Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 21:21   #1231
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
On to by chciał za każdym razem :p

dzisiaj w ogóle trącał mój brzuch i stwierdził że się bawi Nelą

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

nie

a miałam się zapytać Was jak Wy odczuwacie spianie się brzucha? bo ja chyba czegoś takiego nie mam narazie
Mój TŻ też by chciał za każdym razem iść i podglądać małego jakby się tak dało, jest zły na lekarza że tylko 3 razy podczas ciąży robi mi usg i złości się na mnie przed każdą wizytą bo jest w stanie odpuścić sobie pracę i pójść ze mną na zwykłą kontrolną wizytę a przecież to bez sensu żeby szedł tylko po to żeby czekać na mnie na korytarzu

dobry ten Twój małż
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:21   #1232
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A macie też takie uczucie jakby brzuch się mocno napinał?Na dole?Kilka razy dziennie mam takie uczucie, ginekolog mi powiedziała że nawet kilka razy dziennie mogą się pojawić takie skurcze, ale jakoś tak nie wiem..zaczynam się temu mocniej przyglądać.
Wiesz co , mi często tak się brzuch spinał ( w okolicach 20-26 tc) ale tylko od dołu mniej więcej do wysokości pępka .. NIgdy nie towarzyszyły temu jakieś bóle , więc założyłam że to jednak dziecko się tak pręży .. Żaden lekarz tez nigdy nic nie powiedział , choć z drugiej strony to ostatnio tak OD DOŁU byłam badana w 16 tc ? I to u Polskiego lekarza , bo tak to nikt by mi tam nie patrzył ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:22   #1233
Angie_gg
Raczkowanie

Ja odczuwam te skurcze od pępka w dół, to są skurcze Braxtona-Hicksa. Mam uczucie napinania i ściągania.

Po usmażeniu 40 naleśników padam na twarz. Zrobiłam sobie letnią kąpiel i marzę o masażu łydek.
Moja Maja dziś aktywna, w pracy nie mogłam usiedzieć, tak miło kopała
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:23   #1234
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Budowniczka nie zacytowało mi -bardzo podobają mi się paznokcie!Jak zobaczyłam co potrafisz stworzyć to okiem krytycznym spojrzałam na swoje dzisiejsze dzieło

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Hmm...jakby coś w środku szybko rosło i chciało wyjść..jakby tam w brzuchu coś ...nie wiem.,..puchło?

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

A teraz coś z innej beczki
http://www.pudelek.tv/video/Mezczyzn...ZPILKACH-2875/

tańczą w tych szpilkach lepiej niż niektóre laski !
Stary 2013-07-25, 21:25   #1235
kyte
Wtajemniczenie

Wymiatają panowie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:26   #1236
domii29
Zakorzenienie

Aaa i miałam Wam pisać że tytuł wątku idealnie pasuje do mnie ! Mój mały PUKACZU daje mi popalić stukając po jajnikach Choć dziś jakoś mało aktywny jest...
Stary 2013-07-25, 21:26   #1237
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wiesz co , mi często tak się brzuch spinał ( w okolicach 20-26 tc) ale tylko od dołu mniej więcej do wysokości pępka .. NIgdy nie towarzyszyły temu jakieś bóle , więc założyłam że to jednak dziecko się tak pręży .. Żaden lekarz tez nigdy nic nie powiedział , choć z drugiej strony to ostatnio tak OD DOŁU byłam badana w 16 tc ? I to u Polskiego lekarza , bo tak to nikt by mi tam nie patrzył ..
Ja na następnej wizycie poproszę aby mnie TAM zbadała.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 21:28   #1238
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam Was
Nie było mnie ta długo, bo laptop oddany do naprawy i masa spraw przedślubnych do załatwienia. Jeszcze tylko 16 dni i finito, bede mogła oddać się przygotowaniom do przyjęcia maluszków.
W międzyczasie miałam połówkowe. Nie wyszło za dobrze. Lekarz dostrzegł u chłopczyka wadę serduszka, a u dziewczynki wadę nerek. Dzisiaj miałam powtórkę i niestety ale malutka dalej ma a mały na szczęście wszystko dobrze.
Staram sie nie denerwować ale same wiecie...nie jest wcale łatwo.
Maluchy mają po 400 gram, fikają, szaleją, ale ich jeszcze nie czuję.

Lece nadrabiać, póki co jestem na 30 stronie
Super że się odezwałaś i trzymam kciuki żeby z malutką było wszystko dobrze. Ale dzieciaczki rosną pięknie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku.
ja w niedziele rano po przebudzeniu dostałam skurczów co 3 minuty
brzuch mi sie napinal z prawej strony i robił wielką bulwe na dodatek bardzo bolały te skurcze.
tż odrazu zawiózł mnie na IP gdzie dali mi leki dożylne po czym skurcze ustały ale w poniedzialek rano zaczelo sie na nowo. najpierw co 10 min potem co 7 i co 5 minut, znowu dali mi kroplowke po ktorej dostałam gorączki i kołatania serca wiec zmniejszyli dawke o połowe i czulam sie lepiej. wczoraj wrocilam do domu i narazie jest nie najgorzej....
Trzymam kciuki żeby już było dobrze, odpoczywaj i dbaj o Was
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ojej...już nowy watek a ja nie mam czasu starego nadrobić
co do remontu to jest światełko w tunelu ale bardzo słabe. łazienka już na finiszu, szafki powieszone zostało umyc pralke wstawić i drzwi zamontować....reszta w proszku. kucnia blat nas trzyma bo nigdzie nie dostaniemy blatu na szerokość 67cm wiec trzeba było zamawiać 120szerokość i dlugość 4m ( a samego blatu trzeba nam 2m...) z lampkami w łazience tez byl problem bo sie okazało że sufit za nisko podwieszony....zreszta nie będe nudzić ale jednym słowem jest porażka.....

Maluch kopie jezdzi i najbardziej lubi robić to w nocy....i ciągle brzuchol mi rosnie...lekarz mówi że w 3 ciąży to normalne i mam się nie przejmować...ale stóp nie widze nie mówiąc o np pomalowaniu paznokci.

I jedziemy za tydzień zamawiac wózek...bo sie zakohałam....już juz miał być kupiony Stokke ( ale ciągle przeszkadzało mi że gondola mała a na nowy model Crusi stać nas nie było) i przez przypadek trafiłam na nowy model Mutsy IGO.....gondola prawie 80cm lekki stelaż pompowane koła....milość heheh
http://mutsy.com/plpl/igo/

nie zapominam o Was
Oj niestety z remontami tak to jest :/
Super że się zdecydowaliście na wózek
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41953940]Heloł

Byłam dziś na badaniu glukozy, wynik to 71 i 85 po 2h- chyba w normie???

Nasiedziałam się w laboratorium, ale nie było źle- pielęgniarka młodziutka, młodsza ode mnie co chwilkę pytała jak się czuję

Zrobiłam tez morfologię i ob- wszystko w normie, tylko w moczu wyszły mi liczne kryształki i teraz się zastanawiam co się dzieje?

Bo jak kryształy to nerki- a ja w poprzedniej ciąży miałam w 23 tygodniu właśnie taki atak bólu nerki, że trafiłam na tydzień do szpitala.
Na szczęście już za tydzień wizyta u pani i dr i pokażę jej te wyniki.

Hitem dnia jest to, że znalazłam fotelik-nosidełko, nowe za 40zł! Jak się później dowiedziałam przez telefon- pani ma komis dziecięcy, który jest przez wakacje zamknięty, ale w środę otworzy go dla nas i możemy wybrać co tam chcemy [/QUOTE]
za upolowane rzeczy dla maluszka.
Kurcze dziewczyny ja to już nie wiem jak to jet z tymi wynikami glukozy bo ja mam wpisane w karcie ciąży przed wypiciem 4,00 a po wypiciu 5,02 i mi położna powiedziała że jest ok, takie wyniki przyszły z laboratorium, to jakaś inna skala czy co??

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie, wyszła dziewczynka na 100%.
Ale się z mężem cieszymy. termin porodu wyszedł na 11 grudnia - czyli jest 20 tydzień teraz. troszkę się martwię bo dzidzia troszkę za chuda w brzuszku, waży 297g, a w serduszku ma malutkie zwapnienie, trzeba to jeszcze sprawdzić za jakiś czas bo może samo zniknąć. Dodatkowo lekarz mówił że jakaś mało ruchliwa. A ona wg mnie sobie spała bo wcześniej po obiadku fikała ostro w brzuszku i pewnie właśnie drzemkę miała.
Gratuluję córeczki napewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

10 POWODÓW, DLA KTÓRYCH FAJNIE JEST BYĆ W CIĄŻY
1. Po pierwsze ciąża to stan boski, każdy dzień to dzień radości.
2. Po drugie bardzo lubię kiedy mąż wstaje i buziaka w brzuszek daje.
3. Po trzecie nie wiem czy wiecie, kopanie malucha jest najlepsze na świecie.
4. Po czwarte kompletowanie wyprawki jest grzechu warte.
5. Po piąte gdy rano wstaję widzę brzuszek okrągły jak ładnie odstaje.
6. Po szóste teściowa i mama wciąż mi nadskakują, na bycie babciami bardzo się radują.
7. Po siódme powiem Wam po cichu, gdy w lustrze się widzę rozpiera mnie duma, że noszę dzidzię.
8. Po ósme morze prezentów do nas spływa, a ja się z tym czuję jak w wodzie ryba.
9. Po dziewiąte radość nas ogarnia, bo już wkrótce będziemy rodzicami tuląc swoje dziecko całymi godzinami.
10. A po dziesiąte uwierzcie na słowo, wizja rodzicielstwa nie wygląda tak kolorowo. Mimo to cieszę się nad życie, że będziemy mieli naszą upragnioną dzidzię!
Nie dziwię się że wygrałaś, twórcza jesteś

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

i przynoszę wieści z dwóch qizyt

1) 23.07 - kontrolna - wszystko ladnie, piękne,.,,cos gin zauwazyl,ze dynda, wiec CHLOPAK do sprawdzenia na polowkowym, które miałam dziś, a dziś....

nie wiem czy chłopak jest taki oczywisty - dziś nie było widać

miał na chwile rozkraczone nozki i nie było nic ale nie wiemy nadal,bo później je zakleszczył i huk - nic nie pokazal

ale serducho, kregoslup i wszystko inne - wzorowe

posłuchaliśmy serca - lezki poleciały:lov e:

i buzke miał zasłoniętą, gin zaczal smyrac brzuch, to powoli zaczal odkrywac oczka i zrobil "Brawo"

cos pięknego!

i "rozmiar buta" ma 31 mm bo akurat stópki wysunął
wazy 450 gram
ogólnie jest slodziakiem:l ove:

wiem, jaram się jak gupia
Super że wizyta się udała, tylko szkoda że nie wiadomo dalej w 100 % czy jest chłopaczek czy dziewczynka, maluszek zrobił rodzicom psikusa

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Super że wizyta ok i wszystko z małą/małym? ok cekamy aż jeszce sie potwierdzi

dokłądnie, dla mnie to normalnie masakra jak poszłam z mężem i rozmawiał z babką o fotelikach, a ona ciągle twierdziła ze nie ma znaczenia jaka firma, ale jak ktos chce wkładać do stelaża to ta sama firma musi być, i nie ma znaczenia czy wypadkowy czy nie mąż się na nią popatrzał i wybuchł śmiechem. tego samego dnia oglądaliśmy leżaczek i byl taki mało stabilny jak dla nas ale gość zachwycał bo wszyscy biorą i w ogóle.. tylko ze jak ołożyłam torebkę do środka to się przewrócił więc ...

czasem się zastanawiam skąd Ci ludzie się biorą i co na to ich pracodawcy? ja bym sobie nie pozwoliła na taki cos...

dziewczyny, ogarnia mnie strach przed tym wszystkim. Zostało mi 84dni bodajże do porodu, a coraz częsciej boję się że urodzę chorego dzidziusia, albo że coś się stanie.. ten lęk mnie przeraża, nie umiem sobie poradzić

ile podkładów kupujecie? bo ide do rossa pokupować tak jak wam wspomniałam, ile mniejwiecej tych rzeczy porodowych-podkłady,podpaski itd będę potrzebowac?
Napewno wszystko z z Kacperkiem będzie dobrzei nie wolno myśleć inaczej
Dzisiaj w szkole rodzenia położna mówiła, kiedy jechać do szpitala i co zabrać ze sobą do porodu. Powiedziała żeby kupić minimum 6 sztuk majtek siateczkowych, podkłady na łóżko i wkładki z belli bodajże takie różowe, ona mówi że na nich już chyba jest nawet napisane pieluchy jednorazowe bo są tak duże.

