Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 15:02   #571
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Pytam,bo my przy Mai mieliśmy z Calpola i sklinam go po dziś dzień! wrrrrr! Muszę zaopatrzyć się w jakiś porządny,bo przy dwójce dzieci na pewno będzie potrzebny
ja mam taki,bardzo dobrze się sprawdza

http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...396540520.html

padam dziś... pojechałam z mała do koleżanki która ma córeczkę w wieku Marysi i synka 3 miesiące. dziewczyny się wybawiły, poszlismy tez na plac zabaw.. młoda śpi i chyba do niej dołącze

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:03   #572
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Diorisha u dziecka autystycznego mowa jest jednym z najtrudniejszych elementów do opanowania mówię Ci to jako logopeda i szczerze podziwiam starania Twojej siostry, to wielki wyczyn

Do logopedy też chodzą. Zapomniałam wymienić
Wszyscy jesteśmy z Niej naprawdę bardzo dumni

kropla super,że nic Ci tam nie wyrosło
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:15   #573
rusałka_1
Zakorzenienie

kropla kiepski z Ciebie hodowca

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Witamy się z w domu !! TŻ mnie przywiózł naszykował jedzenie i poleciał do pracy.

Matal zrobiłam zdjęcie

A patrzcie co ciocia zrobiła dla naszego maluszka.
Super, że jesteś już w domu
A ciuszki i brzuszek piękne

Cytat:
i przedstawiam wam mojego Marcina w 29tc dla porównania 24tc, buniek nie urósł nic a nic
Rzeczywiście mała zmiana przynajmniej nie jest Ci ciężko

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Moje monotematyczne Instagramowe zdjęcia z 32 tyg.

Dziś zrobię normalne zdjęcie bunia w domu przed lustrem
piękny brzuszek

Właśnie zabieram się za obiad (mięso mam z wczoraj) do tego kasza gryczana (wolałabym ziemniaczki, ale dziś ma być zdrowo) i chyba pomidorki ze śmietanką

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:17   #574
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Lola haha tak się teraz zaczęłam zastanawiać,czy może jednak chodzi Ci o te kleszcze co dziecko wyciągają? Takie też mnie przerażają:P
hah no dokładnie o te kleszcze mi chodziło przy porodzie
nie sprecyzowałam;p
chyba zaczne się drzeć jak do mojego dziecka coś takiego wyciągną!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Super, Dirty trzymamy kciuki nadal bardzo mocno !!

Witamy się z w domu !! TŻ mnie przywiózł naszykował jedzenie i poleciał do pracy.

Matal zrobiłam zdjęcie

A patrzcie co ciocia zrobiła dla naszego maluszka.
jaki super buń szpiczasty troszke
a ciocię taką też bym chciała

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:17   #575
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
no ja przez te 2 tyg leżenia już sporo przygotowałam powinnam teraz pracować, na skladki samo sie nie nazbiera, a niestety nie mam pod sobą pracowników zapewne trzeba będzie ruszyć oszczędności, zeby dopełnić ten macierzyński eh.. uroki ciąży

ehhh te składki to mi sen z powiek spędzają ale juz sie nie stresuje...
ja od zeszłego tygodnia mam juz pracownika; ale co z tego jak pracownik tez kosztuje i jak troche nie pozarabiam sama to bedzie licho i krucho

Cytat:

A co do dzieci z autyzmem, to mają one zazwyczaj jakieś wyjątkowe uzdolnienia w jakimś kierunku... Trzeba takie dziecko bacznie obserwować.
to stereotyp... utalentowanych dzieci procentowo jest tyle samo wśród zdrowych jak i tych z autyzmem... tylko o tych z autyzmem częściej się mówi... taka pożywka dla popkultury
natomiast ze wzgledu na to, że dzieci te nie znoszą rozpraszania uwagi ich sfokusowanie na danym temacie mozna wykorzystac do rozwoju danej zdolnosci; nie mniej jednak czysto uzdolnionych jest niewielu i to takie troche kłamstwo jak to, że szpinak ma najwiecej żelaza wynikajace z przestarzałych badań (te odnosnie autyzmu sa bodajże z lat 80')

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:18   #576
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Diorisha, dzięki za wieści od Dirty cieszę się, ze dziewczyny dobrze sobie radzą, tak się o nie martwię. I jeszcze ty ptaszysko piszesz o swoim wcześniaczku, już serce mnie boli od tego, na pewno swietnie sobie radzicie człowiek nie zdaje sobie sprawy ze z dnia na dzień może się coś pokopać. Tak się boję o swojego maluszka zeby wytrzymal jeszcze z 1,5 miecha, przybrał na wadze i będę spokojniejsza

ja myslałam ostatnio o tym, zeby wrócić do haftowania, ale boję się, ze moja cierpliwość nie wytrzyma

i przedstawiam wam mojego Marcina w 29tc dla porównania 24tc, buniek nie urósł nic a nic
śliczne macie te brzuszki

Aleksander
Stary 2013-07-25, 15:19   #577
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Troszkę wiem o czym mówisz.

