sama nie siedze na tyłku jeszcze. Ale pojechalam wczesniej i kolejka zrobila sie dopiero za mną.
W nagrode Zuzia obsrakała siebie, matke i przewijak ![]() i moje grzeczne dziecko sapło w nocy ciągiem 7 h ![]() jak dam rade to nadrobie Was |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witam po południem...
U nas noc może nie za ciężka, ale Igor miał problem z zasypianiem.. pewnie przez to że ciągle był odkładany do swojego łóżeczka, gdzie zdecydowanie nie chciał być. Budził się ładnie co 3h, ale po godzinie karmienia były po 2-3 wędrówki między łóżkami, co dawało kolejną godzinę, więc dla mnie niewiele snu.. a i tak syn mnie spacyfikował i 3 razy spał z nami ![]() Dobra wiadomość - odpadł kikutek, więc możemy intensywnie na macie czas spędzać i pracować nad przepukliną. Kolejna dobra -zaliczony spacer znowu godzinny ze spaniem, więc jednak może to tendencja i moje dziecko się oswoiło z wózkiem i spacerami... Super że już w domku jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do ćwiczeń - mam fajne z SR od 1 dnia po porodzie i jak mam chwilę i siłę to sobie ćwiczę. Proste na początek są, ale i tak czuję mięśnie po nich ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do obojczyka - biedny Kubuś ![]() Nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba Igorkowi Elaine też pękł ![]() Tysia, bebe ![]() Cynamonowa to w takim razie ogromne brawa dla Waszego dwuosobowego klubu laktacyjnego za wspaniałe wyniki ![]() A powiem Wam, że mi też się nie chce na wizażu wisieć. W ogóle nic mi się nie chce ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sammi: dobrze kojarzysz ![]() A to moj brzuchol w 16tym dniu po porodzie. Jeszcze 8 kg do zejścia.
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() i oby Wasz kryzys szybko minął...!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zadomowienie
|
Elaine o widzisz, czyli dobrze kojarzyłam że Igorek też miał pęknięty obojczyk. Kurcze dobrze, że położna u Was to wychwyciła. I weź tu człowieku bądź spokojny...
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Zjadłam 2 jajka na twardo i mi niedobrze, blee ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Ej, faktycznie niezła zawiecha dzisiaj na forum ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Nie ma to jak prowadzić rozmowę samemu ze sobą ![]() rozumiem, że to znaczy, że ja też mam sobie pójść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam dziś weny na pisanie...
Neni, biedny Kubuś, oby szybko się zrosło! Elaine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak mi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() poprasowałam trochę, obrałam ziemniaki i to całą moja dzisiejsza aktywność ![]()
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
Kejt a napisz mi jeszcze, Gynalgin to silne globulki? pytam, bo nam w szpitalu każdej z osobna dawali na noc, chociaż nie mieli jeszcze wyniku posiewu pobranego przy przyjęciu. I np. u mnie było czyściutko jak się okazało
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zadomowienie
|
Elaine brzuch wygląda super!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wlasnie mialam taki jakby SKURCZ?????
w sumie sama nie wiem. jak to jest bo nigdy tego nie mialam wczesniej. jakby mi sie caly brzuch spiął i taki troche bolesny. tak jakby mi się kupę chciało, jakby mi własnie tak się brzuch kurczył... no ale poszlam do wc, i nic, nie umiem nic zrobić. no i w sumie teraz już nic. czy to jest skurcz? albo cos skurczopodobnego?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
lecę się szykować na imprezkę, bo już patrzeć na siebie nie mogę, potagrana, bez make upu.
Odezwę się wieczorkiem. Skoro spamu nie ma, to pewnie i nadrobię wszystko ładnie ![]() Miłego dnia! I porodziki proszę, bo się zanudzimy tutaj :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
No na paciora to się domyslam, że pewnie jakiś określony antybiotyk tylko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaaa!!! Będzie porodzik! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.