|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
![]() Iwa zdrówka kochana ![]() Weronika Jasiu jest niesamowity ![]() Anesh wszystkiego najlepszego dla Majeczki z okazji skończonych 9 miesięcy. ![]() Katiasska uroczy jest Twój synuś ![]() U nas cudna pogoda,na 16 mamy sesję ![]() Już się nie mogę doczekać ![]() Mam nadzieję że wyjdą ładne zdjęcia. Obiadek mam ugotowany,posprzątane,dzi siaj pełen relaks ![]()
#242 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas noc na szczęście spokojna. Na 16 mamy wizytę u pediatry. Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla naszej najmłodszej dziewczynki na wątku!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Marta powodzenia na sesji! Czekamy z niecierpliwością na efekty! ![]()
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Lena u dziadków a ja się relaksuję. a mój relaks wygląda tak, że od rana sprzątam, piorę, gotuję, odkurzam, zmywam itd, itd ![]() wieczorem padnę na pysk a mąż będzie zdziwiony, że przecież dziecka nie było, to sobie odpoczęłam ![]() dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych upałów, u nas od poniedziałku pogoda fatalna, tak wieje, że ciężko na wyjść na spacer, łeb urywa ![]() dziś jest sporo lepiej ale do tych 29 stopni, które zapowiadali, daleko. wczoraj niby miało być 27 ![]() ![]() a jeszcze bardzie Wam zazdroszczę wyjazdów... u nas nie ma mowy o wakacjach, Lena nienawidzi jazdy samochodem, nie ważne w jakim foteliku, nie ważne czy przodem czy tyłem do kierunku jazdy, nawet na kolanach jest tragedia. przejechać z nią 30 km to jest horror, ona cała zaryczana a ja spocona z nerwów ![]() znad morza nici ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Lenka dorośnie ![]()
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
też tak sobie tłumaczę
![]() ale za to wszystko, co teraz z nią przechodzę, to ona funduje wyjazd ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Weronika, brawa dla Jasia. ale z niego zuch ![]() Marta, powodzenia na sesji. oczywiście, pokażesz zdjęcia, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- dziewczyny, moja pralka ledwo zipie, muszę rozejrzeć się za nową, a nie mam pojęcia czego szukać. polecicie jakąś? i nie pochwaliłam się, że sprzedaliśmy nasze mieszkanie w bloku ![]() ale sentyment jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i z jednej strony super że udało się sprzedać mieszkanko ale jednak sentyment i wspomnienia pozostają.
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe czy moja będzie jadła piasek. mam nadzieję, że nie ![]() mój mąż powiedział, że szczepimy. a ja jak to kobitka musiałam wszystko sprawdzić i sobie poprzeżywać ![]()
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() U nas nocka dzisiaj kiepska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakie cudne włoski ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A za upałami to ja w ogóle nie tęsknię, dla mnie jest tak dobrze, bo u mnie też w okolicach 20 stopni, wręcz idealnie! Gda, no dałaś mi do myślenia... Ale ja będę się w sumie zamartwiać tym, że on tam nie może zasnąć bez cycusia, bo w dzień to bez problemu. A potem znów ok 23 pobudka i znów cycuś żaden smoczek nie pomoże.. No nie wiem... Spróbuję odstawić, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to jest rozwiązanie, trzeba to przemyśleć ![]() tylko, że my najbliższe PKP mamy 70 km stąd ![]() a co do kawalerki, też mieliśmy taki plan, dlatego prawie 2 lata jej nie sprzedawaliśmy, ale po przemyśleniu sprawy postanowiliśmy, że Lenie zostawimy dom a sobie w przyszłości wybudujemy malutki domek nad morzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pytam dlatego, że jakiś czas temu wciskałam Lenie co 2- 3 godz jakieś żarcie a ona skubnęła 2-3 łyżeczki albo 30 ml mleka i koniec. a teraz podaję jej jedzenie co 3,5-4 godziny, zazwyczaj bez podjadania w międzyczasie i na jedną porcję zjada cały słoiczek lub 200 mleka i to bez marudzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- dziewczyny, w temacie szczepień, szczepi któraś przeciwko odkleszczowemu zapaleniu mózgu? poszukuję informacji na ten temat, kiedy najlepiej szczepić, ile dawek, jaki koszt ![]() naszemu pediatrze nie ufam w kwestii szczepień, dlatego pytam tutaj. Kraven, jakie jest Twoje zdanie na temat tego szczepienia? Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-07-26 o 10:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#252 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() udało mi się nadrobić, bo już mi się brzdąc obudził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zjem go ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Gda mam pytanko. Czy Ty przyjmujesz jakieś witaminy dla matek karmiących? Ja nic nie łykam i tak się zastanawiam czy mogę kupić sobie zwykły preparat np vitaminer czy musi to być suplement dla kobiet w ciąży i karmiących
![]() Lewek jeśli pozwolisz to jeszcze ja wypowiem się na temat tego Twojego karmienia ![]() ![]() ![]() ![]() aga_ton ja nie szczepię ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-26 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z dwa dni temu znów oglądałam pralko suszarkę hoover. muszę poczytać o tej firmie. generalnie uwielbiam pralki electroluxa ![]() jeżeli nie wynajmowaliście mieszkania, to rzeczywiście nie ma sensu trzymać
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-07-26 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli o mnie chodzi to nie mam nic przeciwko wykresleniu mnie z listy. Co za dziecinada, brak slow. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi w sprawie karmienia. Ja boje sie za dlugo przeciagac odstawianie bo podobno okolo 18tego miesiaca dziecko znowu co chwile chce ssac piers, praiwe jak noworodek. Nie wiem czy to jest zwiazane z jakimis lekami, nie pamietam juz. Z drugiej strony Robert mial przez dluzszy czas skaze, chyba juz jest lepiej z tym. Na rzie testujemy z jogurtem naturalnym. Trzymajcie kciuki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Poprawił mi sie z rana humor o 180º ![]() ![]() ![]() A dlaczego??? Rano poszliśmy na spacerek wr trójke i na chodniku leżało 90zł !!!! Ja do tżta BIERZ TE 50zł SZYBKO!! PATRZ I TU DYCHA LEŻY!! I TAM DWIE DYCHY, A TAM JESZCZE JEDNA DYCHA ![]() Całą droge miałam dziób od ucha do ucha usmiechnięty ![]() No a teraz mały spi, tż w pracy a ja na balkonie w słońcu zaś sie smaże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Położyłam Zuzię oby zasnęła
![]() O 15.20 musimy wyjść z domku a jak nie zaśnie to będzie marudna.
#258 | |||
Zakorzenienie
|
fajniutki
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dziękujemy za tak liczny zachwyt chodzeniem Jaśka ![]()
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaliyah, a jak temperament Roberta? u Leny widzę znaczną poprawę a pamiętam, że z naszych dzieci podobne charakterki były ![]() ja Lenę odstawiłam jak skończyła 3 miesiące. z jednej strony pewnie trochę za wcześnie ale z drugiej cieszę się że mamy to za sobą. oj ciężko by teraz było, ciężko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my się pomału pakujemy, nie cierpię tego! w niedziele wylatujemy się, pewnie będzie mnie mniej przez najbliższy miesiąc. Giulia maltretuja tak psa, że juz nie wiem co robić, bez przerwy kąpie się w jej misce ![]() ![]() aga ton teraz sobie przypomniałam, że pytałaś o serek homogenizowany. ja mam przepis do swojego robota kuchennego taki 40g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 400 g twarogu 180-200 g śmietany gęstej 12lub 18% dowolne bakalie, owoce, czekolada wszystko to się miksuje i potem miesza z czym tak chcesz lub je samo. ja tylko robię bez cukru, cukier waniliowy czasem dodaje ale robię tez sama swój. i zamiast śmietany daje gęsty jogurt grecki ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-07-26 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
robota skończona
![]() w domu posprzątane, obiad prawie gotowy, dziś rosół, kurczak w cytrynach i sałatką z fetą, a na deser czekoladowe muffiny ![]() uwielbiam krzątaninę w kuchni, niestety teraz nie mam kiedy i bardzo żałuję. Lena potowarzyszy mi jedynie przy obieraniu warzyw, bawi się obierkami i przekładaniem ziemniaków z miski do miski ale to max 10-15 minut, na więcej nie starcza jej cierpliwości ![]() no nic... teraz kąpiel i zasłużony relaks. może coś obejrzę. wczoraj skończyłam pierwszą serię Hannibala, może teraz zobaczę Homeland, bo z tego co pamiętam sporo z Was go polecała. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() Kasiam ja Ci o pralce a Ty mi wózek polecasz ![]() ![]() u nas z psem to samo, najgorzej jak Lena kradnie jego zabawki i je oblizuje... Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-07-26 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Giulia widać zawzięta ![]() ja mam taką manię że jak wychodzę z łazienki to nie zamykam drzwi tylko przymykam, a Jaś wykorzystuje wtedy okazję i pierwsze co robi to leci do kibelka i grzebie w nim rączkami ![]() ![]() ![]() dziewczyny mama ma na ogrodzie cukinię tak myślę żeby małemu ugotować, podawała któraś?
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Też się czaję z podaniem jogurtu ![]()
![]() |
#264 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje ![]() Giulia je cukinie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
przed chwilą obejrzałam na onecie krótki film o zostawieniu dziecka w aucie w upalny dzień... bardzo wstrząsający... łzy same cisną się do oczu...
moim zdaniem takie filmy powinny być wyświetlane także w telewizji, bodajże w czasie reklam, by zobaczyło je jak najwięcej osób. może takich tragedii byłoby mniej... nie mogę uwierzyć w to, że ludzi są tak bezmyślni i okrutni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#267 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- my za chwilę wybywamy do mnie do rodziców, bo mamy taki duży basen, że bez problemu my się tam kąpiemy i Franki też ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Cześć. My już w domku a TŻ w pracy. Jasiu stanął na wysokości zadania i był grzeczny u opiekunki
![]() Iwoncia ale Wam się poszczęsciło ![]() Marta trzymam kciuki za sesje. My trzymamy nasze kawalerki jako lokatę pieniędzy ![]() Aha i co do szczepienie p/kzm - na pewno warto szczepić na terenie endemicznym czyli Mazury,, suwalszczyzna i białostockie.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-07-26 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.