|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
Cytat:
Jo_asiek ![]() Policzanka piekny pokoik Figulina super te kombinezony. A ceny w sklepacg bez promocji ![]() Na wiecej nadrabiania nie mam juz sil dzisiejszey dzien w pracy dal mi w kosc.Ale za to dostalam dzis dwie sliczne sukienki (jedna maxi) idealne na brzuszek ![]() MISIA CIESZE SIE JUZ LEPIEJ
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
hejka ponownie
byłam na soczku i sałatce z moimi kumpelami ze studiów mgr... one oczywiście browarka sączyły... Misia masz śliczny brzuszek... ja to mam balona, ale to chyba dlatego że na tym poniedziałkowym usg wyszło że wód mam dużo i prawie poziom maksymalny jak na ten tc, mam to u gina skontrolować na wizycie, na razie jest w normie... ja jeszcze ciuszków nie prałam, mam złożone w kartonie tak jak od mojej sis przyjechały, powinnam zrobić miejsce w komodzie, ale chyba za jakiś czas... Logoasia więc zgodnie z zaleceniami ginki: leżymy ![]() Marysia ale tż załatwiłaś... minę musiał mieć bezcenną ![]() Matall hehe to sobie przyzwoitkę rodzice znaleźli... do małego bzykanka nawet łózka nie trzeba i nocy... Motylku ja kilka lat temu byłam świadkiem jak laska zostawiła może 2- miesieczne niemowlę w samochodzie lipiec w upał prawie 30 stopni poszła pinda na zakupy... ja się do pracy śpieszyłam i przechodziłam na skróty przez parking i nagle słyszę płacz dziecka ale rozglądam się i nie widzę nigdzie żadnego wózka aż z niedowierzaniem patrzyłam w to płaczące maleństwo w samochodzie... i jaka ja byłam durna że policji nie wezwałam, bo laska wróciła za 15 minut co prawda i jej uwagę zwróciłam podniesionym tonem to stwierdziła że była tylko w aptece, a dziecko spało i teraz też śpi... no tak bo usnęło z płaczu i mnie jeszcze zbluzgała... Kaśka piłaś coś?? Jo-asiek gratuluję serdecznie kurna nooooo mikser mi padł... myślałam że tż rozkręci i dokupię tylko cześć, ale to się tak rozwaliło że nie da rady Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-07-25 o 22:04 |
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze się, że możesz rodzić naturalnie superu dirty wszystko ok, pisała dzisiaj do diorishy, ma dużo siły i optymizmu, są jeszcze z ?Lilą w szpitalu, malutka jeszcze troche wiadomo poleży by podrosnąć i nabrać sił ![]() a co do Ikei to właśnie nie mogę doczekać się, aż na dniach ją odwiedze:d sese ajaka pościel?;> aha i czekam na recenzję ciekawa jestem czy podjęłaś już decyzję
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-07-25 o 22:06 |
|
|
|
|
#664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jestem bardzo ciekawa relacji dot. Trzebnicy. Cytat:
|
|
#665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! M
Cytat:
TZ kupil 0,5 l lakierobejcy i 0,25 l lakieru bezbarwnego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Asiek - ja mam nawet ponad norme tych wod, ale mam sie nie martwic, jak powiedziala gin. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwi
Cytat:
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moze jakies ziółka wypij na zolądek? mi we wszystkim pomaga pokrzywa |
||
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwi
ja w pierwszej ciąży tez miałam dużo wód i w sumie dopiero teraz jak ta profesor mi powiedziała to poczytałam i się okazuje że fakt że mi się macica po porodzie nie chciała obkurczyć i dostałam krwotoku to mogło być przez dużą ilość wód... muszę o tym z moim ginem porozmawiać, bo fajne to nie było, dostałam młodego bardzo szybko do przystawienia do piersi, lód na brzuch i kroplówy dwie z oksytocyną... i później pół roku bujałam się z fatalnymi wynikami krwi...
|
|
|
|
#670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorowo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziwna ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- U mnie dziś kolejny "chodzony" dzień Najpierw z mamą umówiłam się na obiad i galeriowanie, potem z koleżanką z pracy - też ciężarówką na zwolnieniu - na kawę, po powrocie do domu TŻ zaproponował sprzątnięcie piwnicy Były w niej rzeczy jeszcze po poprzednich właścicielach naszego M3 Skończyliśmy o 21.30 ![]() Poza tym głupio zrobiłam Już po wyjściu zdałam sobie sprawę, że za tyle to mogłam kupić całą butelkę, a nie 50 ml
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam cały dzień nad pewną sprawą,
ginek na początku mi mówił, że łożysko jest nisko i że podejdzie, ale z tego cowiem dalej mam nisko osadzone, dzisiaj przeczytałam, że to kwalifikuje do cc... jestem ciekawa czy to prawda i czy moj ginek naadal czeka czy ono podejdzie i mi nic nie mowi czy jak bo dziwi mnie fakt jak nisko mały ma główke, widze podczas usg i sam gin mowi ze na fotelu wyczuwa ze młody jest główką na dół
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
andzi łóżko przemalowałam specjalną farbą nieszkodliwą dla dziecka. miala nawet jakis atest i w ogole nie bylo jej czuć, ale niestety nie pamietam jakiej byla firmy.
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Dziwię się, że Wy wciąż jesteście badane na fotelu Ja miałam takie badanie tylko jak miałam jakieś uczulenie na piczy a tak u mnie tylko usg przez brzuch, szyjka sprawdzana usg przez piczę
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wskazaniem do cc jest lożysko przodujące, czyli zakrywające ujście macicy, bo wtedy moze dojsc do krwawienia w czasie porodu sn lub problemu z urodzeniem dziecka.
|
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
haha ale jazda, nigdy w zyciu nie bylam u brafiterki wybieram sie jutro, no ale patrze po tylu latach noszenia biustonosza, na tabele w jaki sposob odczytac rozmiar, po waszych ostatnich rozmowach na ten temat cos mnie tknelo. dodam ze cycki mam jak wypierdki mamuta, do tej pory twierdzilam ze mam rozmiar B, a sie okazuje ze mam 75 F
ale to fajnie brzmi to wg brytyjskich miar, bo w polskich to juz w ogole mam 75 H (wiem wiem jaram sie |
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
na kazdej wizycie jestem na fotelu, lekarz bada szyjkę, czy zamknięta, czy twarda/miękka, zerka przez wziernik czy nie ma zapalenia, bada ph. Usg wykonuje sporadycznie, ostatnio częściej ze względu na szyjke.
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, co do badania szyjki na fotelu, to ja mam przy kazdej wizycie. |
|
|
|
|
#678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nisko osadzone na każdej wizycie mam badanie na fotelu szyjki itd ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
a co do wyniku z usg zawsze dostaje tylko jedno jakies foto reszte zapisuje w karcie i karcie ciazy wiec nie wiem ile;p ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szyjkę miałam badaną na fotelu tylko dwa razy w PL, tutaj tylko raz usg sprawdzona.
Przysiegam wszem i wobec, że w następnej ciąży będę chodzić chłodniejszą porą. Nie dość, że nie wiem co na siebie zakładac, to na dodatek nie mam już w czym spać, bo jest tak gorąco. TŻ mi dzisiaj pomagał myć nogi w wannie. Ale powiedział, że jak patrzy na moje nagie ciało, to myśli jedno " Jaka moja żona jest piękna " dobranoc laseczki Pochwalę sie, zjadłam dzisiaj nawet zupę.
|
#681 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja nawet nie chcę sprawdzać ile tam mam
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za zupke;D
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam przed chwią na obiadku i stojąc w kolejce zrobiło mi się tak mega słabo, że aż zaczęłam się pocić i gwiazdy przed oczami - musiałam od razu usiąść. To chyba po tym poście, bo od wczoraj nic nie jadlam no i później glukoza. Zaaplikowałam sobie penne z kurczakiem, zupke, kubeł lodów i kubek kawy z mlekiem i od razu lepiej Chociaż w kime bym poszła, nie powiem..
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ten Twój TŻ kochany
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
misia anioł a nie mąż!!
ja nie pozwalam swojemu na siebie patrzeć, z każdej strony cos wisi albo wystaje ble
|
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A on noo trochę Ci sie przytyło
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a męża masz kochanego Cytat:
![]() dobranoc
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam kupuje mi balsamy do smarowania. mówi tez ze dupcia mi się jędrniejsza zrobila w ciąży ale i tak słabo mu wierzę, jest go zwyczajnie przy mnie "mniej" czyli jednak nie wszystko mu pasi.
|
|
|
|
|
#690 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam się wieczorkiem
dziś miałam dośc aktywny dzień byliśmy na zakupach i macaniu wózków, już dokłądnie wiem jaki kolor chce wózka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jeszcze jakie dobre wieści od nich
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

dzisiejszey dzien w pracy dal mi w kosc.

Na tapecie były: Oława, Trzebnica i Ząbkowice Śląskie.

Dziwna 
Skończyliśmy o 21.30 

To ja nawet nie chcę sprawdzać ile tam mam