|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() ![]() po raz kolejny zaczynam nową stronę ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Już mam nowe typy ![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() Czas się wziąść za jakieś śniadanie... ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Domi no ja wiem tylko w przeglądarce mam 5 razy więcej przewijania.
Ale właśnie jedne zdjęcia w aplikacji widać a inne nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Mój TŻ właśnie napisał mi smsa że mam zaglądnąć do szuflady, zaglądam a tam żelki !! ![]() ![]() I jak tu go nie kochać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziecko od 2-3 roku juz moze nie sikac w nocy.Moj sie odpieluchowal ale zdarzaja sie wpadki. Ma 2 lata i 7 miesiecy. Mocz w nocy sie zageszcza i nie ma potrzeby wysadzania w nocy.Wazne, by przed spaniem nie dawac duzo pic i w tym wieku juz zadnych butelek z mlekiem, bo co niektore mamy jeszcze daja.I to bez mycia zebow po ![]() Ehh ja tez swojemu juz nie mowie ze go kocham, bo ma ostatnio sporo na sumieniu i nawet mi przez gardlo nie przejda te slowa. I nie wiem czy to hormony, moj tz twierdzi ze tak, bo pod nosem sobie mowi, ze jeszcze tylko trzy miesiace, jeszcze tylko trzy miesiace..Ale przez to ze on taki oschly, to ja tez sie taka zrobilam. Mam dosc traktowania mnie tylko jako matki a nie jako kobiety ![]() Dajcie mi kopa na rozruch, bo dzisiaj dla odmiany ja mam lenia ![]() ![]() Ale te brzuszki rosna, a jeszcze niedawno pokazywalysmy takie malutkie. I w tej ciazy mam jakies dziwne odczucia.W pierwszej czulam te wiez od poczatku, cieszylam sie na ruchy.A teraz wlasnie mam wrazenie, ze jakis obcy mnie od srodka bije. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-26 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Dziękuje ![]() Dziękuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana,będziesz wspamiała matką.Dla dziecka najważniejsza jest miłość,a nie dom,drogi wózek czy własne mieszkanie!Pamiętaj.Głowa do góry!!!! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do bycia mamą, gadasz głupoty:P A i chciałam tylko zauważyć, że ludzie nie dorabiają się przez rok, dwa czy nawet pięć!Dorabiają się wspólnie przez całe życie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja zasypia latem o 21-ej,przed 7 już na nogach.Dzisiaj po 6 nas obudziła i kazała sobie paluszki u stóp obgryzać ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzucam brzuszek w 24 tc a co ja też się pochwale... ale cos przez ostatnie 2 tygodnie zaczął się okrąglić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Wtajemniczenie
|
Z perspektywy czasu zaluje, ze nie mielismy dziecka wczesniej. Rozne sa dzieci, moj to typowy chlopak, psuj i rozrabiak, wszedzie go pelno. I szkoda, ze nie mielismy go wczesniej, jak mieszkalismy na wynajmowanych, mielismy stare meble itp. Bo w tym domu poprostu juz zal jak np dziecko rabnie w nowa szklana kabine prysznicowa, czy tez obije nowe meble. Wlasnie lepiej miec dzieci na poczatku, a po kilku latach wymienic rzeczy na nowe bo i tak trzeba bedzie to zrobic
![]() ![]() ![]() Moj brzuch wogole juz nie rosnie.Za to maly tak.Czuje go na dole i gorze jednoczesnie. Stracilam talie i wogole zaczynam wygladac jak pingwin ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-26 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jajku napewno w ogromnym strachu jest człowiek kiedy widzi że coś takiego dzieje się z jego dzieckiem, nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji bo okropną panikarą jestem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny śnił mi się dziś znowu poród, a najlepsze jest to, że czułam nawet nacięcie....
![]() Chyba przestanę oglądać filmy ![]() Nemosek- mamy ten sam termin porodu ;-) Edytowane przez Angie_gg Czas edycji: 2013-07-26 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja bym sie cieszyła jakby poszło mi tylko w biodra i tyłek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
De moja pije mleko przed kąpielą, z kubka ze słomką.a w kąpieli myje ząbki. Mimo to przed samym spaniem małe siusiu i czasem jak sie w nocy obudzi to ja wysadzamy przy okazji. Ale i tak nocne wpadki od roku były może 3. Gorzej w dzień. Czasem się diabelstwo małe zapomina.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i boska sukienka ![]() Cytat:
![]() Jaki brzusio fajny ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-26 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Dziewczyny macie piękne brzuszki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Wtajemniczenie
|
A to moja ulubiona sukienka, kupiona na urlopie we Francji
![]() ![]() kyte-spokojnie-poczytaj mu przed spaniem ksiazeczke, pospiewaj i jak maly zasnie to nie powinien sie obudzic. Moj ma lekki sen nad ranem.Ale do 4-5 mozna okna u niego otwierac, wietrzyc i normalnie rozmawiac-nie obudzi sie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-26 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj taki wątek czytałam o ten: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=706757 i wg tych dziewczyn, które się tam wypowiadały jestem nieodpowiedzialna bo mieszkam z rodzicami i fundujemy sobie dziecko nie mając WŁASNEGO dachu nad głową, mój facet nie jest wspaniały bo nie szuka mieszkania dla nas, bo czasem się z mamą pokłócimy itd... ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Rozeznanie
|
Mi też rośnie TSH ostatnio 2 tyg temu miałam 5. endokrynolog dał mi euthtox ale najmniejszą dawkę 25 i kazał badania za 6 tyg powtórzyć, powiedział że na tym etapie ciąży rosnące tsh nie jest groźne już dla dziecka tylko mamie obniża samopoczucie. Najważniejsze żeby do 8 tygodnia było nisko. Powiedział ze to rośnie bo tarczyca jest bardzo obciążona w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kyte;41961961]Nie mam za bardzo doświadczenia z dziećmi w nocy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakie ty oglądasz filmy? ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- śmieję się, bo nie wiem skąd biorą się takie sny. Ten był realistyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie w związku z tym cywilnym.
Bo wstępnie było że zapraszamy tylko rodziców i rodzeństwo... Ale wczoraj rozmawiałam z teściową i powiedziała mi że z mojej strony wypada zaprosić moją babcię (została mi tylko jedna więc będzie jej napewno miło) i chrzestną oraz chrzestnego bo to także moja "najbliższa" rodzina. Stwierdziła że jeśli ich nie zaproszę to ze strony mojego TŻta będzie to niesprawiedliwe bo od jego strony wychodzi w sumie 15 osób a od mojej tylko 6 (rodzice, brat z dziewczyną i świadkowa). I teraz nie wiem czy powinnam chrzestnych i babcie zapraszać czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychodzi na to że również jestem nieodpowiedzialna, będę mieszkać z teściową i nie zamierzamy szukać własnego mieszkania (chyba że teściowa okaże się zołzą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.