|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
koala - co było przyczyną? wcześniej coś pamiętam że mówiłaś że lekarz Ci powiedział ze brzuch Ci się spina, to wtedy w tym jednym miejscu? to było przyczyną? czemu wtedy nie reagował?[/QUOTE] Jejku, Koala nie strasz mnie...takie informacje od razu mnie zaczynają niepokoić. Napisz Nam, co tak faktycznie jest przyczyną takich skurczów i czy wszystko już dobrze
|
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny na ile przed glukozą trzeba przestać jeść?
Bo mam jutro na 7.00 i nie wiem czy jeść po 18 czy już nie ??
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
ojej...już nowy watek a ja nie mam czasu starego nadrobić
![]() co do remontu to jest światełko w tunelu ale bardzo słabe. łazienka już na finiszu, szafki powieszone zostało umyc pralke wstawić i drzwi zamontować....reszta w proszku. kucnia blat nas trzyma bo nigdzie nie dostaniemy blatu na szerokość 67cm wiec trzeba było zamawiać 120szerokość i dlugość 4m ( a samego blatu trzeba nam 2m...) z lampkami w łazience tez byl problem bo sie okazało że sufit za nisko podwieszony....zreszta nie będe nudzić ale jednym słowem jest porażka..... Maluch kopie jezdzi i najbardziej lubi robić to w nocy....i ciągle brzuchol mi rosnie...lekarz mówi że w 3 ciąży to normalne i mam się nie przejmować...ale stóp nie widze nie mówiąc o np pomalowaniu paznokci. I jedziemy za tydzień zamawiac wózek...bo sie zakohałam....już juz miał być kupiony Stokke ( ale ciągle przeszkadzało mi że gondola mała a na nowy model Crusi stać nas nie było) i przez przypadek trafiłam na nowy model Mutsy IGO.....gondola prawie 80cm lekki stelaż pompowane koła....milość hehehhttp://mutsy.com/plpl/igo/ nie zapominam o Was
|
|
|
|
#1174 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ciągłe zakazy, już dawno bym się na jej miejscu oburzyła ta uszy podkuli i dobra jest :/Cytat:
. Tylko jakoś się nastawiłam na te "ostatnie" wakacje w gronie rodzinnym bo pewnie więcej nie będzie okazji żeby pojechać z rodzicami i bratem, od teraz wszystko będzie inaczej .---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- W sumie nic konkretnego nie wyczytałam, tylko tyle jakie objawy i obawy miałyście na początku . Szczerze powiedziawszy ja jak chciałam do Was dołączyć to poczytałam to tak troszkę "po łebkach" więc teraz się miło czyta ![]() Dzisiaj już u niego na noc zostaję więc nadrobię ![]() Cytat:
Ja jak proszę mojego Jaśka żeby skopał tate to się TŻ oburza że nakręcam syna przeciwko niemu ![]() Cytat:
. Napewno wszystko z dzidzią jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte !
|
|||||||||
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Mnie lekarz mówił, że 14 godzin przed badaniem można zjeść ostatni posiłek. Ale nie wiem, czy to nie jest indywidualnie zależne od obciążenia. Bo moja przyjaciólka miała obciążenie tylko 50g i mogła do 8h wcześniej nie jeść. Ja miałam obciążenie 75g.
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Ależ kochany ten Twój mąż ![]() Cytat:
![]() Nie było źle, nawet się z nią dogadałam choć w niektórych momentach mnie wkurzała ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Cytat:
żeby wszystko było w porządku ! ![]() Cytat:
Leż i odpoczywaj ! Wiadomo skąd się wzięły te skurcze ?---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
)
|
||||||
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie masakra
|
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam 12h przed badaniem na czczo. Właśnie sobie patrzałam na rankingi wózków i już mam totalny mętlik w głowie..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
próbowałam się najeść, ale już czuje, że mnie głód łapie a z tymi wózkami to tragedia jest .. też dziś czytałam opinie i jak ten nie trzeszczy, to temu koła odpadają, a ten ma słaby materiał, a tam ten jest ciężki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
Heloł
Byłam dziś na badaniu glukozy, wynik to 71 i 85 po 2h- chyba w normie??? Nasiedziałam się w laboratorium, ale nie było źle- pielęgniarka młodziutka, młodsza ode mnie co chwilkę pytała jak się czuję ![]() Zrobiłam tez morfologię i ob- wszystko w normie, tylko w moczu wyszły mi liczne kryształki i teraz się zastanawiam co się dzieje? Bo jak kryształy to nerki- a ja w poprzedniej ciąży miałam w 23 tygodniu właśnie taki atak bólu nerki, że trafiłam na tydzień do szpitala. Na szczęście już za tydzień wizyta u pani i dr i pokażę jej te wyniki. Hitem dnia jest to, że znalazłam fotelik-nosidełko, nowe za 40zł! Jak się później dowiedziałam przez telefon- pani ma komis dziecięcy, który jest przez wakacje zamknięty, ale w środę otworzy go dla nas i możemy wybrać co tam chcemy |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41953940]Heloł
Byłam dziś na badaniu glukozy, wynik to 71 i 85 po 2h- chyba w normie??? Nasiedziałam się w laboratorium, ale nie było źle- pielęgniarka młodziutka, młodsza ode mnie co chwilkę pytała jak się czuję ![]() Zrobiłam tez morfologię i ob- wszystko w normie, tylko w moczu wyszły mi liczne kryształki i teraz się zastanawiam co się dzieje? Bo jak kryształy to nerki- a ja w poprzedniej ciąży miałam w 23 tygodniu właśnie taki atak bólu nerki, że trafiłam na tydzień do szpitala. Na szczęście już za tydzień wizyta u pani i dr i pokażę jej te wyniki. Hitem dnia jest to, że znalazłam fotelik-nosidełko, nowe za 40zł! Jak się później dowiedziałam przez telefon- pani ma komis dziecięcy, który jest przez wakacje zamknięty, ale w środę otworzy go dla nas i możemy wybrać co tam chcemy W normie, miałam że niemal identyczne wyniki. To faktycznie okazję zlapałaś.. jak już kupisz to poprosimy o foteczki ![]() Cytat:
No dokładnie,w każdym coś nie tak się znajdzie...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
Domi wrażenia świetne! Mieliśmy raptem 36 osób, ślub mega kameralny, zaprzyjaźniony ksiądz, więc jak strzelił kazanie to niemal wszyscy płakali... Wesele krótkie, obiad, tort, zimna płyta. O 21 mieliśmy pozegnalny toast - tak jak zapowiedzieliśmy
Rodzina zadowolona mieliśmy czas porozmawiać, wszyscy się najedli Ja byłam masakrycznie zmęczona i jak o 21.30 teściowie nas opuszczali, to ja już ledwo stałam. Dobrze, ze w ramach wesela mieliśmy zapewniony nocleg w hotelu Jeszcze godzinka a znalazłabym sie chyba w szpitalu
|
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
właśnie niewiadomo czemu sie pojawiały, szyjka dluga i zamknieta, poza skurczami wszystkie badania wyszly idealnie
|
#1187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale super, że wszystko się udało i dotrwałaś do końca Życzę powodzenia na nowej drodze życia! Fajnie jest być żonką? ![]() I wrzucaj jakieś fotki!
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
koala - jak dobrze, że już dobrze!
basia, na pewno z Małą jest wszystko ok, a ogniska znikną zanim dzieciaki będą na świecie! Dobrze, że lekarz to zauważył i będziesz teraz regularnie badana pod tym kątem ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Pisałyście o materacu... My kupimy pianka-gryka-kokos. Może i skusiłabym się na lateks, ale pgk też są dobre, a nie stać mnie, żeby za lateks zapłacić 3x więcej ![]() A robaki? Przecież wiadomo, że w internecie zawsze wypisuje się te złe rzeczy. Jak coś jest dobre, to już nikomu nie chce się pisać, ale wystarczy jeden minus i już się obsmarowuje firmę. Nawet jeśli te robaki były prawdą, to raczej doszukiwałabym się błędów w składowaniu/przechowywaniu materaca gdzieś u dostawcy, a nie że producent je tam wsadził Co do lampki nocnej - u nas co prawda nie ma miejsca, ale i tak byśmy nic nie kupowali Ależ mi się dziś dziecko rozkopało, aż mi brzuch falował!
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-07-25 o 18:30 |
|
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ole się objadłam obiadu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja już po wizycie, wyszła dziewczynka na 100%.
Ale się z mężem cieszymy. termin porodu wyszedł na 11 grudnia - czyli jest 20 tydzień teraz. troszkę się martwię bo dzidzia troszkę za chuda w brzuszku, waży 297g, a w serduszku ma malutkie zwapnienie, trzeba to jeszcze sprawdzić za jakiś czas bo może samo zniknąć. Dodatkowo lekarz mówił że jakaś mało ruchliwa. A ona wg mnie sobie spała bo wcześniej po obiadku fikała ostro w brzuszku i pewnie właśnie drzemkę miała.
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imię wybrane? (przepraszam, jeśli przegapiłam )A zwapnienie jest i u nas, lekarz uspokaja, że może się spokojnie wchłonąć, a lekarka na echu powiedziała, że po prostu taki urok serduszka. Także my też jesteśmy pod obserwacją i wierzę... tfu, ja to wiem! że u naszych dziewczynek to po prostu taka uroda
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję!! a z serduchem na pewno wszystko będzie ok !
![]() nasturcja- super ze wszystko sie udało czekamy na fotki
|
#1194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Mąż był ze mną na usg i teraz chodzi dumny jak paw że mu się w końcu dziewuszka udała. Ale stwierdził że czuł to wcześniej bo ja nigdy bym snikersa nie zjadła a teraz nie mogę się opanować. |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() klask i:![]() A czasami wcześniej nie wspominałaś coś o chłopcu? chyba,że z kimś pomyliłam...
|
|
|
|
#1196 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zastanawiam co ostatnio tak pędzicie z tymi postami a przecież Trele zaczęła macierzyński i to wszystko wyjaśnia!!!!
Miałam dzisiaj fajny dzień, kupiłam trochę nowych ciuszków dla małego i to mi do szczęścia wystarczy ![]() Odnośnie zaufania do sprzedawców w sklepach to ja im nie ufam Za długo w handlu pracowałam :PMaterac planuję Gryka-pianka-kokos. Wg mnie lateksowy to świetna sprawa ale 300 zł za materac Kupujecie już łóżeczka? Bo ja się właśnie zastanawiam czy nie kupić żeby stało i się wietrzyło z tych produkcyjnych zapachów. Mam cały pokój wolny to może stać. Smoczek mamy Aventu - sztuk jeden. Czas pokaże co potem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wozek meeeega. Też bym chciała, ale cena ![]() Cytat:
To będzie Zosia czy Marysia? Dobrze zapamiętałam? Oby było z serduszkiem dobrze. A to, że malo ruchliwa - pewnie miała drzemkę.Widzę, że mi się nie zacytowało wszystko. Paulinaizabela nie mam pojęcia co do szczegołów sesji, mam nadzieję, że foty będą z mężem. Sesja ma być w Chorzowie lub Katowicach, więc mam blisko. Kogoś ciekawiły moje zwycięskie powody także wklejam ![]() 10 POWODÓW, DLA KTÓRYCH FAJNIE JEST BYĆ W CIĄŻY 1. Po pierwsze ciąża to stan boski, każdy dzień to dzień radości. 2. Po drugie bardzo lubię kiedy mąż wstaje i buziaka w brzuszek daje. 3. Po trzecie nie wiem czy wiecie, kopanie malucha jest najlepsze na świecie. 4. Po czwarte kompletowanie wyprawki jest grzechu warte. 5. Po piąte gdy rano wstaję widzę brzuszek okrągły jak ładnie odstaje. 6. Po szóste teściowa i mama wciąż mi nadskakują, na bycie babciami bardzo się radują. 7. Po siódme powiem Wam po cichu, gdy w lustrze się widzę rozpiera mnie duma, że noszę dzidzię. 8. Po ósme morze prezentów do nas spływa, a ja się z tym czuję jak w wodzie ryba. 9. Po dziewiąte radość nas ogarnia, bo już wkrótce będziemy rodzicami tuląc swoje dziecko całymi godzinami. 10. A po dziesiąte uwierzcie na słowo, wizja rodzicielstwa nie wygląda tak kolorowo. Mimo to cieszę się nad życie, że będziemy mieli naszą upragnioną dzidzię!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-25 o 19:14 |
|||||||
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na chwilę obecną skłaniam się ku CabrioFix. Chyba, że na żywo okaże się, że np. Pebble ma super tapicerkę, a Cabrio szmatkę... albo cokolwiek tak istotnego. Ale to, co na chwilę obecną wiem wystarczy mi, żeby te 150zł różnicy wydać na co innego ![]() Antibia, ktoś tu mnie nie czyta dokładnie Od tygodnia mówię, że Igo aktualnie jest naszym nr 1
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Okropnie trudno was nadganiać, co włączę komputer czytam czytam i trochę przysypiam Ostatnio jestem okropnie zmęczona a miało być dużo energii w II trymestrze. Poza tym hormony szleją i moje nastroje również, często brak nastroju i
![]() ![]() ![]() Piszecie o swoich wyprawkach ja jak narazie mam dwa pudełka z ciuszkami od mojej siostry wszystkie na chłopka miała synków. A ja nadal nie wiem co będzie. Mam nadzieję że we wtorek się dowiem bo mam też wizytę. Jeśli wyjdzie dziewczynka to zabiorę się za segregację i może kilka rzeczy wykorzystam po chłopakach miała kilka uniwersalnych rzeczy a resztę trzeba będzie kupić. A jutro zaczynamy 22 tydzień... ![]()
|
|
|
|
#1199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: świetne!
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie napisane ! ania- nie martw sie ja dopiero pod koniec piatego miesiaca dostalam lekkiego powera, o ile to już w 6 nie było . teraz mimo 3 trymestru czuje sie bez sił, a humorki to już w ogóle
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Bo mam jutro na 7.00 i nie wiem czy jeść po 18 czy już nie ??

heheh

a czemu jej nie pozwala?
ale numer jeszcze się okaże że nie pojedziecie.Armagedon
. Tylko jakoś się nastawiłam na te "ostatnie" wakacje w gronie rodzinnym 
za dzisiejsze wizyty

Leż i odpoczywaj ! Wiadomo skąd się wzięły te skurcze ?

)
klask i:
Od tygodnia mówię, że Igo aktualnie jest naszym nr 1