Cytat:
On to by chciał za każdym razem :p

dzisiaj w ogóle trącał mój brzuch i stwierdził że się bawi Nelą
No to znalazł sobie przednią zabawę z córcią no ale przynajmniej nawiązuje z nią już kontakt

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:29   #1239
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja chyba jestem jakas inna :/ Wczoraj zapylałam jak atomówka i wszystko było ok . Dziś siedzę albo leżę na zmiane , nie zrobiłam praktycznie nic , a takie miałam plany i czuje się tez jak nic . Słaba jaka jestem , niemrawa .. Nie wiem - co jest

Co do facetów w szpilakach ..
Widzicie jakie oni maja za☠☠☠i*** nogi w tych szpilkach ?
Kurde a ja przez te spadziste chodniki tutaj w ogóle nie potrafie chodzic w takich butach ..

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-07-25 o 21:33
Stary 2013-07-25, 21:32   #1240
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

No pięknie, nie dość że nowy wątek to jeszcze ponad 40 stron w nim

Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku

U mnie wszystko super. Czuję się świetnie. Korzystam z uroków bycia mężatką Póki co pomieszkujemy u mnie i powoli zaczynamy szukać stancji.

Dostałam jeszcze kilka zdjęć od szwagra. Na te od fotografa musimy poczekać około 4 tygodni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg xcka.jpg (116,3 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ippt.jpg (156,2 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3rmr.jpg (140,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7bwl.jpg (93,3 KB, 77 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:34   #1241
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Jejku że za miesiąc...to nie ..nie jestem na to jeszcze gotowaAle faktycznie może tak się wydarzyć...w sumie ja mam dopiero 25 tydz...A materac myśle gryka pianka kokos.
[

Ojejj koala oby się to nie powtórzyło..już się wystraszyłam jak zaczęłam czytać wiadomość..na pewno to się więcej nie powtórzy odpoczywaj sobie nie przemęczaj się

Scena jak z jakiegoś filmu Laska wychodzi z domu i zrzuca fatałaszki a pod spodem seksowne wdzianko hehe

Super tekst, naprawdę brawo za twórczość

Rybka nie myśl o takich sprawach!Urodzisz zdrowe dziecko, a ty będziesz szczęśliwą spełnioną mamusią!!

Ja bym pojechała..tak dla pewności

W ogóle od 2 dni coś malutka mniej mi się rusza
Cytat:
A macie też takie uczucie jakby brzuch się mocno napinał?Na dole?Kilka razy dziennie mam takie uczucie, ginekolog mi powiedziała że nawet kilka razy dziennie mogą się pojawić takie skurcze, ale jakoś tak nie wiem..zaczynam się temu mocniej przyglądać.
Od dwoch dni sie moj Maksym nie rusza! 3 razy dzis kopnął popoludni, o czym pisalam... i nadal spokoj!

Mam wlasnie lekkie napiecie ale nie bolsne na dole brzucha, tez tak masz? Jestem w 24 tc czyli chyba tak jak Ty?
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 21:37   #1242
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm...jakby coś w środku szybko rosło i chciało wyjść..jakby tam w brzuchu coś ...nie wiem.,..puchło?[COLOR="Silver"]
no to ja nie mam tegocałego spinania
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mój TŻ też by chciał za każdym razem iść i podglądać małego jakby się tak dało, jest zły na lekarza że tylko 3 razy podczas ciąży robi mi usg i złości się na mnie przed każdą wizytą bo jest w stanie odpuścić sobie pracę i pójść ze mną na zwykłą kontrolną wizytę a przecież to bez sensu żeby szedł tylko po to żeby czekać na mnie na korytarzu

dobry ten Twój małż
O ciągle gada do brzucha "kopnij mamę w pęcherz", "rozrabiaj" i takie tam
Cytat:
Ja na następnej wizycie poproszę aby mnie TAM zbadała.
a to Cie lekarz nie bada paluchem na każdej wizycie? mnie to od razu jak tylko powspisuje w kartę to zaprasza na samolot
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No to znalazł sobie przednią zabawę z córcią no ale przynajmniej nawiązuje z nią już kontakt
czasem mu się zdarzy nawiązć kontakt :P a to pogada, a to pogłaszcze, a to się przytuli do brzucha i powi że nas kocha i że kocham cię córciu i tak dalej, a ja wtedy głupia łzy w oczach

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

U mnie wszystko super. Czuję się świetnie. Korzystam z uroków bycia mężatką Póki co pomieszkujemy u mnie i powoli zaczynamy szukać stancji.

Dostałam jeszcze kilka zdjęć od szwagra. Na te od fotografa musimy poczekać około 4 tygodni
Miki pięknie wyglądałaś
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:40   #1243
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja chyba jestem jakas inna :/ Wczoraj zapylałam jak atomówka i wszystko było ok . Dziś siedzę albo leżę na zmiane , nie zrobiłam praktycznie nic , a takie miałam plany i czuje się tez jak nic . Słaba jaka jestem , niemrawa .. Nie wiem - co jest

Co do facetów w szpilakach ..
Widzicie jakie oni maja za☠☠☠i*** nogi w tych szpilkach ?
Kurde a ja przez te spadziste chodniki tutaj w ogóle nie potrafie chodzic w takich butach ..
Wczoraj się narobiłaś to dziś potrzebujesz odpoczynku...
Cytat:
Cześć

Wyglądałaś cudownie!!

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Od dwoch dni sie moj Maksym nie rusza! 3 razy dzis kopnął popoludni, o czym pisalam... i nadal spokoj!

Mam wlasnie lekkie napiecie ale nie bolsne na dole brzucha, tez tak masz? Jestem w 24 tc czyli chyba tak jak Ty?
Jestem w 25 tc, i czuję się dokładnie tak samo.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:

a to Cie lekarz nie bada paluchem na każdej wizycie? mnie to od razu jak tylko powspisuje w kartę to zaprasza na samolot

Nie Ani razu
Stary 2013-07-25, 21:43   #1244
Trele_Morele
Zakorzenienie

MIKI - wyglądałaś przepięknie :tak:

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-25, 21:46   #1245
maomami
Wtajemniczenie

Aha Ryba bo ja oczywiście gapa jestem i zapomniałam napisać, położna powiedziała żeby tych podpasek belli mieć conajmniej dwie paczki, to jest takie minimum.

Miki cudownie wyglądałaś

Ja spadam do łóżeczka, przytulić się do męża, jakaś padnięta dzisiaj jestem, a ano pobudka bo koleżanka ma do mnie przyjechać więc trzeba rano wstać i posprzątać.
Miłej nocki mamusie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:51   #1246
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Nie Ani razu
To dziwne.. Mi na każdej sprawdza czy macica zamknięta itd..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:07   #1247
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Ja odczuwam te skurcze od pępka w dół, to są skurcze Braxtona-Hicksa. Mam uczucie napinania i ściągania.

Po usmażeniu 40 naleśników padam na twarz. Zrobiłam sobie letnią kąpiel i marzę o masażu łydek.
Moja Maja dziś aktywna, w pracy nie mogłam usiedzieć, tak miło kopała
Mam coś podobnego,momentami mi jeszcze brzuch przy tym twardnieje...

Cytat:
Cześć

Ahh jak pięknie

Ja się na dziś już żegnam

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-25 o 22:09
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:14   #1248
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w nowym wątku

1) 23.07 - kontrolna - wszystko ladnie, piękne,.,,cos gin zauwazyl,ze dynda, wiec CHLOPAK do sprawdzenia na polowkowym, które miałam dziś, a dziś....

miał na chwile rozkraczone nozki i nie było nic ale nie wiemy nadal,bo później je zakleszczył i huk - nic nie pokazal

i buzke miał zasłoniętą, gin zaczal smyrac brzuch, to powoli zaczal odkrywac oczka i zrobil "Brawo"

cos pięknego!

wazy 450 gram

udanych wizyt
Ale wstydzioszek z Waszego dziecka nastawiasz się na chłopaka??

Cytat:
Ja czasem mam na dole twardszy brzuch ale przez chwilę i to zazwyczaj wieczorami, nie boli takze nei wiem czy to spinanie czy co

Cytat:
Wczoraj robota dziś odpoczynek
Masz jeszcze dużo czasu i zdążysz wszystko zrobić

Cytat:
Cześć

pięknie wyglądałaś
Wogóle śliczna z Was Para Młoda
Stary 2013-07-25, 22:16   #1249
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mi właśnie na fb napisała koleżanka że jak zaczne rodzic to mam jej dac znac , upiecze mi tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg weird-baby_coming_soon_cake.jpg (65,6 KB, 40 załadowań)

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 22:25   #1250
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi właśnie na fb napisała koleżanka że jak zaczne rodzic to mam jej dac znac , upiecze mi tort
ekstra!!!!!
Spadłam z łóżka hahaha
Stary 2013-07-25, 22:34   #1251
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

bede Wam odpisywac jutro bo z telefonu mi jakos zle

W ogole to uwielbiam mojego TZta

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-25 o 22:36
Stary 2013-07-25, 22:35   #1252
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

zjadłabym jaiegoś dobrego torcika

Fajny avek

Zgaga mnie męczy od popołudnia
Stary 2013-07-25, 22:45   #1253
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Fajny avek

Ja zamiast torcika jem tościka Też dobry
Stary 2013-07-25, 22:47   #1254
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ojej...już nowy watek a ja nie mam czasu starego nadrobić
co do remontu to jest światełko w tunelu ale bardzo słabe. łazienka już na finiszu, szafki powieszone zostało umyc pralke wstawić i drzwi zamontować....reszta w proszku. kucnia blat nas trzyma bo nigdzie nie dostaniemy blatu na szerokość 67cm wiec trzeba było zamawiać 120szerokość i dlugość 4m ( a samego blatu trzeba nam 2m...) z lampkami w łazience tez byl problem bo sie okazało że sufit za nisko podwieszony....zreszta nie będe nudzić ale jednym słowem jest porażka.....

Maluch kopie jezdzi i najbardziej lubi robić to w nocy....i ciągle brzuchol mi rosnie...lekarz mówi że w 3 ciąży to normalne i mam się nie przejmować...ale stóp nie widze nie mówiąc o np pomalowaniu paznokci.

I jedziemy za tydzień zamawiac wózek...bo sie zakohałam....już juz miał być kupiony Stokke ( ale ciągle przeszkadzało mi że gondola mała a na nowy model Crusi stać nas nie było) i przez przypadek trafiłam na nowy model Mutsy IGO.....gondola prawie 80cm lekki stelaż pompowane koła....milość heheh
http://mutsy.com/plpl/igo/

nie zapominam o Was
Śliczny jest szkoda że nie mogę go na żywo zobaczyć.Ale bardzo przypadł mi do gustu.Tylko cena
Jak już coś wpadnie mi w oko to albo b.drogie albo niedostępne albo gondola się trzepie(jak w Jane muum)

Dzastin Widziałam dzisiaj coneco kangoo na żywo,chyba ten Cię interesował.Ale nie przypatrywałam się tak b.dokładnie bo mała i płytka gondola.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41953940]Heloł

Hitem dnia jest to, że znalazłam fotelik-nosidełko, nowe za 40zł! Jak się później dowiedziałam przez telefon- pani ma komis dziecięcy, który jest przez wakacje zamknięty, ale w środę otworzy go dla nas i możemy wybrać co tam chcemy [/QUOTE]
A to prawdziwa okazja

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie, wyszła dziewczynka na 100%.
Ale się z mężem cieszymy. termin porodu wyszedł na 11 grudnia - czyli jest 20 tydzień teraz. troszkę się martwię bo dzidzia troszkę za chuda w brzuszku, waży 297g, a w serduszku ma malutkie zwapnienie, trzeba to jeszcze sprawdzić za jakiś czas bo może samo zniknąć. Dodatkowo lekarz mówił że jakaś mało ruchliwa. A ona wg mnie sobie spała bo wcześniej po obiadku fikała ostro w brzuszku i pewnie właśnie drzemkę miała.

Nadrobi
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

10 POWODÓW, DLA KTÓRYCH FAJNIE JEST BYĆ W CIĄŻY
1. Po pierwsze ciąża to stan boski, każdy dzień to dzień radości.
2. Po drugie bardzo lubię kiedy mąż wstaje i buziaka w brzuszek daje.
3. Po trzecie nie wiem czy wiecie, kopanie malucha jest najlepsze na świecie.
4. Po czwarte kompletowanie wyprawki jest grzechu warte.
5. Po piąte gdy rano wstaję widzę brzuszek okrągły jak ładnie odstaje.
6. Po szóste teściowa i mama wciąż mi nadskakują, na bycie babciami bardzo się radują.
7. Po siódme powiem Wam po cichu, gdy w lustrze się widzę rozpiera mnie duma, że noszę dzidzię.
8. Po ósme morze prezentów do nas spływa, a ja się z tym czuję jak w wodzie ryba.
9. Po dziewiąte radość nas ogarnia, bo już wkrótce będziemy rodzicami tuląc swoje dziecko całymi godzinami.
10. A po dziesiąte uwierzcie na słowo, wizja rodzicielstwa nie wygląda tak kolorowo. Mimo to cieszę się nad życie, że będziemy mieli naszą upragnioną dzidzię!

Nie dziwię się że wygrałaś

Taka wierszokletka, a tytułów na propozycje wątków nie poodawałaś chyba żadnych no nie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:48   #1255
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamiast torcika jem tościka Też dobry
Smacznego!

Coś bym skubnęła ale nie wiem co
Stary 2013-07-25, 22:56   #1256
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Smacznego!

Coś bym skubnęła ale nie wiem co
Dziękuję
Ja się miotałam przy lodówce 2 godz. aż wymyśliłam

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Gdzie się podziała Azealia?
Stary 2013-07-25, 23:02   #1257
Trele_Morele
Zakorzenienie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:

Fajny avek

Musiałam Avka zmienic bo tamten juz nudny .. A torta tez bym zjadla . Mam tu taka babke co zamawiam u niej torty na wszelkie okazje , z tym ze one super wygladaja ale zadko smakuja , a jabym zjadla takiego prawdziwego weselnego?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 23:11   #1258
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w nowym wątku

cos pięknego!

wazy 450 gram

Czyli może być kinder niespodzianka

Najważniejsze że zdrowy/a

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Super że wizyta ok i wszystko z małą/małym? ok cekamy aż jeszce sie potwierdzi

dokłądnie, dla mnie to normalnie masakra jak poszłam z mężem i rozmawiał z babką o fotelikach, a ona ciągle twierdziła ze nie ma znaczenia jaka firma, ale jak ktos chce wkładać do stelaża to ta sama firma musi być, i nie ma znaczenia czy wypadkowy czy nie mąż się na nią popatrzał i wybuchł śmiechem. tego samego dnia oglądaliśmy leżaczek i byl taki mało stabilny jak dla nas ale gość zachwycał bo wszyscy biorą i w ogóle.. tylko ze jak ołożyłam torebkę do środka to się przewrócił więc ...

czasem się zastanawiam skąd Ci ludzie się biorą i co na to ich pracodawcy? ja bym sobie nie pozwoliła na taki cos...

dziewczyny, ogarnia mnie strach przed tym wszystkim. Zostało mi 84dni bodajże do porodu, a coraz częsciej boję się że urodzę chorego dzidziusia, albo że coś się stanie.. ten lęk mnie przeraża, nie umiem sobie poradzić

ile podkładów kupujecie? bo ide do rossa pokupować tak jak wam wspomniałam, ile mniejwiecej tych rzeczy porodowych-podkłady,podpaski itd będę potrzebowac?
Ciekawe czy pracodawcy wiedzą jak klientów obsługują.Też pracowałam w handlu i dla mnie klient był naprawdę ważny,starałam się pogadać,doradzić,pomóc.
A tutaj idę gdzieś i ktoś z łaską tyłek podniesie jak w ogóle podniesie i się zainteresuje.Ale najbardziej wkurza mnie niekompetencja
W końcu chodzi o wydanie porządnej kasy a nie 10 zł.
Nad podkładami dopiero pomyślę
Głowa do góry,dzidziuś będzie zdrowy,nie wmawiaj sobie i nie ściągaj złych myśli.

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Powariowaly Babole. Dwa dni mnie nie ma i 41 stron????
I jak ja mam to nadrobic?
Oj chyba trzeba prace rzucic ;-)

Lineczka Super że tż w końcu posłucha serduszka.A na żadnym usg też nie był

Cytat:

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Miki

Cytat:

Ale mi dobrze,wypiłam koktajlik z borówek i malin

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Dziękuję
Ja się miotałam przy lodówce 2 godz. aż wymyśliłam

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Gdzie się podziała Azealia?
Odpoczywa od forum

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 23:16   #1259
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Pochwal się zakupami!

Na chwilę obecną skłaniam się ku CabrioFix. Chyba, że na żywo okaże się, że np. Pebble ma super tapicerkę, a Cabrio szmatkę... albo cokolwiek tak istotnego. Ale to, co na chwilę obecną wiem wystarczy mi, żeby te 150zł różnicy wydać na co innego

Antibia, ktoś tu mnie nie czyta dokładnie Od tygodnia mówię, że Igo aktualnie jest naszym nr 1
hehhe Kohana ja jeszcze na tamtymwatku wpołowie nie jestem
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 23:19   #1260
kyte
Wtajemniczenie

Uciekam do spania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości