|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Lilka ja tez mmr nie szczepie.
#182 |
Wtajemniczenie
|
Konczi wpadłąm zdac relacje z wizyty u pediatry. więc tak kurczaka mamy nadal normalnie podawac. pediatra powiedziała, że dawniej był taki pogląd, żę kurczak może to powodowac ale się od tego odchodzi. jeszcze jakby Giulia jadła mięso ze zwykłego sklepu to mozna by odstawic, ale ja takiego jej nie daje. powiedziałą że czesto zdążają sie takie powiększone piersi i wiekszosci przypadku same z czasem zanikają, trzeba obserwować czy sie zmniejsza czy powieksza. ale zeby chuchać na zimne dala nam skierowanie do endokrynologa.
ja bedze szczepić, nie wyobrażam sobie nie. coraz częściej słychać że odra powraca. a świnki bałabym się ze względu na tz, który nie miał nigdy. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-07-25 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Tymbardziej ze Zosia wlasnie ma rozyczke jak sie okazuje, wiec po co ja faszerowac
#184 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Widze, że się rozpętałą dyskusja co do szczepienia. POdpisuje się obydwoma rękami pod tym co napisała Gda. Marta a jak się załapałyście na sesje? ![]() Zamieniłam się dzisiaj z koleżanką na dyżury bo się pochorowała i Jasiu musi zostać z opiekunką na noc (TŻ tez ma dyżur ). Troche mam stracha ale mam nadzieje, że będzie dobrze.
#185 | |||
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Moje dziecko mnie wczoraj znowu zaskoczyło. ![]() ![]() Co do wagi, to Antek jest chyba rekordzistą na wątku, bo jako jedno z najmłodszych dzieci wątkowych waży już 10,3kg. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Antek świadomie mówi "dej" (zamiast "daj" ![]() ![]() ![]() A z nowych zdolności to robi Indianina. ![]() Super! Czekamy na efekty! ![]()
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja juz kiedys pisalam, ze na nic nie szczepie. Znam dwa przypadki autyzmu poszczepiennego - jeden po trzeciej dawce DPT, drugi po MMR i juz to mi wystarcza jako argument przeciwko szczepieniom. Powiklania po MMR moga wystapic nawet w doroslym zyciu. Konczita, a to standardowa procedura zeby przeswietlac dziecku szczeki? Przeciez to bardzo szkodliwe jest, szczegolnie dla tak malego dziecka! Moga dziecku zeby nie wyrosnac? Jak zyje, nigdy o czyms takim nie slyszalam. Dziewczyny, a po co wlasciwie Wy chcecie kogokolwiek z listy usuwac? Co to komu przeszkadza, ze ktos jest na liscie? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam dziewczynę która za małe pieniądze robi takie sesje,widziałam zdjęcia i są super i stwierdziłam ze fajna by była taka sesja w plenerze
![]() A następną planuję na jesień jak będzie dużo liści kolorowych ![]() Dearlie jak się robi Indianina? ![]() ![]() ![]()
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Antek przykłada zewnętrzną stronę dłoni i porusza nią po ustach wydając przy tym takie śmieszne dźwięki. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bylam przekonana, ze to jest lista mamus wrzesniowo-pazdziernikowych (plus kilku sierpniowych i jednej listopadowej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie to musi wyglądać ![]()
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czym lubia sie bawic Wasze dzieciaczki? Szkukam inspiracji zakupowej.
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A i jeszcze - karmicie jeszcze piersia? Kiedy zamierzacie odstawiac maluchy od piersi? Ja nie wiem jak sie do tego zabrac.Chcialam okolo roku karmic, ale Robert po kazdym posilku musi jeszczecycem poprawic. Boje sie co bedzie jak mu go zabiore. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |||
Zadomowienie
|
Hej wam,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaczyna stawiać pierwsze kroki przytrzymując się czegoś. I jak zwykle sie denerwuje, jak jej nie pozwalam tykać lapsa więc znikam... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Czyli jak podajemy takiego wiejskiego to nie odstawiamy tak? muszę zrobić tsh dusi zobaczymy jak ono wyjdzie. Jeszcze rozmawiałam z ciocią i wspomniałam jej o tym więc mi powiedziała że jej wnuczka tak miała i kiedy się kuzynka zorientowała to pediatra kazała odstawić kaszkę taką sklepową błyskawiczną i problem minął ... więc zastanawiam się czy to może być to? bo my taką podajemy ... ja też będę szczepić ale jeszcze się zastanawiamy Cytat:
kraven, spokojnie dacie radę, Jaś prześpi całą noc zobaczysz ![]() Cytat:
co do prześwietlenia, nie byłam jeszcze na stomatologi tę informację mam od pediatry więc nie wiem czy to standardowa procedura jest, łudzę się że do 3 tyg pojawi się chociaż jeden i nie będę musiała zagłębiać się w temat ![]() ![]() Mamusie jak ubieracie Księżniczki nasze na roczek? Mam sukienkę śliczną odcinaną ale ... góra jest z takiego misia cieniutkiego w kolorze ciemnej zieleni dół biały i teraz nie wiem czy może pójść czy jednak kupić całą bialutką ?
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Katiaskaa no dokładnie my właśnie też mamy takie suche placki na nóżkach zółtawe, a maść to ELIDEL
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() marta no super to czekamy na zdjątka ![]() Ja teraz jestem u mamy na wsi z Jasiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#197 | |||
Wtajemniczenie
|
Super
![]() Cytat:
Zdrówka ![]() Cytat:
![]() Albo wpadają takie raz na 2 wątki zadać pytanie o którym pisalyśmy kilka stron wstecz ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Sojka, a skąd ta różyczka u Zosi? Zaraziła się od kogoś? Zdrówka!
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Nie wiem skad, okres wylegania do dwoch tygodni a mala bawila sie z roznymi dzieciakami wiec trudno powiedziec gdzie i kiedy. Ale przechodzi bardzo lagodnie, 3ci dzien wysypki i wszystko pieknie zanika, zostalo kilka rostek na raczkach nozkach skorze glowy i cale dwie na buzi. Troche wczoraj sie probowala drapac Zochna ale zajelam ja zabawa i bylo ok tylko noc troche kiepska dzisia byla bo temperatura meczyla
#201 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do kaszki błyskawicznej to nie wiem, my w ten sposób wprowadzamy gluten. pediatra była zdania ze jedzenie wpływu na to raczej nie ma i albo znika samoistnie albo cos sie leczy. co do sukienki to czemu biała chcesz? ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Jednak nie poszliśmy do lekarza, bo opóźnienia były, kolejka na prawie dwie godziny i duszno jak w piekle, w przyszły czwartek na 8 się zapisaliśmy, będzie chłodniej i będziemy pierwsi
![]() Cytat:
![]() Ja mam ta w paski co Marta i do tego kupiłam w przecenie popielaty sweterek, bo to w połowie października ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Kinga się bawi najczęściej butla plastikowa, lub moja torebka, no i jak widzi tablet to leci jak oszalała, bo lubi tam raczkami przesuwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idę na obiad, resztę nadrobię później! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej, u nas chłodniej sie zrobiło i brak słonka - odżyjemy
![]() Wyspalismy sie nawet fajnie, o 9 na spacerek w trójke poszliśmy a Alan oczywiście w wózku nie zasnął i był moment płaczu. Wzięłam mu nawet jego poduszke z łóżeczka i tak sie wtulił, że myslałam że zaśnie bo oczka leciały. Taaaa, mhm - nagle sie rozbudził i przez dwie godziny poza domem nie chciał zasnąć i marudził większość czasu. A w domu sie rozhulał że nie spał w sumie ponad 5 godzin ![]() Jak go potem włożyłam do wyrka to napił sie i zasnął w 2 minuty ![]() Teraz już spi 2 godziny ![]() ![]() Dzisiaj na obiadek zjadł pierożka z truskawkami polany jogurtem naturalnym, a po niedługim czasie dorwał 2 flipsy malutkie ![]() Dziewczyny których dzieci wsuwały pierogi - ile dajecie 1? 2? pytam bo nie wiem czy mu to nie za mało ten jeden bo chciałam mu drugiego dać to nie chciał, a flipsy jadł bez problemu ![]() Poza tym byłam na targu i wreszcie kupiłam płyn którego zapach zazwyczaj czułam przy kupieniu ciszków używanych dla małego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Iwonka, zapraszam do mnie. U mnie sterta prania. ;-) Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2013-07-25 o 14:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
![]()
Jejku jak to już leci, niedługo będzie roczek, nasz mały już chodzi a u Was?
#208 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Za nami pierwsza wizyta u lekarza u dzieci chorych ![]() Lili zaczęła kaszleć rano i jak wróciłam z pracy to nie było poprawy więc szybki marsz do przychodni był na szczęście osłuchowo wszystko czysto katarek też ma i jej ta wydzielina spływa i od tego kaszel temperatury brak z nosa woda się leje a rano nic nie było jak jechałam do roboty tylko takie pokasływanie, jakby za dużo śliny w buzi miała Sojka zdrówka dla Zosi |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
hejka zdrówka dla chorowitków
![]() a my zlapaliśmy gumę z Luśką w kole w wozku;P piszecie o roczku a jaki tort pieczecie??? my dziś swiętujemy 4 rocznicę ślubu tlko tak po cichu bo kasa poszła na rachunki i raty za okna i zostało nam 400 złoty do 23 ehhh ciężko na tej gospodarce .....
#210 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobity
Cytat:
Chcę odstawić od cyca, bo po części muszę. We wrześniu znów nie będzie mnie cały dzień i część nocy i muszę go na to przygotować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No mój dziś o dziwo zjadł kaszę rano, potem jogurt - owoców nie chciał chyba za bardzo kwaskowe były... Potem nawet obiad zjadł, niestety wszystko było słodkie, obiad z dynią więc też, powiedzcie mi że kiedyś polubi inne smaki ![]() Mój też tańczy jak muzyka jakaś leci, znaczy sprężynuje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.