|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
o tutaj fioletowa tkanina:
http://allegro.pl/polar-minky-dots-f...373019851.html ja mam taką granatową
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
zmienniczko ale masz talent
![]() ![]() Ale mi się nudzi, leżę i czytam książkę, upał mnie wykańcza, jest chyba z 40 stopni. Dziewczyny od kiedy powinnam zaczać prać wszystkie rzeczy dla maluszka ?
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie szukałam i nie ma spodów fioletowych, są różowe. Cytat:
Takie się nada? http://allegro.pl/tkanina-bawelniana...353841910.html
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-07-25 o 16:16 |
||
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczności !!!
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze jak czytam relacje Ptaszyska to ciesze sie ze leze tu z tym calym dziadostwem...oby tylko mojemu Bartusiowi juz sie tak nie spieszylo i zostal w brzuszku jeszcze jakies 4 tygodnie....
Leze wlasnie pod ktg chyba faktycznie picie duuuzej ilosci plynow pomaga na skurcze bo odkad sie o tym dowiedzialam jest lepiej w poniedzialek bylam pewnie odwodniona bo w zwiazku z zastrzykami na pluca kazali mi pic nie wiecej niz 1,5 litra na dobe...a przy tych upalach to pewnie wypocilam...teraz wale kubek za kubkiem zeby tych wstretnych skurczy nie bylo wypisali mi kolezanke z pokoju i znow jestem samotna
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka ta by Ci stykła http://allegro.pl/100-bawelna-koloro...406429902.html
Chociaż ja właśnie się boję tego białego tła, bo wiadomo jak to dziecko, tym bardziej w foteliku-może się łatwo babrać.
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a poszlam kiedych na architekture wnetrz ![]() Cytat:
oj boli mnie pipka na samo wspomnienie Cytat:
Cytat:
![]() ufff nadrobilam was bo ja oczywiscie zamiast lezec i sie opierdzielac, to juz wojaze do szefa, do zusu i do h&m odwalilam ale nigdzie sie juz nie ruszam, bo dzis znowu z moim cisnieniem nie za super, 98/58 wiec czuje sie jak nieboszczyk ![]() ale co tam, najwazniejsze ze w h&m kupilam ten komplecik co chcialam fioletowy z jelonkiem, jakies buciczki ala trampeczki mieciutkie i Blance z przeceny 2 pary spodenek na 68 i 86 ![]() no ale oczywiscie wkutfic tez sie musialam bo co to by byl za dzien a sie kuzwa do sprzedawcy dodzwonic nie moge no i kibel mi sie nie podoba. skonczyli z plytkami i ch*ujowo to wyglada jednak ze wzgledu na to, ze jest dlugi i waski, a plytki tylko do polowy dlugosci pomieszczenia. a dzisiaj jak z rana poszlam na siku, gapie sie na te wielkie podlogowe i stwierdzilam ze to nie sa te co zamawialam |
|||||
|
|
|
#610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wymienionymi przez Ciebie kolorkami na pewno będzie pięknie współgrał ![]() Wiem niestety,że ta mowa jest problematyczna. Nasi znajomi z K. mają autystycznego prawie pięcioletniego synka i mały oprócz dosłownie 4 czy 5 bardzo nieskomplikowanych wyrazów typu mama i daj niestety nic nie mówi. Znajomi jeżdżą z Nim na zajęcia do fundacji,mały chodzi też do przedszkola ale niestety nie ma wielkich postępów ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Pij zatem dużo mamuśko. A wal se ten kubek za kubkiem na zdrowie ![]() Bartuś jak się rozfikał tak się i uspokoił i wysiedzi w brzuszku do TP Korzystaj z chwili samotności a za chwilkę pewni Ci kogoś kopsną do pokoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne Macie brzuszki a dzieciaczki mieszkanka
![]() W ogóle to witam się w nowym wątku Cieszę się, że z Lilką coraz lepiej, myślę, że szybko dobije do tych 2 kg i zostanie wypisana do domu.Ufff ale dziś parno i duszno, pewnie będzie burza. W końcu zabrałam się za wygotowanie laktatora Medeli (używany) i chyba zacznę powoli pakować torbę do szpitala |
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
dobra podkłady i klapki pod prysznic już leżą przygotowane
jutro jak będzie przesyłka to będzie reszta, jeszcze muszę papcie kupić
|
#613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
bajka to tak jak ja, też pierw architektura póxniej finanse;D ale żałuje drugiego wyboru;]
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie po ponad 10 dniowej nieobecności. Za podłączenie internetu mogłabym inżyniera wyściskać normalnie. Ręce mi opadły jak zobaczyłam że dwa wątki mi uciekły sprzed nosa, jak to jest w ogóle możliwe??? O nadrobieniu was to nawet nie ma mowy bo bym chyba kolejne dwa tygodnie musiała siedzieć i czytac może ktoś mi streści najwazniejsze informacje. U mnie wszystko w porządku, przeprowadzka przeszła gładko, trochę się napracowaliśmy wiadomo ale źle nie było. Upały mnie tylko wykończyły strasznie i przez trzy dni leżałam jak kłoda bo mi było niedobrze i byłam słaba ale już przeszło. ciężko było mi się przyzwyczaić do zmiany temperatury na starym mieszkaniu było chłodno 19-20 stopni a w nowym to nawet i do 27 potrafi dojść w upalny dzień. Córka przeniesiona do swojego pokoju, nowe łózko tak jej się spodobało że o spaniu w łóżeczku już mowy nie ma, honorowo oddała je siostrze w spadku.
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
ah ten moj mezus ... rzuca sie na kanape i mowi pod nosem " boze nie wiem jak ja ten syf ogarne..."
pozniej dodal ze moglabym juz urodzic, to bym mu pomogla sprzatac a dziecko bym do syfu ze szpitala przywiozla ehe.
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
No skojarzyło mi się z Tobą
![]() Cytat:
Zjadłam obiad i jestem jeszcze bardziej nietomna niż wcześniej. Strasznie mi się spodobały naklejki wstawione bodajże przez Tassię http://allegro.pl/kolorowe-naklejki-...356257793.html oczywiście te żyrafki,małpki itp.I staram się przekonać męża, że może jednak byśmy takie kupili niż malować Madagaskar, tylko ciężko go przekonać. A wie któraś z Was czy da się je oderwać od ściany tak,żeby nie oderwać farby?
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
jo_asiek gratuluję zsdanego magistra
![]() policzanka faktycznie malutki ten pokoik, ale jakoś się pomieścicie Badzia gratuluję zakupu mieszkania ![]() Figulina ładne te kombinezony idę chyba dalej prasować
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-07-25 o 17:41 |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te co kupilam teraz, sa z winylu i sa wilokrotnego uzytku. |
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na autobus, mama wybyła na imprezę firmową a tata w pracy, także zapowiada się samotny wieczór, szkoda, że nie przy lampce wina haha
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przyszła nam komoda z all. Już nie mogę się doczekać aż małż ją złoży Cytat:
|
||
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nudzi mi się i brakuje mi forum Chyba jestem uzależniona Ale z tymi komputerami dostanę kręćka, nawet nie mam siły z tym walczyć, korzystam, że brat z dziewczyną poszedł na spacer...Także wrócę do Was jakoś pod koniec weekendu, a tak to tylko jak mi się uda usiąść do komputera brata. Pogoda mnie męczy, mała włazi mi w żebra, Eda chodzi i 24 h na dobę krzyczy "komar" i nudzi mi się i potrzebuję dorosłego towarzystwa...
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
hello
wlasnie trzasnelam glukoze i przede mna 2h czekania wiec jak znalazl do nadrobienia Waszej calodziennej tworczosci ![]() a glukoza nie taka zla - smak pomaranczowy prawie jak mirinda tylko bardzo mocno doslodzona.. teraz oby wyniki glukozy, ogolne krwi i tokso byly dobre i jestem w siodmym niebie ![]() lece nadrabiac! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam meble, będą już za około 2 tyg I będzie można urządzić kącik dla małego
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Wrzucam zdjecia lozeczka odswiezonego przez TZ (oskrobal stara farbe, pomalowal na nowo)-idealnie komponuje sie z sypialnia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez jrj wspolczuje. Mogliby im darowac "obowiazek" pokazania sie swiatu tak szybko po porodzie. Nikt by nie umarl, gdyby pokazali syna za tydz, dwa lub m-c. Biedna....
|
|
#629 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A to masz piankowy materacyk?---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Świnka Peppa leci. Coś czuję,że niebawem zacznę ją oglądać często
|
|
#630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

[/RIGHT]

w biedrze
bo dla dziewczynek to przeważnie juziowe, a nie ma nic w fiolecie z minki?
w poniedzialek bylam pewnie odwodniona bo w zwiazku z zastrzykami na pluca kazali mi pic nie wiecej niz 1,5 litra na dobe...a przy tych upalach to pewnie wypocilam...teraz wale kubek za kubkiem zeby tych wstretnych skurczy nie bylo 

Idę nadrobić Was "pisarki" :p Żeście od wczoraj nieźle nabazgrały.
Zapytała czy mam jakieś skierowanie na CC, czy SN - powiedziała, że mam być gotowa na cięcie.
)
bo ja oczywiscie zamiast lezec i sie opierdzielac, to juz wojaze do szefa, do zusu i do h&m odwalilam 
a sie kuzwa do sprzedawcy dodzwonic nie moge 

jutro jak będzie przesyłka to będzie reszta, jeszcze muszę papcie kupić 

Chyba jestem uzależniona