|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Każdy ma inną metodę, każdemu komu bliżej do rodzicielstwa bliskości zrozumie o co mi chodzi z tą całą t.hogg. Ja ostatnio podczas kąpieli włączam kołysanki i lecą non stop dopóki nie zaśnie, a zasypia albo przy cycu, albo na rękach, albo w łóżeczku podczas głaskania, smoczka nie używam wcale - nawet nie wiem gdzie go wtryniłam. Jak przyjdzie czas i będzie gotowa to zacznie zasypiać sama, póki mnie potrzebuje to daję jej całą siebie bezwarunkowo. Trzeba budować wzajemne zaufanie już teraz, bo to zaowocuje w przyszłości
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() jak dziecko placze "bez powodu" (w sensie sucho ma, najedzone, kupka zrobiona), to trzeba je przytulic i juz... mam zamiar to robic jak dlugo mlody bedzie mi na to pozwalal
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
macie wibracje w łóżeczku?
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
no i nagle słyszymy, ze charczy. myslalam, ze znow zapchany nosek albo szuka na spiocha smoczek (tez wydaje przy tym dziwne odgłosy). zapalam swiatlo, a ona się dusi...tak ze mala była w naszym lozku, bo nie zdazyla jeszcze wyladowac u siebie. w sumie jej lozeczko stoi pol metra od lozka, wiec tez słyszelibyśmy- bo nawet jak spie to bardzo czujnie. w każdym razie po tej przygodzie pewnie prędko nie przeniesiemy jej do osobnego pokoju. najpierw będzie musiala udowodnić, ze umie przelykac musiala jej slina wpaść do zlej dziury, bo jak się mlekiem krztusi podczas karmienia to od razu kaszle.ale przez moment oboje myśleliśmy, ze to jakiś poszczepienny sajgon - bo dziecka się dobudzić nie da, dusi się, prezy, wykreca - koszmar ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- ja tez, ale zanim do nas dotarlo, ze to slina to trochę to trwalo. w pierwszej chwili od razu myśleliśmy, ze z nia jest cos nie tak po szczepieniu. |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najpierw ogranicz bujanie i zasypianie przy cycu. później w ciągu dnia odkładaj go do lozeczka żeby tam polezal z 5 min. następnie niech zasypia z wami, a później siup do lozeczka az do kolejnego karmienia...az w końcu osiągniesz sukces. na pewno nie fundowalabym takiemu maluszkowi od razu wielkiej rewolucji. dacie rade ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
mam nadzieje, ze już się nigdy nic takiego u nikogo nie przydarzy! |
|||
|
|
|
#3819 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
nie mieliście wizyty przed szczepieniem? skocz sobie do pediatry, zważysz mala, dopytasz o to co Cie interesuje. nam polozna na patronazu od razu kazala się zglosic do lekarza, bo oglada takie maluszki i informuje rodzicow o szczepieniach.
|
|
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w dzień musi byc albo cyc, albo bujanie na kolanach inaczej nasz mały buntownik nie potrafi zamknąć oczu, dobrze że nie usypiam go na rękach - bo przy jego 6 kg byłoby ciężko właśnie teraz zasnął przy cycku, maly aniołek tez macie manie wąchania swojego dziecka ?? ja uwielbiam wąchać jego główkę
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
PYTANKO:
do kiedy używałyście pampków rozmiar 2?? Mały waży 4750g a one do 6 kg niby. Pytam bo mam okazje kupić ten karton Dada 156szt za 40zł. Wydaje mi się że zużyje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3824 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
mój ma6 kg i jeszcze mamy ponad pół paczki 2, to za kilka dni przechodzę na 3, ale one nadal są dobre ale jak śpi dłużej to czasami pampers jest za ciasny od wypełnienia
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Wiesz co nasz maly wazy 5300 i kupy zaczely gora uciekac wiec chyba sie przesiadamy na 3 zanim zuzyje to co mamy
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Kurcze, to albo ja inna Tracy Hogg czytalam, albo nic nie zrozumialam
nie wiem gdzie tam bylo pisane o zostawianiu dziecka do wyplakania I terrorystka tez bym jej nie nazwala. Latwy plan ma wynikiac z wsluchania sie w dziecko I jego naturalny rytm, zeby nie fundowac mu chaosu bo.w nim sie ciezko.funkcjonuje (z czym sie zgadzam). w kazdym razie wydaje mi sie najwazniejsze, by z kazdej ksiazki, metody, szkoly wziac to co nam.odpowiada I zbudowac wspolnie z malenstwem wlasne sposoby na zycie ale chetnie poczytam te inne pozycje(jak je tu dorwe).Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Jak wczoraj mały spał cały dzień tak dzisiaj nie śpi w ogóle od 4 rano wpadam już że zmęczenia cały dzień się tak meczymy Czekam na tz żeby wyjść z nim na dwór
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Diabli współczuje stresu, dobrze, że nic się nie stało Mysia ja nie chodze z nosidłem jak jest tak ciepło, ale na głowe czapeczke na stopki skarpety, a raczki sa schowane. Wczoraj byłam na bioderkach z nosidłem, ale miałam tylko 200 m do przejscia wiec nie wkładałam czapeczki bo droga nie była warta ryku i znowu się nasłuchałam od kobity na parkingu, czy go nie udusze i czy sie nie boje bez czapki, od ludzi w poczekalni, czy mi tak wygodnie (nie wygodniej mi targać 13 kg z nosidełkiem samochodowym, albo meża jako tragarza) jakoś zawsze widze uśmiechy i miłe komentarze to wczoraj tylko lekarz od usg bioderk cos miłego powiedział aaa i jeszcze usłyszałam, że książe Dżordż nie ma czapki bo w Angli inny klimat ![]() Byłam dzisiaj u dentysty z mini dziurka żeby szybko reagować, a jak zaczął wiercić to ona się zapadła i była mega wielka na granicy kanałowego i robiona bez znieczulenia ...
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po usg bioderek. U małej wszytsko ok. Kontrola 13 września. Przy okazji badania mamusia zaliczyła ccc w C.H Sfera i kupiła sobie sandałki. Super promocja -40%.
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zasypiania przy cycu - jedna pielegniarka mowila, zebym sie cieszyla poki tak maly robi, bo to mu minie i bede za tym tesknic ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
on jak jest przemeczony i nie moze zasnac, to potrzebuje tego lulania i ciepla drugiego czlowieka...ogolnie tez nie odebralam niczego jako terroru, ale wydaje mi sie, ze to nic zlego, jak taki maluszek spi z rodzicami w lozku. na wszystko przyjdzie czas... znam dzieci, ktore od malego byly w lozeczkach swoich, a w wieku 3 lat nagle zachcialo im sie lazic do lozka rodzicow. jakby nadrabialy... ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
pytanie tylko czy akurat pod tym wzgledem lepszy...---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
ale juz niedlugo! dzisiaj 3970 g |
||||
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na pewno nie radzi ona by dzieci zostawiać samym sobie itd, do tego się odniosłam.
|
||
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
ja do 5,5-6 kg ale dady juz zaciasne pampki daja rade Cytat:
zrozumialam Tracy tak jak ty a czytalam ja kilka razy bo ze starszym tez i do wyplakania sie nie naklaniala a co do oddania calej siebie to ja uwazam ze lekka przesada ja jestem matka ale i kobieta i odrebna istota i nie funkcjonuje tylko w zestawieniu dzieci i ja co do tresury dzieci to dzieci tzw. Wytresowane sa szczesliwsze , konsekwencja i upozadkowany tryb dnia im sluzy bardziej niz niezorganizowanie i chaotyczne dni bo nie wiedza co ich vzeka czego moga oczekiwac po danych czynnosciach.... ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my póki co niewiele ponad 4 kg, ale I. rośnie w szalonym tempie i się robi taki uroczo-pulchniutki
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też dzisiaj byłam u dentysty... i też niby mała dziurka a wiercenia odg groma bolało, ale przeżyłam... znieczulenia nie chciałam ,bo nie mogłabym karmić przez 8godzin...ale w sumie mogłam wziąć...bo moje dziecko nie chce jeść ode mnie z cycka ... Młody ostatni raz jadł przed 16 ,potem dentysta, spacer, pomogłam mu zrobić masakryczne ilości kupy (windi poszło w ruch) bo od kilku dni robi tylko malutkie kleksy i strasznie ulewał (praktycznie rzygał)... oczywiście kupa zagazowana i śmierdząca...czyli problem z trawieniem laktozy wcale nie zniknął myślałam , że będzie chciał jeść - łapczywie połknął kropelki Delicolu, a tu takie histerie mi odstawiał przy cycku , że szok, aż mi było przykro odłożyłam go do łóżeczka, dałam smoczka , włączyłam karuzelkę i mam spokój...teraz karuzelka już się wyłączyła a on zasypia... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

czasem smok i dziecka w 15 minut ni ma
na szczęście wszystko dobrze. a powiedz mi, spałaś i Cię to obudziło czy miałaś Nelusię obok? bo ja się właśnie boję jak Przemka odkładamy na noc, zaglądam do niego średnio co kwadrans zanim się położymy spać z nim w pokoju ale jakby co to przy otwartych oknach nie usłyszę 
musiala jej slina wpaść do zlej dziury, bo jak się mlekiem krztusi podczas karmienia to od razu kaszle.
na szczęście wszystko dobrze się skończyło
ale nie sądzę aby to miało jakiś związek ze szczepieniem... 

I terrorystka tez bym jej nie nazwala. Latwy plan ma wynikiac z wsluchania sie w dziecko I jego naturalny rytm, zeby nie fundowac mu chaosu bo.w nim sie ciezko.funkcjonuje (z czym sie zgadzam). w kazdym razie wydaje mi sie najwazniejsze, by z kazdej ksiazki, metody, szkoly wziac to co nam.odpowiada I zbudowac wspolnie z malenstwem wlasne sposoby na zycie
od kobity na parkingu, czy go nie udusze i czy sie nie boje bez czapki, od ludzi w poczekalni, czy mi tak wygodnie (nie wygodniej mi targać 13 kg z nosidełkiem samochodowym, albo meża jako tragarza) jakoś zawsze widze uśmiechy i miłe komentarze to wczoraj tylko lekarz od usg bioderk cos miłego powiedział
Ślub 27. X. 2012