Moja siostra ma prawie sześcioletniego synka. Mały do roku czasu super się rozwijał po roku siostra zaczęła wyłapywać nieprawidłowości - mały nie zachowywał się tak jak powinien. Z obserwacji siostra zaczęła podejrzewać autyzm. Zgłosiła się z Olusiem do ośrodka i na krótko przed drugimi urodzinami mały miał postawioną przez Synapsis diagnozę. Autyzm. Wtedy to brzmiało dla siostry jak wyrok. Wpadła w naaaaprawdę głęboką depresję . Ciągły płacz. Nie wiedzieliśmy jak pomóc-psycholog tylko

Ale minął jakiś czas i siostra otrząsnęła się z tego. Znalazła w sobie bardzo dużo siły i zaczęła walczyć o małego jak lwica. Od postawienia diagnozy bardzo dużo pracowała z Nim w domu. Już od niemalże czterech lat Oleczek ma masę przeróżnych zajęć-i integrację sensoryczną i hipoterapię i dogoterapię,chodzi też do przedszkola,regularnie psycholog,psychiatra Siostra by móc efektywniej pomagać poszła na UW i zrobiła tam podyplomówkę na psychologi właśnie - pomoc dzieciom z dysfunkcjami

Żeby nie było tak różowo to siostra ma chwile słabości kiedy siada i po prostu płacze ale na dłuższą metę nie załamuje rąk tylko idzie przed siebie

Jesteśmy z Niej naprawdę bardzo dumni bo to dzięki Jej wysiłkom mały świetnie się rozwija i pięknie mówi Ostatnio byli u nas i nasz znajomy powiedział,że w życiu by nie powiedział,że Olek ma autyzm bo zachowuje się jak całkowicie zdrowe dziecko

Nawet dziewczynom kiedyś na wątku opowiadałam pewną historyjkę z Oleczkiem w roli głównej. Nie powiedziałam wtedy,że mały jest autystyczny
Więc poszedł z moją siostrą do spożywczaka,stanęli przy ladzie z mięsem a tam oprócz wędlin była masa surowizny. Mały jak zobaczył te nóżki wieprzowe, płuca,żeberka i co tam jeszcze stanął jak wryty i zupełnie na poważnie wrzasnął : "Ratunku,policja -ktoś zabił świnię"

To całkiem normalne,że masz lepsze i gorsze dni Ciężar przytłacza a czasami dobrze się wypłakać...
wiesz mnie wykancza to ze biegamy od lekarza do lekarza a kazdy wyciaga diagnozy z dupy od chorob genetycznych po krzywice i inne badziewia. juz nie wiesz komu wierzyc. ja tez jestem twardy zawodnik nie poddaje sie, twardo sama rehabilituje corke wierzac ze bedzie wszytsko jak trzeba ale sa dni kiedy po prostu chce sie wyc, idac do kolejnego lekarza i zastanawiajac sie co znowu za herezje uslyszysz, a olac tez sie nie da, i takie ziarenka niepewnosci strachu tylko sobie kielkuja. ktos dobrze powiedzial ze w ciazy sie boimy a to dopiero poczatek strach o wlasne dziecko juz chyba bedzie zawsze, a po przejsciach to juz w ogole
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:21   #578
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny ale fajne buńki

Zmienniczka
masz talent!!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
byliśmy z małżem na małych zakupach, teraz poszedł do fryzjera, a ja robię pizzę
bleee

u nas ciepło, ale nie ma słonka i duchota
nieeeeeeee

super, że kontakt z mamą się poprawił a TZ nie szkoda paliwa żeby siostrunie wozić
ja miałam być Kasia albo Ania

mój małż też baranek, ale przy mnie potulny bo ja mimo, że rak to mi nie przegada ale on jest bardzo ugodowy- ale tylko dla mnie
super, a buń podobny jak mój hehe

kupiłam Mikusiowi 2 koszyczki do szuflady

mówię do P., żeby mi zdjął torby bo muszę pakować powoli a on " to już może Miki wyjść" a ja że tak chyba się wystraszył trochę
Anka czy Kaśka-łotever-wszystkie są zadziory

Ja Natalce też dzisiaj kupiłam dwa koszyczki do szufladyZielone

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Jeszcze Papalinka miałam Cię pytać-gdzie kupiłaś te pojemniczki,które masz w górnej szufladzie?Ja lubię takie "organizery"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:22   #579
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Moje monotematyczne Instagramowe zdjęcia z 32 tyg.

Jeszcze nasze dziecko się załapało, bo nie wiem czy Wam pokazywałam tego wstydnisia

Dziś zrobię normalne zdjęcie bunia w domu przed lustrem
przerabiasz jej jakoś? fajne są , to czekam na takie z boku

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
oj tam oj tam to tylko avatar..w srodku jestem ta sama wariatka

dziewczyny przesylam Wam probke mojej tworczosci...moze ktoras bylaby zainteresowana jakims portretem dla siebie/kogos bliskiego
ale ty masz talent!
tez kiedyś rysowałam, szkicowałm itd ale zaniedbałam sprawę gdy rzuciłam studia

Aleksander
Stary 2013-07-25, 15:23   #580
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Do logopedy też chodzą. Zapomniałam wymienić
Wszyscy jesteśmy z Niej naprawdę bardzo dumni

kropla super,że nic Ci tam nie wyrosło
Nie dziwie się dumy, bo jest z czego. Nie każdy jest gotowy, aż tak sie poświecić. Jak czasem ogladam w jakis programach o chorych dzieciach i widze ile dorośli są gotowi dla nich zrobić to zawsze ryczę.
Myślałam, kiedyś ....co by bylo gdyby
i pomimo tego, że mam zawód gdzie wystarczyloby troche zmienić specjalizację i moglabym zajmować sie swoim dzieckiem i dodatkowo pomagac innym dzieciom (czyli żyć z tego) to nie wyobrazam sobie takiej gotowości we mnie... pewnie sytuacja by to zweryfikowala, ale na ten moment mam wrazenie ze uciekłabym...
powiem szczerze, nie umiem potępić rodziców ktorzy nie daja sobie z tym rady i oddają dziecko do jakichś zakładów... po prostu zdaje sobie sprawe ze taka sytuacja może przerosnąć człowieka...

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 15:23   #581
butterfly20
Zakorzenienie

Albo jestem ślepa, albo niepełnosprytna, ale nie mogę znaleźć na All żadnego sensownego, grubego, fioletowego kocyka

Stary 2013-07-25, 15:26   #582
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiesz mnie wykancza to ze biegamy od lekarza do lekarza a kazdy wyciaga diagnozy z dupy od chorob genetycznych po krzywice i inne badziewia. juz nie wiesz komu wierzyc. ja tez jestem twardy zawodnik nie poddaje sie, twardo sama rehabilituje corke wierzac ze bedzie wszytsko jak trzeba ale sa dni kiedy po prostu chce sie wyc, idac do kolejnego lekarza i zastanawiajac sie co znowu za herezje uslyszysz, a olac tez sie nie da, i takie ziarenka niepewnosci strachu tylko sobie kielkuja. ktos dobrze powiedzial ze w ciazy sie boimy a to dopiero poczatek strach o wlasne dziecko juz chyba bedzie zawsze, a po przejsciach to juz w ogole

Masz rację-przede wszystkim powinna być postawiona prawidłowa diagnoza. Wtedy człowiek by wiedział na czym stoi i na czym tak naprawdę ma się skupić.
Jesteś bardzo silną kobietą
Stary 2013-07-25, 15:27   #583
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę wiem o czym mówisz.

Moja siostra ma prawie sześcioletniego synka. Mały do roku czasu super się rozwijał po roku siostra zaczęła wyłapywać nieprawidłowości - mały nie zachowywał się tak jak powinien. Z obserwacji siostra zaczęła podejrzewać autyzm. Zgłosiła się z Olusiem do ośrodka i na krótko przed drugimi urodzinami mały miał postawioną przez Synapsis diagnozę. Autyzm. Wtedy to brzmiało dla siostry jak wyrok. Wpadła w naaaaprawdę głęboką depresję . Ciągły płacz. Nie wiedzieliśmy jak pomóc-psycholog tylko

Ale minął jakiś czas i siostra otrząsnęła się z tego. Znalazła w sobie bardzo dużo siły i zaczęła walczyć o małego jak lwica. Od postawienia diagnozy bardzo dużo pracowała z Nim w domu. Już od niemalże czterech lat Oleczek ma masę przeróżnych zajęć-i integrację sensoryczną i hipoterapię i dogoterapię,chodzi też do przedszkola,regularnie psycholog,psychiatra Siostra by móc efektywniej pomagać poszła na UW i zrobiła tam podyplomówkę na psychologi właśnie - pomoc dzieciom z dysfunkcjami

Żeby nie było tak różowo to siostra ma chwile słabości kiedy siada i po prostu płacze ale na dłuższą metę nie załamuje rąk tylko idzie przed siebie

Jesteśmy z Niej naprawdę bardzo dumni bo to dzięki Jej wysiłkom mały świetnie się rozwija i pięknie mówi Ostatnio byli u nas i nasz znajomy powiedział,że w życiu by nie powiedział,że Olek ma autyzm bo zachowuje się jak całkowicie zdrowe dziecko

Nawet dziewczynom kiedyś na wątku opowiadałam pewną historyjkę z Oleczkiem w roli głównej. Nie powiedziałam wtedy,że mały jest autystyczny
Więc poszedł z moją siostrą do spożywczaka,stanęli przy ladzie z mięsem a tam oprócz wędlin była masa surowizny. Mały jak zobaczył te nóżki wieprzowe, płuca,żeberka i co tam jeszcze stanął jak wryty i zupełnie na poważnie wrzasnął : "Ratunku,policja -ktoś zabił świnię"

To całkiem normalne,że masz lepsze i gorsze dni Ciężar przytłacza a czasami dobrze się wypłakać...
hihi dobry tekściarz
niestety autyzm wychodzi później, ale brawa dla siostry, że to tak ogarnęłaklaski :
i sama widziałam już kilkoro dzieci z autyzmem a na pierwszy rzut oka nie powiedziałabym, że są chore
najważniejsza praca z nimi, dlatego ja podziwiam takich rodziców

Aleksander
Stary 2013-07-25, 15:29   #584
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Albo jestem ślepa, albo niepełnosprytna, ale nie mogę znaleźć na All żadnego sensownego, grubego, fioletowego kocyka
opcja trzecia: nie ma

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 15:31   #585
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie dziwie się dumy, bo jest z czego. Nie każdy jest gotowy, aż tak sie poświecić. Jak czasem ogladam w jakis programach o chorych dzieciach i widze ile dorośli są gotowi dla nich zrobić to zawsze ryczę.
i pomimo tego, że mam zawód gdzie wystarczyloby troche zmienić specjalizację i moglabym zajmować sie swoim dzieckiem i dodatkowo pomagac innym dzieciom (czyli żyć z tego) to nie wyobrazam sobie takiej gotowości we mnie... pewnie sytuacja by to zweryfikowala, ale na ten moment mam wrazenie ze uciekłabym...
powiem szczerze, nie umiem potępić rodziców ktorzy nie daja sobie z tym rady i oddają dziecko do jakichś zakładów... po prostu zdaje sobie sprawe ze taka sytuacja może przerosnąć człowieka...

Jak się okazuje człowiek w chwilach zagrożenia życia lub zdrowia swoich najbliższych jest gotowy na naprawdę heroiczne czyny.
Ja nigdy nie myślę co by było gdyby-jestem życiową optymistką -staram się szukać pozytywów i po prostu wierzę,że będzie dobrze.
Stary 2013-07-25, 15:33   #586
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
niektórym rodzicom niestety trudno jest zaakceptować odmienność i braki rozwojowe ich dziecka. znamy z teorii te etapy... pewnie ze na początku sie ucieka ale później przychodzi moment, że trzeba życ i funkcjonować jak normalny człowiek i wspierać rozwój malucha każdym możliwym sposobem. ja nie wyobrażam sobie zostawić dzieciaczka w zakladzie, nawet gdyby miał super hiper opinie. ale to tak na sucho powiedziane, na pewno dużo łatwiej, niż gdyby zetknąć się z tym face to face.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:34   #587
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Co Ty tak z tym fioletem ? Mam nadzieję,że zdajesz sobie sprawę,że to ulubiony kolor Tinky-Winkiego ?

Lolaaaa On ma czasami takie teksy ,że szok
Stary 2013-07-25, 15:36   #588
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

to stereotyp... utalentowanych dzieci procentowo jest tyle samo wśród zdrowych jak i tych z autyzmem... tylko o tych z autyzmem częściej się mówi... taka pożywka dla popkultury
natomiast ze wzgledu na to, że dzieci te nie znoszą rozpraszania uwagi ich sfokusowanie na danym temacie mozna wykorzystac do rozwoju danej zdolnosci; nie mniej jednak czysto uzdolnionych jest niewielu i to takie troche kłamstwo jak to, że szpinak ma najwiecej żelaza wynikajace z przestarzałych badań (te odnosnie autyzmu sa bodajże z lat 80')
Miałam zajęcia z symptomów i dysfunkcji rozwojowych, uczyliśmy się m.in. o zespole Aspergera, autyzmie, ADHD - takie informacje nam przekazała prowadząca zajęcia pani profesor. Filmy na ten temat oglądaliśmy, czytałam też książki. Znam osoby z autyzmem, jedną dziewczynę miałam nawet w szkole średniej i faktycznie wykazywała niezwykłe uzdolnienia w językach obcych. To fakt, że koncentrują się w sposób dokładny na jednej rzeczy, dlatego wykazują zazwyczaj zdolności w jakimś kierunku - języki obce, zdolności liczbowe, muzyczne itd.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:36   #589
tassia
Zakorzenienie

dla sówkomaniaczek:
na tej aukcji jest masa naklejek na sciany sówkowych i innych zreszta tez duzo ładnych

http://allegro.pl/kolorowe-naklejki-...356257793.html

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 15:38   #590
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
przerabiasz jej jakoś? fajne są , to czekam na takie z boku
Mam konto na Instagramie

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Co Ty tak z tym fioletem ? Mam nadzieję,że zdajesz sobie sprawę,że to ulubiony kolor Tinky-Winkiego ?

Padłam

Mama foka
Stary 2013-07-25, 15:41   #591
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
dla sówkomaniaczek:
na tej aukcji jest masa naklejek na sciany sówkowych i innych zreszta tez duzo ładnych

http://allegro.pl/kolorowe-naklejki-...356257793.html
a'propos sów.. ja kiedys znalazłam to
http://www.mamissima.pl/pokoik_i_dek...andy_arts.html
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:41   #592
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam zajęcia z symptomów i dysfunkcji rozwojowych, uczyliśmy się m.in. o zespole Aspergera, autyzmie, ADHD - takie informacje nam przekazała prowadząca zajęcia pani profesor. Filmy na ten temat oglądaliśmy, czytałam też książki. Znam osoby z autyzmem, jedną dziewczynę miałam nawet w szkole średniej i faktycznie wykazywała niezwykłe uzdolnienia w językach obcych. To fakt, że koncentrują się w sposób dokładny na jednej rzeczy, dlatego wykazują zazwyczaj zdolności w jakimś kierunku - języki obce, zdolności liczbowe, muzyczne itd.
myśle ze ogladałysmy te same filmy i czytałysmy te same ksiazki...
ja sie odnosze do najnowszych badań; bo to z czym sie spotkałam na uczelni to wlasnie efekt badania na 300 osobach z lat 80 ...
na szczescie pozniej nasi wykladowcy weryfikowlai wiedze w roznym zakresie i okazuje sie ze tutaj kwestia jest duza genotypu... generalnie nie są to geny ktore zaginely w drodze ewolucji tylko sie wzmacniaja, co swiadczy o tym ze sa przystosowawcze i odpowiadaja za duze zdolnosci... nie mniej jednak cala reszta deficytow nie pozwala im sie rozwinac stąd w nowszych badaniach nie widac juz odchylen od normy w zakresie wiekszych zdolnosci (tzn ze porównywalnie duzy % uzdolnionych dzieci jest wsrod zdrowych co chorych) - co swoja droga samo w sobie jest niesamowite...bo jak popatrzymy na inne zaburzenia, to nie zaleznosc jest zawsze na niekorzysc choroby.

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 15:49   #593
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
myśle ze ogladałysmy te same filmy i czytałysmy te same ksiazki...
ja sie odnosze do najnowszych badań; bo to z czym sie spotkałam na uczelni to wlasnie efekt badania na 300 osobach z lat 80 ...
na szczescie pozniej nasi wykladowcy weryfikowlai wiedze w roznym zakresie i okazuje sie ze tutaj kwestia jest duza genotypu... generalnie nie są to geny ktore zaginely w drodze ewolucji tylko sie wzmacniaja, co swiadczy o tym ze sa przystosowawcze i odpowiadaja za duze zdolnosci... nie mniej jednak cala reszta deficytow nie pozwala im sie rozwinac stąd w nowszych badaniach nie widac juz odchylen od normy w zakresie wiekszych zdolnosci (tzn ze porównywalnie duzy % uzdolnionych dzieci jest wsrod zdrowych co chorych) - co swoja droga samo w sobie jest niesamowite...bo jak popatrzymy na inne zaburzenia, to nie zaleznosc jest zawsze na niekorzysc choroby.
http://www.rynekzdrowia.pl/Rynek-Zdr...azek,2053.html

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

A ja dziś w pracy zostaję do 18 Bo oczywiście podłoga jest do umycia...

Mama foka
Stary 2013-07-25, 15:51   #594
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
opcja trzecia: nie ma
Też fakt

Cytat:

Lolaaaa On ma czasami takie teksy ,że szok
Nie wiedziałam, bo nigdy tego nie oglądałam

Ale co ja mam z fioletem?Przecież prawie wszystko mam beżowe, żółte,kremowe,szare i zielone. Po prostu zamierzam mieć fotelik fioletowy i chciałam kocyk pod kolor Taki niezbyt duży, a grubszy.

Stary 2013-07-25, 15:52   #595
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.rynekzdrowia.pl/Rynek-Zdr...azek,2053.html

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

A ja dziś w pracy zostaję do 18 Bo oczywiście podłoga jest do umycia...
Agusia ja sie nie kłoce z Toba...ale wiesz artykuly z internetu do mnie nie przemawiaja jako źródło wiedzy.
Ja zawsze korzystam z artykułów na PsychInfo - bazie danych artykułów naukowych...
w internecie znajdziesz wszystko... i potwierdzajace to, że pomidory są zdrowe i potwierdzające ze przez nie mamy nowotwory...

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 15:56   #596
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Anka czy Kaśka-łotever-wszystkie są zadziory
oj tam oj tam

Cytat:
Ja Natalce też dzisiaj kupiłam dwa koszyczki do szuflady
Cytat:
Zielone
js też zielone w biedrze
Cytat:
bo dla dziewczynek to przeważnie juziowe, a nie ma nic w fiolecie z minki?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:57   #597
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusia ja sie nie kłoce z Toba...ale wiesz artykuly z internetu do mnie nie przemawiaja jako źródło wiedzy.
Ja zawsze korzystam z artykułów na PsychInfo - bazie danych artykułów naukowych...
w internecie znajdziesz wszystko... i potwierdzajace to, że pomidory są zdrowe i potwierdzające ze przez nie mamy nowotwory...
Jednak skoro ktoś umieścił taki artykuł, to nie wyssał tego sobie z palca. Obecnie internet jest uznawany za źródło wiedzy - takie nastały czasy, jednak faktem jest, że niektóre informacje trzeba sprawdzać w kilku źródłach.

Mama foka
Stary 2013-07-25, 15:57   #598
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Też fakt

Nie wiedziałam, bo nigdy tego nie oglądałam

Ale co ja mam z fioletem?Przecież prawie wszystko mam beżowe, żółte,kremowe,szare i zielone. Po prostu zamierzam mieć fotelik fioletowy i chciałam kocyk pod kolor Taki niezbyt duży, a grubszy.
mozna kupic ladna fioletowa tkanine -polare minki
i na druga strone wszyc jakis material
bedziesz miala niepowtarzalny kocyk... a na allegro akurat ten kolor jest

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 15:59   #599
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Krew z nosa i znowu mi słabo, tak jakbym nie miała czym oddychać. Od czego to może być?

Mama foka
Stary 2013-07-25, 16:00   #600
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny super brzuszki macie

Ale super Też chciałabym mieć taki talent, ale chyba nie mam żadnego
Jaki masz cennik?

DZIEKUJE WSZYTKIM za mile slowa

moj cennik w Polsce ksztaltuje sie nastepujaco:
za pojedynczy portret
A4 100zl
A3 150 zl
A2 200 zl

robie tez portrety pod inne wymiary, kwestia dogadania sie..co do ceny takze

Cytat:
Diorisha u dziecka autystycznego mowa jest jednym z najtrudniejszych elementów do opanowania mówię Ci to jako logopeda i szczerze podziwiam starania Twojej siostry, to wielki wyczyn
i mowie ci to tez ja, jako siostra 9letniego autystycznego Kacpra

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości