Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 00:57   #4711
magbag72
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Dziękuje Elessar - będę mierzyła do skutku - mam nadzieję, że w końcu znajdę kostium na mnie (na to w końcu mam 2 tygodnie do urlopu).
Stary 2013-07-23, 01:07   #4712
Paola199
Raczkowanie

Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Witam Melduje się ja.nawet nie wiem jaki.mam rozmiar miseczki(piersi) Nie mam pojęcia. Jak zmierzyć?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Paola199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 10:45   #4713
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magbag72 Pokaż wiadomość
Dziękuje Elessar - będę mierzyła do skutku - mam nadzieję, że w końcu znajdę kostium na mnie (na to w końcu mam 2 tygodnie do urlopu).
Taka prawda, że trzeba mierzyć i szukać fasonu/firmy, z którymi Twój biust się dogada. Czasem trzeba iść do innego sklepu

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Paola199 Pokaż wiadomość
Witam Melduje się ja.nawet nie wiem jaki.mam rozmiar miseczki(piersi) Nie mam pojęcia. Jak zmierzyć?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Na pierwszej stronie wątku masz informacje jak należy się mierzyć.
Elessar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 11:24   #4714
xXMadzia90Xx
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Ja potrzebuję pomocy z znalezieniem biustonoszy. Niestety, ale mam dość duży biust moje wymiary to 72/98 kupuję biustonosze rozmiaru 65G lub H. Zależy od biustonoszy.
Jestem ze Szczecina, czy jest tutaj ktoś z tej miejscowości i wie gdzie najlepiej kupować? Niestety ale jest to ogromny problem dla mnie, bo albo nie mają takich dużych miseczek przy tak małym obwodzie, albo są po prostu brzydkie te biustonosze, dosłownie na babcię ;/
Już pomijam fakt, że mam problem z ciuchami np z sukienkami, koszulami, płaszczami itd...
xXMadzia90Xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 11:44   #4715
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXMadzia90Xx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja potrzebuję pomocy z znalezieniem biustonoszy. Niestety, ale mam dość duży biust moje wymiary to 72/98 kupuję biustonosze rozmiaru 65G lub H. Zależy od biustonoszy.
Jestem ze Szczecina, czy jest tutaj ktoś z tej miejscowości i wie gdzie najlepiej kupować? Niestety ale jest to ogromny problem dla mnie, bo albo nie mają takich dużych miseczek przy tak małym obwodzie, albo są po prostu brzydkie te biustonosze, dosłownie na babcię ;/
Już pomijam fakt, że mam problem z ciuchami np z sukienkami, koszulami, płaszczami itd...
Wg Stanikowej Mapy masz takie sklepy w Szczecinie:
Ebras, ul. Bohaterów Getta Warszawskiego 8/9
Selene, ul. Obrońców Stalingradu 4
The Boob, ul. Jagiellońska 95

A z Twoich wymiarów wychodzi mi 65J/30GG.
Co do ubrań - Urkye i Biubiu - te mogę polecić, uwzględniają wielkość biustu do rozmiaru odzieżowego.
Stary 2013-07-23, 11:52   #4716
xXMadzia90Xx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Wg Stanikowej Mapy masz takie sklepy w Szczecinie:
Ebras, ul. Bohaterów Getta Warszawskiego 8/9
Selene, ul. Obrońców Stalingradu 4
The Boob, ul. Jagiellońska 95

A z Twoich wymiarów wychodzi mi 65J/30GG.
Co do ubrań - Urkye i Biubiu - te mogę polecić, uwzględniają wielkość biustu do rozmiaru odzieżowego.
Dziękuję ślicznie! Spróbuję się przejść tam przy najbliższej okazji, a wracam do Polski dopiero za 2 miesiące. Dam znać, co mi się udało nabyć
I rozmiar J? Nie za duży? Bo wydaje mi się, że wg instrukcji takie G-H idealnie na mnie leżą, dobrze podtrzymuje, obejmuje całe piersi, nic się nie marszczy, nie wylewa, również nic nie ucieka i dobrze trzyma na miejscu. Ale zobaczę przy mierzeniu czy J faktycznie lepiej nie leży.
xXMadzia90Xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 12:42   #4717
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXMadzia90Xx Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie! Spróbuję się przejść tam przy najbliższej okazji, a wracam do Polski dopiero za 2 miesiące. Dam znać, co mi się udało nabyć
I rozmiar J? Nie za duży? Bo wydaje mi się, że wg instrukcji takie G-H idealnie na mnie leżą, dobrze podtrzymuje, obejmuje całe piersi, nic się nie marszczy, nie wylewa, również nic nie ucieka i dobrze trzyma na miejscu. Ale zobaczę przy mierzeniu czy J faktycznie lepiej nie leży.
To wymiar z tabelki. Praktyka każe mierzyć i nie zawsze wierzyć centymetrowi. A modele i firmy są różne i możesz mieć szufladę pełną staników, a każdy w innym rozmiarze
Stary 2013-07-23, 13:05   #4718
AnnBlus
Rozeznanie

Hej, czy ktoś może polecić dobrą brafitterkę w Warszawie?

Byłam w Venie i Agio (fatalnie) oraz w LiParie - tam pani mi dobrała całkiem niezły biustonosz (290 zł :/) z opcją wszycia poduszeczek. Kupiłam, zapoznałam się z nim bliżej w domu (nosiłam ze 2 razy po 2 godziny), bo wydawał mi się ciasny i umówiłam się z panią, ze jak nie będzie pasował, to wymienię, a jak będzie OK, to przyniosę na wszycie poduszek. Było OK więc oddałam do poprawki. Przy odbiorze - szok. Był cały pozaciągany, kieszonki wszyte niedbale, za sztywno (stracił fason) i w innym kolorze niż biustonosz, no prowizorka... za taką kasę. Byłam w szoku, bo oddałam nowiuśki stanik (z metką) a dostałam spowrotem szmatę... Zwróciłam uwagę na to, że zniszczony, na co pani, że jak się będzie dalej niszczył (what?!), to żebym przyniosła do wymiany... I nie wiem, chyba chcę go oddać całkiem. Odradzam szczerze ten salon. Znacie jakiś inny, gdzie ładnie powiększę małe cycki?
AnnBlus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 13:46   #4719
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnnBlus Pokaż wiadomość
Hej, czy ktoś może polecić dobrą brafitterkę w Warszawie?

Byłam w Venie i Agio (fatalnie) oraz w LiParie - tam pani mi dobrała całkiem niezły biustonosz (290 zł :/) z opcją wszycia poduszeczek. Kupiłam, zapoznałam się z nim bliżej w domu (nosiłam ze 2 razy po 2 godziny), bo wydawał mi się ciasny i umówiłam się z panią, ze jak nie będzie pasował, to wymienię, a jak będzie OK, to przyniosę na wszycie poduszek. Było OK więc oddałam do poprawki. Przy odbiorze - szok. Był cały pozaciągany, kieszonki wszyte niedbale, za sztywno (stracił fason) i w innym kolorze niż biustonosz, no prowizorka... za taką kasę. Byłam w szoku, bo oddałam nowiuśki stanik (z metką) a dostałam spowrotem szmatę... Zwróciłam uwagę na to, że zniszczony, na co pani, że jak się będzie dalej niszczył (what?!), to żebym przyniosła do wymiany... I nie wiem, chyba chcę go oddać całkiem. Odradzam szczerze ten salon. Znacie jakiś inny, gdzie ładnie powiększę małe cycki?
O LiParie słyszałam różne historie.
Mogę polecić Dopasowaną i BraDreams.
Stary 2013-07-23, 14:31   #4720
AnnBlus
Rozeznanie

Cytat:
O LiParie słyszałam różne historie.
Mogę polecić Dopasowaną i BraDreams.
Dzięki. Odwiedzę Dopasowaną, zapomniałam dodać, że chodzi mi o stacjonarne.
Stary 2013-07-23, 14:37   #4721
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnnBlus Pokaż wiadomość
Dzięki. Odwiedzę Dopasowaną, zapomniałam dodać, że chodzi mi o stacjonarne.
Oba są stacjonarne. A Dopasowana ma 2 punkty.
Stary 2013-07-23, 15:19   #4722
AnnBlus
Rozeznanie

Cytat:
Oba są stacjonarne. A Dopasowana ma 2 punkty.
Faktycznie, jakoś zakamuflowana była ta informacja na stronie Dzięki!
Stary 2013-07-25, 20:12   #4723
migotka2106_90
Raczkowanie

Przy wymiarach:
pod biustem:
-mierzone ciasno - 69 cm
-mierzone w lekkim luzie, bez ścisku - 71 cm

w biuście:
-w zwisie - 86 cm
- normalnie - 83 cm,

powinnam niby nosić 65E/30DD (wg polskiej i angielskiej tabelki) a kupiłam taką oto bardotkę w rozmiarze 65E w sklepie ESOTIQ i... jest KURCZE za mała ;/ tzn., nie mieści biustu jak należy, wychodzi górą przy odpowiednim zebraniu. Czy powinnam się przesiąść na 65F?

migotka2106_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 20:35   #4724
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migotka2106_90 Pokaż wiadomość
Przy wymiarach:
pod biustem:
-mierzone ciasno - 69 cm
-mierzone w lekkim luzie, bez ścisku - 71 cm

w biuście:
-w zwisie - 86 cm
- normalnie - 83 cm,

powinnam niby nosić 65E/30DD (wg polskiej i angielskiej tabelki) a kupiłam taką oto bardotkę w rozmiarze 65E w sklepie ESOTIQ i... jest KURCZE za mała ;/ tzn., nie mieści biustu jak należy, wychodzi górą przy odpowiednim zebraniu. Czy powinnam się przesiąść na 65F?
Wynik otrzymany z kalkulatora jest punktem od którego zaczynasz mierzyć, nie jest wyrocznią. Skoro ta bardotka jest za mała weź z większą miseczką. Albo spróbuj inny krój w tym rozmiarze. Równie dobrze mogłaś trafić na model o miseczkach mniejszych niż wynika to z ich metki.
Stary 2013-07-25, 20:52   #4725
migotka2106_90
Raczkowanie

Cytat:
Wynik otrzymany z kalkulatora jest punktem od którego zaczynasz mierzyć, nie jest wyrocznią. Skoro ta bardotka jest za mała weź z większą miseczką. Albo spróbuj inny krój w tym rozmiarze. Równie dobrze mogłaś trafić na model o miseczkach mniejszych niż wynika to z ich metki.
nie tyle z kalkulatora tylko wg tabelki... kalkulator mi pokazuje wlasnie 65E ale to jest takie wieksze E przy takim obwodzie pod.

Stary 2013-07-25, 21:01   #4726
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
nie tyle z kalkulatora tylko wg tabelki... kalkulator mi pokazuje wlasnie 65E ale to jest takie wieksze E przy takim obwodzie pod.
Kalkulator/tabelka mają Ci wskazać rozmiar, od którego mierzysz. W większości pomiarów rozmiar uzyskany jest odpowiedni dla danej osoby.
Jak wcześniej - skoro miska jest za mała weź większą.
Nie trzymaj się sztywno rozmiaru z tabelki, tylko porad z piersiówki. Istnieje też możliwość, że po prostu źle się zmierzyłaś.
Stary 2013-07-25, 21:13   #4727
migotka2106_90
Raczkowanie

Cytat:
Kalkulator/tabelka mają Ci wskazać rozmiar, od którego mierzysz. W większości pomiarów rozmiar uzyskany jest odpowiedni dla danej osoby.
Jak wcześniej - skoro miska jest za mała weź większą.
Nie trzymaj się sztywno rozmiaru z tabelki, tylko porad z piersiówki. Istnieje też możliwość, że po prostu źle się zmierzyłaś.
co do jakości mierzenia to wątpliwości nie mam raczej.

Stary 2013-07-25, 21:41   #4728
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
co do jakości mierzenia to wątpliwości nie mam raczej.
To zostaje ci mierzyć większą miseczkę z tego modelu. Albo inny model. Albo inną firmę. Albo inny sklep. (ale wspominałam o tym już wcześniej)
Stary 2013-07-25, 21:48   #4729
aam
Zadomowienie

Kupiłam dziś wreszcie cielisty stanik W sumie jedyny jaki przymierzyłam, na szczęście okazał się dobry, o taki http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/k...61VQgvnEiX.jpg
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 22:11   #4730
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś wreszcie cielisty stanik W sumie jedyny jaki przymierzyłam, na szczęście okazał się dobry, o taki http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/k...61VQgvnEiX.jpg
Co to za firma/model? Wygląda fajnie
Stary 2013-07-25, 22:27   #4731
cocos1
Zakorzenienie

ja teżkupiłam ostatnio super mięciutki biustonosz... w Intimissimi Wszystko jest ok miseczki(chociaz jedna troszke odstaje ale zawsze tak mam) ale pod biustem boje się,że za luźno.Zadam więc pytanie może głupie jak to ma byc tak,że jest bardzo ścisle i się wpija czy jak wygodnie? mierzyłam r mniejsze i wpijały się w ciało...Szkoda,że u mnie nie ma profesjonalnej brafitterki
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 22:33   #4732
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cocos1 Pokaż wiadomość

ja teżkupiłam ostatnio super mięciutki biustonosz... w Intimissimi Wszystko jest ok miseczki(chociaz jedna troszke odstaje ale zawsze tak mam) ale pod biustem boje się,że za luźno.Zadam więc pytanie może głupie jak to ma byc tak,że jest bardzo ścisle i się wpija czy jak wygodnie? mierzyłam r mniejsze i wpijały się w ciało...Szkoda,że u mnie nie ma profesjonalnej brafitterki
Asymetria piersi jest normą.
Obwód ma być ciasny, ale wygodny. Stań w biustonoszu przed lustrem i podnieś ręce do góry, jeśli nie najeżdża na piersi to obwód jest dobry, jeśli najeżdża to potrzebujesz mieć węższy obwód.
Stary 2013-07-25, 22:35   #4733
cocos1
Zakorzenienie

ok spróbuje dziękuję
tak mi sie trudno było przełamac a tu proszę

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2013-07-25 o 22:37
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 23:44   #4734
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocos1 Pokaż wiadomość

Jeśli nie podjeżdża po jakimś czasie, to jest ok. Każdy ma trochę inne preferencje co do ścisłości, ja lubię takie, że przy wkładaniu i tuż po czuję obwód dokładnie, ale po paru chwilach przestaję go wyczuwać i przez cały dzień nosi się wygodnie. Natomiast mam też rozmiar luźniejsze, które nawet przy włożeniu są niby ok, na oko leżą równo, ale po paru godzinach czuję że coś jest nie tak, obwód leciutko podjeżdża z tyłu. Przy czym niektóre osoby przy moich wymiarach noszą właśnie ten większy a mniejszy jest dla nich niewygodny. Na pewno nie powinien być tak obcisły, żebyś czuła go w trakcie dnia, że się wpija albo uciska.

Osoby początkujące, które dopiero co odkryły ciaśniejsze obwody powinny imho zaczynać od wygodniejszego rozmiaru (czujesz, że dobrze trzyma, ale nie jest niewygodny ani krępujący) i ew. później jeśli zauważą oznaki lekkiej przydużości (obwód podjeżdżający na plecach, przesuwanie, słabe trzymanie, nadmierne obciążenie ramiączek) spróbować mniejszego obwodu.
Stary 2013-07-26, 16:38   #4735
martakwiat
Przyczajenie

Ja często jak zakładam to go czuje lekki ucisk po chwili juz nie czuje ale tak wieczorem jak ściągam to jestem cała w kreskach na moim ciele strasznie sie odgniata..i zawsze mam wrażenie ze jest cos nie tak..jest wygodny bardzo fajnie sie go nosi. Czy wy też macie takie kreseczki czy tylko ja mam taką przypadłość?dodaje odrazu ze nie jestem puszysta raczej tak przeciętnie wzrost 165 waga 54 w 'klacie'70cm))
martakwiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 16:50   #4736
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martakwiat Pokaż wiadomość
Ja często jak zakładam to go czuje lekki ucisk po chwili juz nie czuje ale tak wieczorem jak ściągam to jestem cała w kreskach na moim ciele strasznie sie odgniata..i zawsze mam wrażenie ze jest cos nie tak..jest wygodny bardzo fajnie sie go nosi. Czy wy też macie takie kreseczki czy tylko ja mam taką przypadłość?dodaje odrazu ze nie jestem puszysta raczej tak przeciętnie wzrost 165 waga 54 w 'klacie'70cm))
Też mam ślady. Na koniec dnia większość odzieży na mnie zostawia ślad.
Stary 2013-07-26, 17:50   #4737
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam ślady. Na koniec dnia większość odzieży na mnie zostawia ślad.
U mnie też. Myślę, że normalne. Jeśli ślady nie są bolesne, otarte tylko po prostu odciśnięte to ok.
Stary 2013-07-26, 21:26   #4738
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
U mnie też. Myślę, że normalne. Jeśli ślady nie są bolesne, otarte tylko po prostu odciśnięte to ok.
I jeśli schodzą to dobrze. Jeśli coś zaczyna się z nimi dziać to koniecznie trzeba coś zrobić z biustonoszem.
Stary 2013-07-27, 11:40   #4739
rousse
BAN stały

Cytat:
no właśnie, jak zaniżyłas obwód pod to powinnas zwiększyć miseczkę
Esotiq ma typową rozmiarówkę angielską, taką jak kalkulatory

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez martakwiat Pokaż wiadomość
Jaki obwód stanika masz? Mnie obcierał stanik w obwodzie jak był za luźny (paradoksalnie, ale to logiczne - minimalnie przesuwał się w prawo i lewo przy poruszaniu się).
Po zdjęciu stanika normalnie mogą być lekkie ślady (wgłębienia po gumce, które znikają), ale nie powinien obcierać.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 15:55   #4740
czekoladowoo
Zakorzenienie

A ja juz nie wiem kompletnie w jaki rozmiar celować
Mam wymiary 67/79-80
Wg tabelek i kalkulatorow wychodzi mi 65B

Mam z M&S z kolekcji Ceriso 2 staniki 65C i oba mi bułkują. Obwód jest ok, ciasny.
Z braku laku nosze 70B i miska w nich jest dobra, ale obwód po 2 tygodniach za luźny.
W Cubusie znalazłam 65B i zmierzyłam i obwód ok, ale zapięłam sie na ostatnią haftke od razu, miska niby też ok, ale mogłaby szerzej na pierś zachodzić.

Chciałam zamawiać coś w rozmiarze 65C ale juz sama nie wiem
Wiem że powinnam i w 60 celować ale to już wogóle nie wiem w jaką miske celować czy D czy jakąś inną a nie moge sobie teraz pozwolić na zbyt duży wydatek i zamawianie w ciemno i odsyłanie.

Myślałam żeby iść stacjonarnie do Esotiq i coś kupić ale opinie są różne i już sama nie wiem, brać, nie brać?
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości