|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Ubrać ubiore ale prezentować to się w nim nie będę za bardzo ![]()
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Ja juz rano tez mam duży, ale wieczorem jeszcze większy ![]() A na plazy wskakuje w bikini, niech ludzie myślą co chcą.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-07-25 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja jadam czasem dziwacznie i mam ochotę na wszystko na raz,więc bywa,że po ciastku są ogórki kwaszone ![]()
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie u gina, chodzę prywatnie a w kolejce wyczekałam się 2 godz
![]() Jak na razie zaczęłam 15 tydz. i jest z małym wszystko ok. Wyszły mi w badaniach problemy z tarczycą - niedoczynność. Mam przepisany Euthyrx 125. Tyle dobrze że po ostatniej infekcji bakteryjnej nie ma śladu - polecam żurawinę w każdej postaci - mi bardzo pomogła. Gin stwierdziła że usg sugeruje chłopaka - jak powiedziałam mężowi to zaskoczony - "to nie będzie Zosi?" A niby mówią że faceci wolą jako pierwsze syna... Imienia jeszcze konkretnego nie mamy - może Mateusz, osobiście podoba mi się Adaś, ale mężowi absolutnie nie. Więc będziemy myśleć.. A tak przeczuwałam że właśnie chłopak będzie.... ![]()
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czuje że będziemy mieli synka ![]()
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tarczycą sobie poradzisz, systematycznie leki brac i wszystko bedzie ok! ![]() A chłopaki są super, ja bez swojego synka życ nie potrafie ![]() I u mnie też tż chciał córeczkę, teraz ciągle ma nadzieje, że bedzie córeczka ![]() ![]() Z wtorku na środe wybieramy sie nad morze, cała noc jazdy nas czeka, już nie nie moge doczekac, tak dawno nigdzie nie byliśmy... A podobno teraz ma byc super pogoda, oby... ![]() Wybieracie sie gdzieś dziewczyny na wakacje? Może gdzieś zagranice? Pochwalcie sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Same chłopaki
![]() ![]() W piątek za tydzien mam wizytę, może i u mnie uda się podpatrzeć co tam w brzuchu siedzi ![]() Jutro po poludniu jedziemy na mazury. I jak na złość wszystkie kostiumy małe. W jednocześciowych cycki ściągają do góry wszystko, w dwu wylewaja się. Z ciekawości przymierzyłam nawet mamy kostium rozmiar 48 (u mnie 36/38)- wszystko wissi, a górna partia chce wyskoczyć ![]() Niechby takie zostały po ciąży (mojej mamie zostały ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rewal albo Dźwirzyno okaże się jak mąż wróci z trasy a ty gdzie nad morzem będziesz?
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-07-25 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() Ja sobie zamówiłam kostium dla kobiet w ciąży - była promocja na stonce C&A - kupiłam go za 12,5zł a kosztował 120zł ![]() Mnie po ciąży zostały jeszcze większe niż miałam...koszmar ![]() ![]() ![]() A na mazurach to jeszcze nie byłam nigdy.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pampuchy to ciasto drożdżowe (u nas robione na słodko jak drożdżówki), ale nie wypiekane tylko parowane. Wychodzą takie bielutkie. W środku mogą mieć różne owoce-najczęściej jagody ![]() Cytat:
![]() Ja w swoje bikini nie wejdę...majtki to jeszcze, ale góra jest za mała ![]()
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
U mnie z piersiami to spoko gorzej bo na dole mi wyskakuje cos.. majtki mi opadaja :P
![]() |
#2982 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() U mnie piersi poszły już o trzy rozmiary miseczki. Jakoś nie zwrocilam uwagi. Biustonosze kupowałam niemal na bieżąco, kiedy tylko w poprzednim coś mi nie tak było. A że cały czas miałam nadzieję, że wykręce się od mazur o kostiumie nawet nie myslalam ![]() Też tam jeszcze nie bylam i nie wiem dlaczego mnie tam wcale nie ciągnie. Wolałabym morze. Jakoś nie bardzo jestem przekonana jechać nad jeziora 350km, kiedy zaledwie niecałe 50km od domu mamy wysyp jezior, wydaje mi się wcale nie gorszych od mazurskich :p Co mnie nastawiło tak anty- nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
Próbuje was nadrobić ale 8 dni mnie nie było i nie nadążam. Spędzalismy urlop u moich rodziców i powiem wam że jak się ma małe dziecko to taki urlop jest lepszy niż na najpiękniejszej plaży. Mój 2 latek pożegnał się z pieluchami i proszkowym mlekiem więc czeka mnie pół roku bez pieluch ![]() Z samopoczuciem gorzej. Bardzo bolą mnie plecy na dole z jednej strony i przez to czasem mam problem ze wstaniem z krzesła lub chodzeniem póki nie rozchodze. Zaczęły mnie też łapac skórcze w łydki i stopy :/ W dodatku zdarzają mi sie masakryczne wzdęcia, a po dzisiejszej podróży pociagiem z "tobołami", dzieckiem i szalonym psem boli mnie cały dół brzucha. No to sobie ponarzekałam ![]() Teraz idę spać po podróży bo mój synuś smacznie już chrapie obok mnie. Dobrej i wygodnej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My może, gdzieś na weekend wyskoczymy po ślubie. Choć w planach było morze ![]() Cytat:
![]() To ze mną jest chyba coś nie tak, bo mieszczę się w swoje staniki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() No i kolejny chłopak ![]()
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41957619]Będzie ładna pogoda, deszczu prędko nie przewidują
![]() My może, gdzieś na weekend wyskoczymy po ślubie. Choć w planach było morze ![]() Zazdroszcze, nigdy na Mazurach nie byłam, a każdy tak się nimi zachwyca ![]() To ze mną jest chyba coś nie tak, bo mieszczę się w swoje staniki ![]() ![]() My po ślubie też wyskoczyliśmy nad morze,mieliśmy tam sesje ślubną...latałam po plaży w sukience...było bardzo fajnie choć był już wrzesień....miło powspominać....polecam... piękne zdjęcia wychodzą ![]()
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisywać ![]()
![]() |
#2988 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stwierdziłam, że to chyba od kredki do oczu, bo od początku wakacji maluję oczy tylko tuszem, a wczoraj pomalowałam też kredką i dokładnie jej nie zmyłam przed snem. Dzisiaj od rana bolały mnie oczy i wydaje mi się właśnie, że ból promieniował do głowy. Umyłam dokładnie twarz i ból po chwili zniknął. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
I kolejny chłopiec się szykuje ![]() Cytat:
![]() Współczuję samopoczucia ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41957619] To ze mną jest chyba coś nie tak, bo mieszczę się w swoje staniki ![]() ![]() Ja w swoje też się mieszczę,a przydało by się co nieco więcej ![]()
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
Dziewczny które mają niedoczynność !
U mnie TSH ciągle idzie w górę mam obecnie jest 2,94 i po odebraniu wyniku skontaktowałam się z moją endo to kazała mi zarejestrować się na wrzesień do niej i w rejestracji powiedzieć, że jestem w ciąży. Z tym, że mam od lekarza 1 kontaktu mieć skierowanie i muszą mnie na NFZ zapisać bo to jest moje prawo ciężarnej. A do niej kolejki na NFZ są w granicach pół roku. Powiedziała też, że do pół roku po urodzeniu przysługuje mi też taka opieka. Czy orientujecie się coś w tym temacie ? Zawsze chodziłam prywatnie a teraz chyba skorzystam z przywileju. |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Gang Iren
|
Widziałyście to?
http://www.youtube.com/watch?v=XNDWN8KDVSM Najgorsze jest to,że tak wielu ludzi nie myśli,nie ma wyobraźni. Nie są to rzadkie przypadki!
#2992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2993 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
W ciąży tsh nie powinno przekraczać 2,5 A jakie masz ft4? Bywa groźniejsze niż tsh!!!! Kurka nie pamiętam normy dla ft4, dolna jest taka jak dla wszystkich, ja się do dolnej granicy zbliżałam i od razu dostałam leki. Nie mam chorej tarczycy, ale wyniki mam dość niepokojące i z tego powodu w ciąży co 4 tygodnie pełny profil tarczycowy z krwi i wizyta u endo. Sun, zadbaj o tarczycę i na cito leć do lekarza, to nie są przelewki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
idę lulu- dobranoć
![]()
#2996 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Magnusiu, słodkich senków
![]() Dziewczyny, ja jestem rąbnięta chyba. Ciągle się o wszystko wściekam i to tak bardzo że mam ochotę rzucać tym co mam pod ręką. Kubki już pobiłam w donu. Sama ze sobą nie mogę- tylko krzyczeć i płakać. Tż tylko pogarsza sprawę swoim podejściem do mnie. Mam nadzieję, że to tylko hormony ale jeśli nie to max rok, może 2 lata i będzie rozwód bo on mnie wykończy psychicznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ale tak ogolnie jest ok. To tylko ta ciąża takie rzeczy z kobietami robi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2999 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie widziałam tego filmu i chyba sobie daruję. Moje nerwy już wystarczająco są naruszone gdy idę z dziećmi na plac zabaw czy do parku i widzę na każdym kroku nieodpowiedzialność rodziców.
![]() |
#3000 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.